Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Teczova- u mnie zawsze infekcje i choroby wzmagaja bol miesiaczkowy. Wystarczy, ze jestem lekko przeziebiona i @ jest 2 razy bardziej bolesna niz zazwyczaj... Wspolczuje Ci takiego kombo
-
Arashe podziwiam że nie chcesz znać płci.
Właśnie sprawdzałam kiedy byłam u lekarza z Amelka w 5t6d. Był malutenki zarodek ale nie pamiętam czy było serduszko. Korci mnie pójść szybciej🙉🙉🙉 powiedzcie w którym tyg byłyście na pierwszej wizycie?
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Ja byłam 5+0 i był pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym, bez zarodka i serduszka jeszcze.
Po tygodniu w 6+0 byłam znowu i był 5,2 mm zarodeczek i serduszko 😊
Poszłabym najwcześniej po 6 tyg żeby wszystko juz było. Ja wcześniej byłam bo musiałam wziąć receptę na heparynę.Szczęściara lubi tę wiadomość
-
Szczęściara wrote:Meggs Ty też miałaś później owu pamiętasz w którym dc to było? (przypuszczam że moja była w 17dc)
Szczęściara lubi tę wiadomość
-
Meggs wrote:Te tygodnie podałam już po poprawce na moja pozna owu. Bo u mnie ona byla w 23 dc. Bo według om to byłam na wizycie 6+3 (odpowiada 5+0) i 7+3 (odpowiada 6+0).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 18:35
11.2015 pjp(*)
Szczęściara wrote:Meggs sorki że Ciebie mecze ale powiedz mi czy maluszek dużo młodszy niż z terminu Om? Narobił czy jest o kilka dni młodszy?
My z ginka nie patrzymy na om w moim przypadku. Bo owulacja w 23 dc to pozna owulacja (9 dni pozniej niz standardowa) i maluch był w tyle o ponad tydzień - zgadzało się idealnie z terminem owulacji. Więc u mnie ginka opiera się na pomiarach z usg a nie na om. Nawet w karcie ciąży nie mam wpisanego nic z om. Teraz na usg maluch zgadza się z terminem owu - przegonił termin o 3 dni. Ale tak jak pisałam ja sama , jak i moja lekarz prowadząca z om nie korzystamy wcale 😊 ale myśle ze u Ciebie te 3 dni roznicy to maluch spokojnie nadrobi i będzie sie zgadzać. To jednak 3 dni a nie 9 jak u mnie.Szczęściara lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa zawsze celuję, żeby było po 6tc+5, żeby od razu widzieć cy jest i zarodek i serduszko. Wolę poczekać na spokojnie ten tydzień później niż potem w stresie 2 tygodnie ledwo funkcjonować.
Ja teraz miałam wybór od owu iść w 6tc+3 lub 7tc+3 i poszłam w 7+3. Z om wyszło 8+2, z owu 7+3, a na usg 8+0 😳 I ginka z pytaniem czemu tak późno przychodzę. To jej mówię, że owu miałam w 20dc, także u mnie chyba wyjątkowo szybko zagnieżdżenie było ☺ A teraz tą betę masz z ile dpo? Bo ja miałam 14dpo 650 ☺Szczęściara lubi tę wiadomość
-
Szczęściara wrote:Przedszkolaki ten zielony pajac to dla mojego krasnala 😂 😂 😂(domi wkrecilam się 🙉🙉🙉)
Piękne. Zazdroszczę że już możecie szaleć z ciuszkami. Ja pewnie grubo po 20 tyg dowiem się co noszę w brzuszku.Szczęściara lubi tę wiadomość
-
alex0806 wrote:Przedszkolanko, dlaczego "jeszcze się nie kupuje"?
Dla mnie to takie chore gadanie ciotek, babek i czasami matek albo teściowych. Nie kupuje się, bo co? Jesteśmy już na takim etapie że musi być dobrze. A maluch musi wiedzieć, że na niego czekamy
Tak samo z większymi zakupami typu łóżeczko, wózek. Ja sobie wolę to wszystko rozplanować, a nie później na raz z 5 tysięcy wywalić czy coś -
nick nieaktualnyJa przed chwilą pod waszym natchnieniem załatwiłam po chłopczyku z rodziny pake ciuszków, 2 kocyki i becik 😅
A jak za tydzień nadal będzie pisak sterczał bezwstydnie to chyba kupię pościel i jakieś ciuszki plus kurteczko-pajacyk. Potem zostanie tylko bujaczek i kosmetyki do zakupu 😏
Kurcze, marzy mi się sesja noworodkowa dla całej rodziny... Tylko nie wiem czy nie lepiej jednak zaczekać do np roczku (jak przy Basi) i już wtedy bardziej podobne do siebie to dziecko jest 😅 -
Hej Dziewczyny, wreszcie w miare nadrobilam! Szczesciaro gratuluje pieknej bety!
Super ubrankowe zakupy
Nikodemko współczuję tego osłabienia i zawrotów głowy, ale mocno mocno trzymam kciuki, żeby to była oznaka czegoś dobrego! Czekamy na czwartkowy test:)
Beti jak tam Ci idzie odpuszczony cykl, bzykacie się non stop czy co, że nie piszesz???
Teczova, współczuję bardzo tego bólu okresowego, ehhhh, oby drugi cykl z CLO sprawil, że nie odczujesz go przez dłuuugie miesiące!
Madziorek kciuki za obronę! przechodziłam przez to rok temu i dobrze wspominam, zwieńczenie kilkuletniej pracy i stresu, taka kropka nad i, wczoraj też kolezanka broniła się w ciąży i poszło super, moze ciąza przynosi szczescie
Mnie dziś raz mocno zakłuł jajnik lewypoza tym nic ciekawego, spadek nastroju jak to w drugiej fazie cyklu... dobrze ze mam duzo roboty to jakos leci, a w czwartek lekarz. Z mężem mam spinę, jest mi zle z tym, ze wg mnie niedostatecznie sie angazuje. Ciagle bierze 1 gora 2 tabletki Fertilmana zamiast zalecanych 4, mial ostatnio zawyzone proby watrobowe i lekarka rodzinna mu powiedziala zeby nie bral zadnych suplementow. Ale nie powiedzial jej co ma brac i dlaczego, poza tym uwazam, ze powinien to skonsultowac z andrologiem. Do androloga na kontrole i decyzje co dalej (czy operacja zylakow czy nie) sie nadal nie zapisal, dopoki ja sama nie przypomne to nic sie nie posuwa do przodu
teraz chcial sie zapisac bo przypomnialam ale brak terminow do konca miesiaca, a juz mogl 2 tyg temu to zrobic. czuje sie samotna z tym wszystkim i wyladowuje sie przy jakichś bzdurach potem.
jedyny stwierdzony problem u nas do ewentualnego zaradzenia to jego nasienie, kurcze, oczekiwalam, ze stanie na glowie zeby nad tym popracowac, a jakos tak srednio. Twierdiz ze dba o diete, w ogole prawie nie pije, uprawia sport, itp. i to akurat prawda, ale z lekarzami, braniem witamin, jest kiepsko ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 19:08
Szczęściara lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Meggs dziękuję Ci dobra duszyczko😘😘 mam nadzieję że gin nie będzie straszył że maluszek młodszy.
Kark wczoraj był 17dpo ale miałam bardzo późne zagnieżdżanie(12dpo) idę do gina 24.05 to będzie 7t2d😉
Przedszkolanko biere 😂 😂 😂przedszkolanka:), Meggs, kark zakamuflowany na maksa lubią tę wiadomość
11.2015 pjp(*)
Ja byłam Szczesciaro w skończonym 7 i 1d wg ovu i też był 1 cm jak u Lami i serduszko.
Jak tak będziecie wrzucać piękne ciuszki to się na usg w 3 trymestrze złamie i zapytam o płeć ;P ale do tego czasu jeszcze łohoho, bo pewnie w czerwcu lub lipcu na początkuSzczęściara lubi tę wiadomość