X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami, Magda, jeśli uważacie, że heparynka dobrze mi zrobi to chętnie od Was ją odkupię - co mi szkodzi spróbować :) zaraz odezwę się do Was na priv :)

Blair, od Ciebie tyle paczek już do mnie dotarło, że aż wstyd, a jeszcze zaraz będę Cię prosić o jakieś wiruski 🙊

Dziewczyny, kochane jesteście, umilacie mi zawsze te gorsze dni 😘

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • talku Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem skołowana po tej wizycie. Mam pakiet w Medicover więc tam byłam, u lekarza który akurat miał wolną wizytę ale dość dobre opinie. Do mojego nie było terminu.

Pani doktor pierwsze co zapytała czemu nie pojechałam na IP. Sprawdziła co z dzieckiem i powiedziała "rusza się" no to że się rusza to wiem, bo ze dwa razy puknął do mnie dzisiaj. Nie chciała zmierzyć tętna. Mówiła że wszystko ok. Sprawdziła szyjkę i ma 3cm, tydzień temu w środę na połowkowych miała 4cm. Powiedziałam jej to, że chyba sporo się skróciła. Ale ona na to żebym jechała na IP jak się coś będzie działo i żebym się umówiła do swojego lekarza. Jestem umówiona ale dopiero za tydzień.
    I w sumie nie wiem co mam robić. Skołowana jestem. Niby wszystko ok bo tak twierdzi Pani doktor, ale nie do końca bo nie wiem czy dziecko ma prawidłowe tętno i szyjka skrócona o 1 cm.... Ale czy ona to prawidłowo zmierzyła?!
    Ehhh

relgi09kukfprg92.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, trzymam za Was kciuki w tym trudnym czasie oczekiwania. Bądźcie dobrej myśli i bądźcie razem z teściową 😘😘

relgi09kukfprg92.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku - strasznie dziwna ta lekarka... Wydaje mi sie, ze mogla zle zmierzyc ta szyjke, ale cholera wie.
    U mnie tez jest prawie centymetr roznicy w jej pomiarze pomiedzy tym, co zmierzyli na ip a polowkowymi, tylko u mnie akurat na plus.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Martek&M Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Lami - inspiracja lazienkowa wyglada tak :)
    c7f1c6f02549.png
    Płytki czekaja, moze wyjdzie.
    A kuchnie bierzemy z Ikei, z frontami Bodbyn, jestem fanka klasyki :d

Martek - dzieki za wyczerpujaca opinie :) Sprawdzalas moze jak sie sklada? W miare sprawnie?

Składa się bardzo łatwo. Wiadomo trzeba wiedzieć gdzie i jak złapać ale jak się opanuje to łatwo. Do tego co oszczędza miejsce to to ze gondola się składa. Wypina się również łatwo-przy pomocy jednej „wajchy”.

Jak już przyjdzie mój pojazd zdam głębsza relacje z zabawy nim, jeśli chcesz :)

Nikodemka lubi tę wiadomość

❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
    ❤️Michaś❤️ 26.10.2021
    ❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
    ❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)

💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
    🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
    🔜 badania prenatalne - 05.08.2024
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, sciskam Cie najmocniej!

Nikodemka lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez lubie uzywki z olx i grupy mojej dzielni na fb!

Talku, na szyjke trzeba uwazac. Lekarz Ci sprawdzi na wizycie a do tego czasu duzo lez i bedzie okej.
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2019, 20:37

talku lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Martek&M Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Martek w ktorym szpitalu rodzisz?Masz swoja polozna?

Na miejscu pierwszym stawiam Szpital Raszei. Na drugim miejscu Polna.

Wybrałam Raszeje ze względu na lepsze opinie opieki położniczej, położne podobno milsze, brak takiego motlochu i „taśmowej” produkcji (wybaczcie określenie), respektowanie praw pacjentki i jej woli względem porodu i opieki poporodowej, Dużo lepsza pomoc laktacyjna. Warunki lokalowe (przynajmniej dla mnie) tez lepsze bo sale poporodowe są dwuosobowe a sale porodowe maja wannę ( a o tym marze aby pierwsza faza porodu odbyła się w wannie pełnej cieplutkiej wody).
    Nie dawno wyszedł mi kolejny plus ogromny za Raszeja a mianowicie okazało się ze mój szef przyjaźni się jedna z lekarek i dwoma położnymi z tego szpitala. I jak się już zacznie mam dać mi znac, on da znac dziewczynom ze jadę :) zawsze pewnie inne traktowanie po tzw znajomosci

A polna drugim wyborem bo tam jest mój lekarz prowadzący i mam najbliżej na Polną z Gruszczyna noz do pozostałych dwóch szpitali. Ale na polnej przeraża mnie jego ogrom, przemiał jaki tam jest i sale poporodowe 5osobowe .

Położnej swojej nie mam wykupionej bo szkoda mi 1000pln na coś takiego. A może zdarzyć się tak ze poród będzie szybki a i tak będę musiała jej zapłacić. A i tak położna ze szpitala jest właściwie czy czas przy porodzie . Pozatym położna która po porodzie będzie do nas przychodzić jest ze szkoły która jest naprzeciwko szpitala to się śmiała ze mogę dać jej cynka to przyjdzie :D

❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
    ❤️Michaś❤️ 26.10.2021
    ❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
    ❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)

💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
    🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
    🔜 badania prenatalne - 05.08.2024
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie jakby któraś z Was miała kombinezon który się nada na zimę do grubego spiworka to chętnie odkupię ;) tak na 68-74, zależy jaka rozmiarówka. Bo z różnych sklepów w różnych rozmiarach chodzi. Znalazłam fajny na olx ale na razie zero odzewu
    Talku może inny lekarz i inny sprzęt to pomiar też wyjdzie inaczej. Spokojnie. Odpoczywaj dużo, kontroluj jak Cię będzie coś niepokoilo. Jak plamienie to na ip. Lepiej pojechać o raz za dużo niz o raz za mało.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • coma Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talku wrote:
    Dziewczyny, jestem skołowana po tej wizycie. Mam pakiet w Medicover więc tam byłam, u lekarza który akurat miał wolną wizytę ale dość dobre opinie. Do mojego nie było terminu.

Pani doktor pierwsze co zapytała czemu nie pojechałam na IP. Sprawdziła co z dzieckiem i powiedziała "rusza się" no to że się rusza to wiem, bo ze dwa razy puknął do mnie dzisiaj. Nie chciała zmierzyć tętna. Mówiła że wszystko ok. Sprawdziła szyjkę i ma 3cm, tydzień temu w środę na połowkowych miała 4cm. Powiedziałam jej to, że chyba sporo się skróciła. Ale ona na to żebym jechała na IP jak się coś będzie działo i żebym się umówiła do swojego lekarza. Jestem umówiona ale dopiero za tydzień.
    I w sumie nie wiem co mam robić. Skołowana jestem. Niby wszystko ok bo tak twierdzi Pani doktor, ale nie do końca bo nie wiem czy dziecko ma prawidłowe tętno i szyjka skrócona o 1 cm.... Ale czy ona to prawidłowo zmierzyła?!
    Ehhh

talku, ja na pewno poprosilabym lekarza żeby zbadał szyjkę za tydzień, ale 3 cm to jest nadal bardzo długa szyjka. Ja na połówkowych miałam 3 cm (byłam na połówkowych po 2-dniowycm intensywnym weselu), a tydzień później u swojej lekarki już 4 cm. To dopiero jest bez sensu :P

talku, Magda - mbc lubią tę wiadomość

uIHap1.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coma, dl. szyjki moze sie zmienic. Pytanie czy oboje lekarzy dobrze mierzyli. Szyjke mierzy sie tak, ze wklada sie te koncowke usg tylko na poczatek, nie wklada sie calej.

talku lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • coma Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Coma, dl. szyjki moze sie zmienic. Pytanie czy oboje lekarzy dobrze mierzyli. Szyjke mierzy sie tak, ze wklada sie te koncowke usg tylko na poczatek, nie wklada sie calej.

No tak, tak - szyjkę miałam mierzoną na USG przez pochwę :) Nie wiem jak w Medicoverze, ale w Luxmedzie to wiem, że nie jest to standardem.

uIHap1.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Medicoverze nie mierzą szyjki rutynowo. Musi być wskazanie. On mi mierzył pierwszy raz teraz na połowkowym. Na pewno za tydzień poproszę o sprawdzenie.
    Wcześniej miałam mierzoną w szpitalu w 16tc to miałam 4cm, dzień później mierzyli znowu i było 3cm, więc powiedziałam że się skróciła o 1cm w dobę??? Że może sprawdzą raz jeszcze, to sprawdził inny lekarz i 3 cm. Wtedy się bałam że się skraca, ale oni nic nie zalecili. Kazali się oszczędzać.
    Teraz 22tc tydzień temu zmierzył 4cm, dzisiaj ona zmierzyła że 3cm.
    Mówiła pod nosem coś o pełnym/pustym pęcherzu ale nie wykąpałam z kontekstu czy lepiej jak pusty czy pełny, chyba pusty. A nie wiem na jakim on mi mierzył tydzień temu. Dzisiaj miałam pusty.

Magda, jeszcze wtedy tutaj nie zaglądałam jak Ty byłaś w 24tc. Ale to szybko Ci się skróciła w krótkim odstępie czasu. Urodziłaś w terminie? Lekarz to wyłapał na rutynowej kontroli czy coś się działo?
    Wiem, że z szyjką nie ma żartów. A w ten weekend jedziemy odebrać od lokatorów i odmalować nasze mieszkanie w Krk. Ehhh. I teraz nie wiem czy szyjka mi się skraca czy źle zmierzyła.

relgi09kukfprg92.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2019, 20:36

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • talku Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Finał tej historii jest szczęśliwy ale nie brzmi ona optymistycznie.
    Dobrze napisałaś że Jerzyka uratowała czujność Twojego lekarza.
    Dlatego może lepiej jak jeden lekarz sprawdza. Mierzy tak samo, jest czujny.
    A w tych tygodniach zanim założyli Ci szew to normalnie funkcjonowałaś?
    Leżałaś 13 tygodni jak rozumiem. Bardzo długo, ale oczywiście dla zdrowia i życia dziecka wszystko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2019, 22:16

relgi09kukfprg92.png
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyjka to jest paskudna rzecz, skraca się nie wiadomo kiedy i często bez objawów. Ja to nawet nie wiem ile normalnie miałam, bo jak mi zmierzyli na połówkowych to 0,8cm i szpital i tak jak u Magdy - szew. Wcześniej mi nikt nie sprawdzał, albo sprawdzał ale nie mówił.

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • coma Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VianEthel2, chyba standardowo bada się dopiero na połówkowych - przynajmniej ja tak miałam.

uIHap1.png
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    VianEthel2, chyba standardowo bada się dopiero na połówkowych - przynajmniej ja tak miałam.

Tego nie wiem. W każdym razie u mnie na połówkowych było już źle. Także ja bym 3 cm szyjki zazdrościła :)

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2019, 20:46

talku lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • talku Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian, tak mi się wydaje, że rutynowo dopiero na połowkowym sprawdzają.

A jak zakładają szew to on już dobrze trzyma? Czy to jest na zasadzie "wszystko się może zdarzyć" i jest nakaz leżenia plackiem?
    3cm to wiem że jest długa szyjka i w normie. Ale historia Magdy pokazuje, że dzisiaj 3cm a za tydzień 0.6cm ☹️

relgi09kukfprg92.png
‹‹ 2085 2086 2087 2088 2089 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ