Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Nona wrote:No dziś ciężko.
Ksiądz umówiony a nie przyszedł. Olewam.Nona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nona wrote:Tzn ja go już nie przyjmę.
Powiedziałam że zapraszam 15:45.
Zhodzil się. Zwolniłam się z pracy. Czekałam do 17.30. Teraz kolacja córki, kąpiel, sen, mój sport, męża sport. Nie przyjmę. Nic na siłę.
Mina jego bezcenna hahahNona lubi tę wiadomość
-
Kurczę mój syn jeszcze nie podwoił swojej masy urodzeniowej 😱 dopiero 7360g, do 8 kg trochę daleko a w piątek 3 miesiące. Chyba się nie uda🤪
-
Meggs slodki widok
Kurde juz nie moge sie doczekac jak to u mnie bedzie z kotem wygladałoMeggs lubi tę wiadomość
-
Beti82 wrote:
Hmmm u mnie są tylko te drugie.
Nigdy nie widziałam tych beżowych.
Dali dwa pampersy mniej i zmienili szatę graficzną 😂Beti82 lubi tę wiadomość
-
Ani0nka wrote:Kurczę mój syn jeszcze nie podwoił swojej masy urodzeniowej 😱 dopiero 7360g, do 8 kg trochę daleko a w piątek 3 miesiące. Chyba się nie uda🤪
Ani0nka, Magda - mbc lubią tę wiadomość
-
Norma przez pierwsze 3 miesiące jest 30 g przyrostu na dobę. Gdyby Twój syn miał podwoić wagę na 3 miesiące to musiałby przybierać prawie 45 g na dobę, to by było za dużo. Dzieci podwajają wagę około 5-6 miesiąca, bo po 3 miesiącu zaczynają przybierać duuuzo wolniej (norma do 16-17 g na dobę).
talku, Ani0nka, Magda - mbc lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anionka Wikuś podwoił swoją wagę urodzeniową ale on urodził się sporo mniejszy niż wasz Alek. Dzieci podwajają masę zazwyczaj miedzy 3 a 6 msc życia. A potrajają ponoć koło 12 msc. Takze spokojnie. Dziwne by było gdyby Alek przypakował 4 kg w 2 msc 😳 on jest duży ale bez przesady! U nas waga z 2840 g na 5700 g , wiec do 8 kg daleko 😊
-
Laura też podwoiła swoją masę urodzeniową, ale ona kruszynka była. I po prostu poza brzuchem nadrabiała. Najważniejsze że przybiera w normie, a że Alek duży się urodził to przecież nie przykoksi nagle 2 razy tyle, spokojnie
U nas to w ogóle od pn do pt chodził zawsze ksiądz. W tym roku u rodziców był w poniedziałek ale oni z wesela nie wrócili jeszcze bo sobie zrobili na miejscu długi weekend, 450.km od domu. I księdza nie było a umówić się z nimi indywidualnie to sobie cennik robią. To niech spadają. U nas się w ogóle księdzu koperty nie dawało, tylko ministrantom. W tym roku my nie mamy z mężem bo co 2 lata chodzą. I całe szczęście. Po chrzcinach ja na nich jestem obrażona za wyzwanie moich dziadków, więc niech spadają. Grosza nie dostaną...
Gardło mnie boli już któryś dzień z kolei. A tu we wszystkich lekach albo cytrusy, albo maliny, albo mleko. Dała mi babka w aptece tymianek i podbiał. Niby przy kp można, a na ulotce w domu zobaczyłam że nie można. Na necie znowu piszą że można i nawet lekarz zalecał. Zglupialam ;/Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵