X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2020, 08:45

talku lubi tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku, pani nazywa się Marta Karwat - Pięta i przyjmuje w fizjomedzie. Ja bym tam od razu umówiła wizytę kontrolną u fizjo - polecają Filipa Piętę (ale terminy obecnie ma na maj!) albo Marka Mrowca. My idziemy do p. Marka.

Madziorek, Domitur - namierzyłam w Krakowie właśnie tego Bartnika, terminy są super szybkie i się waham. Z jednej strony zaufałam tej neuro i chciałabym polegać na jej opinii (a jej zdaniem z Krakowie tego nikt dobrze nie robi), a z drugiej boję się, że ja kolejnego miesiąca laktacji nie utrzymam. Tylko cdl też mi właśnie napisała, że tylko ta dr Szczotka z Gliwic, nikt inny.

Nie wiem, czy jestem czujna... Wiedziałam, że coś nie gra, ale chyba i tak za wolno reagowałam. Tyle, że policzyłam, że od wyjścia ze szpitala widziało nas 5 pediatrów i nikt nie zająknął się o wędzidełku, a na moje pytania mówili, że jest w porządku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2020, 21:15

talku lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• madziorek86 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2020, 00:24

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset,a ja Ci pisałam żebyście sprawdzili 😂 Pisałaś wtedy, że ktoś sprawdzał wędzidełko i mówił, że jest w porządku. A na moim miesięcznym wątku i nie jedna cdl postawiła błędną diagnozę. Niestety uważam, że pediatrzy i położne nie mają zielonego pojęcia w tym temacie. Może i mam bzika na tym punkcie, ale Twoja historia z nadmiarem pokarmu itd to wypisz wymaluj mój przypadek i zazwyczaj wszystkie wyglądają podobnie, ale o różnym stopniu nasilenia problemu.
    Słyszałam o Szczotce bo u mnie dziewczyny z wątku były u niej i też potwierdzaly, że to guru. Ja bym się tam dobijała codziennie, sama połakomiłam się z pierwszym zabiegiem na szybki termin do kogoś innego i to była bardzo zła decyzja. A skoro cdl kieruje Was tylko tam to znaczy, że stopień skrócenia wymaga wprawnej ręki specjalisty. U nas był na pograniczu 3i4 i specjalista nr 2 z polecanych WE Wrocławiu tego nie ogarnął... Tak wyglądają stopnie :
    http://www.posteriortonguetie.com/

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, pamiętam. Ale sprawdzało to 5 pediatrow, dwie położne i cdl.
    Nona, oczywiście, że dzwoniłam... jesteśmy na liście rezerwowej.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

madziorek86 lubi tę wiadomość

• Lami Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 01:43

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko123 wrote:
    Przedszkolanko - będę tą fit mamą 😁

Ci tam wróżka przyniesie Poli? ☺
    Haha <3

Polą marzyła o piłce do skakania (tej z cyckami) A zamowilismy jej taka i to z Angry birds(szał ma od mojego porodu jak w kinie była) ;) tylko nie zdążyła dojść,jutro chyba ma być to w liście jest wytłumaczenie 😁

Reset trzymam kciuki za Was;*

Talku wspieram..:*

talku, Słoneczko123 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babiak bierze tylko 150:)

W ogóle sorki laski, że tak wpadłam i znowu gadam o tych wędzidełkach, ale odpaliłam forum dopiero wieczorem i jako fanatyk jak zobaczyłam ten temat to przepadłam 😂🤦‍♀️

Nona, madziorek86, sunshine 03 v.2.0, Magda - mbc, Ani0nka, Dośka lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

talku lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Lami Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wik89, Nikodemka, Nona, Słoneczko123, tęczova lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Lami Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 01:40

talku, Wik89, madziorek86, Ani0nka, Nona, Dośka, alex0806, Cytrynowy sok, Beti82, tęczova lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • madziorek86 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2020, 00:24

reset lubi tę wiadomość

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wędzidełko jest sprawdzane u dziecka rutynowo podczas wizyty u pediatry czy dopiero w przypadku problemów z karmieniem? (Zielono mi)
    Talku - wizyta „na poziomie”.Nie dziwie sie, ze jestes skołowana. Oby ta nerka po prostu odpuściła jeszcze na jakiś czas...
    Nona - kciuki za hsg!

talku, Nona lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2020, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Wędzidełko jest sprawdzane u dziecka rutynowo podczas wizyty u pediatry czy dopiero w przypadku problemów z karmieniem? (Zielono mi)
    Talku - wizyta „na poziomie”.Nie dziwie sie, ze jestes skołowana. Oby ta nerka po prostu odpuściła jeszcze na jakiś czas...
    Nona - kciuki za hsg!
    Raczej dopiero przy problemach. Przynajmniej u nas tak bylo

• talku Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się staram zrozumieć, że może nie być innego rozwiązania z tymi moimi nerkami niż te które proponuje urolog (drenaż) albo ginekolog (rozwiązanie ciąży). Ale tak bardzo bym chciała wytrwać te dwa tygodnie jeszcze...
    Choć jak przychodzi ten ból nerek jest on tak silny i uciążliwy, że gotowa jestem na cesarkę natychmiast ehh.
    Choć tak bardzo chciałabym urodzić naturalnie, a nie wiem jak się rozwinie sytuacja.
    Może faktycznie jeszcze zaraz przekopie internet w poszukiwaniu dobrego urologa prywatnie.
    Dzięki dziewczyny 😘 staram się do tej sytuacji podchodzić racjonalniej ale chyba już zmęczenie na końcówce bierze górę.
    Najadłam się apapu, no spy, napoiłam porządnie całą noc i nawet ją jako tako przespałam. Oby dzisiaj było lepiej. Każdy dzień na wagę złota

madziorek86 lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona, kciuki za HSG!
    O której masz?
    Twój doktor Ci będzie je robił?

relgi09kukfprg92.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Babiak bierze tylko 150:)

W ogóle sorki laski, że tak wpadłam i znowu gadam o tych wędzidełkach, ale odpaliłam forum dopiero wieczorem i jako fanatyk jak zobaczyłam ten temat to przepadłam 😂🤦‍♀️
    Spoczko Domi, mnie przypadek Reset, ktora jest tega glowa tylko utwierdza w przekonaniu, ze chocby 10ciu lekarzy ogladalo Twoje dziecko, to dziewczyny z forum wiedza lepiej. I Reset, ktora wie wszystko o zachodzeniu w ciaze zaraz posiadzie cala wiedze o dzieciach.

Uwielbiam Was 🥂

Ani0nka, madziorek86, tęczova, Domi_tur lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
‹‹ 2503 2504 2505 2506 2507 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ