X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg Nikodemko, stawiasz karty?!

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • talku Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po wczorajszej wizycie i tym USG III trymestru mam mieszane uczucia.
    Dziecko ma ponad tydzień krótsze nogi, z USG wychodzą 28+5tc. Niby mam się nie martwić, ale sprawdzić za 3-4 tygodnie czy rośnie i jak rośnie.
    Tak jak myślałam Staś jest niewielkich rozmiarów, wyszło dokładnie 1507gramow.
    Serca nie mógł dokładnie sprawdzić bo dziecko leży poprzecznie a matka ma tkankę tłuszczową 🤔🤔🤔
    Na rutynowej wizycie inny lekarz zmierzył mi szyjkę i trzyma cały czas na około 3cm, więc w tym temacie jestem spokojniejsza.
    Ale tak to mam mętlik w głowie co z tymi jego krótkimi nogami...

relgi09kukfprg92.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku,Szymon na usg zawsze miał nogi krótsze o tydzień - dwa, główkę mniejszą o tydzień-dwa, wszystkie parametry w dolnych centylach. Miał ważyć że 2800 i być chudym Kurczakiem. Urodzil się 3500 i 53cm. Moje pierwsze słowa jak go urodziłam to "Ale On duży!".
    Myślę, że Stasiu nie będzie krótkonkgim krasnalem 😂

talku lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku, nie martw się tydzień do dwóch różnic w te czy w te stronę, to naprawdę nic nie znaczy. Chyba Ciebie jeszcze wtedy nie było na forum u nas, na badaniu I, II i III trymestru u Niny wyszło, że ma 2 tyg. "starsze" nogi, w szpitalu w 37 tygodnu przed CC wyszło, że ma 4 tygodnie młodsze nóżki i jest skrajną hipotroficzką, tak jakby jej wzrost zatrzymał się kilka tygodni wcześniej, wstrzymali cc, ja osiwiałam ze stresu jak mówili o genetyku itd, kolejne USG praktycznie potwierdziło te teorię, a jeszcze następne przyniosło dużo lepsze wieści, a ostatecznie urodził się wymiarowy bejbol, a jej waga nie miała nic wspólnego z tą z trzech szpitalnych usg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2020, 08:56

talku lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • talku Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, dzięki! Niech on ma te krótkie nogi, trudno. Byle by rósł i był zdrowy. Tak dziwnie długo lekarz oglądał te kości udowe, niewiele mówił, stąd mój niepokój chyba.

Szymi, sto lat chłopaku! 5 miesięcy to brzmi dumnie 😍

relgi09kukfprg92.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę Talku że nie masz co się martwić. Ja też prawie osiwiałam, tak jak Lami pisze, bo nagle wyszło że Laura za słabo przybiera, wymiary się rozjechały, pamiętam parametr grubo poniżej normy itd. Płakałam że stresu i bezsilności, a ostatecznie 2 tygodnie później urodziła się całkiem wymiarowa, chociaż kruszynka. Np w sumie nogi miała długasne i patyczakowe, stopy do tej pory ma wielkie. Możliwe żeby była wysoka po dziadku? ;) mój tato 185, a my z mężem krasnale, on 170 i ja 165.
    Także na spokojnie, po prostu Twój synuś też nie będzie kolorem. Taką dzidzię 2760 na pewno mi było łatwiej urodzić, A teraz nadrabia równo, widziałaś jaki pulpet ;)

talku lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 19:26

talku lubi tę wiadomość

• Dośka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, kurcze przez dłuższą chwilę nie zajrzałam na forum i ciężko nadrobić!

Szczęściaro jak tam? Wypisują Was do domku?

Pestko. U mnie w rodzinie jeden dalszy wujek miał córeczkę, gdzie też martwili się i podejrzewali autyzm. Dziewczynka nie była zainteresowana zabawkami, nie łapała kontaktu. Okazało się, że jest w pełni zdrowa i nagle sama szybko nadgoniła rozwój. Dziś ma 10 lat i jest bardzo bystrą dziewczynką.

Talku nie martw się, usg potrafi nieźle oszukać.

My dzisiaj po szczepieniu. Okropne przeżycie dla dziecka i matki, tylko mąż nie płakał. Mała waży 5636g 😉

talku, tere-fere, Niezapominajka2 lubią tę wiadomość

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny. Jeśli mówicie, że i Wam czasami wychodziły dziwne wymiary na USG to pewnie zależy od sprzętu, od lekarza.
    Dla spokoju pomierze go za 3-4 tygodnie na jakimś porządniejszym sprzęcie.
    No i mam nadzieję, że się obróci głową w dół bo chcę rodzić SN.

I oto ten kawaler z zadartym noskiem. Tylko obrócić nie mogę

608a3080b3ce.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2020, 11:11

Nikodemka, Słoneczko123, blair., tęczova, tere-fere, alex0806, Dośka, Beti82, Malinowa91, przedszkolanka:), madziorek86, Cabrera, Arashe lubią tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku - tak jak dziewczyny pisza Tobie i pisaly mi kiedy maly rzekomo byl o ponad tydzien mniejszy - nie martw sie :* Wiesz jak to jest z pomiarami. U nowego lekarza moj Kacpi jest odpowiednich rozmiarow, po prostu bedzie mniejszy, ale tez nie ma po kim byc duzy. Dziwi mnie tylko dlaczego nie mogl dokladnie sprawdzic serca przez poprzeczne ulozenie. U nas tez tak lezy i wszystko dokladnie zbadal.

Sloneczko - ja bym nie rezygnowala z usg III trymestru. Chociazby dlatego, ze nie bedziesz miala dokladnie zbadanych przeplywow.

Mamo Lamo - mam baaardzo napiety grafik (kocyk, laptop i te sprawy :D), ale oczywiscie znajde czas na tarota. Tylko musze miec wenę, więc zrobię to wieczorem i wysle info na priv :)

Magda - stawiam, ale tak hobbystycznie, z przymruzeniem oka :)

Słoneczko123, talku, Magda - mbc lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku - a na polowkowych Staś byl glowa w dol? Czy ciagle lezy poprzecznie? Ja zaczynam watpic czy Kacpi sie przekreci, bo lezy tak od poczatku. Im jest wiekszy, tym po prostu bardziej wciska sie glowa w moj prawy bok.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Słoneczko123 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 20:12

talku lubi tę wiadomość

8p3o9jcgjfad2w7g.png
    Mutacja czynnika V Leiden
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Talku - a na polowkowych Staś byl glowa w dol? Czy ciagle lezy poprzecznie? Ja zaczynam watpic czy Kacpi sie przekreci, bo lezy tak od poczatku. Im jest wiekszy, tym po prostu bardziej wciska sie glowa w moj prawy bok.

Tak, był głową w dół w 20tc. Nawet później na wizycie w 24tc.
    Nie wiem czemu on się teraz obrócił spowrotem... Ale dzięki temu przestał mi chyba uciskać szyjkę (tak myślę).
    Jeszcze mają jeszcze chłopaki trochę miejsca więc liczę na ten obrót. Ja wiem, że niby może i tydzień przed obrotem się obrócić głową w dół ale jakoś byłabym spokojniejsza gdyby się obrócił wcześniej

Słoneczko, ja też bym nie rezygnowała z USG III trymestru. Sprawdzą przepływy, łożysko, ilość wód.

relgi09kukfprg92.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko, ja byłam wczoraj właśnie 30+0 😊 jest ok.

Nikodemko, a Ty kiedy masz?

Słoneczko123 lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2020, 09:19

Niezapominajka2 lubi tę wiadomość

❤💙❤💙
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2020, 09:19

❤💙❤💙
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna ze szpitala opowiadała, że raz pacjentka już miała zlecone cc, a dziecko odwróciło się w nocy przed cięciem 😀

Ja już wiem od gina, ze u mnie drugi porod tez bedzie cc. Moj problem to dystocja szyjki

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark my kupiliśmy używaną duża wanienke na stelażu i jest o niebo lepiej i dla nas i dla Małego.

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2020, 09:20

❤💙❤💙
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Kark jak czytam o cięciu szyjki to aż mam dreszcze! U mnie stanęło po 4 dniach wywoływania na 1,5 cm 😲

bl9cmg7y7g2u5710.png
‹‹ 2321 2322 2323 2324 2325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ