Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Trzeba bedzie wynajac jakiegos busika, ktory zrobi objazd po Polsce i zgarnie nas na ślub Lami 🤔😃
Beti82, tęczova lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBeti82 wrote:I na Dabrowskiego hah
Ja to chcialam na strzelecka go wylac ale tam nie ma komputerowego Casa tylko manualnie badaja i dodatkowo to hba chcialam.
NA Dabrowskiego juz mi sie odechcialo pp tych recenzjach hah
A do medartu jeszcze nie zdazylam zadzwonic.Oni maja beznadziejna strone ,malo czytelna wiec musze tel pogadać. I rano zadzwonie na Polna czy tam sie mozna umowic.Ale gdzies czytałam, ze dlugie terminy
Dzień dobry,
przepraszam, że wyskoczę trochę jak Filip z Konopi (choć kiedyś się tu już z Wami witałam, ale chyba mogę doradzić w poznańskim temacie:
mój eM. oddawał nasienie we wszystkich tych Klinikach (biedak) i wyniki miał rzeczywiście skrajnie różne. Nie wierzę co prawda w teorie spiskowe (wystarczy drobne przeziębienie, a wyniki mogą polecieć w dól). I tak za pierwszym razem był w to Invimed - tutaj wyniki były najsłabsze (morfologia 1% i pozostałe wyniki słabe), kuracja Profertilem, wyleczyliśmy ureaplasme, kolejne badanie w MedARt - wyniki super
tylko tam mają nieco inne normy (morfologia 16% przy normie od 12%). Ostatnie badanie przy IUI w byłej Ivicie (z tego co wiem, to klinika miała zmienić nazwę na Klinikę Bocian) - wyniki w normie (a w międzyczasie eM. odstawił całkiem kurację suplementami!).
A ostatnio mi się przyznał, że największy "komfort" miał w InvimedzieBeti82 lubi tę wiadomość
-
Cabrera wrote:Dzień dobry,
przepraszam, że wyskoczę trochę jak Filip z Konopi (choć kiedyś się tu już z Wami witałam, ale chyba mogę doradzić w poznańskim temacie:
mój eM. oddawał nasienie we wszystkich tych Klinikach (biedak) i wyniki miał rzeczywiście skrajnie różne. Nie wierzę co prawda w teorie spiskowe (wystarczy drobne przeziębienie, a wyniki mogą polecieć w dól). I tak za pierwszym razem był w to Invimed - tutaj wyniki były najsłabsze (morfologia 1% i pozostałe wyniki słabe), kuracja Profertilem, wyleczyliśmy ureaplasme, kolejne badanie w MedARt - wyniki super
tylko tam mają nieco inne normy (morfologia 16% przy normie od 12%). Ostatnie badanie przy IUI w byłej Ivicie (z tego co wiem, to klinika miała zmienić nazwę na Klinikę Bocian) - wyniki w normie (a w międzyczasie eM. odstawił całkiem kurację suplementami!).
A ostatnio mi się przyznał, że największy "komfort" miał w Invimedzie
Ale oczywiscie ja mam takie szczescie ze wszystkim ,ze nie moge tak poprostu zapisac starego na badanie tylko musze rozkminiac hahahha
Jutro zadzwonie do szpitala na Polną tam podane godz od 9.30-11.30 mozna dzwonic i zapytam o badanie nasienia.
Chyba sobie to badanie teraz daruje i pogadam z moją ginką .Ona z Poznania pracuje na Polnej .Moze cos doradzi a jak nie doradzi to i tak pewnie teraz czesciej bedziemy jezdzic do Poznania do tesciowejto zrobimy nastepnym razem
A powiedz mi tak z ciekawosci dlaczego oddawal za kazdym razem gdzies indziej? chcieliscie sprawdzic czy sie bedą roznic? czy przypadek?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 16:49
-
Beti - tak, juz zaklepane na piatek, na 17.20
Jesli znikne ba dlugi czas, to bedzie znaczylo, ze oba niedrozne 😂
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Nikodemka wrote:Beti - tak, juz zaklepane na piatek, na 17.20
Jesli znikne ba dlugi czas, to bedzie znaczylo, ze oba niedrozne 😂
Przecieraj szlaki hha ja mam nadzieje po Tobie
fajnie masz bo to mniej bolesne
A ktory to bedzie Twoj dzien cyklu?Wik89 lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 12:44
Wik89, Meggs lubią tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
nick nieaktualnyBeti82 wrote:
A powiedz mi tak z ciekawosci dlaczego oddawal za kazdym razem gdzies indziej? chcieliscie sprawdzic czy sie bedą roznic? czy przypadek?
Za pierwszym razem to był przypadek - eM. sam wybrał miejsce. Ja się później mało korzystnych opinii naczytam o tej klinice i zmieniliśmy na MedARt.
Tam z kolei mieli mocne ciśnienie na IVF - właściwie innego leczenia nie zaproponowali. A my chcieliśmy jeszcze spróbować może IUI, może jakieś stymulacji etc. I tak trafiliśmy do Ivity (ale do Profesora z polecenia - nie ma go nawet na ich stroniema tam tylko swój gabinet). I tam byliśmy w sumie zadowoleni i pewnie zostalibyśmy i w ciąży, ale udało nam się nawiązać kontakt ze Znajomym Ginekologiem, który jest bardzo dobrym lekarzem (gabinet ma co prawda 40 km. od Poznania, ale pracuje też na Polnej) i w jego rękach czujemy się bardzo dobrze zaopiekowani. To trochę tak, jakby ktoś z rodziny ciąże prowadził.
Ale przez tą całą drogę czułam się fatalnie w Klinikach - trafialiśmy na lekarzy nastawionych wyłącznie na IVF - może ze względu na wiek - jestem rocznik 83może ze względu na endomednę...ale jak widać udało się (tfu tfu, bo ja nadal mam problem, żeby w to uwierzyć) naturalnie
Dziewczyny, trzymam za Was wszystkie mocno kciuki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 16:59
-
Nikodemko tezymam kciuki za jutrzejsze badanie !
Madziorek jutro bedzie 9 ,10 lub 11 dpo dokladnie nie wiem, nie mierze temp..wczesnie, wiem, wiec byc moze jednak nie zatestuje jutro tylko w pt lub sob. Zobaczymy czy wytrzymamII 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Dziękuję dziewczyny ❤
Lami piękny pierścionek! Czekamy teraz na datę i zaproszenia na ślub 😁 ja to mega żałuję że Was nie znałam rok wcześniej to bym wszystkie na wesele zaprosiła 😁
Nikodemko super ze jest tak szybki termin! Mega trzymam kciuki za Ciebie! Oby ta ptasia kupa przyniosła szczeście!
Wiki czekamy więc na dwie kreseczki! Kciuki zaciśnięte!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 17:18
Nikodemka lubi tę wiadomość
-
Cabrera wrote:Za pierwszym razem to był przypadek - eM. sam wybrał miejsce. Ja się później mało korzystnych opinii naczytam o tej klinice i zmieniliśmy na MedARt.
Tam z kolei mieli mocne ciśnienie na IVF - właściwie innego leczenia nie zaproponowali. A my chcieliśmy jeszcze spróbować może IUI, może jakieś stymulacji etc. I tak trafiliśmy do Ivity (ale do Profesora z polecenia - nie ma go nawet na ich stroniema tam tylko swój gabinet). I tam byliśmy w sumie zadowoleni i pewnie zostalibyśmy i w ciąży, ale udało nam się nawiązać kontakt ze Znajomym Ginekologiem, który jest bardzo dobrym lekarzem (gabinet ma co prawda 40 km. od Poznania, ale pracuje też na Polnej) i w jego rękach czujemy się bardzo dobrze zaopiekowani. To trochę tak, jakby ktoś z rodziny ciąże prowadził.
Ale przez tą całą drogę czułam się fatalnie w Klinikach - trafialiśmy na lekarzy nastawionych wyłącznie na IVF - może ze względu na wiek - jestem rocznik 83może ze względu na endomednę...ale jak widać udało się (tfu tfu, bo ja nadal mam problem, żeby w to uwierzyć) naturalnie
Dziewczyny, trzymam za Was wszystkie mocno kciuki
A mozna zapytac co to za lekarz ten z Polnej?
Dlatego tez sie troche boje klinik własnie ze wzgl na wciskanie wszystkim in vitro.Jezeli moja gin powie ,ze nie ma innego wyjscia wtedy bedziemy myslec -
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 01:29
alex0806, Niezapominajka2, Beti82, Magda - mbc, Słoneczko123, Lami, Nikodemka, Szczęściara, Meggs, Wik89, Arashe, fiorella82, przedszkolanka:), Domi_tur, Ani0nka, blair., OlivkowaMama, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość
-
madziorek86 wrote:Wdeeeeech, wyyyydech
)))
14dpo:
Beta: 406,8
Przyrost 180%GRATULACJE! Więcej nie rób, czekaj na USG
Mniej stresu!
madziorek86 lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Hej dziewczyny.
Do transferu nie doszło, zarodek nie dał rady. Uparli się, żeby go trzymać do 5 doby i mamy efekt.
Jeszcze się łudzą, że dzisiaj ruszy, bo zostało kilka godzin i nie pozwolili mi odstawić leków, chociaż nawet embriolog mówił, że szanse są minimalne. Przeryczałam cały dzień. Kończę na tą chwilę starania. Nie chce już. Może za jakiś czas się pozbieram, na razie mam tego wszystkiego dość.02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
madziorek86 wrote:Wdeeeeech, wyyyydech
)))
14dpo:
Beta: 406,8
Przyrost 180%
Jezusek i siostra Jezuska poszly oba do Ciebiemadziorek86 lubi tę wiadomość
-
Najmłodsza_staraczka wrote:Hej dziewczyny.
Do transferu nie doszło, zarodek nie dał rady. Uparli się, żeby go trzymać do 5 doby i mamy efekt.
Jeszcze się łudzą, że dzisiaj ruszy, bo zostało kilka godzin i nie pozwolili mi odstawić leków, chociaż nawet embriolog mówił, że szanse są minimalne. Przeryczałam cały dzień. Kończę na tą chwilę starania. Nie chce już. Może za jakiś czas się pozbieram, na razie mam tego wszystkiego dość.
Ja pierdziele az sie nie chce wierzyc no -
Nikodemko, wszystko będzie drożne, ładnie rozepchane i jajeczo najbliższe ślicznie przekula się i zagnieździ na stałe 😊 a powiedz mi, dostaniesz od tego cyklu tę luteinę, żeby wyregulować spowrotem wszystko?
Niezapominajko, współczuję, że się zgubił 😞 Może uda się dorobić to ten szafir? Możesz podsunąć mężowi teraz ten pomysł, że z okazji narodzin Waszego bejbika super byłoby mieć pierścionek w komplecie 😊 to zaraz po ślubie ściągam i trzymam w pudełeczku. Ze mnie to kiepski "nosiciel" pierścionków.
Ej, Nikodemko, zamawiamy tego busa 😁 Jeśli zdecydujemy się na czerwiec, to akurat będzie środek lub końcówka Waszych pierwszych trymestrów, wszystkie staraczki, więc będzie JAZDA 😁😁😁
Nikodemka, Beti82 lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero