Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Nona, ja bym na Twoim miejscu zrobiła ze dwa razy LH i estradiol. Raz, że wtedy wiesz na pewno, czy owulacja się zbliża i czy w tym terminie, co pokazuje aplikacja, a dwa - wiesz jakiej jakości jest to owu. Nie oszukujmy się, w naszym wieku te komórki też mogą być różnej jakości...
Ja tak właśnie zaszłam - wzięłam lamettę na własną rękę (by wywołać owulację + by podkoksować jakość komórek), zbadałam LH i estradiol w sobotę, potem w poniedziałek rano i w poniedziałek był pik LH. A po piku do 24 godzin jest owulacja. Działaliśmy w poniedziałek wieczorem, miała być powtórka we wtorek, ale olaliśmy, byliśmy zmęczeni staraniami i seksem na zawołanie i to był 19 lutego, a na 21 marca była zaplanowana pierwsza wizyta do ivf. Jak widać, zbędna.Nona, Wik89 lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nona wrote:Lh I estradiol mogę wieczorem zbadać? W jakie dni np 10 I 12 dc? Dziś 6dc.
Nie było nas w kraju i nie zrobiłam badań 2-5dc w tym cyklu, mam całą listę,zribie je w lutym a teraz lh, estradiol mogę. Dziękuję reset.
Piękna córkę masz!
Godzina nie ma znaczenia, ewentualnie warto być min, 2 godziny po posiłku. Jeśli przewidywana owulacja to 13 dc to spokojnie 10 i 12 dc starczą, by sprawdzić, co się dzieje i czy idzie ku dobremu. Potem możesz nawet bez usg 7 dpo sprawdzić estradiol i progesteron i będziesz mieć pełen obraz jakości owulacji (estradiol przed owulacją powinien być min. 200 na jeden pęcherzyk, 7 dpo powinien być ok 100, zaś progesteron po owulacji pokaże, czy prawidłowo pracuje ciałko żółte).Nona lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Nona nawet nie wiesz jak mi zależy abyś Ty zaszła! Beti mam już zaliczoną😍 jeszcze tylko Ty i będę taka szczesliwa ❤️
Nona lubi tę wiadomość
-
Monia 😱 serio coś widzisz? Pierwszy test owszem lekki cień jest ale dwa pozostałe?
Wik89 lubi tę wiadomość
-
Reset, może i ja się skuszę, żeby zrobić tak, jak radzisz. Nie liczę specjalnie na ten cykl, ale jestem ciekawa tej jakości owu. Powiedzmy, że przewiduję owu w czwartek 14 dc/piątek 15 dc, jak sądzisz, czy jest sens badać poziom LH i estradiolu w środę 13 dc rano i potem w czwartek 14dc rano, czy za mały odstęp? (we wtorek nie mam jak zbadać) Czy może 13 dc rano i potem 15 dc rano?
Nona lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
My dzisiaj wychodzimy. Birulirmia troszkę wzrosła ale mamy kontrolować czy nie rośnie.
Niezapominajka2, alex0806, Ani0nka, Dośka, blair., Magda - mbc, tęczova, Beti82, przedszkolanka:), Cabrera, Wik89, Meggs, Nona, tere-fere, madziorek86, Słoneczko123, Nikodemka, talku lubią tę wiadomość
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Magda, a melisę pijesz? Na mnie działa usypiająco chociaż teraz to od razu jak tylko czuję poduszkę to zasypiam
-
Magda, ja polecam herbatkę Śpij Dobrze - https://olejowyraj.pl/shop/podlascy-przyjaciele/118-47-herbata-spij-dobrze.html
Głowa do poduszki i mnie nie ma. Własciwie nie dziwne, chmiel, mak 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2020, 15:08
Wik89, Dośka lubią tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Dziewczyny, co za duże ptaki zimują w Polsce? Własnie przeleciały nad nami jakby 2 bociany 🙈 Anionka, w stronę stolicy 🤪
Wik89, Dośka lubią tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
nick nieaktualny