X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Lami Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiorella, tak Cię onieśmielamy, że nie masz odwagi? 😜 A na poważnie, to, że przyjdzie moment strachu, to normalna rzecz. Dzięki temu, że o tyle miesięcy przelożyliście starania, to ten czas tylko zakamuflował strach. Teraz kochana trzeba się z nim zmierzyć. Wszystkie Twoje organy wyszły bez szwanku z tego przykrego zdarzenia. A organizm aż Ci bije niczym dzwoń Zygmunta tym bólem owulacyjnym, że jest gotowy na powrót do gry! Teraz musisz mocno zebrać się w sobie i włączyć pozytywne myślenie! Będzie dobrze! Już nic przykrego nie ma prawa się zdarzyć! Musisz to powtarzać jak mantrę! I poza tym sory, ale Twoja rezerwacja to się trochę zakurzyła, aż wstyd! Do roboty! 😘

Beti, super, że kupujecie działkę! Moi rodzice kupili tak działeczkę 20 lat temu, jeszcze młodzi, ja miałam 9 lat (właśnie w okolicy Ostrzeszowa) Skończyły się wyjazdy na weekendy i wakacje, bo tylko tam spędzaliśmy czas. Przez 5 lat bez prądu, w baraku - super czas! 😀 Później sami zaczęliśmy budować mały domek, a później już spędzać tam święta i w ogóle. Uwielbiam cały czas tam jeździć. Cisza, powietrze, i jak napisała Fiorella cała ta natura! Bosko. Więc super decyzja. Teraz pozwalaj głowie odpoczywać, my nie mamy nic przeciwko, że trochę nas zostawiasz, bo wiemy, że to nastawienie będzie miało dobre skutki i zaowocuje 😊

fiorella82, Beti82 lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark zakamuflowany na maksa wrote:
    Fiorella, to my z jednej gliny. 2 tygodnie temu obiecywaliśmy sobie, że to ostatnie na ten rok zakupy w ogrodniczym, a dziś już nowe sadzonki sadziłam 😅
    To ja znowu jak miałam hybrydy to kolorów Bóg wie ile, ale długość max 2-3mm za palec, bo przecież plewić muszę wygodnie 😌
    Mnie kumpela w tamtym roku tytanowe pazury zrobiła, reklamując że nie będę grabek potrzebować:) Jak wracam do domu mijam dwie szkółki, prawie codziennie wracam z sadzonką. Idę do Biedry po mleko, wracam z zielskiem... Dzień dobry, mam na imię Joanna, jestem uzależniona ;-)

Lami, Cytrynowy sok, Wik89, Magda - mbc, kark zakamuflowany na maksa, tęczova, Arashe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze stresuję się połówkowymi w przyszłym tygodniu :/ naczytałam się, że to najważniejsze badanie, bo mogą wyjść różne nieprawidłowości, wady wrodzone i to nawet, jak na usg 1.trymestru było wszystko ok i schizuję :/
    Ech ciąża to jednak nieustające pasmo zmartwień :P

• Szczęściara Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oliwkowamama już po polowkowych? Hop hop odezwij się. Chyba że przeoczylam wpis..

OlivkowaMama lubi tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:
    Fiorella, tak Cię onieśmielamy, że nie masz odwagi? 😜 A na poważnie, to, że przyjdzie moment strachu, to normalna rzecz. Dzięki temu, że o tyle miesięcy przelożyliście starania, to ten czas tylko zakamuflował strach. Teraz kochana trzeba się z nim zmierzyć. Wszystkie Twoje organy wyszły bez szwanku z tego przykrego zdarzenia. A organizm aż Ci bije niczym dzwoń Zygmunta tym bólem owulacyjnym, że jest gotowy na powrót do gry! Teraz musisz mocno zebrać się w sobie i włączyć pozytywne myślenie! Będzie dobrze! Już nic przykrego nie ma prawa się zdarzyć! Musisz to powtarzać jak mantrę! I poza tym sory, ale Twoja rezerwacja to się trochę zakurzyła, aż wstyd! Do roboty! 😘

Beti, super, że kupujecie działkę! Moi rodzice kupili tak działeczkę 20 lat temu, jeszcze młodzi, ja miałam 9 lat (właśnie w okolicy Ostrzeszowa) Skończyły się wyjazdy na weekendy i wakacje, bo tylko tam spędzaliśmy czas. Przez 5 lat bez prądu, w baraku - super czas! 😀 Później sami zaczęliśmy budować mały domek, a później już spędzać tam święta i w ogóle. Uwielbiam cały czas tam jeździć. Cisza, powietrze, i jak napisała Fiorella cała ta natura! Bosko. Więc super decyzja. Teraz pozwalaj głowie odpoczywać, my nie mamy nic przeciwko, że trochę nas zostawiasz, bo wiemy, że to nastawienie będzie miało dobre skutki i zaowocuje 😊
    Aż mi się płakło. Owulacja jak nic. Emocje 100 pro. Na GoT plakam wczoraj że trzy razy ... Kochana, dziękuję. Trochę jestem sama z tym tematem w głowie i mi się kotłuje teraz wszystko, nie mam właściwie z kim pogadać, oprócz tego forum, a taki tekst to mega pozytytywny kop w dupę, tak że bardzo Ci dziękuję.

Lami lubi tę wiadomość

• Szczęściara Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine03 będzie dobrze. Nie ma co czytać internetow. Maluszek jest zdrowy jak ryba. Nie ma co się stresować😉😉

sunshine03 lubi tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • Lami Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już była tu na forum taka jedna, co po niewiadomo ilu godzinach się nam po prenatalnych odezwała. Przedszkolanka - taki jej nick. OlivkowaMama, proszę nie iść w jej ślady i dać nam znać i wklejać zdjęcie malucha!

Fiorella 😘

I jeszcze mi uciekło - Rodzynka nam tak posłodziła, że aż głupio normalnie 😀 Rodzynka, my gratulujemy bąbelka w brzuchu, niech rośnie zdrów! Odzywaj się tu u nas, jak tylko masz ochotę 😊😊😊

OlivkowaMama, przedszkolanka:), blair. lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara wrote:
    A oliwkowamama już po polowkowych? Hop hop odezwij się. Chyba że przeoczylam wpis..

Poznajcie Kubusia :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/091d88fe27d5.jpg

Wg usg 13t0d :)
    Wszystko na ten moment jest ok, mały tak fikał, że jestem w szoku, że tego nie czuję 😂

Uspokoiłam się :)

Beti a ja widzę na tej działce piaskownice, zjeżdżalnie i huśtawki haha

Lami, Szczęściara, Cytrynowy sok, przedszkolanka:), fiorella82, madziorek86, Meggs, Ani0nka, blair., Nikodemka, Beti82, kark zakamuflowany na maksa, tęczova, alex0806, Arashe lubią tę wiadomość

33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwkowamama cudownie.. Piękny maluszek❤️❤️

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • Lami Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlivkowaMama, gratuluję synusia 😍😍!

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu dziewczyny troszkę łapie mnie stres przed wizytą endo. Jeszcze mąż składa wypowiedzenie w pracy. Na wariackich papierach wszystko🤪🤪

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • Cytrynowy sok Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olivkowa wspaniałe wieści 😊 🎊

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olivkowa gratuluję!!!!! <3 <3

Lami wszystko widziałam i przeczytałam! Obiecuję,że w piątek tuż po wyjściu napiszę od razu ( a mam na rano więc poprawię zniszczoną reputację :P )

OlivkowaMama, Lami, Arashe lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara, Sunshine wszystko jest dobrze! nie panikujemy, to szczęśliwy wątek ! :*

Szczęściara, OlivkowaMama, sunshine03 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara ja na pierwszej wizycie też byłam w 7tc, nie ma co się wyrywać wcześniej :)

Szczęściara, Magda - mbc lubią tę wiadomość

mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami nie żeby co ale ja zamierzam donosić ciążę aż do listopada hihi wkradł się byczek na pierwszej stronie 😜

Lami lubi tę wiadomość

mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam moje wyniki i wszystkie cytomegalie, różyczki, toksoplazmozy, żółtaczki są w normie 😊 reszta też oki, tsh spadło do 0,8 , a w morfologii oczywiście wywaliło mi leukocyty jak to w przeziębieniu.

Oliwkowa gratuluję synka 😊

Beti super pomysł z ta działką 😍

OlivkowaMama, madziorek86, Beti82, Lami, Cytrynowy sok, Arashe lubią tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwkowa super!!! Witaj Kubusiu ❤️🥰
    A my z Alkiem już nasmarowani oliwką idziemy spac, dobranoc 😘
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea34c75ccb6c.jpg

madziorek86, OlivkowaMama, Beti82, Lami, fiorella82, kark zakamuflowany na maksa, sunshine03, Cytrynowy sok, Szczęściara, Wik89, Pestkaa, Arashe lubią tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • madziorek86 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2020, 00:17

fiorella82, Ani0nka, blair., OlivkowaMama, Lami, kark zakamuflowany na maksa, Rodzynka, Cytrynowy sok, Beti82, Arashe lubią tę wiadomość

• blair. Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 22:41

Lami, OlivkowaMama, madziorek86 lubią tę wiadomość

‹‹ 689 690 691 692 693 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ