X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki kochana faceci już tak mają jak nie przypilnujesz to by w cale nic nie brał. Niestety mąż też powinien się do tego przyłożyć bo oboje pragniecie maleństwa. Mam nadzieję że niedługo usłyszysz dobre wieści ❤️ ❤️.

Wik89 lubi tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tu pisalysmy o ciuszkach i na sierpniówkach dostałam cynk, że w Tesco dobre wyprzedaże sezonowe, że zaciagnelam małża uzupełnić zapasy bodziakow 🙈🙈 polecam naprawdę wpaść na moment, bluzeczki ze spodniami po 15-25zl, 5paki bodziakow po 25 zł, mega dużo ślicznych rzeczy było ale się ograniczyłam bo poza bodziakami wszystkiego mam za dużo 😁

Lami, sunshine03, Arashe, przedszkolanka:), Wik89, Magda - mbc lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik, u mnie z Fertilmanem to samo. Wezmie jak mu sie przypomni i zazwyczaj dwie a nie 4... Nie wiem czy jest na to jakas metoda, u mnie nawet sms przypominajacy nie dziala, bo jest zabiegany.

Kark - ja polecam rodzinna sesje noworodkowa :) to jednak cos wyjatkowego, takie powitanie nowego czlonka rodziny w domu, pierwsze emocje itp... Uwielbiam takie zdjecia.

37,61 na moim termometrze...blagam, niech to bedzie zagniezdzenie, a nie jakas powoli zzerajace mnie infekcja, bakteria czy cholera wie co.

Wik89 lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Lami Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki, jak pod nos nie podstawisz, to nie weźmie. W aptece kup takie kółeczko na cały tydzień i mu przypominaj czy wziął. Sam to raz weźmie, raz nie.

Szczęściara, wiek to może tylko wystraszyć jak się idzie pęcherzyk oglądać. Później tak jak mówią dziewczyny - bobo się wyrówna 😊 a pod koniec pierwszego trymestru to już zaczyna rosnąć po swojemu w ogóle. W 7 i 10 tygodniu była wg OM, w 13 już 3 dni starsza. Ja miałam owu albo w nocy 16dc albo rano 17dc, czyli powiedzmy 3 dni później. Wg OM bejbik teraz 7 dni starszy, a doliczając te 3 dni już 10.

Szczęściara, Wik89 lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiorella kochana co u Ciebie??

fiorella82 lubi tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściaro, nawet jak maluszek będzie młodszy to najwazniejsze ze Ty bedziesz wiedziała że jest oki, a lekarzowi wytłumaczysz jak coś 😊

Wiki z suplami to faceci tak mają. Mój brał po 2 dziennie fertilmana a jakiego robił z siebie bohatera 🤩

Szczęściara, Wik89 lubią tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami mam nadzieję że będzie wszystko dobrze. Już nie mogę się doczekać wizyty😊

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • Beti82 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki wkladaj mu do pyska :-D ja mojemu wkladalam pytal tylko czy go truje i łykał.
    Nie odzywam sie bo u mnie bloga nuda w staraniach co mi swietnie robi na glowe.I byc moze ..na 99 % kupujemy dzialke rekreacyjna.Jestem podjarana nia jak dziecko :-D

tęczova, kark zakamuflowany na maksa, Lami, Cytrynowy sok, Wik89, Meggs, Magda - mbc, blair., Pestkaa, Arashe lubią tę wiadomość

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściaro ja miałam owulację w 18 dc i byłam na IP przez plamienia w 5 t i kilka dni, był pęcherzyk z zoltkowym. 2 dni pozniej było już serduszko. Także na spokojnie, pójdziesz na USG i już będzie piękny zarodek z serduszkiem tego 24 ;)
    Moja mała na 1 prenatalnych była 3 dni do przodu, teraz niektóre wymiary ma tydzień do tyłu, niektóre w normie. Później to już dziecko rośnie indywidualnie. Najbardziej dokładne pomiary są właśnie do tych prenatalnych w 1 trymestrze. Suwaczek mam ustawiony wg owulacji :) I tak sobie wyliczam termin, a życie i tak zweryfikuje kiedy się urodzi ;)

Szczęściara lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara wrote:
    Fiorella kochana co u Ciebie??
    Ojej, jakie to miłe że pytasz:-) Po pierwsze gratuluję cudownych newsów! No a dla Moni kondolencje. Ja was podczytuje codziennie i staram się być na bieżąco, cieszę się z wami i smucę kiedy którejś coś się chrzani. Tak jakoś nie mam odwagi pisać... A jak już coś napiszę to mi sie skasuje. Ja dziś 18 DC, wczoraj, lub dziś owulacja. Tylko nie szaleje z radości, a stresuje się, bo mam owulację z lewego jajowodu (tam gdzie miałam cp). I niby wiem że mam się nie sugerować tym że to ta pechowa strona, ale boję się powtórki. Dopiero teraz te lęki wróciły, jak "wróciłam do gry". Nie byłam u lekarza od lutego, od trzech dni mam mega bóle owulacyjne, takie że mam problem z chodzeniem (promieniuje mi w nerkę i pachwinę) i z jednej strony jestem ciekawa co tam się dzieje, czy to po prostu owulacja, ale czuję opór przed pójściem do ginekologa. Mam nasrane w głowie po tej styczniowej akcji, nie wiem czy bardziej chce zajsc teraz w ciążę, czy bardziej się tego boję. A i boli mnie prawy sutek.;-)

• Szczęściara Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiorella kochana to dobry znak mnie też jak owu była to promieniowało aż do uda. Wiem że boisz się ale może warto podejść i zobaczyć co tam się dzieje ale myślę że to porządna owu😉😉 bierz męża w obroty i za dwa tygodnie wysikujesz Nam piękne dwie krechy..
    Edit częściej wpadaj do Nas😘😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 20:25

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Wiki wkladaj mu do pyska :-D ja mojemu wkladalam pytal tylko czy go truje i łykał.
    Nie odzywam sie bo u mnie bloga nuda w staraniach co mi swietnie robi na glowe.I byc moze ..na 99 % kupujemy dzialke rekreacyjna.Jestem podjarana nia jak dziecko :-D
    Hahahahaha, działka to genialna rzecz, już Cię widzę jak obsesyjnie będziesz sadzonki kupowała i siedziała na forach ogrodniczych. I nie wypieraj się, też się tego po sobie nie spodziewałam. Kij, że nie mam spodni, mam zajebistą magnolię, fryzjera odwołuje, bo pójdę jak będzie padało, paznokcie ostatnio maluje na ciemną zieleń, bo nie chcą się domyć od ciągłego grzebania w ziemi. Do tego zapach grilla, śpiew ptaków... Nic tak nie porządkuje głowy jak natura :-D

Lami, kark zakamuflowany na maksa, madziorek86, Wik89, Magda - mbc, Beti82, Arashe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara wrote:
    Fiorella kochana to dobry znak mnie też jak owu była to promieniowało aż do uda. Wiem że boisz się ale może warto podejść i zobaczyć co tam się dzieje ale myślę że to porządna owu😉😉 bierz męża w obroty i za dwa tygodnie wysikujesz Nam piękne dwie krechy..
    Edit częściej wpadaj do Nas😘😘
    Wczoraj mnie tak udo bolało, że nie mogłam usiedzieć na moim facecie. Normalnie jak babcia z proteza biodra. I tak dobrze że mu się udało nogę odchylić, bo by nie "było".

• Szczęściara Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fiorella82 wrote:
    Wczoraj mnie tak udo bolało, że nie mogłam usiedzieć na moim facecie. Normalnie jak babcia z proteza biodra. I tak dobrze że mu się udało nogę odchylić, bo by nie "było".
    Kochana niedługo maleńka kruszynka wynagrodzi Ci wszystkie boleści. Coś czuję że to nadejdzie niedługo😘

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiorella - owocnych staran! :D za dwa tygodnie beda pikne krechy.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko powiem Ci,że mega ciekawe to wszystko..a po zabiegu byłas u kontroli?
    Domi nie pisz tu o promocjach!! :d
    Fiorella fajnie widzieć Cię w grze :)a lęk jest normalny..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiorella, to my z jednej gliny. 2 tygodnie temu obiecywaliśmy sobie, że to ostatnie na ten rok zakupy w ogrodniczym, a dziś już nowe sadzonki sadziłam 😅
    To ja znowu jak miałam hybrydy to kolorów Bóg wie ile, ale długość max 2-3mm za palec, bo przecież plewić muszę wygodnie 😌

fiorella82, Lami lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a tak właśnie pomyślałam wiecie może co ma mieć Agagusia? Bo miała 2 chłopców. Udała się księżniczka czy będzie mieć małą armię 😜?

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga będzie miała chłopaka :)

kark zakamuflowany na maksa, Lami lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszko - nie trzeba kontrolowac, asekuracyjnie bierze sie tylko antybiotyk, mam nadzieje, ze tam jest wszystko ok. Pojde do tego lekarza jutro, bo juz wariuje :(
    Beti - bardzo dobrze, ze bedziesz miala dzialeczke i zajmiesz czyms glowe. Stworzcie na niej jakis przyjemny kacik do staran :d

Beti82 lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
‹‹ 688 689 690 691 692 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ