X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/96bcc2fe3165.png
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/791bf166ff80.png
    Co myslicie o koszu Mojżesza, jest wart swojej ceny?

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczko, jak juz bedziesz na silach, to wroc do Nas koniecznie... Wiesz, ze bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki :* Wierze, ze to bedzie dla Ciebie szczesliwy cykl.

Meggs - czuje sie w 100% przedokresowo i naprawde juz sie nie łudzę. Jesli jutro pojawia sie plamienia, to tylko sie upewnie, bo zazwyczaj dostaje ich 11dpo. Nawet wykres juz zjechal w dol... Zawsze na tym etapie mialam 36,80 - 36,90, a teraz 36,63 -_-
    Martwi mnie ten dziwny bol jajnika przy zmianie pozycji, mam nadzieje, ze to nie torbiel.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka, jak za kosz mojżesza to sporo, bo krótko się go używa :)

Ja planuję kupić dostawkę chicco next to me, cena podobna, ale można do pół roku dziecka używać i łatwo się zabiera na jakieś wyjazdy itp., bo bez problemu się składa :)
    A potem można odsprzedać za całkiem sporą sumkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 08:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko nie wiem do kogo. Mój brat jest prawnikiem, twierdzi, że jeżeli chcemy zwrot sprzętu to tylko producent, bo sklep zawsze w naprawy się bawi, dla nich to za duża strata wymiana na nowe czy zwrot pieniędzy może być.

W Candy pierwszy tydzień nikt wogólę nie chciał przyjąć sprawy, bo niby nowy sprzęt i niemożliwe, że coś jest nie tak. Nie dopuszczają możliwości, że to może być błąd fabryczny.
    Jak już przyjęli sprawę, dali nr itd to czekamy na serwisanata/rzeczoznawcę już za chwilę 2tyg, mimo ponaglenia na nagrywanej infolinii Candy itd.
    Jak jeszcze przed oględzinami takie mają podejście to co dopiero potem.

A wiem jak jest z gwarancjami w dużych firmach, kiedyś zlew stalowy Franke po roku reklamowałam (15 lat gwarancji! Śmiech na sali 👿!). Wina konsumenta niby, a na dowidzenia usłyszałam od pana, że nie zawsze to co drogie jest dobre i, żebym więcej produktów Franke nie kupowała 😳😒

• Lami Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, piszesz mailowo pismo. Nie zwykłego maila. Umieszczasz formułę, że:
    "Zgodnie z art. 8 ust. 3 ustawy o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej sprzedawca musi bowiem się ustosunkować do żądania kupującego w ciągu właśnie 14 dni. W sytuacji, gdy termin ten zostanie przez niego przeoczony, wtedy też taka reklamacja zostaje uznana, co również wynika z treści tego przepisu."
    Dopisuje aż - w związku tym przepisem minął Państwa firmie termin rozpatrzenia reklamacji. Proszę o pilny kontakt, ponieważ jak wynika z ww. przepisu reklamacja została uznana, a Państwo jako sprzedawcy nie wywiązują się z praw, jakie posiadam jako konsument. Proszę natychmiast ustosunkować się do niniejszego pisma, inaczej całą korespondencja zostaje przesłana jako skarga do Federacji Parę Konsumenta. Z powazaniem, ....
    I niżej opisz historię kontaktu z nimi, tak jak to opisalas nam, dokładnie z datami.

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine, szwagier ma suszarkę Candy już 5ty rok, chwali bardzo.

Poza tym u nas chodzi o gabaryty - tylko Candy i Hoover chyba (czyli też wykupione przez Candy) produkuje płytkie. Cała reszta producentów robi 60cm, a nam się taka by nie otwarła. Ta ma 46cm.

• Szczęściara Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioka też uważam że za dużo jak na takie coś. Użyjesz go max do 6 mca. Dla mnie zbędny wydatek lepiej w coś innego zainwestować😉

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami, a do kogo to wysłać? Bo w sklepie zgłosiliśmy 17.04, ale w Candy nie wiem kiedy oni to łaskawie przyjęli. Chyba dopiero w pon będą 2 tygodnie.

• Cytrynowy sok Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 10:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark może jakoś kiepsko się trafiło w takim razie. Pewnie z każdej firmy raz na jakiś czas się komuś trafi bubel 😡

Pisz tak, jak Lami doradziła :)

• madziorek86 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2020, 00:17

tęczova, Szczęściara lubią tę wiadomość

• Lami Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, wydaje mi się, że jeśli sklep od początku nie skierował Cię do producenta, to sklep powinien się tym zająć. Np. kiedyś reklamowałam płytę indukcyjna kupiona w Ikei, ale pan od razu skierował mnie do Whirlpool, bo to producent, więc w takiej sytuacji nie miałabym pretensji do Ikei, że czegoś nie załatwili, bo od razu mnie odesłali i zgłoszenia nie przyjmowali. Więc zależy kto przyjmował to zgłoszenie z paragonem i w ogóle. I nie daj sobie np przez sklep teraz wmówić, że masz załatwiać z candy, jeśli oni podjęli się na początku działań reklamacyjnych, bo w takiej sytuacji muszą to dokończyć.

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark kochana napiszę Ci priv, przepisy konsumenckie to moja praca ;)

Lami ustawa, którą podałaś jest nieaktualna od ponad 4 lat, teraz stosuje się przepisy rękojmi kodeksu cywilnego. Poza za tym to reklamacja z gwarancji producenta a nie ustawowej odpowiedzialność sprzedawcy, ma to znaczną różnicę dla dochodzenia roszczeń przez klienta. To tak ogólnie tylko, żeby nie mieszać ;)

Magda - mbc lubi tę wiadomość

• Lami Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś rodzice kupili w jakimś sklepiku piekarnik po taniości. Paragon, wszytko było. Piekarnik się popsuł, dzwonią do pana a pan umywa rączki i mówi, że firma np polar (bo nie pamiętam jaka firma to byla) nie istnieje i niestety mamy się pocałować w nos. Oni oczywiście by odpuścili, ja wysmarowałam pismo, że w tej sytuacji obowiązuje rękojmia i wali m je to, ma na swój koszt przesłać serwisanta. Oczywiście kilka przepisów z ich treścią, żeby nie myślał, że się później wykręci. Bardzo kombinował, z 14 dni na odpowiedź chciał sobie zrobić 14 roboczych, ja oczywiście nie popuszczałam. Skończyło się tak, że kazał nam wziąć serwisanta i wysłać fakturę. Naprawa kosztowała prawie tyle co piekarnik, ale wszytko musiał oddać. Tylko się nie popuszcza. To nie są buty z deichmanna za 40 zł, które jak się rozkleją (choć mogłabym reklamować), to wyrzucam, bo szkoda zachodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 09:12

Beti82 lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 12:53

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek - ja naprawde mam tak mega silny pms i bol brzucha przed okresem, ze nie uwierze w cuda :) Przed chwila nafaszerowalam sie apapem i nospa max, bo nie dalabym rady robic dzis zdjec. Test robilam wczoraj i bylo bialo, powtorze jeszcze jutro, jesli nie wyprzedza mnie plamienia.
    Naprawde wole sie nawet nastawic na ten okres niz czekac na dwie kreski, a pozniej przechodzic zalamanie, ze znowu nie wyszlo. Gdybym nie czula, ze sie zbliza, to na pewno byloby inaczej :)

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Lami Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka, wbiłam pierwszą stronę, nie sprawdziłam dat i skopiowałam. Ale w każdym razie tak powinno to wyglądać - poszukać odpowiedniego przepisuu, żeby nie myśleli, że wmówią co chcą.

Kark, tu pewnie będą aktualne przepisy:
    https://prawakonsumenta.uokik.gov.pl/reklamacja/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 09:10

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Magda ja mam 172cm wzrostu, zaczęłam z wagi 59 kg i mam nadzieje ze nie przekroczę 70kg 🙈
    no no też tak mówiłam :P ale po mnie serio nic nie widać, chociaż tyle :P

Ani0nka lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:
    Jakie Wy wszystkie zgrabne, jędrne i w ogóle! Ja to się nie pokazuje, bo u mnie to jest grubo, że tak powiem 😂 W autobusie to chyba do końca ciąży nikt mi nie ustąpi miejsca, obawiając się, że urazi mnie tym, że pomyślał, że jestem w ciąży, a to przecie po prostu mój brzuch 😁
    Mi właśnie przybrało się 4 kg, chociaż cały czas się pilnowałam i nie tyłam, to teraz straciłam kontrolę i nawet nie wiem, kiedy to się stało. Nie jest dobrze, bo ledwo przekroczyłam połowę, a z tak dużym nadmiarem mnie w ogóle powinnam stać w miejscu.
    Lami, daj spokój piękna z Ciebie dziewczyna. Do tego uśmiechnięta, pozytywna i mądra! :)

Beti82, tęczova, sunshine03, Pestkaa, Arashe lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark zakamuflowany na maksa wrote:
    Dziewczyny, muszę się wam wyżalić...
    12.04 kupiliśmy suszarkę do ubrań.
    13.04 nam ją przywieźli do domu, zapłaciliśmy 2300 😒
    14.04 pierwsze suszenie i walenie głośne, w całym domu (ba, nawet garażu!) słychać. Dźwięk jak mojej pralki jak za dużo kg wrzucę i jakaś przepona czy łożysko wali te 2h cyklu.
    16.04 drugie suszenie z dokładnym zważeniem ciuchów (mimo, że ma zabezpieczenie wagowe) i innym cyklem. 2.5h ten sam efekt.
    17.04 zgłosiliśmy to w sklepie, gdzie kupiliśmy. Gość kazał wysłać zdjęcie paragonu i tak też zrobiliśmy.
    19.04 pojechaliśmy na Wielkanoc i gość pisze, żeby jeszcze dosłać zdjęcie nr na drzwiach suszarki, bo bez tego on z serwisem nie pogada. My mu powiedzieliśmy, że jesteśmy na świętach i po możemy mu przesłać.
    We wtorek po świętach tj. 23.04 wysłaliśmy mu zdjęcie.
    Do tej pory czekamy na serwis Candy 👿 Mimo ponaglenia telefonicznego w pon nadal nikogo nie było.
    W niedzielę mija miesiąc od wystawienia paragonu i boję się, że już nic nie zrobimy. Suszarka nie ma nawet miesiąca, a pewnie jakby łaskawie serwis przyjechał to wezmą sprzęt do naprawy. Ryczeć mi się chce, bo jakby to był czajnik za 100zl to bym pierdyknęła w kąt i kupiła nowy, a tak czekamy, walczymy i chyba przegramy 😢

Kark, odezwij się do mnie na priv, pomogę Ci.

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
‹‹ 700 701 702 703 704 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ