Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
No to Prima Aprilis pieknie sie zapowiada
Ehh no dobra powiem Wam ze jednak po namysle (a raczej po wiadomosci Meggs o snie haha) zrobilam test i oczywiscie biel 😢
Takze no smutno mi co tu duzo mowic ale tez wiem ze mielismy tylko jedna probe w tym cyklu no i to nasienie meza nie daje duzych szans. Az mi sie nie chce jechac na niedzielny obiad rodzinny bo znowu bede czula sie gorsza bezdzietna:( Pewnie w niedziele zaczne nowy cykl. Duzo bedzie sie dzialo - hsg, poradnia nieplodnosci no i pewnie jakies decyzje co do leczeni meza
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 19:19
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Zrobiliśmy dzisiaj badania potrzebne do procedury.
500 zł poszło się...
Dobrze, że większość badań mam jeszcze aktualne z okresu starań.
W środę wizyta!
Aaaa, to dzieje się naprawdęreset, sunshine03, Lami, Nikodemka, Biegającą-mama, Pestkaa, Nona, moyeu lubią tę wiadomość
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Szczęściara wrote:W sumie nie wiem czy było bo sprawdzał tylko czy pękł. Nie szukał za długo nic nie mówił że ciałko jest. No nic czekam. Plan na następny cykl jest biorę drugi raz clo.
Ty dostalas clo bo masz dlugie cykle tak? dobrze pamietam?
A mialas wczesniej hsg ? Czy nic lekarz nie mowil narazie?
Ile mozesz cykli clo? Ja od razu mialam powiedziane ,ze 2i hsg
Bo gdybym wczesniej to hsg zrobila to pewnie dluzej na clo bym mogla -
Przedszkolanko nie szalej.. Kupne robilam :p bo dzis bratki sadzilam, potem moja wymyslila sklepy i wrocilam mega glodna z wielkim och i ach na kwasne i robilam zupke i pierogi ( kupne ). Bo dzis jakos mi sily opadly.
Bo M pierogow nie lubi, mala tez bez szalu a sama sobie robic nie bedenie upadlam nacglowe jeszcze 😁😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 14:53
-
Beti dokładnie moje cykle rozregulowaly się. Na razie w planach mamy 2 clo. Pewnie jak nie wyjdzie to będziemy myśleć o hsg. Ogólnie mój gin mówił że można 9 razy clo. Czyli by wychodziło 3 i miesiąc przerwy. U mnie dał przez te długie cykle bo pękać pękają już 3 cylk jak miałam podgląd nie było żadnej torbieli no i ciąży. Myślę o tym hsg na pewno nie zaszkodzi a będę miała jasność że wszystko ok. Jeszcze w razie czego został mąż do przebadania. No ale jak już zaszłam w dwie ciąże bez problemu to gin nic o tym nie wspominał.
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Tak sobie myślę że może ten lewy jajnik jakiś trafny bo dwa pod rząd była owu a i tak nic nie wyszło. Teraz jest z prawego. Dawno nie go nie czułam. Nie pamiętam z którego zachodzilam w tamte ciąże.
11.2015 pjp(*)
Tęczova kochana ja tam nadal trzymam kciuki za ten cykl. Nie rozumiem tego skąd gin może wiedzieć czy te ciałko jest dobre czy nie. Moim zdaniem to takie wróżenie z fusów.
Beti82, tęczova lubią tę wiadomość
11.2015 pjp(*)
tęczova wrote:I cały optymizm ch. strzelił... niby ciałko żółte jest ale bardzo słabe, zapadnięte. Dostałam clo ze względu na PCO na dwa cykle, a jak nie uda się, to na jakiś czas będziemy musieli zawiesić starania i trochę zaleczyć endometriozę hormonami. Ponoć przy tej I stopnia problem tkwi nie w zmianach makroskopowych, które mi wycieli, a w mikroskopowych, które wydzielają toksyny i zabijają plemniki, komórki jajowe i ewentualne zarodki. Jestem załamana
Masz 2 cykle to malo i duzo .Moze akurat zaskoczy
Mysl pozytywnie ,martwic sie bedziesz pozniej
A dostalas pregnyl?ovitrelle ? czy beztęczova lubi tę wiadomość
-
Szczęściara wrote:Tęczova kochana ja tam nadal trzymam kciuki za ten cykl. Nie rozumiem tego skąd gin może wiedzieć czy te ciałko jest dobre czy nie. Moim zdaniem to takie wróżenie z fusów.
Arashe lubi tę wiadomość