Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda - mbc wrote:tak
po 100
ale 2x2 po szwie brałam.
Nie wiem co robic.
Kurde prenatalne mam dopiero 21 listopada ☹ -
Sunshine: https://malgorzatajackowska.com/2015/03/16/czym-sie-rozni-cztery-od-szesciu-czyli-o-tym-kiedy-rozszerzac-diete-niemowlecia/
Ja rozszerzam po skończonym 6. To i tak bardzo wczesnie dla mnie.Biegającą-mama, sunshine03 lubią tę wiadomość
-
No tak, w teorii powinno się rozszerzać dietę od 6 miesiąca, ale nie wcześniej niż od 4. W praktyce często pediatrzy zalecają u dzieci, które przybierają mniej /są na tych gownianych mieszankach alergicznych wprowadzanie jedzenia wcześniej.
Temat rzeka. Jak dla mnie to kwestia indywidualna. Ja mam zamiar spróbować od 4 miesiąca, jak Mały nie będzie zainteresowany to poczekam. Znalazłam na stronie nutramigenu poradnik rozszerzania diety dla alergików, trochę pomoże w kolejności wprowadzania produktów. Wszystko pod okiem i za zgodą pediatry.
Biegającą-mama lubi tę wiadomość
-
To prawda Domi, temat rzeka. Ja tylko sie zastanawiam, czy pediatra to jest ten lekarz, ktory powinien to nadzorowac? Moze gastrolog bardziej? Ja na pewno przed rozszerzeniem diety zbadam poziom wit. D, ferrytyne i morfologie.💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
My na pewno będziemy wprowadzać coś wcześniej niż 6 miesiąc ze względu na tę alergię i rzadkie wypróżnianie się od okresu noworodkowego i to, że mała się słabo najada wodnistym mlekiem. Ale do tego 4/5 miesiąca może się wszytko zmienić. Na ten moment jeśli nutramigen znowu nie ogarnie tematu, to będę czekać z niecierpliwością na rozszerzanie diety.Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Niczym mamy nie smarować, samo zejdzie:) z Pola było to samo. Mam próbkę mleczka na ciemieniuche to mu umyłam lekko główkę i czółko i włosy wyczesałam A na czole mega różnica.
Wprowadzać będę po 4m. Pola dostawał tak (W kolejności warzywa,owoce po 5m.kaszki,gluten, później mieso). Je wszystko,że słodyczy tylko te zdrowe na codzien(odswietnie jakaś chemię).
Czuje nadchodzący katar...nienawidzę antybiotyków !!! -
Beti, ja w poprzedniej ciąży brałam 4x 100 mg. To było przy krwiaku-gigancie. Nie pomogło mi, ale też nie zaszkodziło. W tej ciąży miałam przepisane 2x 100 mg. Czasem jak czułam, że mam napięty brzuch, brałam 3x 100 mg.
Tym, że prenatalne masz za 3 tygodnie, się nie przejmuj. To będzie środek 12 tygodnia, więc idealnie. Ja byłam w 12t4d. I to jest dobra data, bo nie bardzo jest opcja, żeby dziecko było za małe lub za duże. -
Anionka, jak mogę się wtrącić, to posluchaj dziewczyn i wyluzuj troszkę. 4 miesiące temu przechodziľam to samo. Połozna na patronażu nastraszyła, ze dziecko nie orzybiera a traci, kazala odciagac mleko i dokarmiac. Doszlo do tego, ze przekarmiłam ją. Zwymiotowała ogromne ilosci buzią i nosem, zachlysnela się, nie mogła złapać oddechu. Od tego momentu odrzuciłam butelke i nigdy nie dokarmiałam. Przybiera idealnie!
Nie piszę, zeby straszyć bo przecież tego nigdy się nie przewidzi, tylko uspokoic, że na początku każdy dzidziutek je według własnej potrzeby często nieduzo, ale nie pozwoli sobie być głodnym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2019, 21:09
Ani0nka lubi tę wiadomość
-
Anionka tak jak dziewczyny piszą, więcej luzu i więcej cyca
ja też dokarmiałam, ale nie liczyłam tych ml tak. Dawałam na intuicję. I najpierw cyc był A później troszkę butelki. Naprawdę malutko. Bo wtedy ona chciała więcej cyca, nawet częściej i się wszystko rozkręciło.
Do teraz mamy taki czas że popołudniami mogłaby wisieć na cycku cały czas. Leżymy i tulimy
Teraz jak taty nie ma to jest mega niespokojna. Długo mi zasypia. Dzisiaj przeciągnęłam kąpiel po 19, cyc. W trakcie walnęła kupę. Przebrałam, znowu cyc. I później z 30 minut leżała i usypiała w łóżeczku, mruczała coś, stękała. Ale śpi. A matka poprasowała całą górę jej ubranek, teraz leżę w wannie. Zaraz kolacja (tak wiem bardzo zdrowo;p). Później serial i kimono. Może mężu wyjdzie jutro albo w niedzielę. Jak na razie dopiero się obudzili żeby go spionizować i zemdlał...
Beti ja brałam dupka do 14 tc jakoś po 4 tabletki, później stopniowo schodzilam. 3 tygodnie po 3 tabletki, a następnie co tydzień o 1 mniej jakoś. I tak do odstawieniaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2019, 21:22
Ani0nka lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Kijanka wrote:Beti, ja w poprzedniej ciąży brałam 4x 100 mg. To było przy krwiaku-gigancie. Nie pomogło mi, ale też nie zaszkodziło. W tej ciąży miałam przepisane 2x 100 mg. Czasem jak czułam, że mam napięty brzuch, brałam 3x 100 mg.
Tym, że prenatalne masz za 3 tygodnie, się nie przejmuj. To będzie środek 12 tygodnia, więc idealnie. Ja byłam w 12t4d. I to jest dobra data, bo nie bardzo jest opcja, żeby dziecko było za małe lub za duże. -
Uff ciężko było przebrnąć jak na się tak mało czasu...
Biegajaca... Bieganie musi poczekać, na razie tylko biegam z córką na placu zabaw bo lubi się gonić, a biegać nie mam czasu, bo wzięłam robote, miałam skończyć jutro, ale prosi mnie o więcej, do 9 się muszę się uwinac, bo chrzciny. Więc będzie bardzo intensywnie. Po 9 już lżej, bo dłuższe terminy i wtedy postaram się biegać już normalnie, a nie tyklo po schodach na 3 piętro ( dobre i to xD) a u Ciebie jak?
Jutro za to idziemy na basen, kapalam się już z Marianka w wannie i chyba mi ufa, to na płytko do ciepłego basenu z nią pójdę, a jak mąż ja przejmie to sobie poplywam w dużym, bo tak mnie plecy bolą...
Niezapominajko kciuki za Was!
Moja kluska waży już ponad 6 kg... Ale wlasnie tak jak u kark je co 1.5 do 2h, trzech za dnia nigdy nie wytrzymała.
Także Anionka nie martw się i dawaj cyca, a synek ładnie przybieranajważniejsze by karmienie trauma nie było.
Swoją drogą moja czasem ma taki moment, że nie mogę jej przystawic, bo próba kończy się straszliwym płaczem, jakby się bała sygnału ze strony układu pokarmowego, że trzeba zrobić miejsce w żołądku. I pamiętała, że wiąże się to z jakimś dyskomfortem lub bólem przez zalegajace gazy. Pojawia się to raz na parę dni jak jest głodna i zmęczona, smutne. Najważniejsze że w końcu się udaje.
Ja też mam zamiar po 6 msc. Chyba że będzie dawać znaki, że chce coś wczesniej spróbować.
A właśnie Alex... Współczuję mężowi. Koleżanka tak miała że 2 dni jej wmawiali że zapalenie wyrostka to ciąża i wysyłali do ginow, aż się rozlal...
Niech masz wraca do zdrowiaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2019, 21:33
Biegającą-mama, Ani0nka lubią tę wiadomość
-
Jeju Szymi chyba wszedl w jakiś okres wzrostu albo nie wiem o co chodzi ale je jak szalony😲 o 19 dostał butlę 150ml, za pół godziny płakał zjadł jeszcze 60ml, godzine później ryk i kolejne 120ml zjedzone 🙄 i na bank w nocy pobudki co 3 godziny na minimum 150... Od kilku dni zasypia niespokojne...
No i dzisiaj wyszedł mu czerwony suchy placek na buźce znowua że śpi tylko na brzuszku to wszystkie kremy wyciera w pieluchę.