X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Domi, wspolczuje... Ile to kobiety musza sie nameczyc i jeszcze nikt nie umie znalezc przyczyny, strasznie frustrujace. A jak bylo kiedy zaszlas w ciaze na samym poczatku? Tez je czulas?

Wyszlam wlasnie od rodzinnego i tak, jak sie spodziewalam, za bardzo sie nie przejal, wizyta trwala moze z 5 minut :d
    Stwierdzil, ze wszystko to moze wynikac z oslabienia po antybiotyku w polaczeniu z Duphastonem i, zebym w nastepnym cyklu wrocila do luteiny. Zalecil, zeby w poniedzialek zbadac bete, morfologie i tsh. No i mam stan zapalny dziasel (zagladal mi do gardla), ktory tez moze byc spowodowany progesteronem. Na koniec oczywiscie walnal zarcik, ze kobiety zawsze panikuja przy wiosennym przesileniu -_-
    Kurcze, juz mi glupi owulak troche nadziei narobil. Wczoraj byla totalna biel, a dzis taki: https://naforum.zapodaj.net/thumbs/184524f0d80a.jpg
    Przesilenie..i to w maju ;p ah Ci lekarze..
    A test wcale się nie dziwię..jutro owulak a w sobote ciążowy?

Pestkaa lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 9 maja 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    A ja ide do smyka właśnie kupić prezent na urodziny dla 4 latki. Co polecacie?
    U nas królują misie,lego,play doh fajny,no i wodne kolorowanki lub naklejanki-lalki w ogóle ;p albo bajki z dźwiękami,zalezy co mała lubi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 12:06

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wodne kolorowanki uwielbiałam jako dziecko :) A wtedy ich nigdzie nie było i mi babcia z Niemiec wysyłała :)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, Pestka ma rację! Moje i 2 i 10 latki spódnice czy sukienki z tiulem na dole to podstawa! Jak jeszcze trafisz z brokatem albo w ulubionym kolorze to na imprezie się przebierze 😅

Mi na mdłości jak chyba Alex pisała - dużo zimnej wody lub wody z cytrynką i często posiłki nawaet drobne. Lepiej zjeść np 3 paluszki co 15 minut niż kanapkę czy zupę po 3h.
    A najlepiej zrobić eksperyment i sprawdzić co nie pasuje ☺ Ja w tej ciąży do tej pory mam problem z warzywami w skórkach plus odkryłam, że bazylia i malina są be. Nawet 2tyg temu M chciał być super mężem zaparzył mi herbatę malinową. Wypiłam, bo mi go żal było, a potem żygałam 😳😌

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 12:11

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex - o tak! Zapomnialam o wodnych kolorowankach :) Ta Nasza 4-latka ma cala serie ze Swinka Peppa i w ogole sie jej nie nudza.

Przedszko - wieczorem jeszcze sikne na owulaka, a jutro moze na ciazowy :)

przedszkolanka:), Pestkaa, Cytrynowy sok, Beti82 lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to mi maliny bardzo wchodziły :) I jabłka. Za to po kiwi miałam biegunkę, nawet mimo zaparć. Teraz mam zaparcia nadal chociaż już dupka nie biorę i dodatkowo wracają mdłości. Pewnie kluska uciska na żołądek, albo przez to że ten brzuch się podnosi. Widzę różnicę po zdjęciach właśnie :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/aac7cfe55b74.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3d8de1834e78.jpg

tęczova, Pestkaa, kark zakamuflowany na maksa, Szczęściara, Magda - mbc, blair. lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 9 maja 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jablka masakra byla..to kiwi lepsze bylo. Pomarancze zakwaszaly i tragedia.

Nikodemko dobry plan✊✊

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzynka mi na mdłości pomagało tylko ciągłe jedzenie czegoś, nawet chrupki kukurydziane, byle jeść :P

Co do łóżeczek to ja też planuje dostawkę, najlepiej na kółkach, bo nie mam miejsca u siebie w pokoju, poza tym... w nocy najwygodniej do karmienia, maż bedzie przewijał, a ja bede karmiła :D Zwłaszcza ze na początku jedno z drugim chodzi w parze :P

Przedszkolanko, lepiej się czujesz?

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pomagała na mdłości cola. Dwa małe łyki, tak co kilka godzin. Ale wiadomo, że niektórzy mogą myśleć, że trułam dziecko. No trudno 😋

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na samym początku miałam mega ochotę na colę. W poprzedniej ciąży zresztą też. Na szczęście już mi to minęło :)

33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png

Wysłany: 9 maja 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    Rodzynka mi na mdłości pomagało tylko ciągłe jedzenie czegoś, nawet chrupki kukurydziane, byle jeść :P

Co do łóżeczek to ja też planuje dostawkę, najlepiej na kółkach, bo nie mam miejsca u siebie w pokoju, poza tym... w nocy najwygodniej do karmienia, maż bedzie przewijał, a ja bede karmiła :D Zwłaszcza ze na początku jedno z drugim chodzi w parze :P

Przedszkolanko, lepiej się czujesz?
    Tak,dziękuję. Wczoraj wzielam magnez i przeszło ale i maly przestal wtedy szalec. I dzisiaj to samo-jak go czuje to zaboli a tak to nic. Na pewno lekarza jutro o to zapytam.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w związku z koszem Mojżesza, bo się przewinął temat. Znajomi kupili używany za 230 zł w cudownym stanie. Wiklinowy. Nie wiem jakie macie podejście do używek, ja też kupiłam używaną kołyskę za 100 zł w super stanie. Ale obie kilka razy dziennie odwiedzaliśmy Olx i jak się pojawiły kosz i kołyska od razu dzwoniłyśmy i jechałyśmy odbierać, bo za godzinę by nie było. Dwie rzeczy, które nie posłużą niewiadomo jak długo, ale myślę, że przydatne. Po 3-4 miesiącach używania kołyskę sprzedam pewnie za tyle samo co kupiłam.

kark zakamuflowany na maksa lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Rodzynka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za cenne rady. Boje się właśnie jeść jak jest mi niedobrze 🙊 że efekt będzie odwrotny do zamierzonego, staram się popijać wodę albo odrobinę herbaty miętowej bo od słodkiego wgl mnie odrzuciło. Szukałam w necie i znalazłam gumy dla kobiet w ciąży które zawierają imbir i inne substancje łagodzące mdłości.

https://pregna.com.pl/pregna-vomi?gclid=EAIaIQobChMIg8TX7LSO4gIVBOaaCh38LQQoEAAYASAAEgJoGPD_BwE#utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=pregna_vomi_oh

Jak będę dalej tyle piła to trzasnę w końcu albo na stałe zamieszkam w toalecie.

19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm
  • Lami Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzynka, paradoksalnie robiło mi się niedobrze jak właśnie nie jadłam. Ale ja nie byłam z wymiotujących, a jedynie "naciągających" 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 14:17

Arashe lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra wstawiam spóźnione zdjęcie brzucha z wirusami
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e81b8ac74b99.jpg

alex0806, Ani0nka, OlivkowaMama, Szczęściara, Arashe, Beti82, Lami, Cytrynowy sok, przedszkolanka:), kark zakamuflowany na maksa, tęczova, Wik89, madziorek86, Niezapominajka2, Słoneczko123, Pestkaa, blair. lubią tę wiadomość

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biegająca bym polemizowała z tym największym brzuchem ale fakt jest już ładna piłeczka 😍❤️

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzynko właśnie na glodniaka pojawiają się mdłości. Zacznij może jeść mniej a częściej albo zjedz chrupka. Ratuj się jak możesz i nie dopuszczaj żebyś była głodna. Mnie wczoraj męczyły i chwilę dzisiaj ale jest ok.
    Właśnie miałam dzisiaj pierwszą zachcianke śledzie😝😝 jak mi teraz dobrze☺️☺️

Lami, kark zakamuflowany na maksa, Rodzynka lubią tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Lami Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia wszystkie ryby ze sklepu wykupowała i wcinała od początku 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 14:34

Szczęściara, przedszkolanka:), XxMoniaXx lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:
    Monia wszystkie ryby ze sklepu wykupowała i wcinała od początku 😂
    Lami teraz ja będę 😂 😂 😂

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )

Wysłany: 9 maja 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia93 wrote:
    Przedszkolanko o to akurat nie masz się co martwić. Tak już jest że ruchy wywołują napięcie macicy. Ale my oczywiście standardowo schizujemy co by się nie działo :D Jak się rusza i boli, to stres że boli, a jak się nie rusza i nie boli, to czemu się nie rusza :D Standard...
    O tak! Trafione idealnie ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 703 704 705 706 707 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ