X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark dzięki za info 😊 juz nie panikuje w takim razie ze po 3 dniach mam nadal żółte dziecko.

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do żółtaczki, my dzisiaj znowu pod lampką

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dośka a co się stało? Miałaś kontrolę jakąś?

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Poczytałam i też spróbujemy w 5.miesiacu rozszerzać dietę chyba, że wszelkie znaki na niebie i ziemi będą wskazywały, że niegotowy albo niechętny :)

Picia z kubeczka to też bym chciała szybko nauczyć, żeby po roku żadnej butli nie było i mleka w nocy też nie, tylko woda :)
    Polą nigdy wody nie wypiłam z niczego innego jak lovi360 i zwykłego kubka ;) z butli jedynie mm do któregoś miesiąca i tyle ;)teraz tak samo chcemy zrobić.

sunshine03 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 2 listopada 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dośka wrociliscie do szpitala?

Meggs mój nie miał,tzn.nie był naświetlany ale lekką mial(było widać po oczkach) i zeszła dopiero z tydzień temu. Lekarka 2 tyg.temu mowila,że to normalne jeszcze(wtedy mial)a teraz w środę już nie miał na wizycie;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam w szpitalu była dwa dni naświetlana i puścili nas do domu. Powiedzieli, żeby obejrzała ją położna, albo żebyśmy skontrolowali wynik. Oczywiście przez święta nie było opcji położnej, pojechaliśmy do labolatorium przy szpitalu dziecięcym. Pobrali z paluszka. Wyszedł wynik 20 więc przyjęli nas na oddział. Potem pobrali z krew i tu już wyszło 16.

Meggs lubi tę wiadomość

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dośka wrote:
    Jak byłam w szpitalu była dwa dni naświetlana i puścili nas do domu. Powiedzieli, żeby obejrzała ją położna, albo żebyśmy skontrolowali wynik. Oczywiście przez święta nie było opcji położnej, pojechaliśmy do labolatorium przy szpitalu dziecięcym. Pobrali z paluszka. Wyszedł wynik 20 więc przyjęli nas na oddział. Potem pobrali z krew i tu już wyszło 16.
    A nie kontrolowali Wam poziomu bezpośrednio po naświetlaniach? U nas niby wynik był w normie ale w poniedziałek mamy kontrolę i juz się stresuję. Jaki teraz plan działania?

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biegajaca, idziemy że starsza, ale dziadek też idzie z nami, więc damy radę :)

Biegającą-mama lubi tę wiadomość

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png

Wysłany: 2 listopada 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się chwalimy świadomymi uśmiechami😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2019, 19:38

talku, madziorek86, Lami, Słoneczko123, blair., alex0806, Kijanka, Biegającą-mama, tęczova, Meggs, Ani0nka, Pestkaa, tere-fere, Malinowa91, Domi_tur, Dośka, Szczęściara, Niezapominajka2, Arashe, Cytrynowy sok, Magda - mbc lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszko ale cudownie ;)
    Moja dzisiaj ma dzień lenia. Cykl kupa-zabawa-marudzenie-cyc-drzemanko. I tak w kółko dzisiaj od rana ;) A jak wyspana to jaka śmieszka ;)
    Matce za to Obiad sponsoruje pizza hut bo nie chciało mi się nic robic. Posprzątałam mieszkanie I zrobiłam 2 prania. Ona tak drzemie po 20 minut więc akurat po troszkę robię wtedy. Wieczorem jeszcze prasowanko, mąż jutro wychodzi o 11 ;) teściowie po niego pojadą A po południu przyjadą też moi rodzice. I znowu nie muszę gotować bo mama przyjedzie z obiadem ;p Z roladą będę się musiała chować przed mężem;p bo on dieta płynna

Lami, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Lami Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejka Oluś, jaki Ty duuuuży!!!! ♥️♥️♥️ I uśmiechnięty od ucha do ucha! Śliczny chłopczyk!

Dzisiaj upolowałam kilka pierdoletek na olx, wszytkie oczywiście z mojej wsi, ale to jest najlepsze. Osiołek na biegunach ♥️, stan super, pani wystawiła za 50, ale nawet nie wiem dlaczego tak wyszło, że sama przywiozła mi go pod bramę i sprzedała za 30 haha 😂
    e6fbd6bed604.jpg

madziorek86, talku, Biegającą-mama, Kijanka, Meggs, alex0806, Pestkaa, Ani0nka, Malinowa91, Domi_tur, Szczęściara, Arashe, Nikodemka, przedszkolanka:), Cytrynowy sok, blair., Malamia lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Lami Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsiu, jak sobie radzicie?

Doska, mam nadzieję, że szybko wrócicie do domu. Bo to chyba nie są jakieś przekroczenia znaczne. Z żółtaczką nie pomogę, bo jak mnie wypuścili ze szpitala, tak na następny dzień mała dostała. Ale wszystko było z nią ok i położna kazała jeździć po słońcu i wystawiać kołyskę na promyczki w domu, więc nawet nie miała mierzonego poziomu, no ale się załapałyśmy na koniec lata, więc wiadomo inaczej.

Alex, super, że mąż już wraca.

I dzięki dziewczyny za pocieszenie w związku z nóżką. To są minusy niewczytywania się w temat okołoszczepienny, bo po prostu ciemna masa że mnie. Przeczytałam o tych opuchnieciach na kartce od lekarki, no ale nie wiedziałam czy to częste czy nie. Ale na szczęście nic się nie powiększa, bólu też nie ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2019, 16:05

Dośka lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kontrolowali nam wynik przed wyjściem, był 13,1 i dali nam wypis....

Póki co leżymy w jednym pokoju, mała na lampie. Jutro 24h zobaczymy wynik i lekarz zadecyduje co dalej. Lekarka mówiła, że gdyby od początku wiedziała że wynik wynosi 16 to by się zastanawiała nad przyjęciem. Mała nie jest apatyczna, ładnie je. Podobno wynik 20 jest wskazaniem do fotogerapii

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dośka dobrze że ma fototerapię. Szybciej zejdzie. Laura miała 15 z krwi, 12.12 w dniu wypisu. A i tak wtedy naswietlali. Żółta była jeszcze jakiś czas ale ona ogólnie ma ciemną karnację ;)

Dośka lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 16:37

Lami, Słoneczko123, tere-fere, VianEthel2, Wik89, PierwiastkaZuza, Kijanka, Domi_tur, talku, Edyśkaa82, Szczęściara, Meggs, Arashe, Roxanne, madziorek86, OlivkowaMama, Nikodemka, Ani0nka, Martek&M, przedszkolanka:), alex0806, Cytrynowy sok, Biegającą-mama, blair., tęczova, Malamia, Foto_Anna lubią tę wiadomość

• Lami Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosieńko!!! Witaj na świecie!!! Dzielna nasza mała Calineczko 🎈🎈🎈🎈

Niezapominajko, jesteś super dzielna! 99% poród naturalny, tylko ostatnie centymetry trzeba było pomoc naturze. Jesteśmy bardzo dumne!!!
    Nie pozwól, żeby ból się rozkręcił, zaufaj lekarzom i proś o przeciwbólowe, nic malutkiej nie będzie jak będziecie cycować, a Ty szybciej dojdziesz do siebie.

Mono ściskam 🤗🤗🤗

Niezapominajka2 lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Słoneczko123 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj na świecie, Zosieńko ❤😘

Niezapominajko, jesteś mega dzielna! Gratuluję i ściskam mocno 😍

8p3o9jcgjfad2w7g.png
    Mutacja czynnika V Leiden
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
  • PierwiastkaZuza Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje! Tak jak Lami pisze, nie bój się przeciwbolowych, będziesz szybciej sprawna żeby się cieszyć Zosią 😘

Magda - mbc, Niezapominajka2 lubią tę wiadomość

Marianka ❤️
    201909034765.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Zosia!
    Niezapominajko, byłaś bardzo dzielna. Aż się popłakałam, czytając opis porodu. Zaraz pewnie dostaniesz Zosię do siebie i już będziecie się tulić! Gratulacje, dzielna Mamo! <3

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko gratulacje! :)
    Jesteś super dzielna!
    I widzisz Zosieńka czekała na lepszy termin 😂😍❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

mhsvi09k7inxyf5l.png
‹‹ 2035 2036 2037 2038 2039 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ