Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Biegającą-mama wrote:Anhydra a możesz mi napisać ile u Ciebie ten krwiak się trzymał? I czy cały czas leżałas? Lekarz zabronił chodzić do pracy? Prawie wszędzie piszą że po miesiącu im się wchłaniał lub ewakuował ..
Ja leżałam bite 6-7 tygodni. Miałam od początku zwolnienie z pracy. U mnie to nie było "tylko plamienie"-ten krwiak objawial się najpierw 3 epizodami silnego krwawienia w odstepie tygodniowym czerwoną krwią (lało się ze mnie jak w 1- 2 dzień miesiaczki)...potem tylko plamiłam. Szczerze? To myślałam, że to nigdy się nie skończy...a tu w końcu około 16 tygodnia zobaczyłam dawno nie widziany biały śluz
Z ta długością trwania plamienia to zależy od wielu czynnikow- wielkości krwiaka, jego usytuowania i tego, czy się bierze leki przeciwzakrzepowe (Clexane, acard). Ja pomimo krwawien nie przestałam ich przyjmować co pewnie wydłużyła okres wchłaniania.Biegającą-mama lubi tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Jeju spalam dzis z mala popołudniu 3h. 😮
Co my bedziemy w nocy robily 😅
Ale jak mala poszalala to musialam skorzystac. Zwlaszcza ze sie dzis nachodzilam o mnie trochę klulo. Nie wiem szyjka, macica? Czasem tak zakluje ale pisalyscie ze wy czasem tez tak macie.
Ja tu wymarzylam wlasny ogrodek warzywny w tym roku troche marchewki, buraczki, swoj pomidorek. Uwielbiam swoje kąciki w ogrodzie a wy tu o sniegu gadacie 😂 bez jaj..
Ja juz mam 30 cm szczepki pomodorkow na parapecie ktore chcą na dwor a nie snieg 😅😁
Jeszcze jutro przezyc jakos a w czw prenatalne. Stresik jest mimo iz codziennie slusze bejbika.
Smakowo ku lepszemu: kawa zaczela wchodzić, szynki tez .. Mdlosci mniejsze ale czasem wracaja jeszcze.Lami, VianEthel2 lubią tę wiadomość
-
Szczęściara szyjka zmienia się też po załatwianiu może od tego? nic innego nie przychodzi mi do głowy.
Monia 3h spała? Toż moja pół nocy nie spała,maruda okrutna dzisiaj a ni chu do spania w dzień.
Co do ogródka to mój mąż też mi robi w tym rokumama ma te podstawowe marchewki ,buraki,szczypior,pietruche,rabarbar,ogóry itp. A my chcemy truskawki, pomidorki, arbuzy i jeszcze myślimy co właśnie,poziomki mi się marzą
A powiedz mi jak porównujesz ciąże to która lżejsza do tej pory objawowo? -
Szczesciaro - ja tez tak mam z szyjka. W dni nieplodne lekko wygina sie w strone kregoslupa, z tego co wiem to normalne
Teczova - czy Ty robisz jeszcze owulaki? Ciekawa jestem jak u Ciebie wyglada. Ja zrobilam przed chwila kolejnego i znowu pozytyw jak rano.Szczęściara, Arashe lubią tę wiadomość
-
Przedszkolanko mniej wiecej chyba to samo do tej pory. Tylko smaki inne i teraz zachcianek wiecej.
Ja mam swoj rabarbar, truskawki za spole z tesciowa , drzewka owocowe.
Ale pomidorki, marchewke, pietruszke, jakis seler, moze kilka salat sobie zrobie. Maz mi tylko przygotuje ziemię z nawozem a reszta to juz ja robie i nikomu nie pozwalam sie wtracac 😁
Zawsze w lato robie setki słoików na zime: salatki, soki, pomidory na zupe , kompoty.
Roboty z tym w cholerę ale ta satysfakcja.
No az sama bylam w szoku. Obudzila sie po 2h i ja ale ja zasnelam i przebudzilam sie znow po godzinie a mala spala. To pospalysmy 3:)
Ona spi w dzien jeszcze tzn ona mowi ze nie chce ale ja ja klade bo czy spi w dzien czy nie to idzie spac wieczorem ok 23 wiec niech spi w ten dzien. Matka tez musi odetchnąć ;
)
Tak z 1.5h spi. Tylko dzis poszalala.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 21:02
-
Zadnego. Przez caly cykl nie czuje jajnikow, ale u mnie to w sumie normalne. W lutym tez tak bylo, a owu potwierdzona na usg.
Dzis mialam moment zalania sluzem plodnym, a temperatura juz typowa dla drugiej fazy (w ciagu dnia mialam nawet 37,30) Czarna magiaale juz Wam nie truje. Cierpliwosc nie jest moja mocna strona
-
Nikodemka wrote:Zadnego. Przez caly cykl nie czuje jajnikow, ale u mnie to w sumie normalne. W lutym tez tak bylo, a owu potwierdzona na usg.
Dzis mialam moment zalania sluzem plodnym, a temperatura juz typowa dla drugiej fazy (w ciagu dnia mialam nawet 37,30) Czarna magiaale juz Wam nie truje. Cierpliwosc nie jest moja mocna strona
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Ja dzisiaj też kilka razy przysnęłam w ciągu dnia i rano do prawie 10 spałam. Wczoraj przed 15 wyszłam z domu i do 20 byłam na zakupach. Kupiłam spodnie, leginsy i adidasy, a później umywalkę, listwy przypodłogowe i inne pierdoły. I powiem wam, że nogi mi do tyłka wchodziły. Tak bardzo chciało mi się usiąść i brzuch ciągnął, chodziłam przygarbiona aż. Ale to były oczywiście moje widzimisię, więc następnym razem maksymalnie 2 godziny. Maratonów już nie robię. W połowie maja mamy ślub i wesele znajomych. Nie wiem jak to będzie. Szczerze, to wpadłabym na ślub i z 2-3 godziny wesela i do domu do spania.
Zamówiłam na połowę kwietnia wyjazd na dwie noce w górki. Będzie duży basen, jacussi i sauny. Trochę mi szkoda, że z dwóch ostatnich nie skorzystam, no ale trudno. Chyba ostatni taki wyjazd przed obróceniem życia o 180 stopni 😊 W czerwcu/lipcu to na trochę pojedziemy do rodziców na wieś i siedzę od końca lipca na tyłku w domu.Meggs lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
No własnie dziewczyny WRACAJCIE no co Wy
Nona lubi tę wiadomość
-
Wiem Szczęściara, przeholowałam wczoraj i już nie będę.
Też apeluje o powrót tych, co poznikały! Nona nam mówiła dwa razy, że wraca w maju, więc ok. Ale Was ciśniemy o wytłumaczenie się! Proszę do nas wracać, razem raźniej 😊Wik89, Beti82, Słoneczko123, Nona, Szczęściara lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Oczywiscie Madziorek My razem testujemy
madziorek86 lubi tę wiadomość