Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Meggs, no te pierwsze tygodnie są najtrudniejsze, i tu nie ma co ukrywać. Ja byłam też roztrzęsiona i wiem, że niepotrzebnie wchodziłam na miesięczny wątek. Do 7-8 tygodnia ciąży wtedy ciążę straciło chyba 11 dziewczyn. I tak, jak napisała rzepakowepole, na pewne rzeczy nie mamy po prostu wpływu... Ale pamiętam jak te informacje źle wpływały na mnie, jedną sprawa jest współczucie, a drugą to, że zaczynasz szukać i szukać wszystkiego u siebie. Wtedy Wy byłyście na ovufeiend, też nie chciałam wchodzić i siać fermentu i strachu. Psychicznie nie wyrobiłam i poszłam na zwolnienie, bo o niczym innym nie potrafiłam myśleć i praca wcale mi nie pomagała. To są najtrudniejsze momenty, i tylko pomaga to, że dzień za dniem mijają i zbliżają do kolejnych wizyt USG i że naprawdę po 10-14 tygodniu znacznie spada poziom stresu i schizy.
Więc jedyna rada, jaką już pisałyśmy - nie wchodź na razie na forum miesięczne. Wiadomo, że człowiek chciałby się jednoczyć z osobami, które są na podobnym etapie, ale niestety ten początek jest bardzo ciężki do udźwignięcia psychicznie i tu mydlić oczu nikt nie będzie, bo wszystkie znamy statystyki. Jeszcze chwilę musisz wytrzymać i będziesz widziała i pęcherzyk i zarodek i serduszko. A zaraz później główkę, rączki, paluszki itd. 😘 Wszystkie robimy wszystko, żeby w ciążę zajść i później już większość rzeczy w siłach wyższych. My możemy wspierać lekami, jeśli są wskazania i wiarą w bąbelka, że wszystko będzie dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 09:54
Beti82, Meggs, madziorek86 lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Dziewczyny żyje 😂 😂 nic nie widziałam w nocy. Za to snila mi się Lami i Niezapominajka. Urzadzaly mi salon 😂 😂
Madziorek przy takich cyklach to lepiej iść podejrzeć gdzieś koło 14dc. Pracuj nad endo. Reszta podrosnie.
Meggs nie czytaj internetow. Masz zakaz wchodzenia i czytania oprócz naszego wątku 😘 będzie dobrze.
Tęczova a może lepiej na ciążowy nasikac?
Nikodemko no pozytyw jak ta lala. Idziesz na proga?
Przedszkolanko jak się czujesz? Jak córeczka?Lami lubi tę wiadomość
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Szczęściaro tez mi sie Lami dzisiaj śnila hahahah przyjechała do mnie i mowi dalej bierz flaszke jedziemy nad morze hahahha powaznie
Lami, Arashe, Słoneczko123 lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny
Tak jak piszecie, lepiej do prenatalnych na forum miesięczne nie wchodzić. Ja na początku weszłam na wrześniówki i szybko uciekłam, bo nie chciałam czytać negatywnych wiadomości. Siedziałam tylko na różu. Dopiero po prenatalnych się odważyłam na fiolet wrócić. Mnie na początku wszystko strasznie stresowało, miałam plamienia, już pożegnałam się przez chwilę z maleństwem. Teraz już stopniowo oddychamZ każdym dniem cieszę się coraz bardziej i wierzę, że będzie dobrze.
Dzisiaj o 13 wizytujęProszę o kciuki za moją kluseczkę
Gin ma mi sprawdzić długość szyjki jeszcze i zobaczymy, czy na seksy pozwoli. Jak tak to dzisiaj po pracy zaczynamy od deseru, później dopiero obiad ;>
Beti82, Biegającą-mama, Arashe, madziorek86 lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualnyMeggs wrote:A ja sie tak stresuje jutrzejsza wizyta ze masakra. Przepłakałam wczoraj z pół wieczora ze stresu ze nic tam nie będzie. Serio prawie 30 lat na karku a nie umiem sie ogarnac w takiej prostej sprawie. Wszedzie czytam o mdlosciach i objawach a u mnie nic i jescze cycki mniej bola. I do tego dwie listopadowek ciaze stracily i tez byly bezobjawowe , wiec wiadomo od razu jaka wizja w głowie... 🙁
Poza tym na nie masz wpływu na to, co będzie, a robisz przecież wszystko, co możesz, żeby było dobrze!!!
Ciążę można stracić zarówno, jak objawów nie ma, jak i gdy objawy są pełną parą, więc to żaden wyznacznik!!!
Nie świruj, tylko bądź dobrej myśli, fasolka da sobie radę!Meggs lubi tę wiadomość
-
Alex, kciuki za wizytę :*
Ja też na początku nie wchodziłam na fiolet, bo wszystko mnie denerwowało, a u nas na czerwcówkach jest więcej dziewczyn, które mają już dzieci, niż tych z pierwszym więc ja dopiero zaczęłam się udzielać bardziej niedawno, kiedy one też zaczęły się skupiać na tym dziecku w brzuchu, a nie w domu.
Natomiast jeśli chodzi o tipy itp. to wsparcie mam od dziewczyn z różowego wrocławskiego wątku. One są niezastąpione
Mamy swoje numery telefonów itp. Jak siedziałam na izbie przyjęć, to od razu smsa do jednej z nich napisałam, bo nie chciałam tu wchodzić. Także Meggs, wsparcia szukaj wśród swoich, wśród dziewczyn, które Cię znają, rozumieją i stoją za Tobą muremLami, Beti82 lubią tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
My na naszym wątku '92 też mamy mega wsparcie i tylko tam się udzielałam
A teraz przeniosłyśmy się na fb, planujemy spotkanie. Jakoś tak swojsko się zrobiło i tam największe oparcie jest
Także Meggs, musisz w swoją fasolkę uwierzyć. Bo kto jak nie ty? Myślenie pozytywne jest podstawąLami lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Alex, kciuki za kluseczkę ściśnięte! ❤️ no i za pozwolenie na łakocie 😁
Beti, żebyś się nie zdziwiła kiedyś 😁 średnio dwa razy w miesiącu i na wakacjach jestem w okolicy Ostrzeszowa, możemy się kopsnąć na wiosnę do Antonina, może nie jest to morze, ale flaszeczką bezalkoholowa dla nas dwóch nad bajorkiem będzie idealna! 😁 (Tak, tak lada dzień też nie będziesz piła procentów, więc korzystaj w trakcie tej owu, za nas też się napij)
Szczęściara hahaha, to bym Cię urządziła coś tak czuję 😁 że też Meggs tam we śnie jeszcze nie było, ona ponoć dobra w te klocki jest 😁
Nikodemko, no to z tęczova jedziecie dokładnie na tym samym wózku. Dziewczyny, dawajcie nam tu dwie krechy na ciążowych, bo przez te Wasze cyklowe zawirowania to już żadna tu nie wyrabia! Nakazujemy być Wam w ciąży i koniec!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 10:16
alex0806, Beti82, Meggs, Nikodemka, Szczęściara lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Dzięki dziewczyny. Zawsze jak Wam pomarudze to mi troche lżej. Watku listopadowego nie chce czytać bo dziewczyny są tam duzo dalej niz ja i duzo tam stresu. A ja jestem podatna na wszelkie informacje i znaki. I zaraz wszystko biore do siebie.
Wiem ze nie mam na nic wpływu. Moge jedynie czekac. I ta bezsilnosc i niewiedza mnie dobijaja. No nic, jutro o 14.30 wszystko sie okaze. -
Szczesciaro dziękuję,ja lepiej . Coś już przez nos zdarzy się oddech złapac więc jakoś do przodu. Pola za to od 6:30 non stop kaszle,nic nie pomaga,nie wiem jak jej ulżyć
jestem tak wściekła,że najchetniej bym mamie wygarnęła co dziecku zrobiła tylko szkoda źe ja miękka dupa jestem w tym temacie. Rodzę w sezonie chorobowym i na miesiąc zamykam dom,nie ma bata!!!
Nikodemko ja juź nic nie rozumiem..taki owulak..
Meggs jeszcze ponarzekasz na objawy,albo jak Anionka bedziesz szczęściarą bez nich. Jutro jest happy day! Ja mam z Monia genetyczne,poznajemy płec a Ty widzisz kropeczka i uspokajasz się bo wszystko jest na miejscu
Julia my nie ale jego szef z pestki wyhodował pięknego i moj tez chce😀
Madziorek i Beti to Wy teraz wino,orzechy,podgląd i seks- duzo! Za cale 2 miesiace moje zalegle nadrabiacie!!XxMoniaXx lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 19:24
Nikodemka, Szczęściara, Lami lubią tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Maciej Reichel. W szpitalu pracuje też, a ja chodzę do Medicusa na Mickiewicza. Na medicover chodzę. Złoty facet. Gdyby nie on, pewnie bym w ciążę nie zaszła ani nie utrzymała. Niestety jest w Opolu tylko końca września
A później wraca w swoje rodzinne strony gdzieś nad morze. Pewnie większe możliwości...
Meggs mnie objawy złapały ok 7 tygodnia dopiero i trzymały do 14-15. Także to nie jest wyznacznik, może cię dopiero złapać. Jak będziesz tak wszystko analizować to zwariujesz, a maluchowi stres nie służy. Na pewno jutro będzie widać piękny pęcherzyk w macicyMeggs lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Lami wrote:Alex, kciuki za kluseczkę ściśnięte! ❤️ no i za pozwolenie na łakocie 😁
Beti, żebyś się nie zdziwiła kiedyś 😁 średnio dwa razy w miesiącu i na wakacjach jestem w okolicy Ostrzeszowa, możemy się kopsnąć na wiosnę do Antonina, może nie jest to morze, ale flaszeczką bezalkoholowa dla nas dwóch nad bajorkiem będzie idealna! 😁 (Tak, tak lada dzień też nie będziesz piła procentów, więc korzystaj w trakcie tej owu, za nas też się napij)
Szczęściara hahaha, to bym Cię urządziła coś tak czuję 😁 że też Meggs tam we śnie jeszcze nie było, ona ponoć dobra w te klocki jest 😁
Nikodemko, no to z tęczova jedziecie dokładnie na tym samym wózku. Dziewczyny, dawajcie nam tu dwie krechy na ciążowych, bo przez te Wasze cyklowe zawirowania to już żadna tu nie wyrabia! Nakazujemy być Wam w ciąży i koniec!
A do weekendu to juz przebieram nogami ,zeby sie napic hahah
Lami Ty chyba nad nami czuwasz kochana faktycznie jak juz we śnie przychodzisz hahahahLami lubi tę wiadomość
-
przedszkolanka:) wrote:Szczesciaro dziękuję,ja lepiej . Coś już przez nos zdarzy się oddech złapac więc jakoś do przodu. Pola za to od 6:30 non stop kaszle,nic nie pomaga,nie wiem jak jej ulżyć
jestem tak wściekła,że najchetniej bym mamie wygarnęła co dziecku zrobiła tylko szkoda źe ja miękka dupa jestem w tym temacie. Rodzę w sezonie chorobowym i na miesiąc zamykam dom,nie ma bata!!!
Nikodemko ja juź nic nie rozumiem..taki owulak..
Meggs jeszcze ponarzekasz na objawy,albo jak Anionka bedziesz szczęściarą bez nich. Jutro jest happy day! Ja mam z Monia genetyczne,poznajemy płec a Ty widzisz kropeczka i uspokajasz się bo wszystko jest na miejscu
Julia my nie ale jego szef z pestki wyhodował pięknego i moj tez chce😀
Madziorek i Beti to Wy teraz wino,orzechy,podgląd i seks- duzo! Za cale 2 miesiace moje zalegle nadrabiacie!!
Wszystkie tutaj dawac znac od razu po wizytachprzedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Julia93 wrote:Alex a Ty na kiedy masz termin? Połowa września?
Za nieco ponad godzinkę jadę, wolę czekać pod gabinetemA może nie będzie kolejki i mnie od razu weźmie.
Dzisiaj z tego wszystkiego mi mdłości wróciły i cycki znowu boląLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Czekamy na relacje po wizytach! Dziewczyny, kiedy pochwalicie sie brzuszkami?
Lami - masz racje, zaszlybysmy w ta ciaze i bylby spokoj z tymi owulacjami, testami itd. Czas najwyzszy!
Teczova - juz oddalam krew, wynik bedzie pewnie po 16.00, mam stresa, boje sie ze znowu cos sie poprzestawialo.Lami lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMeggs na listopadówki nie wchodź, masz zakaz! Jak chcesz to wejdziesz sobie tam pod koniec 1 trymestru i przynajmniej unikniesz wielu stresów
wtedy to już będziesz się tylko cieszyć rozmowami o ciuszkach, wózkach i innych pierdółkach
Kurcze mogłyby już być te moje wyniki sanco. Wiem, że wszystko powinno być dobrze, ale wolałabym to już mieć na piśmie... -
sunshine03 wrote:Meggs na listopadówki nie wchodź, masz zakaz! Jak chcesz to wejdziesz sobie tam pod koniec 1 trymestru i przynajmniej unikniesz wielu stresów
wtedy to już będziesz się tylko cieszyć rozmowami o ciuszkach, wózkach i innych pierdółkach
Kurcze mogłyby już być te moje wyniki sanco. Wiem, że wszystko powinno być dobrze, ale wolałabym to już mieć na piśmie...A tak poza tym to wyniki będą idealne
Trzymam kciuki :*
sunshine03 lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵