Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Zapomniałam dodać, że kręcona Czarnulka też mi się śniła, szła z wózkiem ubrana tak samo jak dziewczynka w środku, z taką różową kokardą wr włosach 😂 a tu klops, bo się postanowiła babolina gumą zabezpieczać :p także może być opóźnienie w sprawdzalnosci 😁 teraz czekam na sen z pozostałymi staraczkami ❤️
OlivkowaMama, Beti82, tęczova, Cytrynowy sok, Arashe lubią tę wiadomość
-
Hahahah Domi padlam.Nie podpuszczaj bo gume ściągnę 😂😂😂
tęczova lubi tę wiadomość
-
Kurcze, zaczynam sie martwic. Boje sie, ze to moze jednak nie jeczmien, a cos powazniejszego. Puchnie mi te oko z godziny na godzine, robi sie coraz bardziej czerwone... Chyba powinno byc coraz lepiej, a nie gorzej
-
Haha, nie mogę z Was 😂
Nikodemko, jeszcze teraz przypomniał mi się jęczmień. Moja mama robiła zawsze tak (to oczywiście zakrawa o jakieś czary-mary) - chuchała na złoty pierścionek ciepłym powietrzem, strasznie mocno pocierała o ręcznik, albo bawełniana szmatkę, żeby się rozgrzał, przykładała to powieki i udawala, że pluje na oko a później przez lewe ramię i tak że trzy razy 😂😂😂 Zawsze pomagało. Raz tylko przyjechałam z Grecji z Grekiem, który wpadł mi w oko, okazał się nie jęczmieniem, a gradowką i pomogła oxycotyna w maści 😂
Teczova, chcemy zrobić szybką akcję 14 czerwca, wtedy będą równo 2 lata jak się poznaliśmy. A sukienkę zamówiłam z zalando cała z koronki za 200 zł i jest skromna i śliczna, więc zaoszczędziłam sobie wszystkiego, przede wszystkim mówieniem pani, że "za mała" i słuchania, że nie ma większego rozmiaru 😂Nikodemka, tęczova lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Lami - wydaje mi sie, ze nic tam nie ma, chociaz mam tak spuchnieta powieke, ze ledwo co daje rade ja wywinac
Mam nadzieje, ze wyslesz Nam jakas fotke z tego dnia! -
Teczova, ooo ❤️ My celowalismy wlasnie w sobote 19go, ze wzgledu na rocznice i udalo sie w sierpniu 2017
W ogole liczba 19 to taki moj amulet. Rocznica, data ślubu, data moich urodzin, data obrony dyplomu... dlatego licze, ze moze 2019 jednak okaze sie dla mnie szczesliwy. W cos trzeba wierzyc, zeby podniesc sie na duchu :d teraz doszedl do tego jeszcze sen Domi! Wierze, ze moje zaplodnione jajeczko jest juz w trakcie wedrowkiLami, tęczova, Meggs, przedszkolanka:), Beti82 lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 12:48
Nikodemka, rzepakowepole lubią tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
nick nieaktualnyDziewczyny, ale macie duże brzuszki!
pięknie
Ani0nka jaki już duży! Mój o wiele mniejszy, ale powoli coś się przebija
Malinowa przykro mi, że beta spadła. Mam nadzieję, że to tylko jakiś błąd labo i jeszcze odbije do góry.
I też bym zrobiła pewnie na Twoim miejscu z testdna tak, jak Dziewczyny radzą.
U mnie niby problemów nie było, w ciążę zaszłam w miarę szybko, ale poprzednia na 8-9tygodniu się zatrzymała. Chociaż mutacja u mnie nie jest jakaś tragiczna, ale acard jest zalecany, a czasem i heparyna.
Teraz ciąża na Acardzie i wszystko jest ok i mam nadzieję, że już tak zostanie.Malinowa91 lubi tę wiadomość
-
Malinowa- ja tak z doskoku czytuję, więc mogłam nie wszystko wyłapać, ale skoro doszło do implantacji to masz kilka przyczyn niepowodzenia:
a) problemy 'mutacyjne' i w konsekwencji hematologiczne - czyli mutacje V Leiden, PAI itp. lub bp. obniżone białko S - to warto zbadać TERAZ!;
b) problemy immunologiczne - i tu albo skutek hematologiczny (w przypadku dodatniego APS) albo czysta immunologia i problem z odrzucaniem zarodka jako ciała obcego (na to bym badała ANA i komórki NK, ewentualnie jeszcze przeciwciała p/łożyskowe);
c) problemy genetyczne - tu kariotypy plus alloMLR (te badania robicie oboje) plus jednak bym zbadała też KIRy implementacyjne
(uwaga - przy problemach z immunologią albo trzeba mieć super otwartego ginekologa albo dobrego immunologa - np. doc. Paśnik. I nastawić się na nietanie i niełatwe leczenie... chyba, że problem tylko w ANA to wtedy encorton załatwia sprawę).
d) problemy fizyczne - wada budowy macicy, polipy, mięśniaki, endometrioza- miałaś histero i laparoskopię przed?
e) problem z wadą zarodka wynikający ze słabego nasienia (miałaś picsi?) - ale nie wiem jakie nasienie ma Twój M.
e) zwykłe zrządzenie losu, jednorazowa wada genetyczna zarodka, która się więcej nie powtórzy.
Ja co prawda zaszłam naturalnie (miesiąc przed kwalifikacją do ivf), ale przez 21 cykli starań miałam z tyłu głowy ewentualną procedurę. Z moim charakterem uznałam, że najpierw wyeliminuję większość przyczyn niepowodzeń, szeroko się zdiagnozuję i najwyżej podejdę do ivf, wiedząc jakie leki włączyć od samego początku. Zresztą, te same leki - jak heparyna, steryd czy acard - musiałam włączać przy ciąży naturalnej, więc ta wiedza jest cenna dla każdej staraczki. Badania kosztują, ale... moim zdaniem mają więcej sensu niż co miesięczny monitoring. Bo co z tego, że jest owulacja, że cykl stymulowany, piękne endometrium jak np. przez przeciwciała nigdy ciąża się prawidłowo nie zaimplantuje? Albo np.skończy się biochemem czy poronieniem ?Meggs, Magda - mbc lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Reset dziekuje za bardzo cenne wskazowki. Napewno je wykorzystam.
Niestety nie mialam robionej laparoskopi i histero.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 08:45
58cs szczęśliwy ❤
Córcia👨👩👧
32 lata👫
03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
04.2019- start I procedura - 4❄
04.2019 - ET 4/5AA cb 👎
06.2019- FET (N) 2BB 👎
09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 👍
21.09 - 6dpt - II kreski❤
8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤
11.2022 start II procedura 👎
04.2023 start III procedura - 6❄
05.2023 start IV procedura - 11❄
Badanie genetyczne PGT-M pod kątem choroby jednogenowej.
12 zdrowych Słoneczek🌞
09.2023 - FET (S) 5.1.1
22.10.2023 - 8tc 👼👼
12.2023 - FET (S) 5.2.2 👎
01.2024 - FET (S) 6.2.3 👎
04.2024 - FET (S) 6.2.2 👍
“In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”. -
Malinowa- to będzie teraz Twoja decyzja z lekarzem, ale pewnie część tych badań bym zrobiła (akurat bialko S warto jeszcze przy pozytywnej becie) albo... najpierw pogadałabym z lekarzem, czy wobec niepowodzenia nie da Ci 'profilaktycznie' encortonu z heparyną? Wtedy nie ma sensu nawet wydawać niemałej kasy na te badania, tylko brać leki (jak robiłam rozeznanie do ivf to właśnie część klinik ma taką politykę, że od początku włączają wszystko, co możliwe dla podtrzymania ciąży- jak jesteś zdrowa, to heparyna nie zaszkodzi, ale jak masz jakiś problem to pomoże).
Histerolaparoskopię można umawiać na NFZ, więc ewentualnie rozważ, załatw termin, a najwyżej odwołasz jak wcześniej się uda
Aha, gdybys badała mutacje z testdna to olej już homocysteinę - jak masz mutację i nie bierzesz metyli to homo wyjdzie na 10000% za wysoka, a po co wydawać kasę dodatkowo? A jeśli byś robiła homocysteinę to tylko w laboratorium, które bada na miejscu (przewożenie osocza - a homo bada się z osocza - powoduje fałszywe wyniki).Malinowa91, Magda - mbc lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Cześć dziewczyny.
Postanowiłam zniknąć z forum na jakiś, pewnie dłuższy, czas. Psychicznie jestem na skraju załamania. Trzeci dzień nie potrafię sobie poradzić sama za sobą. Muszę się odciąć od wszystkiego, być moze zawiesić starania. Muszę na nowo odnaleźć sens życia.
Życzę wszystkim staraczkom szybkiego zajścia w ciążę i żeby sny Domi sie spełniły 😀
A kochanym ciężaróweczkom dużo spokoju i zdrowia również dla maluszków ❤
Pozdrawiam Was serdecznie 😘 -
Słoneczko, z całego serca życzę, zebysmy jak najszybciej wróciła do nas z pozytywką testem. Znajdź troszkę spokoju i wytchnienia. Niech wszystko się u Ciebie ułoży 😘😘😘 Ściskam mocno kciuki!Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero