Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Beti82 wrote:Odradzam! Pary starające się o dziecko omijajcie tą pseudo klinikę!!! Narzeczony robił 30.11 badanie nasienia wyszło tragicznie a nawet jeszcze gorzej oboje byliśmy załamani... Moja lekarka kazała powtórzyć badanie na Polnej i miała rację, minęły ledwo dwa miesiące bez żadnego leczenia czy zmian w trybie życia i wyniki są wręcz rewelacyjne... Jesteście zwykłymi oszustami, którzy żerują na kasie za invitro i pozostałe zbędne badania. Zgłoszę to gdzie tylko się da, nie odpuszczę.. gdyby nie sugestie mojego lekarza i komentarz że słyszała że specjalnie klinika fałszuje wyniki to zalamalabym się a zdrowy facet musiałby się leczyć... Porażka i oszustwo!!!
O kurde slyszałyscie o takich numerach?
To o jednej klinice w Poznaniu gdzie badania nasienia tez robią
O tej klnice na "I" czy "M?
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Anhydra wrote:O tej klnice na "I" czy "M?
Ja to chcialam na strzelecka go wylac ale tam nie ma komputerowego Casa tylko manualnie badaja i dodatkowo to hba chcialam.
NA Dabrowskiego juz mi sie odechcialo pp tych recenzjach hah
A do medartu jeszcze nie zdazylam zadzwonic.Oni maja beznadziejna strone ,malo czytelna wiec musze tel pogadać. I rano zadzwonie na Polna czy tam sie mozna umowic.Ale gdzies czytałam, ze dlugie terminyWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 13:51
-
Hmm kurcze no ja tez na jakis forach natrafialam na takie historie o zanizaniu wynikow, nie wiem co o tym myslec. Moj M robil dwa razy w Invimedzie, moze jesli bedzie musial robic po raz trzeci, to wybierzemy inne miejsce dla porownania..II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Beti82 wrote:O kurde slyszałyscie o takich numerach?
To o jednej klinice w Poznaniu gdzie badania nasienia tez robią
Słyszeć słyszałam, zresztą sama miałam zastrzeżenia do naszego pierwszego badania, ale tu byłam sobie sama winna, bo nie dopytałam, czy badają na miejscu czy jakoś inaczej. Ale jako prawnik i jako staraczka, która była w dwóch krakowskich klinikach niepłodności nie wierzę w takie opowieści. A różnica w wynikach? Proste: spermatogeneza trwa 72 dni. Jeśli poprzednie badanie np. robiło się po ciężkiej chorobie z gorączką/ saunie/ gorących termach itp., a kolejne właśnie za ok. 2 -3 m-ce to w tym kolejnym mogły być już nowo wyprodukowane plemniki. Jeśli u kogoś przyczyną złych wyników są takie sytuacje, a nie zaburzenia hormonalne/ bakteria/ żylaki powrózka nasiennego to bardzo łatwo w ciągu roku mieć różne wyniki.blair. lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Niezapominajko - moj plan to hsg, badanie nasienia i jesli tam wszystko bedzie ok, a nie uda sie przez 2-3 miesiace, to stymulacja, iui i na koncu in-vitro. Chyba, ze lekarz do ktorego ide 7 maja wymysli cos innego.
Mam wynik badania - II stopien czystosci pochwy, wynik ujemny. Wiecie cos na ten temat? Nie wiem czy to prawidlowy wynik, pisalam do lekarki, ale jeszcze nie odpisala...madziorek86 lubi tę wiadomość
-
Alex - uff! Po miesiacu leczenia mialas II czy I stopien? Mam nadzieje, ze moja pani doktor zaraz odpisze mi to samo, jutro zglosze sie po wskazanie do hsg i w piatek na nie pojade. Kolejny miesiac bezczynnosci doprowadzilby mnie do szalu.
-
Nikodemko mnie tez sie wydaje ,ze ten wynik jest ok. A hsg masz prywatnie czy w szpitalu?
-
Hej, podczytuję Was cały czas, ale nie miałam czasu napisać. Wczoraj wróciliśmy w nocy do domu, bo po drodze jeszcze Ikea, później trzeba było to wypakować. A dzisiaj od rana biegam i załatwiam bank, dwóch lekarzy i kilka innych rzeczy po drodze.
Kark, super, że u Ciebie wszytko dobrzeGratuluję synusia, to jest u Was po równo 😊
Niezapominajko, dobrze widzieć Cię tutaj częściej 😊
Beti, pisz nam od razu jutro co ustalisz z lekarką.
Nikodemko, myśleć, że wyniki podobnie jak przy cytologii, mam nadzieję, że lekarka da znac, że wszytko jest ok i masz zielone światło na zabieg. Trzymam mocno kciuki!
Madziorek, za Ciebie i betę też zaciśnięte!
Dziękuję za wczorajsze gratulację 😊 Tak był mi potrzebny ten odpoczynek i basen! Jeny. Wczoraj to już tak mi się wszystkie mięśnie rozluźniły, że zrobiłam tyle basenów, co przed ciążą nie przepłynęłabym. Gdybym była w 38 tygodniu to spokojnie urodziłabym w godzinę, tak się wygimnastykowałam hahaha 😁 jutro jeszcze biegnę na krew, bo zaraz po świętach wizyta. A tu mój pierścień mocy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0bb713ff1090.jpgBeti82, przedszkolanka:), tęczova, Meggs, Wik89, Nikodemka, Magda - mbc, madziorek86, Malinowa91, Niezapominajka2, Słoneczko123, Szczęściara, Arashe, Ani0nka, blair., Ochmanka, OlivkowaMama, Cytrynowy sok, Pestkaa lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Nikodemka wrote:Alex - uff! Po miesiacu leczenia mialas II czy I stopien? Mam nadzieje, ze moja pani doktor zaraz odpisze mi to samo, jutro zglosze sie po wskazanie do hsg i w piatek na nie pojade. Kolejny miesiac bezczynnosci doprowadzilby mnie do szalu.
Edit. Miałam II stopień czystości przy podejściu do HSGnieliczne nagłówki i flora bakteryjna.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 15:12
Nikodemka lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Aaaa dziewczyny jestem po wizycie!
Chyba nawet Wam nie mówiłam ze wizytuje.
Ale do rzeczy - NIE MA KRWIAKA 😁😁😁 Ginka szukała i szukała i nic - dziad sie wchlonął !
Kropek ma 1,92 cm , rośnie jak na drozdzach, serduszko pięknie bije 178 /min. Nawet posłuchałam przez chwilkę ❤
Wszystko jest idealnie i następna wizyta za miesiąc - genetyczne! Termin wypada na 24 listopada 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 07:04
alex0806, sunshine03, Wik89, Lami, Magda - mbc, madziorek86, Beti82, Malinowa91, Niezapominajka2, przedszkolanka:), tęczova, VianEthel2, Słoneczko123, Szczęściara, Arashe, Ani0nka, blair., Ochmanka, OlivkowaMama, Cytrynowy sok, Pestkaa lubią tę wiadomość
-
Meggs - az mam lzy w oczach! Strasznie sie ciesze ❤️❤️❤️❤️!!!!
Lami - przepiekny pierscionekprzyszly maz ma swietny gust!
Alex - dziekiLekarka przed sekunda odpisala mi, ze wynik jest prawidlowy i jutro mam przyjsc po kwitek
Oficjalnie w najblizszy piatek mam sono-hsg i lada moment zaczne srac po gaciach ze stresu 😂
Beti - mam prywatnie, w klinice leczenia nieplodnosci.
madziorek86, alex0806, tęczova, Meggs, blair., Cytrynowy sok lubią tę wiadomość
-
Meggs piękny dzidziuś
No ładnie ukryłas wizyte przed nami
A wczoraj chyba pytalamMeggs lubi tę wiadomość