Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Meggs nie no śmieje sie ,ten co mi sie podoba to chyba nie wjedzie sam
Ale jakbyscie gdzies taki znalazly to piszcie haha
https://www.olx.pl/oferta/wozek-2-w-1-mima-xari-CID88-IDyWiwt.html#ed37e720ef
Mnie sie ten podoba bialy z tym środkiem w paski ,na czarnej ramie.
Fajne jest to ,ze ta gondola sie sklada na plasko.Nie wiem czy sa jeszcze jakies inne wozki ,ktore tak maja.
Pierwsze lepsze z olx wam pokazuje .Sa rozne zestawy i cena pewnie tez w zaleznosci od tego jak bardzo zniszczony.
Nie widzialam go nigdy na zywo ,moze by mi sie juz tak nie podobal haha
Nowy chyba ok 4000-5000 zł ale nie wiem czy bym nowy kupiła.Wydaje mi sie ,ze jak ktos kupuje za tyle wózek do dba o niego
Moze byc zadbany za pół ceny
No i u mnie odpada zostawienie wózka gdzies na doleWiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 18:20
-
Beti82 wrote:Meggs nie no śmieje sie ,ten co mi sie podoba to chyba nie wjedzie sam
Ale jakbyscie gdzies taki znalazly to piszcie haha
https://www.olx.pl/oferta/wozek-2-w-1-mima-xari-CID88-IDyWiwt.html#ed37e720ef
Mnie sie ten podoba bialy z tym środkiem w paski ,na czarnej ramie.
Fajne jest to ,ze ta gondola sie sklada na plasko.Nie wiem czy sa jeszcze jakies inne wozki ,ktore tak maja.
Pierwsze lepsze z olx wam pokazuje .Sa rozne zestawy i cena pewnie tez w zaleznosci od tego jak bardzo zniszczony.
Nie widzialam go nigdy na zywo ,moze by mi sie juz tak nie podobal haha
Nowy chyba ok 4000-5000 zł ale nie wiem czy bym nowy kupiła.Wydaje mi sie ,ze jak ktos kupuje za tyle wózek do dba o niego
Moze byc zadbany za pół ceny
w miosie też się składa na płasko
Spokojnie kupisz używke w dobrym stanie i dobrej cenie! Widziałam ten wózek na żywo kilka razy, wydaje się być okej. Spacerówka jest kubełkiem więc stelaż nie składa się razem z siedziskiem jak w miosie i dla mnie to był minus.💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Magda - mbc wrote:w miosie też się składa na płasko
Spokojnie kupisz używke w dobrym stanie i dobrej cenie! Widziałam ten wózek na żywo kilka razy, wydaje się być okej. Spacerówka jest kubełkiem więc stelaż nie składa się razem z siedziskiem jak w miosie i dla mnie to był minus.
Ale wiesz jak sie babie cos spodoba hahhaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 18:25
Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
A dziewczyny powiedzcie mi chociaz na 99 % podjełam decyzje hah
ale chcialabym z Wami to omowic jeszcze
Nie wiem czy zaczac brać dupka ...
Na nie-
- moze mi sie przedluzyc termin @ bo po odstawieniu 3-4 dni dostaje
A niezbyt mi to pasuje ,bo moge nie zdazyc z hsg
-bedzie dylemat kiedy odstawic ,bo po pregnylu testowanie nie jest takie proste
-ból cycków i ogolnie objawy mylące z ciąża hahah
-raczej mam dobrego własnego proga-7 dpo ok 19
A na tak ,nie wiem co
W tamtym miesiacu bralam bo zostal ten pecherzyk po owu to chcialam na wchłoniecieAnhydra lubi tę wiadomość
-
Beti82 wrote:A dziewczyny powiedzcie mi chociaz na 99 % podjełam decyzje hah
ale chcialabym z Wami to omowic jeszcze
Nie wiem czy zaczac brać dupka ...
Na nie-
- moze mi sie przedluzyc termin @ bo po odstawieniu 3-4 dni dostaje
A niezbyt mi to pasuje ,bo moge nie zdazyc z hsg
-bedzie dylemat kiedy odstawic ,bo po pregnylu testowanie nie jest takie proste
-ból cycków i ogolnie objawy mylące z ciąża hahah
-raczej mam dobrego własnego proga-7 dpo ok 19
A na tak ,nie wiem co
W tamtym miesiacu bralam bo zostal ten pecherzyk po owu to chcialam na wchłoniecie
A ja bym brała i w 12- 13dpo zrobiła betę z krwi. Możesz od 10dpo sprawdzać testem jak się kreska wyplukuje.
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Beti a pamiętasz jak Cie cycki bolały? Hehe , ja osobiście przy takim progu bym nie brała, nie ma wskazań, a przy ciąży i tak jego poziom byłby wyższy , a w razie w z pierwsza beta byś zbadała proga i byś wiedziała czy suplementacja jest konieczna. Zresztą można donosić ciąże bez dupka jezeli jego poziom jest w normie... a u nas wszyscy go wala jak cukierki.
Nikodemko, wizyta na 13. Ale pewnie wejde po 14 😊 -
Meggs wrote:Beti a pamiętasz jak Cie cycki bolały? Hehe , ja osobiście przy takim progu bym nie brała, nie ma wskazań, a przy ciąży i tak jego poziom byłby wyższy , a w razie w z pierwsza beta byś zbadała proga i byś wiedziała czy suplementacja jest konieczna. Zresztą można donosić ciąże bez dupka jezeli jego poziom jest w normie... a u nas wszyscy go wala jak cukierki.
Nikodemko, wizyta na 13. Ale pewnie wejde po 14 😊
-
Szczęściara wrote:Beti a chcesz cierpieć po dupku? 😂 😂 😂
-
A ja pojechalam do przychodni po wyniki badan i okazuje sie ze daja tylko wydruk z lab czyli to samo co moglam sobie sama wydrukowac z portalu, a ja myslalam ze jak pojade to dostane z jakas ważną pieczatka zeby jutro pokazac w szpitalu 😂 to sie przejechalam;p Beti dziekuje za kciuki i reszte tez prosze o trzymanie😍
Meggs dobrze ze juz lepiej, kciuki za jutrzejsza wizyte
Beti co do dupka to mam zero doswiadczenia wiec sie nie wypowiadam. Aha moj gin powiedzial ze tez nie daje clo bez zbadania droznosci.
Piekne te lozeczka wozki i komódki rozplywam sie jak to ogladamCytrynowy sok, madziorek86, przedszkolanka:), blair., tęczova, Ani0nka lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Beti82 wrote:hahha nie cierpiec nie chce .Tylko sie zastanawiam czy sa jakies wskazania ,ze po pregnylu np trzeba dupka brac
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Beti - ja nie bralam lutki i zaluje...
Dziewczyny, jesli szukalybyscie fajnych porad fizjoterapeutycznych dla dzieci i noworodkow, to polecam insta mojej znajomej „fizjoterapeutka z misja”, wydaje mi sie, ze mnostwo przydatnych rzeczy mozna u niej znalezc -
Nadrobię Was w domku, dzisiaj cały dzień u koleżanki ciężarnej też i hematolog na koniec. Super babeczka! Powiedziała, że sobie ciążę wywołałam i utrzymałam acardem, który wtedy brałam cały cykl na własną rękę. Mówi, że teraz mam być tylko na heparynie, acard niepotrzebny. Teraz mam robić homocysteinę i przesunąć heparynę na rano i co 4 tygodnie badanie czynnika anty Xa i ewentualna korekta dawki heparyny i wprowadzenie metyli jeśli homocysteina będzie zła. Dostałam też listę badań, które mam do 3 miesięcy po porodzie wykonać w celu pełnej diagnostyki, ale o tym będziemy rozmawiać później, bo pracuje w jednym z wrocławskich szpitali. Mówi, że raczej heparyna na połóg wystarczy, a jak już będzie cała reszta porobiona to wprowadzimy acard na stałe.
I właśnie w związku z acardem mówi, że lekarze nadal boją się acardu, a ona już wiele razy widziała, że kobiety nie mogą zajść w ciążę, zaczynają łykać cykl-dwa i zaskakuje. Mówi wtedy od razu robić te mutacje, bo na pewno coś wyjdzie i wtedy albo ciąża na acardzie, a jeśli poważniej to na heparynie.Wik89, Meggs, Magda - mbc lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, coraz częściej zaglądam i podczytuje, pomału przygotowując się do działań. Trochę wypadłam z rytmu badania, mierzenia, sprawdzania. Stresuje sie powrotem do tego wszystkiego. Mam plan awaryjny: jak nie uda mi się zajść, to przynajmniej schudne, wróciłam do biegania po paru latach(!!!) I jak nie zajdę, to do sierpnia ma być -13 kg. Teraz chyba przechodzę owulację (tak czuję, bo monitoringów nie robię), za jakieś 2 tygodnie okres i 1 CS po cp. Nie wiem trochę jak to wszystko ugryźć, czy robić jakieś badania czy po prostu iść na żywiol. Jestem tu chyba jedyna która nie robiła testów na mutacje, ale w sumie każdy gin mi odradzał mówiąc że nie ma podstaw żeby badać. No i w ogóle mam na razie traumę jeśli chodzi o wizyty u gina. Czuję że wyczerpałam limit badań w ciągu stycznia i jak pomyślę kolejnej wizycie u ginekologa to mnie telepie. Jak myślicie co mogę zrobić żeby się jakoś przygotować na ciążę? No bo plan nr jeden jest taki że jednak zajdę w tym 1 CS w maju;-)
-
Lami wrote:Nadrobię Was w domku, dzisiaj cały dzień u koleżanki ciężarnej też i hematolog na koniec. Super babeczka! Powiedziała, że sobie ciążę wywołałam i utrzymałam acardem, który wtedy brałam cały cykl na własną rękę. Mówi, że teraz mam być tylko na heparynie, acard niepotrzebny. Teraz mam robić homocysteinę i przesunąć heparynę na rano i co 4 tygodnie badanie czynnika anty Xa i ewentualna korekta dawki heparyny i wprowadzenie metyli jeśli homocysteina będzie zła. Dostałam też listę badań, które mam do 3 miesięcy po porodzie wykonać w celu pełnej diagnostyki, ale o tym będziemy rozmawiać później, bo pracuje w jednym z wrocławskich szpitali. Mówi, że raczej heparyna na połóg wystarczy, a jak już będzie cała reszta porobiona to wprowadzimy acard na stałe.
I właśnie w związku z acardem mówi, że lekarze nadal boją się acardu, a ona już wiele razy widziała, że kobiety nie mogą zajść w ciążę, zaczynają łykać cykl-dwa i zaskakuje. Mówi wtedy od razu robić te mutacje, bo na pewno coś wyjdzie i wtedy albo ciąża na acardzie, a jeśli poważniej to na heparynie.
Czyli homocysteina w ciazy tez wazna? A wiesz jaka powinna byc?
A co to ten czynnik anty Xa? -
Fiorella - ja tez nie robilam testow na mutacje, ale mam zamiar :d
Lami - ale mi narobilas nadziei... Moze i u mnie ten acard pomoze.