Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Słoneczko, ściskam i łącze się w bólu 😘😘
Wiem, że pobyt w szpitalu to nie pobyt w SPA a personel nie zawsze jest uprzejmym. Ale ja sobie tłumaczę że to wszystko DLS mojego małego brzdąca, żeby siedział jak najdłużej w brzuchu, że tyle na niego czekałam to nie istnieje nic czego bym teraz dla jego dobra nie zniosła.
I tak codziennie, dzień za dniem od piątku to powtarzam. Chociaż cierpię bardzo... Nie wiem czy ten poród boli mniej czy bardziej niż ból nerki z kamieniami które nie mają się jak przecisną przez moczowych, ale wiem że wytrzymam tyle ile będzie trzeba bo wyjścia innego nie mam. I nie pozwalam się tutaj nikomu nade mną rozczulać, bo to mi nie pomaga. Codziennie powtarzam sobie to co tutaj piszą dziewczyny, że jestem dzielna, jestem dzielna, jestem dzielna i trwam dzielnie.
Dzisiaj zapytam jaka jest szansa że mi ta kolka minie przed porodem... Bo nie mam pojęcia czy w ogóle jest na to szansa że ta macica trochę ustali i puści te kamieniem z nerki. Znacie taki przypadek? -
nick nieaktualny
-
Słoneczko123 wrote:Meggs - mamy z koleżanką łazienkę w pokoju. Tak naprawdę na ktg obu nam zapisały się skurcze, które były kopaniem dzieci w tą diodę. Bo żadnych skurczy nie czułyśmy. Wcoraj wieczorem miałam zapis ktg i był czysty, bo mały był spokojny i nie kopał. A rano to ppnad 200 ruchów miał!
Ogólnie czuję się do kitu, całą noc nie spałam. Jeszcze 20 minut i te france sobie pójdą. -
talku wrote:Beti, syrop islandzki Solinea.
Chciałam wstawić fotkę ale coś nie działa.
W logo ma grafikę gór.
Do tego kisiel/syrop z siemienia lnianego, mi pomagał. I syrop z czosnku.
Kaszel to się długo leczy w ciąży tymi specyfikami bezpiecznymi
Ale zdrówka życzę 😘
Rozłożyło Cię czy tylko kaszel?
Naszczescie mnie nie rozklada ale mam nos zapchany i czasami mnie tak drapnie suchy kaszel wieczorem.Boje sie jak cholera przeziebienia teraz bo ja zawsze chora styczen-luty
A Ty jak sie czujesz? -
Sloneczko trzymaj sie dzielnie.No wspolczuje Ci ehh
Moze przyjdzie zaraz nowa zmiana i chociaz jakies milsze france bedą -
Beti82 wrote:Dzieki Talku
Naszczescie mnie nie rozklada ale mam nos zapchany i czasami mnie tak drapnie suchy kaszel wieczorem.Boje sie jak cholera przeziebienia teraz bo ja zawsze chora styczen-luty
A Ty jak sie czujesz?
Możesz sobie psikać wodę morską do nosa. Mi bardzo pomaga. Bo w ciąży ta śluzówka w nosie często jest podrażniona, to normalne.
Dziękuję 😘 ja tak sobie, pisałam tam stronę wcześniej co u mnie słychać. Leżę w tym szpitalu i staram się być dzielna i wytrwać dla tego chłopaka w brzuchu tak długo jak się da.Beti82 lubi tę wiadomość
-
Słoneczko współczuję Ci znoszenia humorów pielęgniarek. Jak byłam na Lutyckiej i przenieśli mnie już na ginekologię to tam też były mega wredne i zimne babska. Zero empatii. Też mam charakter, że przeżywam czyjeś niemile teksty. Ale trzeba myśleć tak jak Nona! 😉
-
Słoneczko nie przejmuj się tymi pipami.. Tyle mają.. Odpoczywaj nie martw się jesteś pod dobrą opieką.. Skurczami się nie przejmuj bo jak piszesz nawet ruch dziecka powoduje skurcze..
Słoneczko123 lubi tę wiadomość
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Słoneczko, oczywiście że jesteś dzielna 😘 najdzielniejsza. Postaraj się więcej nie denerwować, nie płakać, żeby nie stresować tego swojego chłopaka.
Minie szybko, zbadają Cię, skurcze się wyciszą i lada moment będziesz w domku prać i prasować pajace ☺️
Ja też mam nadzieję jeszcze wyjść do domu na parę tygodni a nawet myślę optymistycznie że urodzę w marcu 3.5kg chłopaka ☺️Słoneczko123, alex0806 lubią tę wiadomość
-
U Nas była położna.. Młody przez dwa tygodnie przypakował prawie 700 gram. Ważymy już 4kg💪💪
talku, Lami, Słoneczko123, Ani0nka, Beti82, miśka, Dośka, madziorek86, tere-fere, alex0806, przedszkolanka:), Biegającą-mama, Malinowa91 lubią tę wiadomość
11.2015 pjp(*)
3 tygodniowy puciek😁😁
.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2020, 20:41
Lami, Nona, tere-fere, Cytrynowy sok, Ani0nka, madziorek86, Beti82, Dośka, alex0806, Nikodemka, Słoneczko123, miśka, przedszkolanka:), OlivkowaMama, Biegającą-mama, Wik89, fiorella82, Malinowa91, Cabrera lubią tę wiadomość
11.2015 pjp(*)
nick nieaktualny