X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Lami Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek, gratuluję ślicznie rosnącego maluszka! Nim się obejrzysz i już będzie prenatalne USG! Na kiedy masz termin porodu? 😊
    Odstresowuj się na środę, a my zajmiemy się trzymaniem kciuków 😊

madziorek86 lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, Madziorek! Juz przesylam kopniaka na szczescie przed obrona :) Cudownie, ze maluszek jest, serduszko bije... Razem obronicie sie najlepiej ze wszystkich :)

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek super wieści 😊 kropek rośnie jak na drożdżach! Powiedz jak Ty sie czujesz?

Ja witam się z Wami, ogarniam się i zbieram do alabu upuścić sporo krwi 😉 mam 15 badan do zrobienia! Oby kolejka była znośna bo już głodna jestem!

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)
    Nikodemko nie skomentowałam proga- według mnie jest dobry ;)

Madziorek powodzenia na obronie,masz podwójna silę teraz😀 i gratuluje wizyty ;)

Ja tez się zbieram na badania i na miasto 😊
    Meggs wchodzisz bez kolejki!!!

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 12:51

madziorek86, Wik89 lubią tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, bardzo Ci współczuję, pamiętam jak dziś jak rok temu żegnaliśmy babcie. Akurat wracaliśmy z wakacji jak dostała udaru i zamiast do domu jechaliśmy 700 km do mamy i do szpitala, żeby zdążyć się pożegnać. Wyszłam od niej 5 minut przed jej śmiercią, moja mama została. Wbrew pozorom to było dla mnie bardzo ważne i w dłuższej perspektywie umacniające doświadczenie. Takie jest życie, śmierć jest jego częścią.

Ściskam Cię, trudne chwile teraz przed Tobą, ale dasz radę.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek gratuluję udanej wizyty i trzymam kciuki za obronę. Teraz nie jesteś sama masz podwójną siłę😉
    Jak się czujesz?

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek kropek super duży! Obroną się nie stresuj, gdzieś pomiędzy strony pracy włóż kartę ciąży "przez przypadek" i będzie super 😅

Ja się jeszcze odnośnie spania na lewym boku odniosę, bo mam własne "udokumentowane" doświadczenie. Po nim staram się zawsze leżeć czy zasypiać na lewej stronie:
    Podczas porodu przedwczesnego z Kajtusiem podłączyli nas pod ktg.
    Młody miał tętno 190 i więcej. Powyżej 200 wyłącza ktg, więc położna średnio 3 razy na minutę latała do mnie i włączała urządzenie. Po 5 minutach wkurzyła się i powiedziała, że mam z lewego boku położyć się na prawy.
    Tętno w sekundę spadło z 190-200 i więcej na 130-140.
    Więc nikt mi nie powie, że bok nie ma różnicy, że lewy bok nie daje dziecku najlepszych przepływów itd.
    To był 31tc, brzuch miałam malutki (kolejnego dnia pielęgniarka pomyliła mnie z inną babką na sali, która była w 23tc i jej podłączyła ktg zamiast mnie 😅).
    Nie mówię, że teraz jak psychol tylko lewy bok, bo jak już nie mogę przez godzinę na lewym to kładę się na prawy, ale staram się by dominował lewy bok ☺

tęczova, madziorek86, Lami, blair. lubią tę wiadomość

• tęczova Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 12:51

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    30 tydzień ciąży to już 3 trymestr i podobno trzeba i bezpieczniej jest leżeć na lewym boku 😊 a wcześniej można spac na obu

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anionka, z artykułu mamy ginekolog wcześniej przytoczonego można wywnioskować, że 1-2 trymestr dowolna pozycja byle wygodnie - brzuch, plecy, boki, wszystko ok, a w 3 lewy/prawy bok.

Ani0nka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z was może używa pompy ciepła powietrze-woda / kotła elektrycznego / kotła indukcyjnego / kotła elektrodowego? Możecie mi napisać swoje opinie, doświadczenia, bo wczoraj przeszukiwałam internet, ale zasnęłam przy tym o 17.30, zbyt męczący temat do ogarnięcia dla jednej kobiety w ciąży 😅

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny hybrydowe mam do Was pytanko :-)? Czy przestałyście robić pazurki jak się dowiedziałyście o ciąży, wiem mamaginekolog mówi ze to jest okej. Ale tak mnie ciekawi co o tym myslicie, ja zaraz lecę właśnie na pazurki i zastanawiam się kiedy tu przestać :-) czy przed samym porodem czy wcześniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 08:42

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • madziorek86 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2020, 00:17

• Cytrynowy sok Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 10:14

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczyny;) Madziorek gratulacje udanej wizyty ;) kropek rośnie w siłę;)
    Co do spania na lewym boku to mi nawet wygodniej niż na prawym. Bo jak się chociaż na chwilę położę na prawy to mała mi intensywnie kopię, więc chyba jej nie pasuje. Albo śpię na plecach i wkładam poduszkę pod nogi ;) teraz się odwracamy dupką do męża bo on się rzuca i byłabym się że dostanę kopa w brzuch ;p
    Co do hybrydy to ja nie robię. Przed ciążą się zdarzało, ale też nie miałam cały czas. Teraz mi się nawet nie chce malować paznokci ;p

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli hybryda ma jakiś wpływ na Maluszka to moje dziecko będzie kosmitą, bo do 23 tygodnia robiłam przynajmniej 5 dziennie klientkom no i cały czas robię sobie :) wszystkie moje klientki od lat rezygnują w okolicy 35 tygodnia, a nawet nie tyle rezygnują co nakładają bezbarwną żeby pazurki nadal były wzmocnione :) to wszystko zależy jakiej firmy używa stylistka.

Nie robiłabym w ciąży NeoNaila, Semilaca i innych tanich co to w składach ciągle maja formaldehydy i tonę szkodliwej chemii.
    Nailac, Spn i Indigo uważam za bezpieczne :)

A co do spania, to ja teraz jak śpię na prawym boku to max godzinę bo młody szału dostaje i kopie boleśnie, ciągle leży poprzecznie i jsk kładę się na prawy bok to mu na głowie leżę :p
    Ale mi lekarka kazała spać tak żeby było mi wygodnie, w 3 trymestrze nie da się przespać w jednej pozycji całej nocy :p Nie ma co popadać w paranoję spania na lewym boku, można pilnować żeby częściej na nim spać ale bez przesady :)

Ani0nka, blair. lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek, ale trafiłam 😄
    Głównie jakie macie ocieplenie, pow domu, ilość osób i moc. Czy macie i do cwu i co czy tylko co? Oprócz pompy macie inne źródło ciepła czy tylko pompq i grzałka w razie mrozów? W jakim województwie mieszkasz? Macie tylko podłogowkę czy też grzejniki? No i oczywiście jak rachunki się rozkładają w ciepłe i zimne miesiące 😜

• PierwiastkaZuza Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Dziewczyny hybrydowe mam do Was pytanko :-)? Czy przestałyście robić pazurki jak się dowiedziałyście o ciąży, wiem mamaginekolog mówi ze to jest okej. Ale tak mnie ciekawi co o tym myslicie, ja zaraz lecę właśnie na pazurki i zastanawiam się kiedy tu przestać :-) czy przed samym porodem czy wcześniej
    Właśnie w tym momencie robię sobie hybrydowe paznokcie :-)

Marianka ❤️
    201909034765.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudzilam sie z mega bolem glowy i zacuskamiem na swiatlo. Chyba przez wczorajszy wieczor..

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 682 683 684 685 686 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ