Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Nikodemka wrote:Domi, wspolczuje... Ile to kobiety musza sie nameczyc i jeszcze nikt nie umie znalezc przyczyny, strasznie frustrujace. A jak bylo kiedy zaszlas w ciaze na samym poczatku? Tez je czulas?
Wyszlam wlasnie od rodzinnego i tak, jak sie spodziewalam, za bardzo sie nie przejal, wizyta trwala moze z 5 minut :d
Stwierdzil, ze wszystko to moze wynikac z oslabienia po antybiotyku w polaczeniu z Duphastonem i, zebym w nastepnym cyklu wrocila do luteiny. Zalecil, zeby w poniedzialek zbadac bete, morfologie i tsh. No i mam stan zapalny dziasel (zagladal mi do gardla), ktory tez moze byc spowodowany progesteronem. Na koniec oczywiscie walnal zarcik, ze kobiety zawsze panikuja przy wiosennym przesileniu -_-
Kurcze, juz mi glupi owulak troche nadziei narobil. Wczoraj byla totalna biel, a dzis taki: https://naforum.zapodaj.net/thumbs/184524f0d80a.jpg
A test wcale się nie dziwię..jutro owulak a w sobote ciążowy?Pestkaa lubi tę wiadomość
-
Meggs wrote:A ja ide do smyka właśnie kupić prezent na urodziny dla 4 latki. Co polecacie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 12:06
-
nick nieaktualnyO, Pestka ma rację! Moje i 2 i 10 latki spódnice czy sukienki z tiulem na dole to podstawa! Jak jeszcze trafisz z brokatem albo w ulubionym kolorze to na imprezie się przebierze 😅
Mi na mdłości jak chyba Alex pisała - dużo zimnej wody lub wody z cytrynką i często posiłki nawaet drobne. Lepiej zjeść np 3 paluszki co 15 minut niż kanapkę czy zupę po 3h.
A najlepiej zrobić eksperyment i sprawdzić co nie pasuje ☺ Ja w tej ciąży do tej pory mam problem z warzywami w skórkach plus odkryłam, że bazylia i malina są be. Nawet 2tyg temu M chciał być super mężem zaparzył mi herbatę malinową. Wypiłam, bo mi go żal było, a potem żygałam 😳😌Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 12:11
-
Alex - o tak! Zapomnialam o wodnych kolorowankach
Ta Nasza 4-latka ma cala serie ze Swinka Peppa i w ogole sie jej nie nudza.
Przedszko - wieczorem jeszcze sikne na owulaka, a jutro moze na ciazowyprzedszkolanka:), Pestkaa, Cytrynowy sok, Beti82 lubią tę wiadomość
-
O to mi maliny bardzo wchodziły
I jabłka. Za to po kiwi miałam biegunkę, nawet mimo zaparć. Teraz mam zaparcia nadal chociaż już dupka nie biorę i dodatkowo wracają mdłości. Pewnie kluska uciska na żołądek, albo przez to że ten brzuch się podnosi. Widzę różnicę po zdjęciach właśnie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/aac7cfe55b74.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3d8de1834e78.jpgtęczova, Pestkaa, kark zakamuflowany na maksa, Szczęściara, Magda - mbc, blair. lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Rodzynka mi na mdłości pomagało tylko ciągłe jedzenie czegoś, nawet chrupki kukurydziane, byle jeść
Co do łóżeczek to ja też planuje dostawkę, najlepiej na kółkach, bo nie mam miejsca u siebie w pokoju, poza tym... w nocy najwygodniej do karmienia, maż bedzie przewijał, a ja bede karmiłaZwłaszcza ze na początku jedno z drugim chodzi w parze
Przedszkolanko, lepiej się czujesz?
-
Arashe wrote:Rodzynka mi na mdłości pomagało tylko ciągłe jedzenie czegoś, nawet chrupki kukurydziane, byle jeść
Co do łóżeczek to ja też planuje dostawkę, najlepiej na kółkach, bo nie mam miejsca u siebie w pokoju, poza tym... w nocy najwygodniej do karmienia, maż bedzie przewijał, a ja bede karmiłaZwłaszcza ze na początku jedno z drugim chodzi w parze
Przedszkolanko, lepiej się czujesz?
-
A w związku z koszem Mojżesza, bo się przewinął temat. Znajomi kupili używany za 230 zł w cudownym stanie. Wiklinowy. Nie wiem jakie macie podejście do używek, ja też kupiłam używaną kołyskę za 100 zł w super stanie. Ale obie kilka razy dziennie odwiedzaliśmy Olx i jak się pojawiły kosz i kołyska od razu dzwoniłyśmy i jechałyśmy odbierać, bo za godzinę by nie było. Dwie rzeczy, które nie posłużą niewiadomo jak długo, ale myślę, że przydatne. Po 3-4 miesiącach używania kołyskę sprzedam pewnie za tyle samo co kupiłam.
kark zakamuflowany na maksa lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Dziękuję Wam za cenne rady. Boje się właśnie jeść jak jest mi niedobrze 🙊 że efekt będzie odwrotny do zamierzonego, staram się popijać wodę albo odrobinę herbaty miętowej bo od słodkiego wgl mnie odrzuciło. Szukałam w necie i znalazłam gumy dla kobiet w ciąży które zawierają imbir i inne substancje łagodzące mdłości.
https://pregna.com.pl/pregna-vomi?gclid=EAIaIQobChMIg8TX7LSO4gIVBOaaCh38LQQoEAAYASAAEgJoGPD_BwE#utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=pregna_vomi_oh
Jak będę dalej tyle piła to trzasnę w końcu albo na stałe zamieszkam w toalecie.19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm -
Rodzynka, paradoksalnie robiło mi się niedobrze jak właśnie nie jadłam. Ale ja nie byłam z wymiotujących, a jedynie "naciągających" 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 14:17
Arashe lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Dobra wstawiam spóźnione zdjęcie brzucha z wirusami
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e81b8ac74b99.jpgalex0806, Ani0nka, OlivkowaMama, Szczęściara, Arashe, Beti82, Lami, Cytrynowy sok, przedszkolanka:), kark zakamuflowany na maksa, tęczova, Wik89, madziorek86, Niezapominajka2, Słoneczko123, Pestkaa, blair. lubią tę wiadomość
-
Rodzynko właśnie na glodniaka pojawiają się mdłości. Zacznij może jeść mniej a częściej albo zjedz chrupka. Ratuj się jak możesz i nie dopuszczaj żebyś była głodna. Mnie wczoraj męczyły i chwilę dzisiaj ale jest ok.
Właśnie miałam dzisiaj pierwszą zachcianke śledzie😝😝 jak mi teraz dobrze☺️☺️Lami, kark zakamuflowany na maksa, Rodzynka lubią tę wiadomość
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Julia93 wrote:Przedszkolanko o to akurat nie masz się co martwić. Tak już jest że ruchy wywołują napięcie macicy. Ale my oczywiście standardowo schizujemy co by się nie działo
Jak się rusza i boli, to stres że boli, a jak się nie rusza i nie boli, to czemu się nie rusza
Standard...