X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2020, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2020, 22:48

Nikodemka lubi tę wiadomość

• talku Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, dodałam Cię do przyjaciółek. Podeślę Ci mojego insta bo chętnie zobaczę fotoksiążkę :)

Nikodemko, przytulam 😘
    Powoli sobie ogarniaj wszytsko z listy. Kapselek siedzi grzecznie i jeszcze jest trochę czasu do porodu. Na pewno ze wszytskim zdążysz.
    Ja też mam lepsze i gorsze dni. To chyba normalne.
    Staram się nie narzekać na samopoczucie, ale ten chłopak tak mnie kopie od środka, że to już jest naprawdę bolesne. Wcale mnie już nie rozczula to uczucie bo czuję się jakby cała posiniaczona od środka.
    Ja nie wiem jak Wy to wytrzymywałyście z 3-4 kilogramowymi dziećmi...

alex0806, Wik89 lubią tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku - a ja wlasnie nie czuje takich mocnych kopniakow, o ktorych wszyscy dookola mi mowia... Od wczoraj kopie w szyjke/pecherz i to powoduje bol, ale ogolnie, to raczej takie przewalanie sie niz mocne ruchy. Mam nadzieje, ze wszystko jest ok.
    Zauwazylam tez o wiele czestsze „napinanie sie”. To chyba skurcze Braxtona Hicksa.
    Eh... Mam nadzieje, ze wroci choc na chwile lepszy czas.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • talku Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie te ruchy się zmieniają w zależności od aktywności dziecka czy ułożenia. Ja od trzech dni czuje tak mocno. Nie wiem jak to wytrzymam jeszcze dwa miesiące. Chyba że mu minie.
    Wcześniej też czułam po pęcherzu, po szyjce macicy, teraz jakoś po bokach, u góry. Może się przekręcił hmmmm.

Nikodemko, na pewno przyjdzie lepszy czas. Będziecie szli systematycznie do przodu z pracami, nawet jeśli wydaje Ci się że wszystko idzie powoli. To każdy dzień przybliża Was do zamieszkania w Waszym mieszkanku i spotkania z Kapselkiem.
    Ale ja też nie jestem gotowa jeśli Cię to pocieszy. Dopiero opadają ślubne emocje, teraz się zacznę brać za wyprawkę.
    Też nie mam torby do szpitala hmm i nawet nie pomyślałam żeby kupić 🙈 Gemini zamówiłam wczoraj. Ahh czekam na te podpachy! 😂

Ja rzadko wchodzę na nasz wątek marcowy. Tam same bóle, narzekania, smęty...nie wiem czy to hormony ciążowe ale nie czuję się tam dobrze w gronie większości narzekających kobit. Wolę sobie tutaj z Wami gadać o wszystkim. Nie działa dobrze tamten wątek na moją psychikę

madziorek86, Wik89, blair. lubią tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2020, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2020, 22:48

talku, madziorek86, Cytrynowy sok, tęczova, Biegającą-mama, alex0806, Magda - mbc, Lami, Wik89, tere-fere, Beti82, Szczęściara, blair., miśka, Nikodemka, Malinowa91 lubią tę wiadomość

• madziorek86 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2020, 02:28

talku, Cytrynowy sok, tęczova, Wik89, blair., Nikodemka lubią tę wiadomość

• madziorek86 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2020, 02:28

tęczova, Lami, Cytrynowy sok, Wik89, blair. lubią tę wiadomość

• tęczova Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 02:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, taaak, zbieram na in vitro i laparo u nich 😉

Lami, ja mam ich nieprzebrane pokłady, taka ze mnie raczej beksa 😁😘

Domi, w Twój rebus wierzę jak tylko mocno się da. Cholerka, tylko czemu tyle to trwa?! Takie kibicki dodają mi skrzydeł 😘

Nikodemko, nie panikuj kochana, masz jeszcze duuużo czasu, a nawet jeśli nie aż tyle to uwierz w tego swojego męża - jak będzie trzeba to Cię spakuje (jak źle to najwyżej w łeb oberwie), a bezdomni przecież nie będziecie. Głowa do góry 😘 brak Kacpiego to był problem, reszta to pikuś!

Magda - mbc, Lami, Wik89, Nikodemka lubią tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko spokojnie,Twoje planowanie jeszcze nie raz pójdzie niezbyt zgodnie z planem ;)
    Zdazycie A jak nie to przecież świąt się nie zawali. Ważne żeby Kapselek się urodził cały i zdrowy ;)
    Co do bólu to może stres,przepracowanie ? Zrób sobie lużna niedzielę;)
    A co do ruchów to widocznie maluszek będzie spokojny. Nie każde musi być szalone (jak moje,ja już nadrobilam)😂😂

Nona 💪
    Teczova to jutro test? Który dpo?

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, ja z charakteru, jak i z zawodu jestem mistrzem planowania. Tabelki, listy, kalendarze - wtedy dobrze funkcjonuję. W ciąży też oczywiście był plan - praca do 30 + 6, potem zaczęliśmy malowanie, a potem miały być już ostateczne zakupy, porządki itp. Po czym w 31+2 w trakcie nadzorowania remontu zaczęły odchodzić wody - do szpitala trafiłam z torbą na fitness, w której miałam koszulę, klapki i kartę ciąży (nawet ręcznika nie zdążyłam wrzucić, ja chciałam dojechać nim urodzę, bo takie miałam wizje). Potem mąż pod moje dyktando mnie spakował (całkiem nieźle, muszę mu to oddać), resztę dokupowała mi mama (bo nagle na patologii zaczęła lecieć siara itp. - więc wolałam mamę wysyłać po wkładki laktacyjne). Jak wróciłam to nakaz leżenia, zakupy ogarniałam w dużej mierze przez net. A potem na wizycie dobre wieści, że skoro nic się nie sączy, szyjka w normie to mogę chodzić... I spokojnie- w 6 tygodni dokończyłam sprzątanie, układanie rzeczy, skręcanie mebli, wróciłam nawet na kilka dni do pracy i byłam na rozprawie (więc jeszcze musiałam się przygotować merytorycznie), kupiłam stacjonarnie wózek i fotelik, a ostatnie dziesięć dni już mnie z nudów i oczekiwania rozsadzało. Więc dasz radę :)

Wik89, Nikodemka lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • talku Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, pamiętam ta Twoja historię doskonale kiedy pytałam w 15tygodniu do kiedy pracujecie. A Ty byłaś wtedy około 30tc i jeszcze ta rozprawa przed Tobą. Ależ ten czas pędzi!
    Czyli ja zaraz rodzę 🙈🙈🙈

W poniedziałek idziemy na spotkanie z położną z którą będziemy rodzić. Ciekawa jestem co powie. Chyba muszę zacząć pisać plan porodu żeby z nią odmówić

relgi09kukfprg92.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 01:54

Cytrynowy sok lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Lami Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Niezapominajka2 lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju u nas dzisiaj znowu akcja w nocy, od 2 wstawała co chwilę. Zanim ja zasnęłam to ona wstała. I tak do 7.30 ;/
    Na dodatek uciekł nam chomik. Wynoszę jego klatkę w nocy do łazienki na podłogę bo tam go nie słychać jak się tłucze. Wstałam do Laury o 2, ale najpierw poszłam siku. A tam otwarta klatka! Nie wiem jak on to zrobił. I kurde wołam męża bo drzwi były otwarte. Szukamy. Siedzimy cicho i słyszę szuranie. Wylazł spod łóżka i mąż go złapał. Już dawno się tak nie uśmiałam ale były to chwilę grozy bo jakby wlazł gdzieś pod meble, zaklinował się i zdechł to masakra, nie wiem czy byśmy go znaleźli. Od 1.5 roku pierwsza taka akcja^^

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Cytrynowy sok Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehhe siedzę i podczytuje tylko bo u mnie sytuacja wyluzowala.
    Teraz staram się nadrobić co u każdej słychać 😆😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2020, 14:26

talku, alex0806, tere-fere, Lami, Nona, Wik89, tęczova, Biegającą-mama, Niezapominajka2, madziorek86, Beti82, Szczęściara, blair., miśka lubią tę wiadomość

• Meggs Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko taki dzień! Wszystko ogarniesz! Zobacz ja po takich akcjach ze szpitalem , z akcja skurczowa, z ciąglymi skurczami, wypuscili mnie do domu w skonczonym 29 tc, gdzie wszystko mogło sie wydarzyć, a za torbe łaskawie sie zabrałam 5-6 tyg później 😁 ba , dopakowywałam ją jak już wody leciały mi po nogach 😋 ale tego akurat nie polecam 😂

talku, Lami, Biegającą-mama, Nikodemka lubią tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynowa <3 bajkowo!

Alex mi też kiedyś uciekł,to jeszcze jak z rodzicami mieszkałam:D uciekł w nocy,wszystko przeszukalismy A on wieczorem tup przez pokój za łóżko i lapalismy 😂😂

Meggs jak u Was karmienie?

Cytrynowy sok lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

tere-fere lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynowa, z zazdrością oglądam Twoje relacje na insta. Ach jak ja bardzo bym pojeździła, ale już pewnie nie pamiętam jak 😔

Przedszko, jutro, ale bez przekonania, czuję, że tylko nie wezmę dupka i odkręci się "kranik". Nie wiem, który to dpo, przez cykle z ovitrelle przestałam umieć wykrywać owu. Moze być i 12 i 16.

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2020, 13:26

Wik89, Cytrynowy sok, Beti82 lubią tę wiadomość

❤💙❤💙
‹‹ 2371 2372 2373 2374 2375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ