Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
sunshine03 wrote:Beti znalazłam tyle, że po owulacji spada estrogen, a potem zaczyna rosnąć i to jest sygnał dla organizmu, żeby produkować nowe pęcherzyki
około (przed nawet) @ już zaczyna rosnąć kilkanaście! pęcherzyków (nie zawsze widać na usg) i to w obu jajnikach, ale ostatecznie dojrzewa zazwyczaj 1 z jednego jajnika
Na clo może rosnąć po kilka pęcherzyków i nie tylko w 1 jajniku
Także głowa do góry to nie musi być żadna torbielzresztą lekarz, jaki by nie był też Ci o torbieli nic nie mówił
-
nick nieaktualny
-
Beti82 wrote:Meggs a do gina jakiegos sie zapisalas juz?
-
Nona - koniecznie musisz zajac sie swoja druga faza. Wydaje mi sie, ze to dobry pomysl, zeby zbadac jak spada progesteron. Estradiol tez koniecznie!
Nona lubi tę wiadomość
-
I w ogole Wam powiem ze mialabyc mega tajemnica do nie wiem kiedy, ale dzis na caly weekend przyjezdza do mnie moja siostra no i jak mam jej nie powiedzieć jak chciclam powiedziec o tej cb i badaniach i w ogole. I jak mam isc na badania i nie pić wina. No nie da sie 😁
Nona, Beti82, madziorek86 lubią tę wiadomość
-
Nona- ja pisałam o estradiolu. Warto go zbadać jeszcze przed owulacją (w sumie w tym 3 dc niewiele daje), by wiedzieć jakiej jakości jest pęcherzyk w przededniu pęknięcia (a nie oszukujmy się, z wiekiem ich jakość się zmniejsza, ale są na to odpowiednie suplementy, więc w razie czego da się podkoksować komórki) oraz właśnie 7 dpo, by potwierdzić jej jakość (czyli właśnie jakość pęcherzyka oraz wydolność ciałka żółtego).
Nona lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Meggs - no nie da sie, dlatego zapowiada sie u Ciebie piekny, wzruszajacy weekend
I zobacz, spelni sie Twoj sen! Kiedy Twoja siostra bierze slub?
Zdarzal sie Wam pms przed owulacja? Ja sie czuje tak rozbita jak chwile przed okresem, przeplakalam ostatnie dwie godziny zupelnie bez powodu, jestem rozkalatana, gruba, brzydka... Po prostu czuje burze hormonalna, nie wiem o co chodzi. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Blair - uff, bo ja juz sie zaczelam zastanawiac czy moze nie mam czegos z hormonami. Ja umiem odroznic zly humor od pms, znam to uczucie doskonale i wlasnie tak sie dzis czuje, nawet cycki lekko mnie bola... Moze rzeczywiscie to wina wiosennego przesilenia.
-
nick nieaktualny
-
Oj Nikodemko ja na owu gorzej się czulam niż przed @.
Nona koniecznie badaj,ja tak odkrylam przed Polą,że nawet owu nie mam i powiedzialam ze chce stymulacje.
Moja siostra prawdopodobnie czerwiec 2020 bierze ślub (tez czeka na zaręczyny) to ja będe miala kilka miesiecy by wrócić do formy😀Nona, blair. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny