Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Kark, u nas po tygodniu było widać zmianę na buzi. A w sumie jest na mleku z hydrolizowanym białkiem 5 tygodni, krostki u tak dalej są, z tym że już jakieś 10% tego co było.
Pestkaa, tere-fere lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Ej smoczki nie w smyku tylko w empiku na stronie 😀 Tak podobnie brzmi 😀
Olivkowa, wszystko może się zacząć nawet wieczorem. Nie nastawiaj się na CC czy wywoływanie. Najważniejsze że u synusia wszystko dobrze 😊tere-fere lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
-
Szczęściara wrote:Kark no to mnie pocieszyłaś😒😒 niby leży główkowo ale dziwnie buźkę ma skierowaną w lewą stronę. Leży sobie na boczku😂😂
Szczęściaro, u mnie na USG w 29t5d Skrzat leżał sobie poprzecznie, a pupę miał niżej niż łebek. Lekarka mi powiedziała, że obkręcić to się na pewno obkręci, tylko pytanie, w którą stronę. Wtedy trochę spanikowałam.
Znalazłam takie dane odnośnie pozycji płodów: https://parenting.pl/odsetek-plodow-w-pozycji-posladkowej-w-kolejnych-tygodniach-ciazy
To dało mi sporą dawkę nadziei, że Skrzat jednak załapie geometrię. Wtedy też dużo ćwiczyłam i wykonywałam pozycje, które niby ułatwiają dziecku obrót. Nie wiem, czy zadziałało to, czy co innego, ale w 31t4d Skrzat był już grzecznie łebkiem w dół i siedzi tak do tej pory. -
U mnie powinno być drugie cc przy tej wadze ale jak widać da się Haha w sumie cieszę się ze się pomylili bo jak bym wiedziała ze Brdzie 4,5kg to nikt by się na SN nie zgodził a jednak jest to zupełnie inne przeżycie cieszę się ze się udało i ze nic mi się poważniejszego nie stało ale u mnie tez był duży odstęp między porodami 5,5roku. Mój był cały czas wysoko nawet jsk miałam 10cm rozwarcia to był wysoko i położna pomagała mi go jakoś obniżyć partymi
Meggs wow cudownie wyglądasz ja tak miałam po 1 ciąży teraz skory więcej i będę musiała popracować żeby brzuch wrócił do łask narazie z 18kg zrzuciłam 12 jeszcze 6:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2019, 13:20
Biegającą-mama, tere-fere, Kijanka, Meggs lubią tę wiadomość
-
Beti, Słoneczko gdzie aktualizacja brzuszkowa?
Jak sie dziewczyny czujecie?
Nikodemko mocne kciuki za wizyte. Czekam z niecierpliwoscia na wiadomosci.
Meggs!!! Zazdro, zazdro, zazdro! Figura marzenie!😊 ja to pewnie z rok bede zrzucac🙈🙈🙈 od II trymestru jak doktorem pozwoli zaczne chyba jakies cwiczenia dla ciezarnych🧘♀️🚶♀️🤸♀️
Czasem jak czytam Wasze wpisy to jestem po prostu przerazona, ze sobie z takim maluszkiem nie poradze, ze nie bede umiala mu pomoc😔 macierzynstwo to jednak mega wyzwanie! Widze, ze sporo z Was zmaga sie z zaparciami.. ja również i dla mnie najlepszym sposobem jest woda, duuuuzo wody i jest troche lepiej. Dzisiaj ciagle czuje takie cmienie w podbrzuszu nie okresowe tylko takie jakby rozciąganie, klucie... pierwszy raz cos takiego mam..Meggs lubi tę wiadomość
58cs szczęśliwy ❤
Córcia👨👩👧
32 lata👫
03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
04.2019- start I procedura - 4❄
04.2019 - ET 4/5AA cb 👎
06.2019- FET (N) 2BB 👎
09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 👍
21.09 - 6dpt - II kreski❤
8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤
11.2022 start II procedura 👎
04.2023 start III procedura - 6❄
05.2023 start IV procedura - 11❄
Badanie genetyczne PGT-M pod kątem choroby jednogenowej.
12 zdrowych Słoneczek🌞
09.2023 - FET (S) 5.1.1
22.10.2023 - 8tc 👼👼
12.2023 - FET (S) 5.2.2 👎
01.2024 - FET (S) 6.2.3 👎
04.2024 - FET (S) 6.2.2 👍
“In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”. -
Lami , dla mnie dzisiejsza noc to jakiś chichot losu, ale nie ukrywam ze fajnie by było , żeby choć raz w tygodniu tak spała 😂
Meggs świetnie wyglądasz! Oj ja tak jak przedszkolanka zazdroszczę i pytan czemu to takie niesprawiedliwe hehe. Żebyś chociaż napisała, ze przez ten miesiąc głodowalaś i ćwiczyłaß jak szalona to jakoś łatwiej by nam było , ale nie , ty zajadasz pizzę, placuszki i się z nas śmiejesz 😉
Kark ja mam te same pytanie, ale nie znam jeszcze odpowiedzi 😜po ilu dniach "diety" powinna buźka się oczyścić jeśli to skaza ? Ja od soboty obserwuje, w sumie dziś już jest ładnie , tylko taka jakby "podskórna" kaszka została. Jak zniknie całkowicie dam znać!
I taka moja dzisiejsza myśl, może ktoś tu się orientuje, jak mam obserwować te etapy rozwoju u nas? Hanka ma 2 miesiące , ale urodziła się 5 tyg za wczesnie, a np u Niezapominajki Zosia 2 tyg po tp , różnica między dziewczynami to 9/10tygodni, a wg terminów powinno być ok 3 .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2019, 13:34
przedszkolanka:), Meggs, Lami lubią tę wiadomość
-
Alex, Szymi miał asymetrię, ale jeśli Mała ma problem z opuszczaniem główki to może dochodzić wzmożone napięcie.
My cwiczylismy, choć fizjo mówiła, że może to samo ustąpić i po 4 tygodniach mega poprawa. Jak będziesz chciała to Ci napisze co robiliśmy.
Meggs, ja pierdziele, a myślałam że byłam łaską po porodzie 🙈😍😍😍
Lami jak dobrze to słyszeć ❤️❤️❤️
Jeśli chodzi o bibsy to pamiętajcie zeby wymieniać co 6-8tyg a najlepiej stosować dwa naprzemiennie, bo się tak wyrabiają że główka robi się 5 razy większa i ledwo się dziecku do buzi mieści 😂 serio, jak przyszły teraz nam nowe to się dziwilam, że się Szymek tamtym nie udusił 🥴
My byliśmy dziś na szczepieniach i za dwa tygodnie mamy robić test prowokacyjny mlekiem ha lub comfort. Ta pediatra nie wiedziała, że przeszliśmy na mm i była trochę zła, że wszystko odbyło się z udziałem innego lekarza.
A potem stwierdziła, że miałam hiperlaktację (wszystkie objawy się zgadzają), a że Mały wykazywał większą nietolerancję laktozy niż przeciętne niemowlę z kółkami to zmiana nam wyszła tylko na zdrowie. Znów było mi ciut smutno, że nie cycujemy a jej pierwsza reakcja mnie tylko dobiła... Ale jak usłyszała płacz Szymka po szczepieniu to stwierdziła, że i tak długo wytrzynalismy jeśli płakał tak od rana do nocy, bo jego głos spokojnie przekrzyczy startujący samolot 😂Meggs, Lami lubią tę wiadomość
-
Biegająca, skoki liczy się od terminu planowanego porodu a nie rzeczywistego. U Ciebie korygowany wiek dziecka jest 5tyg mniejszy, więc o tyle później można obserwować teoretycznie jej skoki w rozwoju.
Tak przynajmniej mi to tlumaczonoBiegającą-mama, Magda - mbc lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kurcze, albo rodziłam Ninę w LA, albo Dżoana Krupa dla zmyły paparazzi rodziła na wrocławskich Klinikach 😂😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2019, 21:31
Biegającą-mama, Malinowa91, Nikodemka, Nona, Domi_tur, Dośka, Pestkaa, Cytrynowy sok, blair., sunshine03, Beti82, madziorek86, Słoneczko123, alex0806, przedszkolanka:), Meggs lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
-
nick nieaktualny
-
Lami haha, zakladam ten drugi scenariusz 😂
Malinowa - opisalas dokladnie moje odczucia. Ja tez jestem przerazonaMam nadzieje, ze zadziala insynkt... Dzieki dziewczynom mamy tu naprawde kopalnie wiedzy, juz widze siebie jak cofam sie do tych wpisow.
Czekam w kolejce, brrr...Malinowa91, Nona, Lami lubią tę wiadomość