Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
rzepakowepole wrote:Alex, wpisz sobie na YouTube ćwiczenia Bobath. Rób obroty, kołyskę, turlanie, wszystko co wymaga przekładania głowy raz na jedną raz na drugą stronę. Wiele dzieci jest asymetrycznych tak do 3 miesiąca, fizjo będzie umiał ocenić, czy to jest fizjologiczne. Ja bym przeszła się jeszcze do neurologa znającego się na tym albo do ortopedy, ew. do lekarza rehabilitacji.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
No więc ja po wizycie. Mam doła. 15stego mam się stawić w szpitalu o ile się samo nie zacznie. A na to się nie zapowiada, wszystko pozamykane... We wtorek 12stego mam jeszcze podjechać to pomierzy młodego. Coś czuję, że skończy się cc. L4 mam do 18stego.33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
-
Kark, ale jeśli Tobie ze względów etycznych nie przeszkadza zwykła wkładka to są lekarze, którzy nie mają oporów. Wiele z moich znajomych ma te zwykłe wkładki i sobie bardzo chwalą... a gdyby Ci nie spasowała to wtedy wyjąć ją jest dużo łatwiej niż odwrócić wazektomię. No i właśnie wkładka miedziana bywa bezpieczniejsza dla zdrowia przez brak hormonów. Ja sama, jeśli w ogóle uznamy, że jest taka potrzeba (na dziś, z moją płodnością to zakładamy, że staramy się o drugie i to będzie cud, więc antykoncepcja jest dla nas odległa i mglista) rozważę właśnie wkładkę miedzianą.
Poza tym, w przypadku wazektomii, zdarza się, że mężczyzna zaczyna wytwarzać przeciwciała przeciwplemnikowe (ASA). Szczerze? Mając różne doświadczenia z chorobami autoimmunologicznymi i to, jak jeden z czynników może uaktywniać inne choroby immunologiczne, daleka byłaby od doradzenia mężowi wazektomii.tere-fere lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Chrzesniak mojego meza mial dlugo zaropiale oczka. Najpierw kazali im masowac kanaliki łzowe, w pozniej okulista udroznil te kanaliki i od razu pomoglo.
Kacpi od rana przekreca sie w brzuchu jakby nie mogl sie ulozyc. Cos czuje, ze znowu nie bedzie dzis idealnej pozycji do badania.
Na dzień dobry i na szczescie dla siebie i Talku, wstawiam kapciuchy:
Malinowa91, Lami, tere-fere, Pestkaa, Słoneczko123, przedszkolanka:), blair., Magda - mbc, talku, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość
-
Wrzucam Wam moje przed i po.
3 dni przed porodem i tydzień po porodzie 😊 chociaż dla ciała ciąża ta okazała się łaskawa. Ani jednego rozstępu i niecałe +3 kg 👍 takze zachodzić mi tu w ciążunie!! Brzuch zwolniony!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2019, 16:33
Nikodemka, tere-fere, Słoneczko123, tęczova, Szczęściara, przedszkolanka:), alex0806, OlivkowaMama, Pestkaa, blair., sunshine03, Magda - mbc, talku, madziorek86, Malinowa91, VianEthel2, Kijanka, Biegającą-mama, Beti82, Dośka, Cytrynowy sok, Ani0nka lubią tę wiadomość
-
Kciuki za wizyty! 😊 Będą same dobre wieści!
Nikodemko, ale super kapciuchy, będą większe od kapselka.
Nonka, może z tej plamki nic się nie rozkręci. Kciuki żeby nie! ✊✊✊
Rzepakowepole, to się wszystko skumulowało 😔 Monia, Pestko, bardzo mi przykro z powodu brzuszków. Mam nadzieję, że szybko znajdziecie rozwiązanie. A serce pęka jak człowiek staje na głowie, a ulga tylko na sekundę.
Biegająca, ale ta Hania Twoja to ma sen! Chyba dzięki temu, że jej nie wybudzalaś od początku.
U mojej obserwuję zmianę po całości. Tak jakby wyrabiała każdą rzecz od początku, uczę się jej na nowo, ale na razie ona też zdziwiona wszystkim i nie wie jak reagować. Np wypróżnianie, za każdym razem to inicjowałam kiedy byłam obok, bo robiłam masaż itd. teraz się dzieje samo i np 3 razy pod rząd i to ja niepokoi. Butla, woła co 3 h, a później się okazuje, że wypija 10 ml i płacz. Ja sprawdzam czy smok nie zatkany, a ona po prostu jeszcze nie jest głodna i jak zajmę ja czymś innym to spokój. Zaczyna płakać na różne sposoby, daje znać kiedy jest śpiąca, i mam ją wtedy utulić i włożyć do kołyski, ale koniecznie w rożek. Muszę się zmobilizować i uszyć jej jakaś własną wersję, bo ten materiał co.schodzi się w róg jak się obkreca to zasłania jej buzię i wywijamy, ale zaczyna się to mało bezpieczne robić. Więc zrobię jej rożek bez rożka, żeby się w tubę zawijała.
Nona lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
OlivkowaMama wrote:No więc ja po wizycie. Mam doła. 15stego mam się stawić w szpitalu o ile się samo nie zacznie. A na to się nie zapowiada, wszystko pozamykane... We wtorek 12stego mam jeszcze podjechać to pomierzy młodego. Coś czuję, że skończy się cc. L4 mam do 18stego.
-
Meggs - az ciezko uwierzyc, ze w ogole bylas w ciazy, nic tylko zazdroscic
madziorek86, Kijanka, Meggs lubią tę wiadomość
-
OlivkowaMama wrote:No więc ja po wizycie. Mam doła. 15stego mam się stawić w szpitalu o ile się samo nie zacznie. A na to się nie zapowiada, wszystko pozamykane... We wtorek 12stego mam jeszcze podjechać to pomierzy młodego. Coś czuję, że skończy się cc. L4 mam do 18stego.
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )