Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kark nic nie wyszło w panelu. Za mała
Po roku jej powtórzę na pewno. Teraz Po prowokacji marchewką i jajkiem jesteśmy, na razie bez reakcji. BmK na pewno będzie uczulać bo jak ostatnio użyłam margayny w której była serwatka to od razu wysypana i rzadka kupa.
Jutro chyba zrobię pomidorową i będziemy sprawdzać pomidory.tere-fere lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualny
-
Nona, jak spojrzysz na jakikolwiek wykres LH i estradiolu to podczas piku LH estradiol powinien już lekko spadać. I to jest niby u Ciebie ok, bo LH jest prawie owulacyjne i ja bym obstawiała, że owulacja będzie ok. 24 - 36 h od badania. Dlatego działałabym DZISIAJ, zwłaszcza, że plemniki w drogach rodnych też muszą 'dojrzeć', zaś sama komórka jajowa jest zdolna do zapłodnienia przez ok. 12 godzin od uwolnienia. I lepiej, by plemniki na nią czekały niż na odwrót.
Za to... zastanowiłabym się nad poziomem estradiolu, bo wygląda to idealnie wg mojej wiedzy. Tzn. niby nie jest źle, ale też nie jest super, bo jednak ten estradiol powinien być w okolicy 200/ pęcherzyk. Zbadaj ok. 7 dpo i potem bym pogadała z lekarzem o jakości Twoich pęcherzyków i sposobie na ich poprawę. Ty coś suplementujesz na to?Nona lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
alex0806 wrote:Laura też podwoiła swoją masę urodzeniową, ale ona kruszynka była. I po prostu poza brzuchem nadrabiała. Najważniejsze że przybiera w normie, a że Alek duży się urodził to przecież nie przykoksi nagle 2 razy tyle, spokojnie
U nas to w ogóle od pn do pt chodził zawsze ksiądz. W tym roku u rodziców był w poniedziałek ale oni z wesela nie wrócili jeszcze bo sobie zrobili na miejscu długi weekend, 450.km od domu. I księdza nie było a umówić się z nimi indywidualnie to sobie cennik robią. To niech spadają. U nas się w ogóle księdzu koperty nie dawało, tylko ministrantom. W tym roku my nie mamy z mężem bo co 2 lata chodzą. I całe szczęście. Po chrzcinach ja na nich jestem obrażona za wyzwanie moich dziadków, więc niech spadają. Grosza nie dostaną...
Gardło mnie boli już któryś dzień z kolei. A tu we wszystkich lekach albo cytrusy, albo maliny, albo mleko. Dała mi babka w aptece tymianek i podbiał. Niby przy kp można, a na ulotce w domu zobaczyłam że nie można. Na necie znowu piszą że można i nawet lekarz zalecał. Zglupialam ;/
Ja byłam wczoraj u lekarza bo chora jestem i zabronił tymianek i podbiał isle pozwoliła tylko -
talku wrote:Reset, czy mogę Cię o coś zapytać na priv nie w temacie dzieci a bardziej prawa?
Przyjmiesz mnie do przyjaciółek?
Przyjmę, tylko nie obiecuję, że odpiszę od razu, bo mam straszny kołchoz przez najbliższe 48 h.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
Nona wrote:Ok reset czyli estradiol 7dpo zbadać i progesteron też czy sam estradiol?
Ja biorę tylko
Magnez, wiesiolek, inofolic, maca, ubichinol, wit e, pregna plus, euthyrox.
Inofolic przyznaje że mi się skończył w Hiszpanii i w tym cyklu nie brałam.
Progesteron i estradiol, bo progesteron pokaże pracę ciałka żółtego (tylko nie bierz luteiny, jak coś to weź duphaston, bo on z krwi nie wyjdzie), a estradiol powie prawdę o jakości komórki.
Co do suplementów- dorzuć wit. D koniecznie. Ona dobrze robi i komórkom, i AMH.Nona lubi tę wiadomość
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny