Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
No wlasnie1 jak wezmę dwa razy dziennie to jest ok. Jutro powiem gince, że mnie bolą te plecy, może ona coś doradzi. W ogóle w buzi mi się jakaś grzybica zrobiła, cały język żółty i bolące grudki na nim. Przepłukuję to szałwią i jest trochę lepiej.
W takim razie życzę, aby @ nie przyszła ani dziś ani jutro ani przez nastepne miesiące 😘 -
Nikodemko, Słoneczko tak bardzo wierzę i chcę aby ten cykl był dla Was szczęśliwy! ❤️❤️❤️
Nikodemka lubi tę wiadomość
-
Słoneczko tak mi przykro
A powiedz dlaczego TY tak pozno zaczelas dupka brac? -
Beti, wcześniej brałam Cyclo-Progynova, ale po tym miałam mdłości i dała mi dupka.
Już sobie trochę popłakałam mężowi, robi za mnie obiad, bo mnie dosyć mocno boli brzuch.
Nie poddam się, choć już mam dosyć tych starań. Muszę zmodyfikować witaminy i chyba przestanę brać Acard. Poza tym wracam do sportu, regularnego. I zapytam jutro o hsg.
W końcu las musi się do nas uśmiechnąć, no bo ile czasu może być pod górkę?!
Cóż, walczymy dalej! -
Słoneczko skarbie chodzilo mi o to dlaczego od takiego poznego dnia cyklu? Bo niepotrzebnie wydluzyl ci ten dupek.O hsg zapytaj koniecznie
-
Sloneczko, dlaczego chcesz odstawic acard?
Wiem doskonale co czujesz. Tez mam juz dosc staran, a jednoczesnie nie chce sie poddawac. Mam nadzieje, ze jestesmy juz blisko celu... I mamy podobny plan. Ja juz zaczelam cwiczyc i nie zamierzam przejmowac sie, ze sie nie zagniezdzi jak pojezdze na rowerze
Kurcze, robie dzis imieninowego grilla, wzielam sie za przygotowywanie jedzenia, ale lzy mi z tego oka leca ciurkiem. Wyprobowalam Wasze sposoby i czekam na cud... -
Słoneczko123 wrote:Beti, wcześniej brałam Cyclo-Progynova, ale po tym miałam mdłości i dała mi dupka.
Już sobie trochę popłakałam mężowi, robi za mnie obiad, bo mnie dosyć mocno boli brzuch.
Nie poddam się, choć już mam dosyć tych starań. Muszę zmodyfikować witaminy i chyba przestanę brać Acard. Poza tym wracam do sportu, regularnego. I zapytam jutro o hsg.
W końcu las musi się do nas uśmiechnąć, no bo ile czasu może być pod górkę?!
Cóż, walczymy dalej!
Słoneczko, długo się staracie, jakie badania macie za sobą? Jest jakaś diagnoza? Może będę mogła coś podpowiedzieć?💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Beti - ta cyklo wpływa na produkcję estrogenów i proga, więc tak jakby zamiast dupka to było. Czułam właśnie, że mam zablokowany okres. Ale z jednej strony dobrze, bo miałam udany wypad nad morze
Nikodemko - chcę odstawić acard, bo za dużo tego wszystkiego biorę. Zapytam jutro o to ginkę, ale jak nie zaleci to odstawię. Też nie chcę się poddawać, bo czuję, że z tą lekarką mi się uda i że jestem już blisko.
Muszę zrzucić kilka kg i oderwać jakoś głowę od starań, a ćwiczenia to najlepsza opcja. Dlatego w tym miesiącu pobiję swój rekord
Nikodemko - z okazji imienin przede wszystkim spełnienia tego największego Twojego marzeniadużo zdrowia i miłości :-*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 12:08
Nikodemka lubi tę wiadomość
-
Magda - mbc wrote:Słoneczko, długo się staracie, jakie badania macie za sobą? Jest jakaś diagnoza? Może będę mogła coś podpowiedzieć?
Magda, minęło właśnie dwa lata. Miałam podwyższoną prolaktynę, ale to już w normie. Wszystkie inne badania jakie robiłam są ok, tzn. TSH, morfologia, hormony, homocysteina. Tylko kwasu foliowego mam za dużo i zmieniłam na metylowany.
Mąż miał trochę słabe wyniki nasienia, ale nie były jakieś tragiczne. Poza tym inne badania ma ok.
Nie wiem w którą stronę teraz iść.. -
Sloneczko - dziekuje bardzo :* Imieniny mam w sobote, ale zyczenia juz sie licza
Ja na Twoim miejscu za kolejny krok uznalabym wlasnie HSG, moze to tam jest jakis (maly) problem. -
Nikodemka wrote:Sloneczko - dziekuje bardzo :* Imieniny mam w sobote, ale zyczenia juz sie licza
Ja na Twoim miejscu za kolejny krok uznalabym wlasnie HSG, moze to tam jest jakis (maly) problem.
Wiem, że w sobotę, bo moja siostra to też MonikaSkładam życzenia teraz, by nie zapomnieć
Oby ta ginka mi to zaleciła, bo nie mogę stać w miejscu..Nikodemka lubi tę wiadomość
-
Iga, gratuluję!!! I trzymam kciuki za przyrost bety
Kurcze, ja tez mam niedobor witaminy D, biore od paru miesiecy w kropelkach ale przyznam ze troche w kratke i nie przykladalam sie do tego.. chyba zmienie podejscie;)
Sloneczko, ja ciagle Ci kibicuje! A powiedz mi s jakoej dawce dziennej bierzesz wit D?Iga66 lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Słoneczko123 wrote:Magda, minęło właśnie dwa lata. Miałam podwyższoną prolaktynę, ale to już w normie. Wszystkie inne badania jakie robiłam są ok, tzn. TSH, morfologia, hormony, homocysteina. Tylko kwasu foliowego mam za dużo i zmieniłam na metylowany.
Mąż miał trochę słabe wyniki nasienia, ale nie były jakieś tragiczne. Poza tym inne badania ma ok.
Nie wiem w którą stronę teraz iść..
Słoneczko, wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek.
U mnie sytuacja też nie była łatwa. Badania zrobione po połowie roku bezowocnych starań na początku cyklu (2-5dzień) nic w zasadzie nie wykazały, a zrobiłam tak:
cały panel tarczycowy (tsh, ft3, ft4, anty tpo, anty tg)
ASPAT
ALAT
kreatynina
prolaktyna
testosteron
androstendion
shbg
dheas
krzywa cukrowa i insulinowa 3pkt
potem zrobiłam do tego:
homocysteinę (miałam 8 )
wit. D (w normie)