X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 09:14

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik, a ile doktor Lami Ci przepisała? :)👩🏻‍⚕️

Nona, Wik89 lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    u mnie @ mini plamka ale jest, Lami odtsawic ten acard na czas @ ?
    Kark napisz do mnie na priv, znam temat wazektomii.
    Nie ma takiej potrzeby, ile bierzesz?

Nona lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się przed 5 go uśpić ale butla z mm wjechała. I do 7 pospał i on z rana kupy robi i się dziś tak biedny prężył, nie wiem czy mu czegoś nie kupić chociaż codziennie po 2-3 kupy robi. Wiec to chyba normalne 🤔nie wiem sama

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2019, 07:44

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona ja "ślepnąc" już dawno obejrzane , a żmijowisko 1 odcinek, głównie ze względu na ta dziewczynę "egzotyczna " bo czasem oglądam jej vloga na YouTube. Obydwa trochę takie "ponure" ale wciągają.

Ja dziś się czuje jakbym wygrała w Lotto pare milionów 😅 Wiecie raz ze szok i niedowierzanie to jeszcze sobie zdaje sprawę ze zdarza się fartem raz na całe życie. Uwaga: moje dzieci OBYDWOJE zasnęli wczoraj o 19 , Mloda spała do 5, a starszy do 6. Teraz się pochwaliłam to pewnie mi dadzą cały dzień w kość dla równowagi hehe ale co tam co się wysapałam to moje 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2019, 08:28

Lami, Ani0nka, Pestkaa, blair., Nona lubią tę wiadomość

Wysłany: 5 listopada 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki, Nona , Tęczova ja niezmiennie trzymam kciuki za was i wasze jajeczka , wiem, ze każdej się uda , tylko czekamy kiedy. Będę tu aż nie zobaczę zdjęć waszych bobasków!!

Lami, Pestkaa, Nona, Wik89 lubią tę wiadomość

• Lami Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, na czacie online pojawiła się dr Magda, zaraz wszytkie będziecie na heparyne i 2 serduszkach acardu 😂
    Ja brałam 1 tabletkę, od owulacji 2, przerywałam na czas @, ale po 3 dniach jak zostawało plamienie już włączyłam.

Magda - mbc, Nona lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co na ropiejące oczko u maluszka? Przemywam solą fizjologiczną ale to chyba nic nie daje. A ropieje nam już od szpitala...

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Cytrynowy sok Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:
    Nikodemko, jutro poprosimy o zdjęcie 😊😊😊

Cytrynowy soku, jak u Ciebie? Jaki teraz DC?
    Nonka, a Ty zamilkłaś, jak samopoczucie? Kiedy testujesz?

.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2020, 15:02

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis na probe odciagam mleko i podaje mm bebilon comfort. Po wczoraj juz nie mam sil. Caly dzien sie darl.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b

Wysłany: 5 listopada 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs u mego synka tez ropialo, tak aż nie otwierał. W szpitalu przepisali kropelki, ale najbardziej pomogło "masowanie " kanalików łzowych , pediatra mi pokazała w szpitalu. To taki dość mocny ruch palcem od brwi w stronę oka, dosłownie ta ropa wypływała wtedy w takiej dużej ilości , po powrocie do domu wzięłam raz i tak mocno mu wycisnęłam tej ropy tyle i już więcej się nie pojawiło . Ale nie wiem czy u was to to samo ..,

Meggs lubi tę wiadomość

Wysłany: 5 listopada 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia a co obstawiasz ze w twoim mleku może mu szkodzić? Dużo laktozy ? łyka powietrze?

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)

Mnie dzisiaj przywitał cudny uśmiech Olusia i to 5 razy pod rząd;)taki szczery i wesoly;)

Moja mama skończyła urlop i jestem od wczoraj zupełnie sama z dziećmi i powiem Wam-uf! Doceniam pomoc,ale w końcu mam czas! Mam czas na zabawę z nimi,na obrobienie sie,szycie,ćwiczenia, spacery itp. I Olek właśnie sam zasnął w łóżeczku! Nie słyszę elementów nad placzacym dzieckiem,marudzenia co źle robię ja albo Pola. Jestem o wiele lepiej zorganizowana.

Biegająca u nas były wczoraj tak; rano drzemka 1h,na spacerze ok.1h z pobudka na krzyk i tyle. Przed kąpielą usnął ale obudziłam. Wieczorem i w nocy wstawal do cycka kilka razy. Myślę że przez zmęczenie nie wpadł mocno w sen.

tere-fere, Biegającą-mama, Dośka lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)

Mnie dzisiaj przywitał cudny uśmiech Olusia i to 5 razy pod rząd;)taki szczery i wesoly;)

Moja mama skończyła urlop i jestem od wczoraj zupełnie sama z dziećmi i powiem Wam-uf! Doceniam pomoc,ale w końcu mam czas! Mam czas na zabawę z nimi,na obrobienie sie,szycie,ćwiczenia, spacery itp. I Olek właśnie sam zasnął w łóżeczku! Nie słyszę elementów nad placzacym dzieckiem,marudzenia co źle robię ja albo Pola. Jestem o wiele lepiej zorganizowana.

Biegająca u nas były wczoraj tak; rano drzemka 1h,na spacerze ok.1h z pobudka na krzyk i tyle. Przed kąpielą usnął ale obudziłam. Wieczorem i w nocy wstawal do cycka kilka razy. Myślę że przez zmęczenie nie wpadł mocno w sen.

alex0806, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs my tez już 3 tydz walczymy z takim okiem jutro pediatra to zapytam i dam znać co powie

Meggs lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja to przez chore to męża w domu mało ogarniam życie. A do tego j3stem niespokojna bo myślę ciągle o tym napięciu i nie mogę przestać. Wizyta u fizjo dopiero za 3 tygodnie. Wtedy pewnie to jej dzwiganie się będzie normalne. Jak leży na brzuszku to głowy nie opuszcza. Jeszcze chwilę temu kładła, a teraz leży aż jej nie odwrócę na plecy. A wtedy się wnerwia bo ona chciała na brzuszku leżeć. Do tego znosi ją na lewo trochę. Staram się ją trzymać wtedy prosto albo jakoś asekurować. Ale czuje że to jakaś asymetria będzie. Może w brzuchu tak leżała? Bo boczki jej zmieniałam. Teraz też muszę układać ją głową w różną stronę w łóżeczku bo Tak jakby układała twarz ciągle w stronę pokoju. Więc śpiwór muszę obracać w stronę okna raz A później w stronę przewijaka. I wtedy "patrzy na pokoj" tak jakby. Nie wiem co mogę więcej zrobić do czasu wizyty. Podpowiecie coś jak można z nią ćwiczyć na tym brzuszku, żeby się tak nie wyginała na jedną stronę? A może są tu mamy których dzieci tak miały i się wszystko unormowało? :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, wpisz sobie na YouTube ćwiczenia Bobath. Rób obroty, kołyskę, turlanie, wszystko co wymaga przekładania głowy raz na jedną raz na drugą stronę. Wiele dzieci jest asymetrycznych tak do 3 miesiąca, fizjo będzie umiał ocenić, czy to jest fizjologiczne. Ja bym przeszła się jeszcze do neurologa znającego się na tym albo do ortopedy, ew. do lekarza rehabilitacji.

Magda - mbc lubi tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj wieczorem był koszmar. Generalnie moje starsze dziecko ma zapalenie oskrzeli i siedzi w domu, mój mąż musiał wziąć L4, bo ja też ledwo żyje przez to zapalenie piersi.

Dostałam antybiotyk, słaba jestem po nim, ale przynajmniej gorączka minęła, tylko pocę się strasznie. Cycek dalej czerwonym jednej strony, młoda nie jest w stanie z niego ściągnąć, laktator też. Czekam aż antybiotyk to jakoś załatwi.

A wieczorem a w zasadzie w nocy młoda tak się darła jakby ją ze skóry obdzierali. Ewidentnie brzuch ja bolał, zrobiliśmy wlewkęi poszła kupa to momentalnie się uspokoiła. Wiem, że to dyschezja, że powinnam poczekać aż sama te kupę zrobi, ale byłam tak zmęczona, że zasypiałam na stojąco. Z początkiem listopada ciężki czas u nas nastał, nie wiem jak to ogarnąć.

ex2bvcqgjnvonbri.png
‹‹ 2046 2047 2048 2049 2050 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ