Fioletowa strona mocy
- 

WIADOMOŚĆ
- 
                        nick nieaktualny
- 

Nona przyjdzie hahaha U mnie kiedys po 21 był...Nona wrote:No dziś ciężko.

Ksiądz umówiony a nie przyszedł. Olewam. Nona lubi tę wiadomość Nona lubi tę wiadomość
- 
                        nick nieaktualny
- 

Nona rozumiem .Ja tez jak zadzwonil po 21 otworzylam w pizamie i powiedziala ,ze przepraszam bardzo ale ja o tej godz juz spie hahahhaNona wrote:Tzn ja go już nie przyjmę.
 Powiedziałam że zapraszam 15:45.
 Zhodzil się. Zwolniłam się z pracy. Czekałam do 17.30. Teraz kolacja córki, kąpiel, sen, mój sport, męża sport. Nie przyjmę. Nic na siłę.
 Mina jego bezcenna hahah Nona lubi tę wiadomość Nona lubi tę wiadomość
- 

Kurczę mój syn jeszcze nie podwoił swojej masy urodzeniowej 😱 dopiero 7360g, do 8 kg trochę daleko a w piątek 3 miesiące. Chyba się nie uda🤪
- 

Meggs slodki widok
 Kurde juz nie moge sie doczekac jak to u mnie bedzie z kotem wygladało   Meggs lubi tę wiadomość Meggs lubi tę wiadomość
- 

Beti82 wrote:
 Hmmm u mnie są tylko te drugie.
 Nigdy nie widziałam tych beżowych.
 Dali dwa pampersy mniej i zmienili szatę graficzną 😂 Beti82 lubi tę wiadomość Beti82 lubi tę wiadomość 
- 

Anionka, a skąd Ty wzięłaś to że on ma podwoić? 5-6 miesiąc ma podwoić a nie teraz.Ani0nka wrote:Kurczę mój syn jeszcze nie podwoił swojej masy urodzeniowej 😱 dopiero 7360g, do 8 kg trochę daleko a w piątek 3 miesiące. Chyba się nie uda🤪 Ani0nka, Magda - mbc lubią tę wiadomość Ani0nka, Magda - mbc lubią tę wiadomość 
- 

Norma przez pierwsze 3 miesiące jest 30 g przyrostu na dobę. Gdyby Twój syn miał podwoić wagę na 3 miesiące to musiałby przybierać prawie 45 g na dobę, to by było za dużo. Dzieci podwajają wagę około 5-6 miesiąca, bo po 3 miesiącu zaczynają przybierać duuuzo wolniej (norma do 16-17 g na dobę). talku, Ani0nka, Magda - mbc lubią tę wiadomość talku, Ani0nka, Magda - mbc lubią tę wiadomość 
- 
                        nick nieaktualny
- 

Anionka Wikuś podwoił swoją wagę urodzeniową ale on urodził się sporo mniejszy niż wasz Alek. Dzieci podwajają masę zazwyczaj miedzy 3 a 6 msc życia. A potrajają ponoć koło 12 msc. Takze spokojnie. Dziwne by było gdyby Alek przypakował 4 kg w 2 msc 😳 on jest duży ale bez przesady! U nas waga z 2840 g na 5700 g , wiec do 8 kg daleko 😊
- 

Laura też podwoiła swoją masę urodzeniową, ale ona kruszynka była. I po prostu poza brzuchem nadrabiała. Najważniejsze że przybiera w normie, a że Alek duży się urodził to przecież nie przykoksi nagle 2 razy tyle, spokojnie 
 U nas to w ogóle od pn do pt chodził zawsze ksiądz. W tym roku u rodziców był w poniedziałek ale oni z wesela nie wrócili jeszcze bo sobie zrobili na miejscu długi weekend, 450.km od domu. I księdza nie było a umówić się z nimi indywidualnie to sobie cennik robią. To niech spadają. U nas się w ogóle księdzu koperty nie dawało, tylko ministrantom. W tym roku my nie mamy z mężem bo co 2 lata chodzą. I całe szczęście. Po chrzcinach ja na nich jestem obrażona za wyzwanie moich dziadków, więc niech spadają. Grosza nie dostaną...

Gardło mnie boli już któryś dzień z kolei. A tu we wszystkich lekach albo cytrusy, albo maliny, albo mleko. Dała mi babka w aptece tymianek i podbiał. Niby przy kp można, a na ulotce w domu zobaczyłam że nie można. Na necie znowu piszą że można i nawet lekarz zalecał. Zglupialam ;/Laura 01.09.2019 🩷
 Szymon 27.12.2023 🩵