Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Niestety szew sie moze zsunac. Podejrzewam, ze to nie zalezy od tego, ze pojdziesz z psem na szybkie siku o raz
za duzo, ale od stanu szyjki i operatora, ktory ten szew zaklada. Zalecenie jest „prowadzic oszczedny tryb zycia”
ale moj gin prosil zebym lezala. Kolo 30tc moja szyjka miala juz 3.4cm. Im pozniej tym znowu sie skracala
i jak mi zdejmowali szew mialam1.8cm. A potem 10 dni chodzilam z 3 cm rozwarciem a Jurek siedzial w brzuchu
Aa no i chyba powyzej 25 czy 26 tc szwu sie juz nie zaklada. Lezy sie plackiem w szpitalu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2019, 20:54
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Ps. Naprawiałam forumWiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2019, 20:50
Magda - mbc, Najmłodsza_staraczka lubią tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Cześć dziewczyny.
Dzisiaj miałam punkcję.
Pobrali 19 komórek, 16 najwyżej jakości zaplodnili.
Zdecydowaismy, ze 4 komórki z ostatniego podejścia na razie zostawiamy w spokoju - mieliśmy je rozmrażać, ale to chyba byłoby za dużo.. mam nadzieje, ze nie będziemy żałować tej decyzji.
Transfer odkładamy na nie wiem kiedy.
W sobotę zmarła moja mama.
Jestem wrakiem człowieka i nie wiem w jaki sposób pociągnęłam to całe ivf do końca.
Mama miała dopiero 47 lat, chorowała na raka, ale dobrze się trzymała... w sobotę jej stan się gwałtownie pogorszył. Nie zdazylam dojechac, nie było mnie przy jej śmieci, a zawsze jej obiecałam, ze w tej chwili przy niej będęniestety dzieliło nas 1500 km i wszystko działo się zbyt szybko ... bol jest nie do opisania. Albo płacze, albo odcinam się od emocji i patrzę tempo w ścianę. Dużo tu pisać ... ogólnie nie radzę sobie. 23 lata to nie wiek na taka stratę..
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Najmlodsza - kochana nie wiem co powiedziec. Nie umiem sobie nawet wyobrazic tego, przez co musisz teraz przechodzic. Jestes silna i przetrwasz ten czas, ale masz racje, nie jest to sprawiedliwe, ze musisz tego doswiadczac. Jest mi strasznie przykro. Przytulam...
-
Magda, zupełnie się nie gniewam. Rozumiem, że chcesz usunąć te informacje.
Bardzo Ci dziękuję za wszystkie wiadomości.
Vian, słucham i czytam wszystko uważnie bo jesteście skarbnicą wiedzy. Może nie jestem bardzo przestraszona tą skracającą szyjką ale uświadomiłam sobie że naprawdę nie ma żartów.
Spróbuję się oszczędzać i skontroluje na pewno za tydzień u swojego lekarza.
M mówi żebym pojutrze jeszcze poszła zanim pojedziemy na weekend do Krakowa, żebyśmy byli spokojni. Więc jak uda mi się złapać wizytę na czwartek to pójdę.
Dziękuję Wam za każdą wiadomość.
Najmłodsza, ogormne wyrazy współczucia. Wiem, że nic nie ukoi teraz Twojego bólu dlatego przesyłam Ci dużo ciepłych myśli ,😘 przyjmij moje kondolencje -
Najmłodsza, bardzo mi przykro. To nie jest czas, to za szybko, żeby żegnać mamę, ale chyba nigdy nie jesteśmy gotowi na takie pożegnania...
Bardzo mocno Cię przytulam, to bardzo trudny czas, dlatego nie wahaj się prosić ludzi wokół o pomoc, nawet zwykłą obecność drugiego człowieka.Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Przedszko kciuki! My jeszcze przed szczepienieami ( Hanka miała antybiotyk i nawet na gruźlicę jeszcze lekarz odwlekł ale już się boje co to będzie) Wizyta po połogu u twojego doktorka? Ja muszę iść tez w końcu 🤦♀️ Cały czas mam plamienia ... plus od paru dni boli coś mnie w dole z lewej strony ( jajnik?)
-
Hej wszystkim. Nie odzywam się ale podczytuję..
Nikodemko trzymam kciuki za Twoją teściową. Najgorszy czas przed Wami.. Dużo sił Wam życzę.
Najmłodsza_staraczka tak mi przykro😪😪 rozumiem Twój ból bo straciłam też tatę w wieku 20 lat. Też nagle odszedł. Nawet nie zdążyłam się z nim pożegnać😔😔. Dużo sił kochana.. Płacz ile tylko się da😘😘
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
nick nieaktualny