X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • PierwiastkaZuza Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2019, 03:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko, jak tam?

Marianka ❤️
    201909034765.png
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 04:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju moja tak doi od wczoraj, ze aż biedna się męczy i nierzadko przyksztusi. Za duże ciśnienie myślicie? A i ma często czlawkę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2019, 04:56

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę Domi to faktycznie dużo! Ale mu się wydaje ze dzieci maja tak jak dorośli , rośnie i potrzebuje teraz więcej a potem będzie miał dni na zabawę i wogole głodny nie będzie. Niestety ten pierwszy rok życia to ciągły "rollecoaster" bo się żyje od skoku do skoku , potem od zęba do zęba itd

Arashe ale wróciłaś do pracy przy dwójce dzieci to się liczy podwójnie 😅 Ja tez już bym chciała zabrać Hankę na basen ale czekam aż ta główka będzie już stabilna, ale wy idziecie w 3? Bo my od razu planujemy w 4 i wtedy nie mam szans popływać.

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Jeju Szymi chyba wszedl w jakiś okres wzrostu albo nie wiem o co chodzi ale je jak szalony😲 o 19 dostał butlę 150ml, za pół godziny płakał zjadł jeszcze 60ml, godzine później ryk i kolejne 120ml zjedzone 🙄 i na bank w nocy pobudki co 3 godziny na minimum 150... Od kilku dni zasypia niespokojne...

No i dzisiaj wyszedł mu czerwony suchy placek na buźce znowu :( a że śpi tylko na brzuszku to wszystkie kremy wyciera w pieluchę.

Jurek też tak miał! A teraz powinien zjadać 180 i czasami je 150 a czasami 120 😂

Domi_tur lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Lami Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko kochana, dotrwałyście z Zosieńką do dzisiaj czy się tulicie? Cały czas myślę 😘😘😘

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero

Wysłany: 2 listopada 2019, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to możliwe ze Hanka po Nań ma brzydka buźkę, ? Dostała ostatnio 2x w nocy , ja nabiału nie jem ( raz na rok śmietana w zupie, i łyżka serka homo od syna)

kozgo lubi tę wiadomość

Wysłany: 2 listopada 2019, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Tez czekam na wieści, ale nie chce zaczepiać Niezapominajki bo pewnie co chwila ktoś ja obto pyta 🙃😊 wiec cierpliwie czekam na wieści

• Lami Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się nie wypowiem ile i jakich butli zjada najmłodsza Nina 😁

Kurcze, ta gulka pod skórą taka rozległa, z 3 cm średnicy i twarda. Oby schodziło, a nie się powiększało.

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś fatalna noc młody ma katar !!!! I masakra cała noc na mnie, ryk, cyca nie ehhh

Niezapominajko jestem z Tobą myślami.

My na basen to tez pewnie ok 3 miesiąca pójdziemy i tez w 4 ale mój 5 latek to już pływa sam wiec dużo go ogarniać nie trzeba.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:
    To ja się nie wypowiem ile i jakich butli zjada najmłodsza Nina 😁

Kurcze, ta gulka pod skórą taka rozległa, z 3 cm średnicy i twarda. Oby schodziło, a nie się powiększało.

spokojnie Lami, Jurek po pierwszym razie tez mial gulke pod skora na obu nozkach. Nic nie robilam i zeszlo. Przy kolejnych szczepieniach juz sie nie pojawil taki odczyn. :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też ma coraz większy apetyt,cycki nie nadążają. Wczoraj sciagłam na wieczór 90ml,po 2.5h zjadł 60ml butli bo przy cycku nerwy bo puste :o
    Księciunio spał w wózku 13-16:45 i co budziłam i wieczorem szał na rękach. Nie wiem jak go ogarnąć by znowu usnął z Pola i spał te 3h A tak to ona zasypia a on wstaje ..

Ja również czekam na Niezapominajke✊😁

Lami nam w szpitalu mówili że może się pojawić nawet ropa i strup i żeby nie martwić się b9 to normalne. Póki co u nas zaczerwienienie jest.

Mój ząb ciut lepiej a kataru jeszcze nie ma uf!

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 17:58

❤💙❤💙
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może Niezapominajka już tuli albo chociaż ciśnie;) niedługo poznamy Zosię ;)
    Lami pielęgniarka na szczepieniu mówiła, że jak odczyn będzie spory i brzydki to mam przyjść do lekarza. Laura miała spuchniętą nóżkę i stan podgorączkowy ale do 48 h przeszło. Jak Cię coś niepokoi to zawsze możesz tam zadzwonić i zapytać czy przyjść;) czy to normalne
    Ja sama nie wiem jak z rozszerzeniem diety będzie. Pewnie po 6 miesiącu. Mam porobione jabłuszka do słoiczków. Mama zblendowała nasze działkowe, niepryskane i jej zagotowała. Super mus wyszedł ;) jeszcze miała więcej porobić ale nigdzie nie może dostać znowu takich małych słoiczków

Moje dziecko dzisiaj przechodzi samą siebie. Wali kupy jak noworodzio. Od 2 to już 4 kupa. 2 konkretne i 2 pierdki zaciśnięte akurat wtedy, jak wydawało mi się że będzie spała w nocy;p ja nie wiem czy to jest normalne że ona tyle tego robi. Ale już przynajmniej jej nie męczą tak ciągle, tylko popołudniówka przeważnie;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko cały czas mysle o Was! Czekamy na wieści ❤️
    A my dziś dzień lozkowo- cycowy. Trzymajcie kciuki abyśmy dali radę. Tylko na noc butle dam bo nie wyobrażam sobie co pół godziny albo częściej dawać cyca w nocy. Po butli śpi 3 godzinki a ja tez tego potrzebuje 😪 ale tylko na noc dam mm😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2019, 09:17

talku lubi tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojemu dziecku nie żałuję, ale jeszcze we wtorek zjadl ledwo 700ml.
    A dziś w nocy 2:30 zjadł 150ml, za godzinę budzi się i histeria🙈 noszę, tulę, w końcu zalewam kolejne przygotowane 150ml, które zjada do zera😂😂😂

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anionka, Trzymam za Was kciuki 😘✊

Mam nadzieję, że u Niezapominajki wszytsko dobrze.

My wczoraj byliśmy na dluuugim słonecznym acz mroźnym spacerze, zakończonym obiadem i kawą z ciastkiem. A wieczorem film na kanapie z herbatką 😊😊 prawie randka. Ale musieliśmy spędzić trochę czasu żeby pogadać o swoich potrzebach.
    A dzisiaj planujemy kino. Widziałyście Boże Ciało? Warto?

madziorek86, Ani0nka lubią tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy pizza na proszku do pieczenia to też pizza 😓? Mam tyle do zrobienia, że nie zdążę do sklepu dzisiaj 🙈

❤💙❤💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytałam i też spróbujemy w 5.miesiacu rozszerzać dietę chyba, że wszelkie znaki na niebie i ziemi będą wskazywały, że niegotowy albo niechętny :)

Picia z kubeczka to też bym chciała szybko nauczyć, żeby po roku żadnej butli nie było i mleka w nocy też nie, tylko woda :)

• Meggs Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny co miały żółtaczke u maluszków. Wasze dzieci długo po naświetlaniach były jeszcze żółte?

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs ok miesiąca u nas 😒

❤💙❤💙
‹‹ 2034 2035 2036 2037 2038 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ