X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko u nas po porodzie w szpitalu była cdl. Najpierw zbadała dziecko później pomagała przystawiać :)

Nikodemka lubi tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku, wiadomo ze ten magiczny 37 tydzien jest bezpieczny, ale prawda jest taka ze najlepszy jest 40.
    Ja mam dziecko z 38tc i ma wiele z tego „early infant” czyli dziecka donoszonego przed 40 tygodniem.
    Oczywiscie wszystko jest do przerobienia. I nie licz na to, ze bez konsultacji u dobrych specjalistow ktos gdzies powie Ci prawde.
    Bo mnie w szpitalu mowili, ze przeciez ssie, a nie ssal.

Nikodemko no właśnie u mnie stwierdzila to dl, ktora mialam umowiona do domu na pon, bo w pt wychodzilam ze szpitala. Ona wszystko ocenilani to sie potwierdzilo w 100%. Akurat u nas wedzidelko ok.

Wszystkik brzuchatkom polecam przeczytac to, mnie to wiele wyjasnilo:
    https://mamaginekolog.pl/pozny-wczesniak

talku, Nona lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Nikodemko u nas po porodzie w szpitalu była cdl. Najpierw zbadała dziecko później pomagała przystawiać :)
    U nas tez byla, ale jak dla mnie z dupy :D

Nona, Ani0nka lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2020, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 08:15

madziorek86, talku, tęczova lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2020, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te wędzidełka to jakaś plaga... U nas niby ok, ale jak mówicie że pediatrzy się nie znają to ja już nie wiem. Chociaż Laura przybiera i je, to chyba nie mam się co martwić? Szkoda że żadnej z was nie mam na miejscu to by któraś sprawdziła ;)
    Dzisiaj zobaczymy ile waży. Na 11.30 mamy szczepienie, a ja na 10.45 w tej samej placówce mam endo bo moja rozjechana tarczyca woła o pomstę... oczywiście cała w stresie przed szczepieniem, jedziemy taksą bo leje. Oby później dało się ją uspokoić A nie tak jak ostatnio, godzina wrzasku... Dzisiaj meningo 2 dawka. I zostanie nam 6w1 i koniec na razie

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex kciuki za szczepienie!

Powiem Wam szczerze, że nie wiem czy ktokolwiek u nas sprawdzał wędzidełko. Nikt nam nigdy nic nie mówił na ten temat.

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi proszę, bo Jagna do tej pory spała w gniazdku w łóżeczku, ale już z niego wyrasta. Ochraniacze na szczebelki tak czy nie? Bo słyszałam różne opinie

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2020, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Magda - mbc, madziorek86, Ani0nka, tęczova, Dośka lubią tę wiadomość

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obawiam sie, ze ja ze wszystkim bede musiala jezdzic do Warszawy, 1,5h drogi stad, bo tu mamy tak „swietnych” pediatrów, ze zadnemu nie zaufam, nie mowiac o szpitalu. Dobrze, ze jest nasza Klinika 😁

Nona, Najmłodsza_staraczka, Magda - mbc, talku, madziorek86, tęczova lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doska u nas tez lozeczko zawsze puste.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2020, 09:04

Dośka lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2020, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• talku Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, tak, znam ten artykuł i jestem świadoma, że najlepiej dla dziecka urodzić się w terminie czyli jak najbliżej 40tc.
    Z tego też właśnie powodu czuje się taka rozdarta, niespokojna, tak naprawdę bez żadnej opieki.
    Bo jeśli atak kolki się powtórzy i pojadę na urologie to zrobią drenaż (ginekolodzy mówią, żeby nie robić, że to ogromne ryzyko zakażenia, że niebezpieczne i dla mnie i dla dziecka a skutki uboczne mogą się długo ciągnąć). Natomiast na patalogii ciąży mówią, że jeśli atak wróci to trzeba będzie rozwiązać wcześniej ciążę, bo dziecko jest duże i sobie poradzi, nie mogę chodzić długo z takimi zastojami w nerkach bo słabo usuwam toksyny i mam podniesione dużo parametrów w organizmie, poza tym może dojść do niedokrwienia nerki. I brak tutaj jakiejś wspólnej drogi, każdy swoje. A w razie W decyzja będzie moja z tego co widzę.
    Dlatego trwam dzielnie z tym lekkim bólem. Biegam o tydzień z moczem i morfologia do laboratorium, chodzę na USG nerek i chyba po prostu mam nadzieję że dane mi będzie urodzić w terminie zdrowe dziecko bez uszczerbku na moim zdrowiu. Tylko kiedy ból się nasila wieczorami tak jak przedwczoraj i wczoraj to w sumie nie wiem co ze sobą zrobić i boje się że zaraz będę musiała jechać do szpitala

relgi09kukfprg92.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dośka, ja też nie planuje nic do łóżeczka. Żadnych tekstyliów. Prześcieradło i śpiworek od urodzenia

Nona, Dośka lubią tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • madziorek86 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2020, 00:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2020, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 08:16

talku lubi tę wiadomość

• Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 19:23

Nona lubi tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dośka a ja mam ochraniacze przy głowie bo spanie kończyło się płaczem, Szymek się wciska w róg łóżeczka i obijał sobie ciągle głowę. Nie śpi w spiworku bo nie lubi, spi na brzuchu i w nocy obraca się na boczki i plecki, robi wszystkie pozycje jogi wypinając dupkę do góry i śpiworek go ograniczał. Tak więc śpi pod kołderką :)

przedszkolanka:), Dośka, Ani0nka lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona moje kciuki na pokładzie!

Nona lubi tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • talku Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I właśnie czuję, że tylko Wy rozumiecie co czuje albo co mogę czuć bo wiele przeszłyście czy to w staraniach czy to we wczesnych ciążach czy na samej końcówce leżąc na patalogii.
    Mój chłop tego nie rozumie. Choć mnie wspiera, troszczy się, ogarnia dom, pyta po stokroć jak się czuje to widzę w jego oczach "no najwyżej pojedziemy do szpitala i zrobią Ci CC" no tak najwyżej...
    Moja mama się wydziera na mnie żebym się kładła na urologie i robilaten drenaż, bo stracę nerkę, co ja wyprawiam. Muszę myśleć przede wszystkim o sobie.
    A innym to nawet nic nie mówię, tylko pytana o samopoczucie odpowiadam "dziękuję, lepiej". Przyjaciółko moje bezdzietne to nawet nie próbuje tłumaczyć co czuje.
    Ehhh dobra, już nie smęce. Dziękuję Wam za każde słowo otuchy 😘😘😘😢😢😢

Nona lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
‹‹ 2504 2505 2506 2507 2508 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ