X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, wspolczuje... Ile to kobiety musza sie nameczyc i jeszcze nikt nie umie znalezc przyczyny, strasznie frustrujace. A jak bylo kiedy zaszlas w ciaze na samym poczatku? Tez je czulas?

Wyszlam wlasnie od rodzinnego i tak, jak sie spodziewalam, za bardzo sie nie przejal, wizyta trwala moze z 5 minut :d
    Stwierdzil, ze wszystko to moze wynikac z oslabienia po antybiotyku w polaczeniu z Duphastonem i, zebym w nastepnym cyklu wrocila do luteiny. Zalecil, zeby w poniedzialek zbadac bete, morfologie i tsh. No i mam stan zapalny dziasel (zagladal mi do gardla), ktory tez moze byc spowodowany progesteronem. Na koniec oczywiscie walnal zarcik, ze kobiety zawsze panikuja przy wiosennym przesileniu -_-
    Kurcze, juz mi glupi owulak troche nadziei narobil. Wczoraj byla totalna biel, a dzis taki: https://naforum.zapodaj.net/thumbs/184524f0d80a.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 10:34

Biegającą-mama lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik - moze zbadaj proga dla pewnosci? Ja tez mam jakies niskie temperatury w tym cyklu. Doskonale Cie rozumiem, bo tak wlasnie reagowali lekarze, do ktorych chodzilam, kiedy mowilam o laparoskopii. Teraz tez chce zagaic o stymulacji i pewnie bedzie tak samo.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dr Drobniaka.. to od niego mialam skierowanie na hsg, dzis bedzie druga wizyta, zobaczymy. Ciagle szukam kogos u kogo moglabym sie zatrzymac na dluzej. Z tym dr jest taki problem ze ma malo terminow.

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko no dokladnie ja tez mam juz takie doswiadczenia z wizyt. A ten monitoring na nfz to juz w ogole
    Tak, zbadam proga na pewno, waham sie tylko czy jutro czy w sobote :)

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bolał i to lewy baardzo bolał, a zazwyczaj prawy był taki problematyczny. Ale ja to w ogóle byłam zaskoczona odczuciami, bo tak jak pisałam miałam wrażenie że nawet macica jakaś ciężka jest dlatego robiłam codziennie testy 😂

A testu nie robiłaś dzisiaj?

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzylam wczoraj jedyny jaki mialam, sikne jutro jesli rano nie przyjda plamienia :)
    Wik, jest jeszcze podobno jakis dobry lekarz w Bora-Med, taki blondyn, ale nie pamietam jak sie nazywa. Ostatnio widzialam na jakims watku, ze dziewczyny go zachwalaly.
    Ja czekam az malz bedzie po badaniach i jade do tego „cudotworcy” z Przasnysza, moze on mi da stymulacje sam z siebie.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko współczuję Ci boleści i tych bezsensownych wizyt.. Wrr aż gotuję się we mnie jak słyszę że "taka pani uroda".😡😡 Faceci to chyba nie wiedzą przez co my kobiety przechodzimy. Myślą że wyolbrzymiamy nasze boleści. Że latamy z byle czym do lekarzy a tak nie jest. Nie wszystkie kobiety przechodzą łagodnie miesiączki i może być to jakaś grubsza sprawa. Co do endomedy to nie daj się odsyłać od lekarza do lekarza bo może faktycznie tu jest problem. Kciuki za ten cykl✊✊

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko lubię za tego owulaka, wiadomo różnie może być ale daje nadzieje :)

Nikodemka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, trzymam kciuki, żeby jutro żadnego plamienia nie było, a ciążowy wyglądał jak dzisiejszy owulak 😘

Dzięki dziewczyny! 51 minut rozmowy telefonicznej z Pestką (mój rekord życiowy 😂) i już wszystko wiem. Dostałam powera, jest moc, eMek ustala już gdzie mamy odwieźć i jutro będziemy reklamację pisemną z suszarką zawozić 👍

sunshine03, alex0806, Cytrynowy sok, Lami, Nikodemka, tęczova, Pestkaa, przedszkolanka:), madziorek86, Arashe, Szczęściara, Beti82, blair. lubią tę wiadomość

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze mieć takie forum, gdzie wszystkie problemy idzie rozwiązać, bo mamy tylu specjalistów :D Mamy położne, prawniczki, jakaś księgowa pewnie też się znajdzie :D

Mój dzieć funkcjonuje odwrotnie proporcjonalnie do swojej matki. Ja przyrastam do sofy z nudów, bo leje dzisiaj i planów na ten dzień nie mam, a Laura buszuje jak szogun :D Jak to się nie zmieni po porodzie to sobie współczuję :D Ale może jutro zacznę szyć, bo materiały w końcu mi mają dojść :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi luzik 😊 ja wiem ze ten żarcik był w dobrej wierze 😊 ja nie z tych obrażalskich!

Nikodemko co do rodzinnych to wiadomka, oni to zlewka zawsze. A co do ginekologów to trzeba drążyć , bo temat endomendy to wciąż u nas temat widmo, choroba która wrecz nieistnieje, a wmówiły ją sobie kobiety. Taka smutna prawda. Dopóki nie zrobią laparo mogą jej nigdy nie wykryć...

Co to blondyna z boramedu to przyjmuje tam Michał Ciebiera z bielańskiego. Mega fajny facet. Chodziłam do niego na monity z początku 😊

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ide do smyka właśnie kupić prezent na urodziny dla 4 latki. Co polecacie?

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs - o wlasnie! To on na 100% :)
    Nasze forum jest genialne 😎 kopalnia wiedzy na kazdy temat! ❤️

Meggs lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs zależy co lubi. 4 latki potrafią być wybredne! :) I zależy jaki masz budżet. Może jakieś fajne puzzle albo książeczkę? Straciłam trochę rachubę co jest teraz "modne" wśród dzieci, odkąd w żłobku nie pracuję :)

Meggs lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs - czesto robie prezenty czterolatce i u mnie wygrywaja gadzety do tej dzieciecej kuchni z Ikei albo wszelkiego rodzaju masy brokatowe, glutowate itp :d Jest wersja z dmuchana piaskownica do nich. Ze Smyka kupowalismy jej kiedys pieska, ktory robi jakies sztuczki, piszczala z zachwytu.

Meggs lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 12:53

Nikodemka, Meggs lubią tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie wiesz jakie bajki lubi 😉? U nas Kajtek czasem bardziej cieszy się z np czapki z daszkiem z Psiego Patrolu czy z Zygzakiem niż zabawki 😅
    Chociaż Tosia w takim wieku to kochała wszystko co plastyczne - jakieś zestawy do diy proste, czy zrób samemu zabawkę (samemu, ale z mamą wychodziło 😜). Albo Brokatowe kredki, pisaki do dmuchania, do tego kolorowanka z My Little Pony i przez 3 dni z łóżka po ciemku wyciągaliśmy, żeby nie zgniotła 😅

• Pestkaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajomi mają 4letnie dziewczynki i teraz są na etapie wycinanek, magicznych palstelin, kolorowanek i to wszystko robią obowiązkowo w tiulowych spódnicach :)

Kark mówiłam Ci, że Cię "dorwałam" po 1,5 miesięcznej laby od pracy to musiałam się nagadać haha ale byłaś dzielna! 😂

kark zakamuflowany na maksa, Lami lubią tę wiadomość

• Pestkaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek, chciałam Cię coś podpytać ;)

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzynka wrote:
    Macie jakieś sprawdzone sposoby na mdłości?!? Dzisiaj już przeszły same siebie, masakrycznie się czuje a do pracy muszę iść. Pomocy! Uratujcie mnie proszę 😞🤢
    Migdały? Paluszki? Mi nic nie pomagało tak na prawdę..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 702 703 704 705 706 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ