Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Lami wrote:Ja Cię Pestko kochana nie chce straszyć, ale zaleca się usunąć i wędliny i jajka (ma podobną budowę to białko jak białko krowie?) Na początek może spróbuj maksymalnie ograniczyć w tej czystej postaci mleko, jogurty, sery. Może zdarzyć egzamin. Np mleko ha ma część białek mleka krowiego hydrolizowane i u wielu dzieci już zdaje egzamin.
Domi, dobra decyzję podjęłaś z tamtą lekarką, nawet jak powiedziała co powiedziała, to nie daj sobie mieszać w głowie. Dziecko nie męczy się tak jak się męczyło? Czyli wszystko dobrze dobrane! Wiadomo że nie jest to najlepsze pożywienie, ale chyba lepiej to niż prawdopodobieństwo alergii na całe życie albo rozwinięcie AZS na całe życie. Więc niech nie gada.
Nikodemko!! Super wieści 😙
Beti talia osy w ciazy 🐝! ślicznie, coś tam zaczyna być widać ☺️ -
Jestem najszczesliwsza na swiecie. Pizza i majonez wjezdza na stol, nie rzucam slow na wiatr 😎
Sloneczko - ja mam taki brzuszek jak twoj ❤️alex0806, Słoneczko123, Pestkaa, Cytrynowy sok, przedszkolanka:), Kijanka, Malinowa91, madziorek86, blair., Beti82, Dośka, Szczęściara, Magda - mbc, tęczova, Lami lubią tę wiadomość
-
Beti to ja po porodzie mam większy brzuchol, szczypiorze ty!
Domi to jakbyś mogła to napisz mi co robiliście i jak cwiczyliscie ok? Ja jestem tym mega zestresowana. Ona tej głowy w ogóle nie opuszcza. Już mniej chyba asymetria jak to napięcie. Bo układa główkę zwykle przodem do pokoju więc ją obracam i wtedy tę głowę też układa prawidłowo. Mam nadzieję że szybko to wypracujemy. Poszlabym prywatnie do tego lekarza żeby było szybciej ale akurat ta jest bardzo polecana, dlatego czekamy na wizytę. 20.11 mamy bioderka drugie A 27.11 mamy tego lekarzaLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Beti82 wrote:Reset jak sie czujesz ?
to juz za chwilke
WyśmienicieW ubiegłym tygodniu nieco narzekałam na twardnienia brzucha (bo to raczej nie skurcze), ale to chyba była kwestia psychiki i tego, że "nie chcę rodzić 1 i 2 listopada"
Od poniedziałku wszystko znów minęło, energii mam za dwoje, wczoraj chodziłam po mieście załatwiając milion rzeczy od kaletnika po bank i zrobiłam tak 5 km (niby wszędzie autem, ale jednak trzeba podejść...), dziś szłam na wizytę z duszą na ramieniu, bo w ubiegłym tygodniu dwa razy na usg poziom wód był graniczny (miałam AFI 6), a dziś córka opróżniła pęcherz przed badaniem i od razu AFI 10. Jutro mam sobie zrobić kontrolne ktg, w czwartek znów wizyta u ordynatora i być może położy mnie potem w szpitalu dla bezpieczeństwa mojego i Małej (a być może nawet wywołają poród).
Z jednej strony super mi w ciąży, a z drugiej ten szpital już kusi, bo faktycznie bywają chwile, kiedy włącza mi się czarnowidztwo, co grozi dziecku w brzuchu na tym etapie...
Mała dziś 3277 gramów, więc w sumie też odpowiednia waga na poródNo zobaczymy, kiedy wyjdzie, ale ewidentnie punktualna po mamusi
Cytrynowy sok, Pestkaa, tere-fere, alex0806, madziorek86, Beti82, talku, Magda - mbc, tęczova, Słoneczko123 lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
A ja mam kryzys padam na ryj, dobrze ze za godzinę mąż wraca z pracy. Dopiero drugi dzień jestem sama z małym a już mysle aby kogoś zaangażować do pomocy bo nie daje rady. Młody albo na ręce albo cyc albo butla i nie poleży spokojnie 10 min sam, no dobra nawet minuty nie😭😭😭 trzeba nosić bujać i skakać nad nim. Jak czytam ze inne dzieci po każdym cycu śpią i grzecznie leżą nie płaczą to aż mnie nosi... nie wiedziałam ze tak będzie ciężko...
-
Anionka może warto żeby ktoś Ci jedzenie zrobił w weekend na cały tydz żebyś miała w zamrażarce i było szybciej ja miałam taki pierwszy egzemplarz często siedziałam i płakałam razem z nim, z czasem zrozumiałam ze muszę go na chwile odłożyć żeby się umyć czy zjeść bo inaczej się nie da. Ten czas minie i będzie coraz lepiej z takim 3 miesięcznym teraz i brzuszek się normuje i maluchu lubią być z mama. Może pokombinuj ze smoczkiem i bluzkę mu daj do łóżeczka która pachnie Tobą czasem warto przy takich absorbujących maluchach pomyśleć o chuście.
Ani0nka lubi tę wiadomość
-
Moj dzis nie dostaje mojego mleka i jest nie to dziecko. Tylko je i spi a jak nie spi to sie rozglada bez jeczenia i skakania nad nim. Troche mnie to psychicznie boli. Ale wole go takiego jak widze ze go nic nie boli , kupa byla , bakow 1/10 tego co bylo . jutro spróbuję jeszcze raz z cyckiem. Jak beda znow jazdy to chyba pora zakonczyc przygode z kp.
-
Anionka małż przed wyjściem niech zostawia jedzenie dla Ciebie a do sikania z dzieckiem na rękach można się przyzwyczaic tylko trzeba się nauczyc trzymać go jedną ręką 😂 serio, jam jest matka takiego dziecka... Zresztą czasem dziecko może chwilę poplakac, nie unikniesz tego prędzej czy później, lepiej oswajać się z tym faktem szybciej ❤️❤️❤️
Magda - mbc, Ani0nka, Lami lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny 😊 powiem Wam że sama jestem w mega szoku bo myślałam ze brzuszek będzie dłużej schodził a skóra będzie potrzebować czasu by odzyskać dawną jędrność a to wszystko po prostu samo się zassało w ciągu tych kilku dni 🙄 to samo z mięśniem prostym brzucha - w ciąży się rozszedł, a po tyg nawet opuszek palca ciężko wepchnąć! Jestem pod wrażeniem działania organizmu i szybkości jego zmian! W szpitalu przy wypisie pytali mnie czy ja dziecko urodziłam zszokowani 😁
Beti - szczypiorku , będziesz jak ja 😋 tylko piłeczkę będziesz mieć z przodu i to pewnie dopiero po 30 tc 😋
Nikodemko cudowna wiadomość! Teraz nim się obejrzysz kapselek 3 kg będzie mieć ❤
Lami zrobiłaś mi dzień tymi zdjęciami 😁😁😁 hahahahahaha , identyko! Zaoszczędziłaś 80 tys zł za celebrycki poród 🤩
Nikodemka, blair., Słoneczko123, Pestkaa, Beti82, Kijanka, Magda - mbc, tęczova, Lami lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, jakie jest Wasze podejście do diety przy kp?
W szpitalu mówili cytrusy nie, pomidory nie, kapustne nie, pestkowe nie, kako, czekolada nie. A dzisiaj była u nas położna i mówi, żebym jadła na co mam ochotę jedynie może wstrzymać się od brokułów. Jak Wy jadłyście? -
Nikodemko, gratuluję zdrowego Kacperka. Dobrze, że mu siusiak nie odpadł
będzie nam raźniej z synami.
Marzę, żeby jutro usłyszeć takie pozytywne wieści o nerce mojego Stasia i że jest zdrowy a tamto powiększenie to był jednorazowy zastój.
Piękne brzuszki macie ☺️☺️
Nikodemka lubi tę wiadomość