Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Potwierdzam. Ja tez cale zycie spedzilam z kotami, Lucka wycalowuje codziennie bez opamietania (z reszta psy tez) i nie mialam toxo, badalam bodajze w lutym. Tez nie wyobrazam sobie zycia bez zwierzat i wychowywania dziecka bez zwierzat. Ucza empatii, opiekunczosci, obowiazkowosci... I w ogole nic nie rozczula mnie tak bardzo jak widok dziecka i przytulajacego sie do niego zwierzatka
Moja kolezanka, ktora nigdy kota nie miala, zachorowala na toxo, dostala ostrego zapalenia siatkowki i wlasciwie nie widzi na jedno oko. Prawdopodobnie zlapala ja z surowego miesa, wiec tak naprawde zarazic moze sie kazdy.
Co do jazdy samochodem, to moja aktualnie chora suczka musi raz w tygodniu jezdzic na kontrole do weta, ok 20 km. Wsadzenie jej do auta i namowienie, zeby nie przeszla do bagaznika zajmuje nam minimum pol godziny przy wyjezdzie i powrocie -_- az nie moge doczekac sie piatku. -
Ja mam kota „rodzinnego” wiec mieszka z mamą ale on uwielbia podrozowac i fajnie sie odnajduje w nowych miejscach
ja bym chyba sprobowala z tym transporterem Beti
Beti82 lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Też dołączam do fali wizyt😊😊. Wizytuje 24.05🙊🙊 już nie mogę się doczekać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 13:18
alex0806, sunshine03, OlivkowaMama, Arashe, Beti82, przedszkolanka:), blair., Lami lubią tę wiadomość
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Arashe wrote:Beti mój jak widziałam, że chce to brałam mu żwirek do worka i szłam z nim do Wc w pociągu, by nikt nie widział, ale siku nie robił nigdy tylko jak go przycisneło coś grubszego
. Płakał ale w końcu robił ( bał się bo tam głośno zawsze). Z kolei w samochodzie to może max 6h jechał i wtedy wytrzymywał.
Arashe, kark zakamuflowany na maksa, Nikodemka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 09:06
Beti82, kark zakamuflowany na maksa, OlivkowaMama, Arashe, Domi_tur, Szczęściara, Cytrynowy sok, tęczova, przedszkolanka:), Wik89, Nikodemka, Meggs, Magda - mbc, blair., Lami, Anhydra, Pestkaa, Biegającą-mama, madziorek86, fiorella82 lubią tę wiadomość
-
Meggs hahhaha moja mama miala takiego kota co zawsze sral w transporter i wiem co to znaczy 😂😂😂kit jeszcze jak zrobi na twardo hahahahha tez takie podklady zawsze brala.Jeny moj jakby sie zesral w aucie to stary by go chyba przez okno wystawil hahahah
On takie kupy wali ,ze skazenie na godz hahahhaArashe, Meggs lubią tę wiadomość
-
Nona nareszcie .Wrocilas juz z wakacji?
Nona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCo do niemytych owoców, surowego mięsa to ja znowu zaprzeczam - całe życie jem, włącznie z ciążami tatar czy sushi raz za czas, a toxo wyszła ujemna.
A co najlepsze 11 lat temu wyszła mi dodatnia na początku ciąży z Tosią... 😲😵
Ze kotami nie wiem, bo całe życie chciałam kota, ale nigdy nie miałam, a odkąd mamy psa to na widok kota mnie jakiś wstręt i odraza łapie. Oczywiście bez urazy dla wszystkich kociar 😜
My wzięliśmy Abrę, naszą ONkę długowłosą jak Basia miała 4 miesiące. U nas M doszedł do wniosku, że łatwiej będzie, bo siedzę w domu. Czy było łatwiej to nie wiem, ale już sobie nie wyobrażam dzieciaków bez włochacza wychowywać 😊 -
nick nieaktualnyNiezapominajko wiem o co chodzi - 11 lat żyłam z przekonaniem, że jestem bezpieczna, a tu jeb taki wynik... W majówkę byliśmy u kuzynki, jej kot wskoczył koło mnie na sofe, a ja od razu miałam dosłownie bezwarunkowy odruch, żeby go zrzucić na podłogę 😌
Zobaczysz jak będzie. Może się okazać, że bobo będzie aniołem i już jak będzie miało 3 miesiące to będzie kociak, a może się okazać, że będzie super ciężko i wziecie jak już będzie w miarę samodzielne i kumate co można, a czego nie ☺Niezapominajka2 lubi tę wiadomość
-
Nikodemko ja miałam okropne mdłości, senność i zawroty głowy po dupku a przy luteinie nic wiec może to faktycznie od niego plus osłabienie po antybiotyku.
Ja mam wizytę 14 i 20 a 25 przekuwamy balon i dowiemy się kto mieszka w brzuchu. Ogólnie cera słaba, mdłości i rzyganie dalej mi towarzysza najgorsze są poranki i wieczoryBeti82 lubi tę wiadomość
-
U mnie cera i z dziewczynką i twraz chłopcem super. Tylko teraz nie przetluszcza mi sie cera i wlosy myje 2x w tyg a nie codziennie jak zawsze. I to jest piekne. Matowa buzia caly dzien i czyste wlosy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 14:44
-
U mnie cera tragedia. Już pryszcze powoli schodzą, ale mam taką kaszkę na brodzie i bokach twarzy, między oczami. A przy linii włosów nadal takie przesuszenie po tych pryszczach z początku ciąży. Co najlepsze, nigdy nie miałam trądziku i problemów z cerą, więc teraz wychodzi. Dodatkowo kaszka na plecach i między piersiami.
Za to włosy super, mogę 3 dni nie myc i się nie przetłuszczająPaznokcie rosną jak szalone.
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Kozgo, ja tez obstawiam duphaston + osłabienie...
Ach, wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazuja, ze jestem w ciazy, oprocz tego, ze czuje ewidentny, okresowy bol, a na tescie biel :d Przepowiednie Domi, przeczucie Przedszkolanki... No i przed chwila wyjrzalam przez okno, a tam Bocian!kark zakamuflowany na maksa, Nona, przedszkolanka:), blair. lubią tę wiadomość
-
Nawet 9dpo, wiec zdecydowanie moze byc za wczesnie
Glupia jestem, ale az mi ten Bociek humor poprawil :d
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny