X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Magda, wydaje mi się że w mojej przychodni tylko od nich szczepionki się liczą :/

Pestko Kochana, nie będę Cię przekonywać, że czas zadziała cuda bo to Ty jesteś Mamą i wiesz lepiej... Ale jakbym porównała Szymka 3miesiecznego a 4miesiecznego to jakby mi podmienili na całkiem inne dziecko! Ale myślę o Was milion razy dziennie, mam nadzieję że będziesz na bieżąco pisać co u Was! Jerzyslaw jesteś cudny i mocno trzymamy kciuki Z szumki3m za Was ❤️❤️❤️

Pestkaa lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pesteczko Jerzysław tak uroczy <3 I tak jak Domi pisze, jakbym miała porównać Laurę 3 i 4 miesięczna to niebo A ziemia! To całkiem inne dziecko jest ;) myślę że na spokojnie, maluch nadrobi wszystko i będziesz za chwilę widziała różnicę:) każde dziecko się w swoim tempie rozwija

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piekny Jerzyk ❤️
    Sloneczko - na mnie czopki nie dzialaly, ale dzialalo Lactulosum. Jesli masz zaparcia, to polecam. Ja sie przekonalam, ze bol jelit moze byc naprawde straszny. Tez nie umialam odroznic czy to bol macicy czy nie.

Moj Kacpi caly czas ulozony poprzecznie, chyba jakis leniuch z niego.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, starałam się podczytywać na bieżąco, prawie mi się udało! Nie odzywałam się ostatnio, bo prowadziliśmy bogate życie towarzyskie, korzystając z czasu, kiedy Skrzat jeszcze nie musi wiedzieć, co to jest rytm dnia.
    U nas jest super. Skrzatylda kończy dzisiaj (a dokładniej za godzinę) 6 tygodni. Jako że mija mi właśnie umowny okres połogu, wróciłam na zajęcia z jogi. Wczoraj rozwinęłam matę w sypialni, testując, jak jest. Naoglądałam się instagrama i wymarzyłam sobie, że będę ćwiczyć razem z dzieckiem. Tzn. ja jogę, a Skrzacik miał uprawiać bobas-fitness (na razie sprowadza się to do leżenia na brzuchu i podnoszenia głowy). Skrzatylda nie cierpi leżeć na brzuchu, więc była afera. Najpierw co powitanie słońca zmieniałam jej pozycję, potem zatykałam smoczkiem. Ostatecznie musiałam ją uspokoić cyckiem. Jak się ululała, mogłam wrócić na matę. Dzisiaj po raz pierwszy od marca poszłam na takie prawdziwe zajęcia z jogi do szkoły jogi. Otrzepałam matę z kurzu i odkryłam, że nie jest źle. Zakwasy będą, ale coś mi ćwiczenie w ciąży dało, bo zakresy może nie są jeszcze boskie, ale jest dobrze!

A tak wygląda aktualnie Skrzatylda (nie cytujcie):

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2020, 11:04

Słoneczko123, madziorek86, Lami, Ani0nka, blair., Cabrera, Niezapominajka2, Malinowa91, tęczova, alex0806, Magda - mbc, Szczęściara, Pestkaa, Biegającą-mama, przedszkolanka:), talku lubią tę wiadomość

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Słoneczko123 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 13:01

8p3o9jcgjfad2w7g.png
    Mutacja czynnika V Leiden
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko mega że wychodzicie i wyniki Zosi są dobre 😊 a pannica piękna! Mąż ma dobry gust 😁

Pestko Jerzyk cóż za elegancik przystojniaczek! I jaki uśmiechnięty 😍

Mi syn się popsuł. Wrzeszczy na rano, wrzeszczy w południe i na wieczór. Ja ryczałam razem z nim przekonana o jego cierpieniu. A dziś wieczorem mąż włączył suszarkę do włosów i słuchajcie cisza 😳 uśmiechy i guganie , wyłączył suszarkę i ryk. Matko rośnie mi mały terrorysta 🤦‍♀️🤷‍♀️

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jerzyku Drugi, jaki z Ciebie przystojniak! 😍 ♥️♥️♥️ Elegant pierwsza klasa! No i już nie dzidziuś malutki po buźce ♥️
    Pestko, tak jak piszą dziewczyny, miesiąc to jest ogroooom. Ale jeśli czujesz niepokój to szukaj osoby, która Was poprowadzi i pokaże odpowiednie ćwiczenia na wzmocnienie Jerza. Mocno przytulam Cię Mamusiu! 🤗🤗🤗

Kijanko, a Marysia jeszcze ma taką dzidziusiową buźkę, słodziutka jest ♥️♥️♥️ A jakie szkitki długalaśne heheh. Korzystaj, jeśli Skrzacik pozwala 😊

Pestkaa, Kijanka lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2020, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2020, 23:59

Malinowa91, madziorek86, Nikodemka, tęczova, Słoneczko123, blair., Magda - mbc, Pestkaa, OlivkowaMama lubią tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona a już myślałam, że pokażesz swoje zdjęcie ❤️

tęczova lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2020, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Domi_tur, Magda - mbc lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2020, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• tęczova Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląd Nony to największa zagadka fioletowek strony mocy 😉
    Nona, tak cholernie zazdroszczę, ja chcę do Barcelonyyyy 😭😭😭

Nona lubi tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona nie obiecuj nie obiecuj 😂😂 ale powiedzmy, że z pewnego źródła wiem jak wyglądasz 😂😇😇😇

Magda - mbc lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2020, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

tęczova lubi tę wiadomość

• Słoneczko123 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 20:12

Nona lubi tę wiadomość

8p3o9jcgjfad2w7g.png
    Mutacja czynnika V Leiden
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2020, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Domi_tur lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2020, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2020, 00:00

• Lami Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko, ze względu na laidena dobrze, żebyś miała dokładnie przepływy zrobione, więc podejść na lepszy sprzęt teraz albo w okolicy 32-34 TC, chyba, że Twoja robi.

Domi, Ty, Twoja wiedza i Twoje konszachty z siłami nadprzyrodzonymi, hehehe 😁

Nonka, super widoki! Twoje pierwsze zdjęcia na forum 😜 Idą zamiany!!!

Nikodemko, a jak Ty i Twój wolny czas? 😜 Bo rok temu narobiłam Tobie trochę roboty, ale trudno i w tym zaryzykuję... Nie chcę się Tobie postawić jakiej karty tarota na 2020 dla pewnej Mamy-Lamy? 😋

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2020, 00:14

Nona, Słoneczko123 lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko123 wrote:
    Nona, piękny widok 😊

Pytałam dzisiaj moją lekarkę o to czy mam robić usg III trymestru. Powiedziała mi, że skoro lekarz na poprzednich badaniach nie widział nic niepokojącego to nie muszę, chyba że chcę. I że poogladamy małego dokładnie na następnej wizycie. I teraz mam pytanie, czy któraś z Was odpuściła sobie to badanie?

Rób, wtedy podobno dobrze widać serce do oceny i jak coś, to zdazysz zrobic jeszcze np. echo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2020, 05:21

Słoneczko123 lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jerzu, ciocia wielbi 💙💙 mamy te same skarpy!!

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
‹‹ 2320 2321 2322 2323 2324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ