X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/96bcc2fe3165.png
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/791bf166ff80.png
    Co myslicie o koszu Mojżesza, jest wart swojej ceny?

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczko, jak juz bedziesz na silach, to wroc do Nas koniecznie... Wiesz, ze bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki :* Wierze, ze to bedzie dla Ciebie szczesliwy cykl.

Meggs - czuje sie w 100% przedokresowo i naprawde juz sie nie łudzę. Jesli jutro pojawia sie plamienia, to tylko sie upewnie, bo zazwyczaj dostaje ich 11dpo. Nawet wykres juz zjechal w dol... Zawsze na tym etapie mialam 36,80 - 36,90, a teraz 36,63 -_-
    Martwi mnie ten dziwny bol jajnika przy zmianie pozycji, mam nadzieje, ze to nie torbiel.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka, jak za kosz mojżesza to sporo, bo krótko się go używa :)

Ja planuję kupić dostawkę chicco next to me, cena podobna, ale można do pół roku dziecka używać i łatwo się zabiera na jakieś wyjazdy itp., bo bez problemu się składa :)
    A potem można odsprzedać za całkiem sporą sumkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 08:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko nie wiem do kogo. Mój brat jest prawnikiem, twierdzi, że jeżeli chcemy zwrot sprzętu to tylko producent, bo sklep zawsze w naprawy się bawi, dla nich to za duża strata wymiana na nowe czy zwrot pieniędzy może być.

W Candy pierwszy tydzień nikt wogólę nie chciał przyjąć sprawy, bo niby nowy sprzęt i niemożliwe, że coś jest nie tak. Nie dopuszczają możliwości, że to może być błąd fabryczny.
    Jak już przyjęli sprawę, dali nr itd to czekamy na serwisanata/rzeczoznawcę już za chwilę 2tyg, mimo ponaglenia na nagrywanej infolinii Candy itd.
    Jak jeszcze przed oględzinami takie mają podejście to co dopiero potem.

A wiem jak jest z gwarancjami w dużych firmach, kiedyś zlew stalowy Franke po roku reklamowałam (15 lat gwarancji! Śmiech na sali 👿!). Wina konsumenta niby, a na dowidzenia usłyszałam od pana, że nie zawsze to co drogie jest dobre i, żebym więcej produktów Franke nie kupowała 😳😒

• Lami Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, piszesz mailowo pismo. Nie zwykłego maila. Umieszczasz formułę, że:
    "Zgodnie z art. 8 ust. 3 ustawy o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej sprzedawca musi bowiem się ustosunkować do żądania kupującego w ciągu właśnie 14 dni. W sytuacji, gdy termin ten zostanie przez niego przeoczony, wtedy też taka reklamacja zostaje uznana, co również wynika z treści tego przepisu."
    Dopisuje aż - w związku tym przepisem minął Państwa firmie termin rozpatrzenia reklamacji. Proszę o pilny kontakt, ponieważ jak wynika z ww. przepisu reklamacja została uznana, a Państwo jako sprzedawcy nie wywiązują się z praw, jakie posiadam jako konsument. Proszę natychmiast ustosunkować się do niniejszego pisma, inaczej całą korespondencja zostaje przesłana jako skarga do Federacji Parę Konsumenta. Z powazaniem, ....
    I niżej opisz historię kontaktu z nimi, tak jak to opisalas nam, dokładnie z datami.

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine, szwagier ma suszarkę Candy już 5ty rok, chwali bardzo.

Poza tym u nas chodzi o gabaryty - tylko Candy i Hoover chyba (czyli też wykupione przez Candy) produkuje płytkie. Cała reszta producentów robi 60cm, a nam się taka by nie otwarła. Ta ma 46cm.

• Szczęściara Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioka też uważam że za dużo jak na takie coś. Użyjesz go max do 6 mca. Dla mnie zbędny wydatek lepiej w coś innego zainwestować😉

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami, a do kogo to wysłać? Bo w sklepie zgłosiliśmy 17.04, ale w Candy nie wiem kiedy oni to łaskawie przyjęli. Chyba dopiero w pon będą 2 tygodnie.

• Cytrynowy sok Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 10:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark może jakoś kiepsko się trafiło w takim razie. Pewnie z każdej firmy raz na jakiś czas się komuś trafi bubel 😡

Pisz tak, jak Lami doradziła :)

• madziorek86 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2020, 00:17

tęczova, Szczęściara lubią tę wiadomość

• Lami Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, wydaje mi się, że jeśli sklep od początku nie skierował Cię do producenta, to sklep powinien się tym zająć. Np. kiedyś reklamowałam płytę indukcyjna kupiona w Ikei, ale pan od razu skierował mnie do Whirlpool, bo to producent, więc w takiej sytuacji nie miałabym pretensji do Ikei, że czegoś nie załatwili, bo od razu mnie odesłali i zgłoszenia nie przyjmowali. Więc zależy kto przyjmował to zgłoszenie z paragonem i w ogóle. I nie daj sobie np przez sklep teraz wmówić, że masz załatwiać z candy, jeśli oni podjęli się na początku działań reklamacyjnych, bo w takiej sytuacji muszą to dokończyć.

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark kochana napiszę Ci priv, przepisy konsumenckie to moja praca ;)

Lami ustawa, którą podałaś jest nieaktualna od ponad 4 lat, teraz stosuje się przepisy rękojmi kodeksu cywilnego. Poza za tym to reklamacja z gwarancji producenta a nie ustawowej odpowiedzialność sprzedawcy, ma to znaczną różnicę dla dochodzenia roszczeń przez klienta. To tak ogólnie tylko, żeby nie mieszać ;)

Magda - mbc lubi tę wiadomość

• Lami Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś rodzice kupili w jakimś sklepiku piekarnik po taniości. Paragon, wszytko było. Piekarnik się popsuł, dzwonią do pana a pan umywa rączki i mówi, że firma np polar (bo nie pamiętam jaka firma to byla) nie istnieje i niestety mamy się pocałować w nos. Oni oczywiście by odpuścili, ja wysmarowałam pismo, że w tej sytuacji obowiązuje rękojmia i wali m je to, ma na swój koszt przesłać serwisanta. Oczywiście kilka przepisów z ich treścią, żeby nie myślał, że się później wykręci. Bardzo kombinował, z 14 dni na odpowiedź chciał sobie zrobić 14 roboczych, ja oczywiście nie popuszczałam. Skończyło się tak, że kazał nam wziąć serwisanta i wysłać fakturę. Naprawa kosztowała prawie tyle co piekarnik, ale wszytko musiał oddać. Tylko się nie popuszcza. To nie są buty z deichmanna za 40 zł, które jak się rozkleją (choć mogłabym reklamować), to wyrzucam, bo szkoda zachodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 09:12

Beti82 lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 12:53

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek - ja naprawde mam tak mega silny pms i bol brzucha przed okresem, ze nie uwierze w cuda :) Przed chwila nafaszerowalam sie apapem i nospa max, bo nie dalabym rady robic dzis zdjec. Test robilam wczoraj i bylo bialo, powtorze jeszcze jutro, jesli nie wyprzedza mnie plamienia.
    Naprawde wole sie nawet nastawic na ten okres niz czekac na dwie kreski, a pozniej przechodzic zalamanie, ze znowu nie wyszlo. Gdybym nie czula, ze sie zbliza, to na pewno byloby inaczej :)

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Lami Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka, wbiłam pierwszą stronę, nie sprawdziłam dat i skopiowałam. Ale w każdym razie tak powinno to wyglądać - poszukać odpowiedniego przepisuu, żeby nie myśleli, że wmówią co chcą.

Kark, tu pewnie będą aktualne przepisy:
    https://prawakonsumenta.uokik.gov.pl/reklamacja/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 09:10

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Magda ja mam 172cm wzrostu, zaczęłam z wagi 59 kg i mam nadzieje ze nie przekroczę 70kg 🙈
    no no też tak mówiłam :P ale po mnie serio nic nie widać, chociaż tyle :P

Ani0nka lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:
    Jakie Wy wszystkie zgrabne, jędrne i w ogóle! Ja to się nie pokazuje, bo u mnie to jest grubo, że tak powiem 😂 W autobusie to chyba do końca ciąży nikt mi nie ustąpi miejsca, obawiając się, że urazi mnie tym, że pomyślał, że jestem w ciąży, a to przecie po prostu mój brzuch 😁
    Mi właśnie przybrało się 4 kg, chociaż cały czas się pilnowałam i nie tyłam, to teraz straciłam kontrolę i nawet nie wiem, kiedy to się stało. Nie jest dobrze, bo ledwo przekroczyłam połowę, a z tak dużym nadmiarem mnie w ogóle powinnam stać w miejscu.
    Lami, daj spokój piękna z Ciebie dziewczyna. Do tego uśmiechnięta, pozytywna i mądra! :)

Beti82, tęczova, sunshine03, Pestkaa, Arashe lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark zakamuflowany na maksa wrote:
    Dziewczyny, muszę się wam wyżalić...
    12.04 kupiliśmy suszarkę do ubrań.
    13.04 nam ją przywieźli do domu, zapłaciliśmy 2300 😒
    14.04 pierwsze suszenie i walenie głośne, w całym domu (ba, nawet garażu!) słychać. Dźwięk jak mojej pralki jak za dużo kg wrzucę i jakaś przepona czy łożysko wali te 2h cyklu.
    16.04 drugie suszenie z dokładnym zważeniem ciuchów (mimo, że ma zabezpieczenie wagowe) i innym cyklem. 2.5h ten sam efekt.
    17.04 zgłosiliśmy to w sklepie, gdzie kupiliśmy. Gość kazał wysłać zdjęcie paragonu i tak też zrobiliśmy.
    19.04 pojechaliśmy na Wielkanoc i gość pisze, żeby jeszcze dosłać zdjęcie nr na drzwiach suszarki, bo bez tego on z serwisem nie pogada. My mu powiedzieliśmy, że jesteśmy na świętach i po możemy mu przesłać.
    We wtorek po świętach tj. 23.04 wysłaliśmy mu zdjęcie.
    Do tej pory czekamy na serwis Candy 👿 Mimo ponaglenia telefonicznego w pon nadal nikogo nie było.
    W niedzielę mija miesiąc od wystawienia paragonu i boję się, że już nic nie zrobimy. Suszarka nie ma nawet miesiąca, a pewnie jakby łaskawie serwis przyjechał to wezmą sprzęt do naprawy. Ryczeć mi się chce, bo jakby to był czajnik za 100zl to bym pierdyknęła w kąt i kupiła nowy, a tak czekamy, walczymy i chyba przegramy 😢

Kark, odezwij się do mnie na priv, pomogę Ci.

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
‹‹ 700 701 702 703 704 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ