X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Beti82 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biegającą-mama wrote:
    Hehe dziewczyny ok forum otwarte, każdy może sobie podczytywać, to skoro się nie ujawniacie, to po co się wtrącać jak nikt nie pyta o zdanie? To "nietypowy" watek grupy znajomych lasek, jak któraś chce się udzielać niech się przedstawi i dołączy.
    Jak macie jakiś sposób na poprawienie "płodności" lub polecacie dobrego specjalistę możecie się podzielić 😂
    Oj zgadzam sie w 100 %
    Jest tutaj wiele nowych dziewczyn ,ktore sie ujawnily i juz z nami zostaly
    Fajnie jakby ktos podczytujacy najpierw sie ujawnil i cos o sobie powiedzial

Nona, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ratujcie z tym cyckiem :( Co ja moge zrobic? Oklad z kapusty dziala czy to mit? Ten sutek naprawde mocno mnie boli, a musze wytrwac do 15.02.

Kozgo - to mnie pociesza, chociaz mam w glowie historie mojej kuzynki i jej ekspresowy porod 🙈 Mam nadzieje, ze to nie rodzinne :)

Dodam tylko, ze czy chodzi o None czy inna staraczke, popieram diagnostyke, szukanie przyczyny, a odpuszczenie czasem przynosi odwrotny skutek. Gdybym nie drazyla tematu sama do tej pory nie bylabym w ciazy, wyluzowanie by mi polipa nie usunelo. A to, ze ma to wszystko wplyw na zwiazek jest calkowicie normalne, nie jest to latwy temat i czas. Kobieta zazwyczaj angazuje sie bardziej, nie oszukujmy sie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 13:30

Nona, Magda - mbc, Dośka, Ani0nka, Beti82, talku lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stay i inne dziewczyny. Wszystko spoko. Kto chce odpuszcza kto nie chce nie odpuszcza. Ja podobnie jak wiele dziewczyn tutaj nie zaszlabym od odpuszczenia, bo jestem CHORA. Mozna sie spierac: to lepsze, to gorsze.
    ALE my tu nie jestesmy dla siebie obcymi ludzmi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 13:35

Nona, Beti82, fiorella82, Ani0nka, miśka, Wik89 lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2020, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 14:52

• Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 19:20

Biegającą-mama lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2020, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Ani0nka, Biegającą-mama, Magda - mbc, tęczova lubią tę wiadomość

• Beti82 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w ocenie innych chyba do psychiatryka sie nadaje skoro praktycznie sama sobie u dziadka gina usg robilam :P

Jestem juz tu troche na tym forum i czytam rozne historie.
    Niestety ale realia sa jakie sa trafic na dobrego lekarza jest ciazko.Zazwyczaj oni w 99 % marnuja nasz czas i pieniadze.I wlasnie takie wyliczanie sobie ile moj pecherzyk ma jest nieuniknione.
    Ja powtarzam i powtarzac bede gdyby nie ten wątek to pewnie jeszcze bym sie starała alebo łykała clo ,ktore mi nie sluzyło...
    Niestety ale zajscie w ciaze dla wiekszosci nas to nie jest jeden bzyk przy lampce wina

Tak samo relacje damsko-meskie psują sie i to tez jest nieuniknione.
    Naprawde ja na poczatku swoich staran w zyciu nie myslalam,ze bede miala z tym problem.Z facetem,ktoremu sie ciagle chce ...
    Ale problem predzej czy pozniej dogoni kazego ze wzg na czas.
    Tu nie ma jak wyluzowac.Oni tez sie stresuja i wiedza,ze musze podołac.

Nona, Malinowa91, Wik89 lubią tę wiadomość

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Luz" w staraniach to można mieć jak się już przeszło pełną diagnostykę, ma się owulację, są seksy. Jakbym sama czy z pomocą forum nie szukała pewnych kwestii, badań itd to nawet z pomocą lekarza bym chyba nie zaszła tu gdzie jestem ;)
    Także Nona na spokojnie, nie stoisz w miejscu tylko działasz ;)

Mam wrażenie że coś mnie ominęło bo nie zczaiłam co się wydarzyło powyzej^^

Nadrobię pewnie wieczorem, Laura ma dziwne jazdy po tym szczepieniu

Nona lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2020, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Magda - mbc, alex0806, madziorek86, Beti82, Ani0nka, Pestkaa, Cytrynowy sok, Malinowa91 lubią tę wiadomość

• madziorek86 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 21:19

Nikodemka, tęczova, Nona, Malinowa91, Słoneczko123, Beti82, Meggs lubią tę wiadomość

• Najmłodsza_staraczka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziorek86 wrote:
    Kurcze, miałam nic nie pisać, bo nienawidzę sporów. Pragnę wyłącznie, żeby wszyscy się kochali i był pokój na świecie (gdzieś zaprzepaściłam szanse na zostanie miss świata)!

Ale japierdziu, nasuwa mi się pytanie.

Co to znaczy ODPUŚCIĆ? Odpuścić ja rozumiem, że można np. wyjście do kina, na rzecz innego zajęcia. Olać można chłopaka, który nam się podoba, a my mu nie. Odpuścić sobie wyjście na fitness, bo lenistwo, albo ku*wa pada deszcz.

Czy można sobie odpuścić pisanie pracy magisterniej dążąc do obrony i ukończenia studiów? Czy można odpuścić na miesiąc chodzenia do pracy musząc zapłacić ratę kredytu? Czy można odpuścić szukania przyczyn kilkumiesięcznych niepowodzeń chcąc zajść w ciążę?!?

Pytania retoryczne. Proszę pisemnie nie odpowiadać.

Ja tak tylko napiszę, że to odpuszczanie to naprawdę można o kant dupy rozbić, jak problem jest głębiej :D
    Ja po diagnozie niedrożności i pomiędzy kolejnymi ivf byłam najbardziej wyluzowaną osobą na świecie, jeżeli chodzi o starania. Nie brałam nawet pod uwagę, że mogłabym być w ciąży. Nie miałam pojęcia który mam dzień cyklu, czy mam dni płodne, czy była owulacja itd. Naprawdę totalny luz. Wakacje. Seks dla przyjemności. No fajnie było :D Ale w ciąże nie zaszłam.

Nona lubi tę wiadomość

02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

10.2019 - Histeroskopia ok

Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

relgwn156k56cgiw.png
  • madziorek86 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 21:19

Nona lubi tę wiadomość

• kozgo Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek ja bym mogła razem z Tobą startować w wyborach noe znoszę kłótni i sporów za dużo miałam w domu rodzinnym nawet jak mąż chce je pokłócić to jak zaczyna ja milknę i nie ma kompana Haha za to moja siostra to tornado hehe.

Zgadzam się z Wami !!!!!

madziorek86, Nona, Ani0nka, Malinowa91 lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga! Madziorek zostaje nasz Miss 🎆🎆🎆👑
    edit. Kozgo musisz byc Miss czegos, nadaj sobie przydomek 👑

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 14:14

Dośka, madziorek86, Ani0nka, Pestkaa, Cytrynowy sok, Beti82 lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej ja tu jestem swoją,serio!
    Ale spałam dzisiaj 3 h,rano ciotka zadzwoniła i 45 min.gadalam! W planie sprzątanie,obiad,spacer..dopiero usiadłam i jem i zaraz dalej lecę. Ale jutro odpocznę chociaż dzisiaj już ledwo na oczy patrzę..

Nona my rocznik 2015 dziewczynki,jestem z Tobą. !
    Nie widzę komentarza tej Stay(?) Ale o dopuszczeniu było? To nową pozycją?😁🙈 świński żart,chyba ze zmeczenia;p

Lecę dalej,pranie czeka nadrobię wieczorem

Nona, Beti82, Niezapominajka2 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa to ja jak Przedszko, w takim razie komentarz mi umknął. Moze to i lepiej^^ ja team Madziorek i Kozgo, nie lubię fermentu więc już unikam niektórych wątków^^

Ehh podałam paracetamol właśnie. To nie moje dziecko, jakieś takie rozlazłe toto. Próbuje zasnąć, budzi się, marudzi. Miała ponad 38 teraz w pupie, na czole niby 37.5 ale jak widzę jak się męczy to lepiej niech spada. Za to głowę mega gorącą ma, na odległość czuć normalnie jak ją przytulam ;(

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam rady "wyluzuj", szczególnie przy endometriozie 😂 nawet bliscy potrafią mi tak poradzić, a ja tylko się śmieję pod nosem 😉 "sam sobie, ku*wa, wyluzuj" ciśnie się na usta.

Nonia, mój, jak się wystroiłamw koronki i leżałam patrząc na niego lubieżnie to tez wtedy nie chciał. Dziwni Ci faceci.

Zmieniam swoje życie, zaczęłam od zmiany awatara (nie znalazłam ładnej tęczowej pizzy 😔) 😁 nie uznajcie mnie więc za nową! Tyle miałyśmy tu "stalkerek" i wiele z nich, po ujawnieniu się, jest z nami do dziś ❤

alex0806, Nona, Pestkaa, Dośka, Malinowa91, Cytrynowy sok, Słoneczko123, Beti82, Niezapominajka2, talku, Wik89 lubią tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już się kiedyś posprzeczałam o odpuszczanie na tym forum haha. Uważam, że odpuścić to sobie można wizytę na siłowni albo wypad na rower, ale nie walkę o dziecko. Można spróbować się skupić na czymś innym, ale nie odpuścić... Odpuszczenie by znaczyło, że nie sprawdzam owulacji, nie sprawdzam śluzu, temperatury i wszystkiego co mogę zrobić żeby ciążę uzyskać. Jakbym tego nie zrobiła to bym dzisiaj nie miała dziecka w brzuchu. My sobie zrobiliśmy plan działania na pół roku do przodu-ja zaplanowałam dalsze leczenie wizyty j specjalistów, badania, a mąż robił co mowilam. Miałam plan co pokolei robić, jakie badania, żeby też nie wydawać tylko na to, ale czasem sobie pozwolić na coś fajnego dla siebie bo coś się w końcu należy też od życia! No i tym sposobem trochę odciążyłam myślenie bo skupiłam się na diecie, na tym że musimy powtórzyć badania męża, badaniach immuno, kariotypach, ponownej histeroskopii(ktore zrobiliśmy dopiero teraz i czekamy na wyniki) i że zobaczymy, czy jak maz wyciśnie z siebie 100% tego co może, to czy będzie znaczna poprawa. To był nasz cel, nie sama ciąża, bo tak trochę już miałam w głowie, że w ciąży nigdy nie będę, taka rezygnacja... ale ja nadal sprawdzałam owulacje, i akurat była, więc spróbowaliśmy. Niestety, ale odpuszczenie w momencie jak czuję, że coś jest nie tak, to jest koniec starań tak naprawdę. Bo może okazać się za kilka lat, że wystarczyło zrobić jedno głupie badanie, które pokazało, że może być problem tu i tu i wystarczy zadbać odpowiednio żeby zminimalizować ryzyko, że się nie uda znowu przez tenproblem/ chorobę niepłodności, która jak wiadomo dotyka coraz więcej osób i nie mamy na to wpływu, przyczyn jest wiele i będzie coraz wiecej. Także, nie odpuszczać, działać, ja miałam wtedy poczucie że coś robię i że nie mam sobie nic do zarzucenia. Ja zawsze będę za tym, żeby się badać, niestety za własną kasę, ale taki mamy klimat, ale badać krok po kroku te sprawy, gdzie podejrzewamy ze coś może nie grać.

Nona, Malinowa91, Beti82 lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2020, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

‹‹ 2515 2516 2517 2518 2519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ