X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VianEthel2 wrote:
    Dyskopatia moze byc przeciwwskazaniem?
    Raczej nie.. Dobry fizjoterapia może zdziałać cuda..

VianEthel2 lubi tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark to jeszcze dzieciątko może się przekręcić🤪🤪

tere-fere lubi tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dieta eliminacyjna min. 2 tyg.

tere-fere, Pestkaa lubią tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 18:00

❤💙❤💙
  • Lami Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, u nas po tygodniu było widać zmianę na buzi. A w sumie jest na mleku z hydrolizowanym białkiem 5 tygodni, krostki u tak dalej są, z tym że już jakieś 10% tego co było.

Pestkaa, tere-fere lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Lami Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej smoczki nie w smyku tylko w empiku na stronie 😀 Tak podobnie brzmi 😀

Olivkowa, wszystko może się zacząć nawet wieczorem. Nie nastawiaj się na CC czy wywoływanie. Najważniejsze że u synusia wszystko dobrze 😊

tere-fere lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark no to mnie pocieszyłaś😒😒 niby leży główkowo ale dziwnie buźkę ma skierowaną w lewą stronę. Leży sobie na boczku😂😂

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 18:00

❤💙❤💙
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara wrote:
    Kark no to mnie pocieszyłaś😒😒 niby leży główkowo ale dziwnie buźkę ma skierowaną w lewą stronę. Leży sobie na boczku😂😂

Szczęściaro, u mnie na USG w 29t5d Skrzat leżał sobie poprzecznie, a pupę miał niżej niż łebek. Lekarka mi powiedziała, że obkręcić to się na pewno obkręci, tylko pytanie, w którą stronę. Wtedy trochę spanikowałam.
    Znalazłam takie dane odnośnie pozycji płodów: https://parenting.pl/odsetek-plodow-w-pozycji-posladkowej-w-kolejnych-tygodniach-ciazy
    To dało mi sporą dawkę nadziei, że Skrzat jednak załapie geometrię. Wtedy też dużo ćwiczyłam i wykonywałam pozycje, które niby ułatwiają dziecku obrót. Nie wiem, czy zadziałało to, czy co innego, ale w 31t4d Skrzat był już grzecznie łebkiem w dół i siedzi tak do tej pory.

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie powinno być drugie cc przy tej wadze ale jak widać da się Haha w sumie cieszę się ze się pomylili bo jak bym wiedziała ze Brdzie 4,5kg to nikt by się na SN nie zgodził a jednak jest to zupełnie inne przeżycie cieszę się ze się udało i ze nic mi się poważniejszego nie stało ale u mnie tez był duży odstęp między porodami 5,5roku. Mój był cały czas wysoko nawet jsk miałam 10cm rozwarcia to był wysoko i położna pomagała mi go jakoś obniżyć partymi

Meggs wow cudownie wyglądasz ja tak miałam po 1 ciąży teraz skory więcej i będę musiała popracować żeby brzuch wrócił do łask narazie z 18kg zrzuciłam 12 jeszcze 6:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2019, 13:20

Biegającą-mama, tere-fere, Kijanka, Meggs lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Malinowa91 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti, Słoneczko gdzie aktualizacja brzuszkowa?
    Jak sie dziewczyny czujecie?

Nikodemko mocne kciuki za wizyte. Czekam z niecierpliwoscia na wiadomosci.

Meggs!!! Zazdro, zazdro, zazdro! Figura marzenie!😊 ja to pewnie z rok bede zrzucac🙈🙈🙈 od II trymestru jak doktorem pozwoli zaczne chyba jakies cwiczenia dla ciezarnych🧘‍♀️🚶‍♀️🤸‍♀️

Czasem jak czytam Wasze wpisy to jestem po prostu przerazona, ze sobie z takim maluszkiem nie poradze, ze nie bede umiala mu pomoc😔 macierzynstwo to jednak mega wyzwanie! Widze, ze sporo z Was zmaga sie z zaparciami.. ja również i dla mnie najlepszym sposobem jest woda, duuuuzo wody i jest troche lepiej. Dzisiaj ciagle czuje takie cmienie w podbrzuszu nie okresowe tylko takie jakby rozciąganie, klucie... pierwszy raz cos takiego mam..

Meggs lubi tę wiadomość

58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

32 lata👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start I procedura - 4❄
    04.2019 - ET 4/5AA cb 👎
    06.2019- FET (N) 2BB 👎
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 👍
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

11.2022 start II procedura 👎
    04.2023 start III procedura - 6❄
    05.2023 start IV procedura - 11❄

Badanie genetyczne PGT-M pod kątem choroby jednogenowej.

12 zdrowych Słoneczek🌞

09.2023 - FET (S) 5.1.1
    22.10.2023 - 8tc 👼👼
    12.2023 - FET (S) 5.2.2 👎
    01.2024 - FET (S) 6.2.3 👎
    04.2024 - FET (S) 6.2.2 👍

“In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.
  • Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami , dla mnie dzisiejsza noc to jakiś chichot losu, ale nie ukrywam ze fajnie by było , żeby choć raz w tygodniu tak spała 😂

Meggs świetnie wyglądasz! Oj ja tak jak przedszkolanka zazdroszczę i pytan czemu to takie niesprawiedliwe hehe. Żebyś chociaż napisała, ze przez ten miesiąc głodowalaś i ćwiczyłaß jak szalona to jakoś łatwiej by nam było , ale nie , ty zajadasz pizzę, placuszki i się z nas śmiejesz 😉

Kark ja mam te same pytanie, ale nie znam jeszcze odpowiedzi 😜po ilu dniach "diety" powinna buźka się oczyścić jeśli to skaza ? Ja od soboty obserwuje, w sumie dziś już jest ładnie , tylko taka jakby "podskórna" kaszka została. Jak zniknie całkowicie dam znać!

I taka moja dzisiejsza myśl, może ktoś tu się orientuje, jak mam obserwować te etapy rozwoju u nas? Hanka ma 2 miesiące , ale urodziła się 5 tyg za wczesnie, a np u Niezapominajki Zosia 2 tyg po tp , różnica między dziewczynami to 9/10tygodni, a wg terminów powinno być ok 3 .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2019, 13:34

przedszkolanka:), Meggs, Lami lubią tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, Szymi miał asymetrię, ale jeśli Mała ma problem z opuszczaniem główki to może dochodzić wzmożone napięcie.
    My cwiczylismy, choć fizjo mówiła, że może to samo ustąpić i po 4 tygodniach mega poprawa. Jak będziesz chciała to Ci napisze co robiliśmy.

Meggs, ja pierdziele, a myślałam że byłam łaską po porodzie 🙈😍😍😍

Lami jak dobrze to słyszeć ❤️❤️❤️

Jeśli chodzi o bibsy to pamiętajcie zeby wymieniać co 6-8tyg a najlepiej stosować dwa naprzemiennie, bo się tak wyrabiają że główka robi się 5 razy większa i ledwo się dziecku do buzi mieści 😂 serio, jak przyszły teraz nam nowe to się dziwilam, że się Szymek tamtym nie udusił 🥴

My byliśmy dziś na szczepieniach i za dwa tygodnie mamy robić test prowokacyjny mlekiem ha lub comfort. Ta pediatra nie wiedziała, że przeszliśmy na mm i była trochę zła, że wszystko odbyło się z udziałem innego lekarza.
    A potem stwierdziła, że miałam hiperlaktację (wszystkie objawy się zgadzają), a że Mały wykazywał większą nietolerancję laktozy niż przeciętne niemowlę z kółkami to zmiana nam wyszła tylko na zdrowie. Znów było mi ciut smutno, że nie cycujemy a jej pierwsza reakcja mnie tylko dobiła... Ale jak usłyszała płacz Szymka po szczepieniu to stwierdziła, że i tak długo wytrzynalismy jeśli płakał tak od rana do nocy, bo jego głos spokojnie przekrzyczy startujący samolot 😂

Meggs, Lami lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biegająca, skoki liczy się od terminu planowanego porodu a nie rzeczywistego. U Ciebie korygowany wiek dziecka jest 5tyg mniejszy, więc o tyle później można obserwować teoretycznie jej skoki w rozwoju.

Tak przynajmniej mi to tlumaczono :)

Biegającą-mama, Magda - mbc lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przejrzałam lodówkę i dziś głoduję 🤦🏻‍♀️ a tak serio jestem trochę zdezorientowana... prawie wszędzie jest mleko np. w chudej wędline, hummusie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark dada 2 to rozmiarowo wychodzi jak pampers 1 więc mogą być małe :)

• Lami Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, albo rodziłam Ninę w LA, albo Dżoana Krupa dla zmyły paparazzi rodziła na wrocławskich Klinikach 😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2019, 21:31

Biegającą-mama, Malinowa91, Nikodemka, Nona, Domi_tur, Dośka, Pestkaa, Cytrynowy sok, blair., sunshine03, Beti82, madziorek86, Słoneczko123, alex0806, przedszkolanka:), Meggs lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 09:14

Lami lubi tę wiadomość

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami haha, zakladam ten drugi scenariusz 😂
    Malinowa - opisalas dokladnie moje odczucia. Ja tez jestem przerazona :D Mam nadzieje, ze zadziala insynkt... Dzieki dziewczynom mamy tu naprawde kopalnie wiedzy, juz widze siebie jak cofam sie do tych wpisow.

Czekam w kolejce, brrr...

Malinowa91, Nona, Lami lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wow! 😀

U mnie przed porodem było 86kg, wczoraj ku mojemu zdziwieniu 76, może jakoś wrócę do formy na wiosnę 😉

Cytrynowy sok, Meggs lubią tę wiadomość

bl9cmg7y7g2u5710.png
‹‹ 2049 2050 2051 2052 2053 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ