X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona, dziękuję za wskazówki :D
    My dzisiaj wracamy z Warszawy do Krakowa.
    Jestem pełna sprzecznych emocji :) Zobaczymy co to będzie.

Nona, Wik89, tere-fere lubią tę wiadomość

02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

10.2019 - Histeroskopia ok

Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

relgwn156k56cgiw.png
  • Słoneczko123 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 13:05

8p3o9jcgjfad2w7g.png
    Mutacja czynnika V Leiden
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 08:27

Biegającą-mama, jusci lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 08:27

• Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzepakowe, Przedszkolanko, Sun , Pestko jak u was z mlekiem ? Tylko kp czy dokarmiacie? Kurczę niby mleko mam, ale coś czuje, ze trochę jej za mało, często jest marudna a jak po cycu dostanie butelke to nie dość ze wszystko wypije to od razu inne dziecko...

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też poprzednie święta były dla mnie dramatem. A jak się okazało, były początkiem ciąży :) Więc życzenia zlewajcie, działajcie, uwolnijcie trochę głowę od myśli :) Nie stresujcie się sprzątaniem/gotowaniem itd. Nikt wam za to orderu nie da :) Sprawcie żeby ten czas był jak najbardziej wyluzowany i taki magiczny pod względem tego, że spędzony w gronie najbliższych :) I mężów w obroty!

Moje dziecię dzisiaj znowu noc bez pobudki. Od 20 do 7.10. Zjadła, pobawiła się i drzemka od 9. Matka ma chwilę czasu dla siebie :) Prezenty popakowane, jeszcze muszę chomikowi zaraz sprzątnąć ^^ Mąż dzisiaj szybciej wraca bo ma wigilię w pracy, to mówił że zje i wróci szybciej. Już mu zapowiadałam bzyk przed świętami, bo na tydzień jedziemy do rodziców i nie będzie jak pewnie^^ I tak jakoś cieszę się na te pierwsze święta Laury <3 Mimo że sobie nie pojem :P

tere-fere, Nona lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 18 grudnia 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Wiki są tylko z miejscami czasem ciężko :) Przyznam się, ze miałam lekkie wyrzuty sumienia, ale widzę ze on sie cieszy i nie ukrywam będzie trochę lżej bo momentami jest hardcore 😉

Wik89 lubi tę wiadomość

• tęczova Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki, powiem Ci, że już mi się niedobrze robi na myśl o dzieleniu się opłatkiem. Wiem, że każdy z rodziny męża będzie składał wymowne życzenia, bo tylko jego siostra wie. Jeszcze na dniach w rodzinie pojawi się maleństwo, co poprostu rozdziera mnie od środka. Przynajmniej u mnie będzie spokój bo najbliżsi wiedzą, a dalsza rodzina umie zachować klasę.

Oby ostatnie święta z tym przeklętym smutkiem w środku... szkoda, że już trzecie.

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie... Ja doskonale zapamietam ubiegloroczne Swieta, bo podczas dzielenia sie oplatkiem musialam wyjsc do lazienki, zeby sobie poplakac. Rodzina wiedziala, ze sie staramy i nie wychodzi, wiec kazdy zyczyl nam tego samego, na dodatek brat mojego meza przyjechal na Swieta z dwumiesiecznym bobasem. Wiec Wik, w zupelnosci rozumiem to, co czujesz.
    Ale jest ale, o ktorym pisze Alex :D Alex juz te, a my kolejne Swieta spedzimy z maluchem pod choinka. Tak jak kazda ze staraczek. Zycie jest nieprzewidywalne.

Ratunku, co na silny bol gardla?? Plukalam woda z soba poki co.

Wik89, Nona lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, goldisept mozna w ciazy :)

Nikodemka lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na dodatek bede akurat w koncowce cyklu wiec cos czuje, ze tez sobie zapłaczę... bo przed okresem to nic trudnego u mnie :P
    Teczova u mnie tez w zasadzie trzecie, bo trzecie Swieta po slubie, wiec juz dwa lata temu wszyscy skladali wymowne marzenia a i my sobie mowilismy, ze moze za rok juz bedziemy we trojke (albo ja w dwupaku;)), no nie wyszlo ale coz..zobaczymy co los przyniesie

Najmłodsza_staraczka, Nona lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Słoneczko123 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 13:05

Nona lubi tę wiadomość

8p3o9jcgjfad2w7g.png
    Mutacja czynnika V Leiden
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 08:38

Biegającą-mama lubi tę wiadomość

❤💙❤💙
  • Lami Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały czas Was czytam, ale Nini trochę się ogarnęła i spędza więcej czasu z zabawkami, albo z palcami w buzi albo na nowej umiejętności piszczenia (wkłada w to tyle wysiłku, minę ma taką, jakby miała się rozbeczeć, ale wcale tego nie robi), dzisiaj jadła śniadaniową butlę 40 minut bo sobie ją trzymała z przodu, a ja z tyłu, i co chwile wyciągała, oglądała smoka i znowu na łyk do buzi i tak w kółko. No a ja wykorzystuje czas jak się czymś zajmuje na rozpakowywanie. Niestety bardzo ją rozregulowalismy w tamtym tygodniu, bo wracaliśmy późno do domu, wczoraj trzymałam drzemek i zasnęła o 18.30 do 7.30 z dwiema butlami pomiędzy.
    Nie ogarnęłam w tym roku prezentów. Dla dorosłych kupię czekoladki i flache, dla dzieci coś na szybko wykombinuje, ale bez szaleństw. Za dużo rzeczy do ogarnięcia.

Najmłodsza, Nona ✊✊✊✊

Biegająca, super, że udało się załatwić przedszkole, oby się Mikołaj szybko zaklimatyzował i czerpał samą radość.

Słoneczko, na pewno ogarniesz cukrzycę, jeszcze kilkanaście tygodni zostało. ✊

Rok temu mała dopiero zagnieżdżała się w brzuchu, a za chwilę już 4 miesiące. I wiecie, mimo, że człowiek się stara i czeka na te dwie krechy, to było takie zaskoczenie, jak je zobaczyłam. Bardzo mocno życzę i wierzę, że to będą ostatnie święta dla staraczek w pojedynkę, i tak jak to pięknie napisał Radziu Majdan, na przyszłe święta już będziecie miały dwa serduszka, a najlepiej jak będziecie już to małe serduszko tulić w ramionach ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 10:19

blair., Biegającą-mama, Pestkaa, Nona lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim.. Witam się w 38 tygodniu ciąża donoszona😁😁.. Z tej okazji przywitał mnie mega bolesny skurcz 🤪🤪
    Beti ja muszę chyba wybić Ci tego jezuska 😂😂 na pewno na poród się nie zanosi. Cukry nie spadają więc nie urodze w najbliższym czasie.
    Wiki, Tęczova mam nadzieję że to Wasze ostatnie święta. Nowy rok przyniesie Wam małe bobaski.. U mnie najgorsze święta były 4 lata temu. Wierzę że niedługo nie będzie tu żadnej staraczki😘😘

Meggs, Biegającą-mama, Nikodemka, tere-fere, blair., Słoneczko123, Pestkaa, madziorek86, Nona, przedszkolanka:), Cabrera, alex0806, talku lubią tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • miśka Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 09:33

• Meggs Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku miśka masakra, współczuję sytuacji 😔 dawaj koniecznie znać co z maluszkiem!

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png

Wysłany: 18 grudnia 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki jeśli już po owu to ja trzymam kciuki żebyś na wigilie płakała ale z powodu ciążowej huśtawki hormonalnej!
    Najmlodsza u Ciebie kiedy będzie coś wiadomo?

Kark mówisz ze mogą być takie nerwy bez powodu ? W sobotę był foch od 14 na cyca co chciałam przystawić to płacz jakby zażywali a jak odciagnelam i dałam butle to od razu wsunęła ...

Wik89 lubi tę wiadomość

• OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biegajaca u mnie z mlekiem tak średnio chyba, sama nie wiem. Ciągle na cycu wisi, drzemki krociutkie głównie na rękach. Jak odciagam laktatorem to mam max 40 ml z obu :/ no i tak walczę, mm daję na noc bo boję się, że jak zaśnie to wstanie po pół godzinie 🤷😑

33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa no i u mnie wściekle wypluwa cyca wieczorami, z miną jakbym mu kupe dawała 😁😂

33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
‹‹ 2264 2265 2266 2267 2268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ