Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Widzę że pojawił się wątek gin. Ja też chodzę tylko do faceta. Byłam dwa razy u babki ale jedna to taka franca nie miła a druga taka nie delikatna i jeszcze zapraszała wszystkie swoje pacjentki na fb 😂 😂 😂 zamiast się porządnie zająć pacjentka to siedziała na fb😲😲😲
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Julia93 wrote:Ja ostatnio od kobiety gin usłyszałam coś, czego bym się po najgorszym wrogu nie spodziewała. To taki moj dodatkowy gin który mnie diagnozował po poronieniach. Poza leczeniem stwierdziła że powinnam prowadzić dietę bezglutenową, bezlaktozową, bezmięsną, no ewentualnie drób. Konsultowałam się z kilkoma innymi lekarzami i dietetykami na ten temat, bo dodatkowo jestem uczulona na większość warzyw i owoców. Wszyscy stwierdzili że nie ma podstaw do takiej diety. Jak jej to ostatnio na wizycie powiedziałam, to usłyszałam że według niej kobiety które postępują tak nieodpowiedzialnie w ciąży, nie zasługują na to żeby być matkami. Szczerze mówiąc spłynęło to po mnie bo mam w naturze nie przejmować się takimi idiotami, ale to jest niedopuszczalne. Jak lekarz może powiedzieć coś takiego?
Czyżby szanowna Pani Królik?Mi to samo zaleciła
I mam porównanie z kilkoma znajomymi, im to samo zalecała. To jej jedna recepta na wszystko!
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Haha,podoba mi sie zawsze tu rozkmkna: bzykać sie czy nie? Jutro czy w sobote 😀😀
Monia ja mam camarelo (chyba sport). Bylam mega zadowolona. Duża gondola, super dla wysokich osob( ja niska ale mi przypasowal),super amortyzowany, kola pompowane,pod spodem dosc spory i gleboki ten pojemnik czy jak to sie nazywa. Wymienny na spacerówke bardzo fajną a nie jakies tam parasolki na plastikowych kolach . Jak chcesz to poszukam i linka Ci podesle , najlepsze jest to ze cena tez jest niska . -
Sloneczko - ja odpadlam z testowania w Prima Aprilis, zastap mnie i wroc z pozytywna beta
A czujesz sie „przedokresowo”?
Juz oczywiscie schizuje... Poczytalam sobie, ze nie powinno tak byc, ze test owu pokazuje pik kilka dni pod rzad. Znalazlam odpowiedz jakiejs lekarki i napisala, ze moze byc to zwiazane z zaburzeniami hormonalnymi albo z tym, ze hormon LH jest na dobrym poziomie, ale pecherzyk nie peka z innego powodu. -
Nikodemko ale te z dom lab tak maja. Mi polazywaly pik przez 5 !!!!! Dni. A allegrowe 2 dbi i koniec. Nie tobie samej tak pokazuja dlugo. Zamow z allegro i zonaczysz, mi allegrowe super przypasowaly.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 15:38
madziorek86 lubi tę wiadomość
-
Monia - mi wlasnie te allegrowe zupelnie nie przypasowaly... Tak naprawde nie mialam na nich nigdy takiego 100% pozytywa. A domowe lab moze jest az nadto czułe. Skoro Ty tez tak mialas, to sie nie przejmuje
Powtorze proga za kilka dni i bede miala pewnosc.
Sloneczko - to wszystko brzmi bardzo... ciązowoTrzymam mocno kciuki!
Trzeci dzien mam bordowa kreche testowa.
Szczesciaro - termin @ masz na prima aprilis tak, jak ustalilysmy testowanie czy powinna byc wczesniej? -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 12:13
Nikodemka lubi tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Julka ja u niej byłam po 2 poronieniu. Zleciła kariotypy, wyniki mutacji jej pokazałam. I oczywiście że dietą zbijać homocysteinę, przy PCOS też ważna dieta. W sumie poszłam do dietetyczki i trzymałam się diety przez miesiąc, zaszłam w ciążę, homocysteina spadła z 11,6 do 8,7. Ale ja też brałam TMG i sok z zakwaszanych buraków piłam, więc pewnie od tego.
W ciąży już tak diety się nie trzymam. Jem to, na co dzieć ma ochotęNiektóre rzeczy ograniczyłam, ale tylko przez to, że się lepiej czuję. A żadnych nietolerancji stwierdzonych nie mam.
Ja idę do szanownej pani 9 kwietnia. Muszę wiedzieć, kiedy steryd odstawić. Coś mówila o 18 tygodniu, ale w sumie sama nie wiem, bo jakoś jej nie ufam i się boję...
Dodam, że ja miałam dietę bez laktozy, cukru i glutenu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 16:01
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Meggs wrote:Szczęściara dwa miesiące temu ja wkręcałam sobie lufa 😊
W ogole bierze mnie choróbsko. W gardle mam taka gule ze już śliny przełknąć nie mogęco ciężarówki polecają wziac?
Ani0nka lubi tę wiadomość