X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VianEthel2 wrote:
    Dyskopatia moze byc przeciwwskazaniem?
    Raczej nie.. Dobry fizjoterapia może zdziałać cuda..

VianEthel2 lubi tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark to jeszcze dzieciątko może się przekręcić🤪🤪

tere-fere lubi tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dieta eliminacyjna min. 2 tyg.

tere-fere, Pestkaa lubią tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 18:00

❤💙❤💙
  • Lami Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, u nas po tygodniu było widać zmianę na buzi. A w sumie jest na mleku z hydrolizowanym białkiem 5 tygodni, krostki u tak dalej są, z tym że już jakieś 10% tego co było.

Pestkaa, tere-fere lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Lami Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej smoczki nie w smyku tylko w empiku na stronie 😀 Tak podobnie brzmi 😀

Olivkowa, wszystko może się zacząć nawet wieczorem. Nie nastawiaj się na CC czy wywoływanie. Najważniejsze że u synusia wszystko dobrze 😊

tere-fere lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark no to mnie pocieszyłaś😒😒 niby leży główkowo ale dziwnie buźkę ma skierowaną w lewą stronę. Leży sobie na boczku😂😂

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 18:00

❤💙❤💙
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara wrote:
    Kark no to mnie pocieszyłaś😒😒 niby leży główkowo ale dziwnie buźkę ma skierowaną w lewą stronę. Leży sobie na boczku😂😂

Szczęściaro, u mnie na USG w 29t5d Skrzat leżał sobie poprzecznie, a pupę miał niżej niż łebek. Lekarka mi powiedziała, że obkręcić to się na pewno obkręci, tylko pytanie, w którą stronę. Wtedy trochę spanikowałam.
    Znalazłam takie dane odnośnie pozycji płodów: https://parenting.pl/odsetek-plodow-w-pozycji-posladkowej-w-kolejnych-tygodniach-ciazy
    To dało mi sporą dawkę nadziei, że Skrzat jednak załapie geometrię. Wtedy też dużo ćwiczyłam i wykonywałam pozycje, które niby ułatwiają dziecku obrót. Nie wiem, czy zadziałało to, czy co innego, ale w 31t4d Skrzat był już grzecznie łebkiem w dół i siedzi tak do tej pory.

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie powinno być drugie cc przy tej wadze ale jak widać da się Haha w sumie cieszę się ze się pomylili bo jak bym wiedziała ze Brdzie 4,5kg to nikt by się na SN nie zgodził a jednak jest to zupełnie inne przeżycie cieszę się ze się udało i ze nic mi się poważniejszego nie stało ale u mnie tez był duży odstęp między porodami 5,5roku. Mój był cały czas wysoko nawet jsk miałam 10cm rozwarcia to był wysoko i położna pomagała mi go jakoś obniżyć partymi

Meggs wow cudownie wyglądasz ja tak miałam po 1 ciąży teraz skory więcej i będę musiała popracować żeby brzuch wrócił do łask narazie z 18kg zrzuciłam 12 jeszcze 6:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2019, 13:20

Biegającą-mama, tere-fere, Kijanka, Meggs lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Malinowa91 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti, Słoneczko gdzie aktualizacja brzuszkowa?
    Jak sie dziewczyny czujecie?

Nikodemko mocne kciuki za wizyte. Czekam z niecierpliwoscia na wiadomosci.

Meggs!!! Zazdro, zazdro, zazdro! Figura marzenie!😊 ja to pewnie z rok bede zrzucac🙈🙈🙈 od II trymestru jak doktorem pozwoli zaczne chyba jakies cwiczenia dla ciezarnych🧘‍♀️🚶‍♀️🤸‍♀️

Czasem jak czytam Wasze wpisy to jestem po prostu przerazona, ze sobie z takim maluszkiem nie poradze, ze nie bede umiala mu pomoc😔 macierzynstwo to jednak mega wyzwanie! Widze, ze sporo z Was zmaga sie z zaparciami.. ja również i dla mnie najlepszym sposobem jest woda, duuuuzo wody i jest troche lepiej. Dzisiaj ciagle czuje takie cmienie w podbrzuszu nie okresowe tylko takie jakby rozciąganie, klucie... pierwszy raz cos takiego mam..

Meggs lubi tę wiadomość

58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

32 lata👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start I procedura - 4❄
    04.2019 - ET 4/5AA cb 👎
    06.2019- FET (N) 2BB 👎
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 👍
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

11.2022 start II procedura 👎
    04.2023 start III procedura - 6❄
    05.2023 start IV procedura - 11❄

Badanie genetyczne PGT-M pod kątem choroby jednogenowej.

12 zdrowych Słoneczek🌞

09.2023 - FET (S) 5.1.1
    22.10.2023 - 8tc 👼👼
    12.2023 - FET (S) 5.2.2 👎
    01.2024 - FET (S) 6.2.3 👎
    04.2024 - FET (S) 6.2.2 👍

“In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.
  • Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami , dla mnie dzisiejsza noc to jakiś chichot losu, ale nie ukrywam ze fajnie by było , żeby choć raz w tygodniu tak spała 😂

Meggs świetnie wyglądasz! Oj ja tak jak przedszkolanka zazdroszczę i pytan czemu to takie niesprawiedliwe hehe. Żebyś chociaż napisała, ze przez ten miesiąc głodowalaś i ćwiczyłaß jak szalona to jakoś łatwiej by nam było , ale nie , ty zajadasz pizzę, placuszki i się z nas śmiejesz 😉

Kark ja mam te same pytanie, ale nie znam jeszcze odpowiedzi 😜po ilu dniach "diety" powinna buźka się oczyścić jeśli to skaza ? Ja od soboty obserwuje, w sumie dziś już jest ładnie , tylko taka jakby "podskórna" kaszka została. Jak zniknie całkowicie dam znać!

I taka moja dzisiejsza myśl, może ktoś tu się orientuje, jak mam obserwować te etapy rozwoju u nas? Hanka ma 2 miesiące , ale urodziła się 5 tyg za wczesnie, a np u Niezapominajki Zosia 2 tyg po tp , różnica między dziewczynami to 9/10tygodni, a wg terminów powinno być ok 3 .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2019, 13:34

przedszkolanka:), Meggs, Lami lubią tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, Szymi miał asymetrię, ale jeśli Mała ma problem z opuszczaniem główki to może dochodzić wzmożone napięcie.
    My cwiczylismy, choć fizjo mówiła, że może to samo ustąpić i po 4 tygodniach mega poprawa. Jak będziesz chciała to Ci napisze co robiliśmy.

Meggs, ja pierdziele, a myślałam że byłam łaską po porodzie 🙈😍😍😍

Lami jak dobrze to słyszeć ❤️❤️❤️

Jeśli chodzi o bibsy to pamiętajcie zeby wymieniać co 6-8tyg a najlepiej stosować dwa naprzemiennie, bo się tak wyrabiają że główka robi się 5 razy większa i ledwo się dziecku do buzi mieści 😂 serio, jak przyszły teraz nam nowe to się dziwilam, że się Szymek tamtym nie udusił 🥴

My byliśmy dziś na szczepieniach i za dwa tygodnie mamy robić test prowokacyjny mlekiem ha lub comfort. Ta pediatra nie wiedziała, że przeszliśmy na mm i była trochę zła, że wszystko odbyło się z udziałem innego lekarza.
    A potem stwierdziła, że miałam hiperlaktację (wszystkie objawy się zgadzają), a że Mały wykazywał większą nietolerancję laktozy niż przeciętne niemowlę z kółkami to zmiana nam wyszła tylko na zdrowie. Znów było mi ciut smutno, że nie cycujemy a jej pierwsza reakcja mnie tylko dobiła... Ale jak usłyszała płacz Szymka po szczepieniu to stwierdziła, że i tak długo wytrzynalismy jeśli płakał tak od rana do nocy, bo jego głos spokojnie przekrzyczy startujący samolot 😂

Meggs, Lami lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biegająca, skoki liczy się od terminu planowanego porodu a nie rzeczywistego. U Ciebie korygowany wiek dziecka jest 5tyg mniejszy, więc o tyle później można obserwować teoretycznie jej skoki w rozwoju.

Tak przynajmniej mi to tlumaczono :)

Biegającą-mama, Magda - mbc lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przejrzałam lodówkę i dziś głoduję 🤦🏻‍♀️ a tak serio jestem trochę zdezorientowana... prawie wszędzie jest mleko np. w chudej wędline, hummusie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark dada 2 to rozmiarowo wychodzi jak pampers 1 więc mogą być małe :)

• Lami Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, albo rodziłam Ninę w LA, albo Dżoana Krupa dla zmyły paparazzi rodziła na wrocławskich Klinikach 😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2019, 21:31

Biegającą-mama, Malinowa91, Nikodemka, nick nieaktualny, Domi_tur, Dośka, Pestkaa, Cytrynowy sok, blair., nick nieaktualny, Beti82, madziorek86, Słoneczko123, alex0806, przedszkolanka:), Meggs lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 09:14

Lami lubi tę wiadomość

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami haha, zakladam ten drugi scenariusz 😂
    Malinowa - opisalas dokladnie moje odczucia. Ja tez jestem przerazona :D Mam nadzieje, ze zadziala insynkt... Dzieki dziewczynom mamy tu naprawde kopalnie wiedzy, juz widze siebie jak cofam sie do tych wpisow.

Czekam w kolejce, brrr...

Malinowa91, nick nieaktualny, Lami lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wow! 😀

U mnie przed porodem było 86kg, wczoraj ku mojemu zdziwieniu 76, może jakoś wrócę do formy na wiosnę 😉

Cytrynowy sok, Meggs lubią tę wiadomość

bl9cmg7y7g2u5710.png
‹‹ 2049 2050 2051 2052 2053 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ