Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Ani0nka wrote:Dziewczyny proszę nie olejcie tego co napisze. Od około 2 tygodni od czasu do czasu pobolewa mnie brzuch na zasadzie takich kłuć, boli i za 1-2 sekundy puszcza, w różnych miejscach na brzuchu. Zaczęłam brać magnez ale nadal to mam, może mniej ale nadal. Proszę powiedzcie czy Wy tez tak macie, mialyscie? To nie jest okropny ból tylko mi chodzi o maleństwo czy jest okej i czy to normalne... mam wizytę jutro ale chce aby któraś z Was mi coś doradziła bądź mnie uspokoila. Miałyście tak? Czekam na Wasze pdpoeiedzi
Dobrze, że jutro masz wizytę i że jesteś czujna, to nic złego.
Ja przy takich kłuciach etc. nic nie brałam, ale to dlatego, że ja się boje brać nawet nospy przy trombofilii
Gin. też mi nigdy nic nie zalecił, bo zawsze wszystko było okej (oprócz szyjki).
Nie martw się na zapas :* a przynajmniej się postaraj!Ani0nka lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Ani0nka wrote:Dziewczyny proszę nie olejcie tego co napisze. Od około 2 tygodni od czasu do czasu pobolewa mnie brzuch na zasadzie takich kłuć, boli i za 1-2 sekundy puszcza, w różnych miejscach na brzuchu. Zaczęłam brać magnez ale nadal to mam, może mniej ale nadal. Proszę powiedzcie czy Wy tez tak macie, mialyscie? To nie jest okropny ból tylko mi chodzi o maleństwo czy jest okej i czy to normalne... mam wizytę jutro ale chce aby któraś z Was mi coś doradziła bądź mnie uspokoila. Miałyście tak? Czekam na Wasze pdpoeiedzi
Ani0nka lubi tę wiadomość
-
Monia Magda Rzepakowepole nawet nie wiecie jak Wam dziękuję za te wiadomości! Myślałam, ze to może niedobór magnezu ale zrobiłam badania z krwi i wszystko jest oki. Dziękuję ❤️ Czuję, że to nic groźnego, ale nie miałam tego w 1 trymestrze i wiecie już schiza...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2019, 07:35
-
Meggs bo ja chodzę sobie do dwóch lekarzy 😂 i dlatego co 2 tygodnie 😂 ale tak było w 1 trymestrze teraz już będę wierna jednemu i będą wizyty co 4 tygodnie.
-
Hmm monitoring na nfz, ekspresowo
Pani dr powiedziala tylko ze jakies tam pecherzyki sa ale male, w lewym jajniku 15 mm wiec pewnie bedzie owulacja i tyle, nie wiem kiedy mam przyjsc na kolejny podglad. nie zdazylam zapytac bo wszystko trwalo z minutę 🤣
przedszkolanka:), Lami, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Hej. U nas w koncu leje!
Wczoraj chodziliśmy w stresie bo Pola narzekala na głowke,podniebienie,temperatura aż do wieczora 37.7.. ale sama spadla,wit.c i sok malinowy daly rade-dziecko dzisiaj lekki katar alergiczny jak codzień i tyle. Uff. Jedziemy na Ikee!😀😀
Nikodemko,Wiki czekam na Wasze owu.!
Teczova,Szczesciara,Sloneczko na Wasze testy!!
Anionka dobrze,ze jutro wizytateraz kłucia bedą się pojawiac,ale jak masz kontrole co 2 tyg.to spokojnie
Ani0nka, Lami, blair. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAni0nka wrote:Dziewczyny proszę nie olejcie tego co napisze. Od około 2 tygodni od czasu do czasu pobolewa mnie brzuch na zasadzie takich kłuć, boli i za 1-2 sekundy puszcza, w różnych miejscach na brzuchu. Zaczęłam brać magnez ale nadal to mam, może mniej ale nadal. Proszę powiedzcie czy Wy tez tak macie, mialyscie? To nie jest okropny ból tylko mi chodzi o maleństwo czy jest okej i czy to normalne... mam wizytę jutro ale chce aby któraś z Was mi coś doradziła bądź mnie uspokoila. Miałyście tak? Czekam na Wasze pdpoeiedzi
ale nic na to nie biorę, bo nie widzę potrzeby
takich kłuć i rozciagan się w ciąży nie uniknie, po prostu wszystko rośnie
a kłuć też mogą jelita tak, jak rzepakowepole pisała
A do końca pierwszego trymestru też chodziłam co 2 tygodnie na wizyty, a czasrm nawet chhba częściej, żeby się nie stresować
A teraz co 4 tygodniechociaż dodatkowo chodzę po skierowania do medicoveru, ale tam wizyta jest raczej mało satysfakcjonująca
-
Aaaa Anionka taka z Ciebie cwaniara 😊 czyli kazdy z nich zaleca Ci wizytę co miesiąc po prostu? Się ustawila dziewczyna 😊
Oliwkowa ja z poczatku jak był krwiak, to przez 3 tyg miałam wizytę co tydzień. Teraz jak wszystko jest dobrze lekarka mowila ze nie ma sensu widywac sie czesciej niz co 4 tyg. I raczej tak będę teraz chodzić. Mimo ze te 4 tyg wydaja mi sie wiecznoscia 😊 -
Tak mniej więcej było
ale teraz będzie mnie jeden prowadził wiec będziemy ustalać wizyty co 3-4 tygodnie
-
Ja mam wizyty u położnej co miesiąc i wcale nie uważam, że to źle, że tak rzadko. Gdybym miała jakiekolwiek wątpliwości, to zawsze mogą napisać, a poza tym mam kogo zapytać, więc cieszę się, że nie muszę ciągle wszystkiego ustawiać pod wizyty. Zresztą, jak chciałabym częściej, to mogłabym częściej. U lekarza w 1. ciąży wcale nie miałam częściej. Teraz wizyta chyba 23 mają, już połówkowe, tym razem też USG u lekarza.
Teraz w międzyczasie posłuchałam tętna u mamy, zaraz zaczną się ruchy, więc będę spokojniejsza. Na tym etapie ciąży jedyne co może zagrażać, czemu niby możemy realnie zapobiec, to skracająca się szyjka, ale ona też najczęściej daje objawy.
Także na razie na luzie a później będę chodziła dużo częściej, bo zacznie się edukacja przedporodowa. Dziewczyny z fizjologiczną ciąża, słuchajcie siebie i swojego ciała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2019, 08:18
Niezapominajka2, sunshine03 lubią tę wiadomość
-
Wik89 wrote:Anionka to jutro wizyta Cie uspokoi na pewno!😘
Dziewczyny pecherzyk 15mm w 11 dniu cyklu, czy i kiedy owu Waszym zdaniem sie spodziewac?
Musisz dzialac haha skoro wczoraj był 15 mm to dzisiaj jeszcze zapewne owu nie bedzieOd jutra mozesz działac
-
Słoneczko czy Ty przypadkiem nie zemdlałas nad pozytywnym testem ?
fiorella82 lubi tę wiadomość
-
Kark, kochana, super, że zajrzałaś tu do nas i że wszystko u Was dobrze 😊 Imiona Julek i Kajtek super do siebie pasują. Śluzem się nie martw, na pewno nic się nie dzieje. Nie musisz już teraz leżeć cały czas? Już chodzisz normalnie? Na kiedy masz termin? No, dziewuszka wyszła w piątek na połówkowych, Tyś ze mną wyszukiwała kreseczek 7 tygodni temu, pamiętam, nie pukałaś się po głowie, ale moje szalone myśli wspierałaś 😂 Wracaj tu do nas na stałe!
AniOnka, pisałam ostatnio Niezapominajce, że to normalne, ale masz prawo się stresować, bo Twój organizm przechodzi to pierwszy raz, więc nie wiesz co jest grane. Mam wrażenie, że te kłucia to trwają tak 13-19 tydzień i można je wiązać z rozwijającym się łożyskiem. Teraz np już kłuć nie mam, ale pobolewa mnie całe podbrzusze jak więcej pochodzę i nie położę się w dzień - ból typowo "zakwasowy", macica przecież mięsień, tak się już naciągnęła, że jej przeforsowanie do tego prowadzi.
OlivkowaMama - na kiedy masz termin porodu?
Wiki, na owu stawiałabym między czwartkiem a sobotą z naciskiem na piątek 😁 Jeśli masz możliwości i trwa to minutę, to wbij się do niej w czwartek z rana, sprawdzić ile jajeczko urosło i w poniedziałek na potwierdzenie, że go już nie ma. Będziesz robić owulaki?
Nikodemko, jak owulak u Ciebie?Wik89, Ani0nka, kark zakamuflowany na maksa lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Wlasnie Sloneczko my tu czekamy .D
Beti dzis byl 15mmno niestety teraz swieta wiec nie bede mialam pogladu az do poniedzialku (troche slabo,wiem,no ale nie chcialam tracic szansy na podglad w tym miesiacu). Terminow wizyt do niej wolnych nie ma a ginka powiedziala ze mamy sie umowic na wizyte zeby dostac skierowanie na inseminacje.. jesli w przyszlym tyg nie uda sie zapisac na jakas wizyte dodatkowa czy cos to chyba zaczniemy myslec o prywatnej klinice jednak
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
No wlasnie Sloneczko, gdzie Ty jestes???
Wik - ja chodze na monitoring co 3 dni, bo tak przyjmuje moja lekarka i zawsze wszystko bylo jasne
Z tym rosnieciem pecherzyka, to jest przeroznie. Z tego co widze u siebie, to moj chyba raz rosnie 2mm na dobre, raz 1mm, wiec ciezko idealnie sie wstrzelic...
Anionka - dobrze, ze dziewczyny Cie uspokoilyMaluch robi sobie wiecej miejsca!