Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Nikodemko - wyrzuć z głowy myśl, że nigdy nie zostaniesz mamą! Do każdej z nas w końcu zaświeci 🌞 i urodzimy zdrowe dzieciaczki
Nie można tak myśleć, zakazuję!
Zaparłam się w sobie i zaczynam trenować pełną parą, bo wstyd się przyznać, ale dziś to chyba więcej szłam niż biegłam 😂😂
Skoro dieta to ok, ale trzymam za słowo, że wkrótce wrócisz do aktywności 😉Biegającą-mama lubi tę wiadomość
-
Szczęściara wrote:Cytrynowy sok castagnus właśnie namieszał mi w cyklu. Wydłużył zamiast wyregulowac. Dlatego boję się go wziąć.
Słoneczko niestety nie mogę nie palowac od jutra biorę clo. Muszę się zastanowić czy iść na monitoring czy dać sobie spokój. Nie umiem wyłączyć myślenia o drugim dziecku przynajmniej teraz😔
Spróbuj chociaż do końca dzisiejszego dnia nie myśleć. Wiem, że to trudne. Ale zrób co Cie oderwie od tego. Spotkaj się z kimś albo zrób coś fajnego. Zobaczysz jutro bedzie lepiejWeźmiesz clo i na spokojnie zastanowisz się co dalej. Ściskam mocno 😘
-
Nikodemko nie chodzi mi o to że chce zrobić wszystko w tym cyklu to jak pójdę do gin to z konkretnym planem. W tym CLO i jak się uda coś podejrzeć to pójdę ale chciałbym mieć coś na kolejne cykle. Wiem że mam już jedno maleństwo ale zachodziłam od razu nie było żadnego problemu a teraz 7 cykli i nic. Musi coś być nie tak że nie wychodzi. Chciałabym wszystko zrobić żeby nie mieć pretensji że czegoś nie zrobiłam i nadal nie ma ciąży.
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Sloneczko - koniecznie zrob mape marzen! Bedziesz przyciagala tylko dobre zdarzenia
Obiecuje, ze po okresie sie do Ciebie przylaczam. 19 czerwca jestem swiadkowa, mam juz sukienke i nie moge w niej wygladac jak rozlewajacy sie pulpet. O nie nie!
Pamietaj o pokazaniu zdjecia stroikow wielkanocnych. Ja bede robila spodniczki tutu do sesji, wlasnie przyszedl tiul.
Naprawde wierze, ze do kazdej z Nas usmiechnie sie los i bedziemy mialy wymarzonego dzidziusia (pierwszego albo kolejnego), ale mam z tylu glowy mysl „a co jesli nie?”, jak to ja -
Słoneczko jutro jadę do przyjaciółki na pół dnia potrzebuje się oderwać. Dzisiaj mam tak podły humor masakra. Dobrze że mój mąż dzisiaj wyrozumiały. Jutro powinno być lepiej. Dzisiaj będę śmecić. Z góry przepraszam.
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
sunshine03 wrote:wiem, że są regulowane
chodziło mi o to, że same łózeczka są takie niskie, że nawet do materaca na najwyższym poziomie trzeba się porządnie schylić
ale może wszystkie łóżeczka takie są, bo innych tak naprawdę nie widziałam w życiuto były pierwsze łóżeczka, którym się przyjrzałam
Nie, nie wszystkie, ja też chciałam z ikei, ale zrezygnowałam i to, które spełniło moje oczekiwania (3 poziomy, wyjmowane szczebelki, możliwość odkręcenia boku i zrobienia tapczanika z zabezpieczeniem plus szuflada kryta na prowadnicach) znalazłam na allegro za 329zł. Na dniach zamierzam zamówić.
Materac zamówię osobno, bo chcę taki porządny i 10cm.
A w ikei ładne kocyki: https://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40427109/
i kupię też ręczniczki z kapturkiem💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Szczęściara wrote:Jeju dziewczyny podłamało mnie trochę 😪😪. Nie wiem co robić nie mam żadnego planu. Powoli tracę siły. Chciałabym odpocząć od tego liczenia tych dni kiedy owu. Wiem że zaczęłam 8 cykl ale nawet nie zaszłam.
Beti miałaś hsg? Kurcze chciałabym zacząć coś działać ale nie wiem jak się za to zabrać.
Pewnie jakby mi sama gin nie wciskala tego hsg to bym tez nie wiedziala jak sie zabrac do tego ale mysle,ze po tyle miesiacach juz warto.
Spokojnie zrob jeszcze cykl na clo i pogadaj z lekarzem na najblizszej wizycie czy on robi albo do kogo masz sie udac -
Cytrynowy sok wrote:Beti Ty pisałaś o wpływie jodu na TSH, mi skoczyło TSH do 2,64 i tak się zastanawiam czy nie przez ten jod, może nie powinnam go brać? 🤔
Właśnie wysczytałam że jod wpływa na podwyższenie TSH. Bierzesz jod czy odstawiłas? Mój gin twierdzi że u mnie nie trzeba obniżać bo jestem blisko górnej granicy i nie ma sensu faszerować się hormonami hmm... a ja czuje się kiepsko odkąd mam wyższe TSH ...😬
http://www.medexpress.pl/co-z-jodem-w-ciazy-suplementowac-czy-nie/69541
Obecny endo twierdzi ,ze jak sie bierze euthyrox to juz jodu nie.A Ty bierzesz.
Ja mam zamiar jak zajde w ciaze zrobic badanie na poziom jodu.
Chyba
Bo inaczej sie nie dowiem czy on jest mi potrzebny czy nie.Narazie nie biore bo tez sie czuje lepiej przy tsh ponizej 2
Chyba nie bierzesz leków to raczej jod powinnasWiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 14:21
-
Wy tu o łóżeczkach a ja narazie wózek mam upatrzony
Testy mi przyszly ,sikłam se na jednego ,zeby sprawdzic czy dobrze zastrzyk z pregnylu zrobilam hahah DobrzeMagda - mbc, Ani0nka, tęczova, madziorek86 lubią tę wiadomość
-
Beti, Ty to masz taki zapas, ze codziennie mozesz sikac :d Ja mam tylko dwa Nordziki przygotowane. Jak jutro po wizycie bede wiedziala, ze owulacja byla, to chyba sikne w sobote 10dpo
Beti82, Magda - mbc, Cytrynowy sok, Słoneczko123, Ani0nka, tęczova, madziorek86, Pestkaa lubią tę wiadomość
-
Domi_tur wrote:W temacie łóżeczka mogę polecić z Allegro, właśnie do mnie przyszło, regulowane, z szufladą, do tego materac gryka-pianka-kokos o grubości 12,5cm za 369 zl
ja materac biorę ten: https://materace-dla-ciebie.pl/sklep-internetowy/przeznaczenie/materac_lateksowy_z_kokosem_i_visco_piotrus.html
ale ramę chętnie podpatrzęNikodemka lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Szczęściara wrote:Kurcze Beti też bym chciała takiego gin co by sam obmyslał plan działania. Niestety ja muszę o myśleć bo mój gin pewnie by zaczął ale po roku starania.
-
Najbardziej prawdopodobny termin hsg to u mnie 25 kwietnia jak sie nie wstrzele w sensie ,ze ginki nie bedzie to mi przepadnie w tym miesiacu.Bo niestety @ dostane przed swietami a ona w szpitalu jest tylko w pn i czwartek.Poniedzialek 22 kwietnia odpada bo swieto .Wiec tylko 25 kwietnia bo pozniej juz za pozno bedzie.
Jak mi sie nie uda teraz to wezme clo jeszcze 1 cykl chyba -
nick nieaktualnyMagda - mbc wrote:Nie, nie wszystkie, ja też chciałam z ikei, ale zrezygnowałam i to, które spełniło moje oczekiwania (3 poziomy, wyjmowane szczebelki, możliwość odkręcenia boku i zrobienia tapczanika z zabezpieczeniem plus szuflada kryta na prowadnicach) znalazłam na allegro za 329zł. Na dniach zamierzam zamówić.
Materac zamówię osobno, bo chcę taki porządny i 10cm.
A w ikei ładne kocyki: https://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40427109/
i kupię też ręczniczki z kapturkiem -
Nikodemka wrote:Sloneczko - koniecznie zrob mape marzen! Bedziesz przyciagala tylko dobre zdarzenia
Obiecuje, ze po okresie sie do Ciebie przylaczam. 19 czerwca jestem swiadkowa, mam juz sukienke i nie moge w niej wygladac jak rozlewajacy sie pulpet. O nie nie!
Pamietaj o pokazaniu zdjecia stroikow wielkanocnych. Ja bede robila spodniczki tutu do sesji, wlasnie przyszedl tiul.
Naprawde wierze, ze do kazdej z Nas usmiechnie sie los i bedziemy mialy wymarzonego dzidziusia (pierwszego albo kolejnego), ale mam z tylu glowy mysl „a co jesli nie?”, jak to ja
Nikodemko - jak tylko Lami się odezwie to przystępuję do tworzeniaI trzymam za słowo
Za stroiki wezmę się dopiero w weekend, bo muszę jeszcze kilka rzeczy kupić, ale podzielę się efektamiTy też pochwal się spódniczkami
Też mam z tyłu głowy taką myśl, ale staram się ją zawsze odganiać. Musi być dobrze i tego trzeba się trzymać
Szczęściara wrote:Słoneczko jutro jadę do przyjaciółki na pół dnia potrzebuje się oderwać. Dzisiaj mam tak podły humor masakra. Dobrze że mój mąż dzisiaj wyrozumiały. Jutro powinno być lepiej. Dzisiaj będę śmecić. Z góry przepraszam.
Szczęsciaro - nie masz za co przepraszać. Jeżeli wygadanie nam się tutaj pomaga Ci w jakiś sposób to pisz ile chceszMyślę, że dla każdej staraczki pierwszy dzień cyklu jest niezwykle trudny, także każda z nas wie jak się czujesz. Jutro będzie lepiej, tym bardziej, że spotykasz się z przyjaciółką
Szczęściara lubi tę wiadomość
Czekamy na pierwszy cud - owoc naszej miłości
“Cierpliwy do czasu dozna przykrości,
ale później radość dla niego zakwitnie.”
Syr 1, 23
[/u