X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Domi, wspolczuje... Ile to kobiety musza sie nameczyc i jeszcze nikt nie umie znalezc przyczyny, strasznie frustrujace. A jak bylo kiedy zaszlas w ciaze na samym poczatku? Tez je czulas?

Wyszlam wlasnie od rodzinnego i tak, jak sie spodziewalam, za bardzo sie nie przejal, wizyta trwala moze z 5 minut :d
    Stwierdzil, ze wszystko to moze wynikac z oslabienia po antybiotyku w polaczeniu z Duphastonem i, zebym w nastepnym cyklu wrocila do luteiny. Zalecil, zeby w poniedzialek zbadac bete, morfologie i tsh. No i mam stan zapalny dziasel (zagladal mi do gardla), ktory tez moze byc spowodowany progesteronem. Na koniec oczywiscie walnal zarcik, ze kobiety zawsze panikuja przy wiosennym przesileniu -_-
    Kurcze, juz mi glupi owulak troche nadziei narobil. Wczoraj byla totalna biel, a dzis taki: https://naforum.zapodaj.net/thumbs/184524f0d80a.jpg
    Przesilenie..i to w maju ;p ah Ci lekarze..
    A test wcale się nie dziwię..jutro owulak a w sobote ciążowy?

Pestkaa lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 9 maja 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    A ja ide do smyka właśnie kupić prezent na urodziny dla 4 latki. Co polecacie?
    U nas królują misie,lego,play doh fajny,no i wodne kolorowanki lub naklejanki-lalki w ogóle ;p albo bajki z dźwiękami,zalezy co mała lubi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 12:06

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wodne kolorowanki uwielbiałam jako dziecko :) A wtedy ich nigdzie nie było i mi babcia z Niemiec wysyłała :)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, Pestka ma rację! Moje i 2 i 10 latki spódnice czy sukienki z tiulem na dole to podstawa! Jak jeszcze trafisz z brokatem albo w ulubionym kolorze to na imprezie się przebierze 😅

Mi na mdłości jak chyba Alex pisała - dużo zimnej wody lub wody z cytrynką i często posiłki nawaet drobne. Lepiej zjeść np 3 paluszki co 15 minut niż kanapkę czy zupę po 3h.
    A najlepiej zrobić eksperyment i sprawdzić co nie pasuje ☺ Ja w tej ciąży do tej pory mam problem z warzywami w skórkach plus odkryłam, że bazylia i malina są be. Nawet 2tyg temu M chciał być super mężem zaparzył mi herbatę malinową. Wypiłam, bo mi go żal było, a potem żygałam 😳😌

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 12:11

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex - o tak! Zapomnialam o wodnych kolorowankach :) Ta Nasza 4-latka ma cala serie ze Swinka Peppa i w ogole sie jej nie nudza.

Przedszko - wieczorem jeszcze sikne na owulaka, a jutro moze na ciazowy :)

przedszkolanka:), Pestkaa, Cytrynowy sok, Beti82 lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to mi maliny bardzo wchodziły :) I jabłka. Za to po kiwi miałam biegunkę, nawet mimo zaparć. Teraz mam zaparcia nadal chociaż już dupka nie biorę i dodatkowo wracają mdłości. Pewnie kluska uciska na żołądek, albo przez to że ten brzuch się podnosi. Widzę różnicę po zdjęciach właśnie :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/aac7cfe55b74.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3d8de1834e78.jpg

tęczova, Pestkaa, kark zakamuflowany na maksa, Szczęściara, Magda - mbc, blair. lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 9 maja 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jablka masakra byla..to kiwi lepsze bylo. Pomarancze zakwaszaly i tragedia.

Nikodemko dobry plan✊✊

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzynka mi na mdłości pomagało tylko ciągłe jedzenie czegoś, nawet chrupki kukurydziane, byle jeść :P

Co do łóżeczek to ja też planuje dostawkę, najlepiej na kółkach, bo nie mam miejsca u siebie w pokoju, poza tym... w nocy najwygodniej do karmienia, maż bedzie przewijał, a ja bede karmiła :D Zwłaszcza ze na początku jedno z drugim chodzi w parze :P

Przedszkolanko, lepiej się czujesz?

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pomagała na mdłości cola. Dwa małe łyki, tak co kilka godzin. Ale wiadomo, że niektórzy mogą myśleć, że trułam dziecko. No trudno 😋

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na samym początku miałam mega ochotę na colę. W poprzedniej ciąży zresztą też. Na szczęście już mi to minęło :)

33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png

Wysłany: 9 maja 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    Rodzynka mi na mdłości pomagało tylko ciągłe jedzenie czegoś, nawet chrupki kukurydziane, byle jeść :P

Co do łóżeczek to ja też planuje dostawkę, najlepiej na kółkach, bo nie mam miejsca u siebie w pokoju, poza tym... w nocy najwygodniej do karmienia, maż bedzie przewijał, a ja bede karmiła :D Zwłaszcza ze na początku jedno z drugim chodzi w parze :P

Przedszkolanko, lepiej się czujesz?
    Tak,dziękuję. Wczoraj wzielam magnez i przeszło ale i maly przestal wtedy szalec. I dzisiaj to samo-jak go czuje to zaboli a tak to nic. Na pewno lekarza jutro o to zapytam.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w związku z koszem Mojżesza, bo się przewinął temat. Znajomi kupili używany za 230 zł w cudownym stanie. Wiklinowy. Nie wiem jakie macie podejście do używek, ja też kupiłam używaną kołyskę za 100 zł w super stanie. Ale obie kilka razy dziennie odwiedzaliśmy Olx i jak się pojawiły kosz i kołyska od razu dzwoniłyśmy i jechałyśmy odbierać, bo za godzinę by nie było. Dwie rzeczy, które nie posłużą niewiadomo jak długo, ale myślę, że przydatne. Po 3-4 miesiącach używania kołyskę sprzedam pewnie za tyle samo co kupiłam.

kark zakamuflowany na maksa lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Rodzynka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za cenne rady. Boje się właśnie jeść jak jest mi niedobrze 🙊 że efekt będzie odwrotny do zamierzonego, staram się popijać wodę albo odrobinę herbaty miętowej bo od słodkiego wgl mnie odrzuciło. Szukałam w necie i znalazłam gumy dla kobiet w ciąży które zawierają imbir i inne substancje łagodzące mdłości.

https://pregna.com.pl/pregna-vomi?gclid=EAIaIQobChMIg8TX7LSO4gIVBOaaCh38LQQoEAAYASAAEgJoGPD_BwE#utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=pregna_vomi_oh

Jak będę dalej tyle piła to trzasnę w końcu albo na stałe zamieszkam w toalecie.

19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm
  • Lami Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzynka, paradoksalnie robiło mi się niedobrze jak właśnie nie jadłam. Ale ja nie byłam z wymiotujących, a jedynie "naciągających" 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 14:17

Arashe lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra wstawiam spóźnione zdjęcie brzucha z wirusami
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e81b8ac74b99.jpg

alex0806, Ani0nka, OlivkowaMama, Szczęściara, Arashe, Beti82, Lami, Cytrynowy sok, przedszkolanka:), kark zakamuflowany na maksa, tęczova, Wik89, madziorek86, Niezapominajka2, Słoneczko123, Pestkaa, blair. lubią tę wiadomość

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biegająca bym polemizowała z tym największym brzuchem ale fakt jest już ładna piłeczka 😍❤️

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzynko właśnie na glodniaka pojawiają się mdłości. Zacznij może jeść mniej a częściej albo zjedz chrupka. Ratuj się jak możesz i nie dopuszczaj żebyś była głodna. Mnie wczoraj męczyły i chwilę dzisiaj ale jest ok.
    Właśnie miałam dzisiaj pierwszą zachcianke śledzie😝😝 jak mi teraz dobrze☺️☺️

Lami, kark zakamuflowany na maksa, Rodzynka lubią tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Lami Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia wszystkie ryby ze sklepu wykupowała i wcinała od początku 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 14:34

Szczęściara, przedszkolanka:), XxMoniaXx lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:
    Monia wszystkie ryby ze sklepu wykupowała i wcinała od początku 😂
    Lami teraz ja będę 😂 😂 😂

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )

Wysłany: 9 maja 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia93 wrote:
    Przedszkolanko o to akurat nie masz się co martwić. Tak już jest że ruchy wywołują napięcie macicy. Ale my oczywiście standardowo schizujemy co by się nie działo :D Jak się rusza i boli, to stres że boli, a jak się nie rusza i nie boli, to czemu się nie rusza :D Standard...
    O tak! Trafione idealnie ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 703 704 705 706 707 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ