X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2019, 23:52

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami - lyka Fertilman, ale niestety srednio systematycznie.
    Na najblizszy cykl raczej nie uda mi sie ogarnac Clo :( Nie chcialabym zaczynac go brac bez wynikow meza.
    W ogole bardzo stresuje mnie mysl, ze mam isc do mojej lekarki i troche to na niej wymusic, bo tak, jak pisala Wik, wiadomo, ze lekarze nie lubia, kiedy jestesmy madrzejsi od nich, a ona sama mi tego nie zaproponowala...
    Mimo wszystko skusze sie chyba na monitoring, bo juz mnie meczy ta comiesieczna niepewnosc i wykrywanie samodzielnie owulacji.

No to juz nie przejmuje sie tym orgazmem. Troche przerazila mnie ta burza po wpisie na blogu mamyginekolog, myslalam, ze zmniejszamy tym szanse :) Ja mam tylozgiecie i mamy jakies tam ustalone pozycje, zeby ulatwic droge plemnikom. Lezenia z tylkiem do gory bardziej pilnuje moj maz niz ja.

Co do wesel, to ja 19 czerwca jestem swiadkowa, rowno za miesiac organizuje panienski. Nie mam jeszcze sukienki, bo jakos ostatnio nie mam weny na szukanie jej... Musze pogrzebac na lav-magu, bo obudze sie z reka w nocniku.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie pamiętam gdzie, ale na którejś stronie jak przed miesiącem szukałam kiedy najlepiej umawiać się na połówkowe to znalazłam, że do 22tc powinno się robić właśnie ze względu na to, że jak dziecko jest już za duże to też może się nie mieścić np cała żyła czy coś tak na obrazie i można tego już nie sprawdzić tak dokładnie... :(
    Podobno idealny termin to 20+0 do 21+0 :)

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami dzisiaj tylko rączki ,ale siusiaka tak wystawil ze aż wstyd 🙈🙈😂😂

Niezapominajko ja szyje u kobitki sprawdzonej,szyla mi juz sukienke i spodnie(w necie orginal 800zl!). Dobiera mi materialy,wszystko na wymiar 😊

Kark moj mowil ze 21+6 jest ok(tak chcial dac),ale jak zobaczyl malego to zmienil zdanie😀

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed nami też wesele, 8 czerwca. Po mału szukam sukienki, ale jakoś nic mi się nie podoba ;)

Nikodemko, a mąż łyka ten podstawowy Fertilman czy Plus?

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja mam 22+4 😒 Zawsze miałam 20+coś, a teraz lipa. Jeszcze ostatnio mi załatwiła w szpitalu, super ekstra dokładne, z tym usg na żywo, filmy ponad pół godziny ponagrywane, lekarka wtedy sprawdziła rzeczy, o których nawet nie wiedziałam, że się sprawdza, a teraz taka totalna zlewka... Szczególnie, że moja ginka niby w sanatorium, ale normlanie są wizyty, bo załatwiła koleżankę na zastępstwo. Dlatego się wkurzam.

Dziewczyny brzuchate, a co byście na moim miejscu z tym panieńskim zrobiły 😞?
    Jakby to było choćby 1h od domu to bym się nie wachała i szła bez oporu, a tak mam starszne rozdarcie 😞

• Szczęściara Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark ja też bym odmówiła. Maleństwo jest najważniejsze tymbardziej że to tak daleko od domu. Na pewno kuzynka zrozumie.

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Lami Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, ja bym nie jechała. To jest kawał drogi po pierwsze, po drugie będziesz tak naprawdę sama ze wszystkim. Weźmy jakiś nieprzychylny scenariusz, ale tak musisz pomyśleć na zapas: one popiją, Ty zaczniesz się źle czuć i co? Wiadomo, że wezwiesz taksówkę i pojedziesz do szpitala, one będą podłamane, nie będą wiedziały jak Tobie pomóc itd. Później jeszcze usłyszysz, że mogłaś nie przyjeżdżać w ciąży, bo sobie problemów nawobilas a im stracha. Rozumiem, że wyjazd miał być do Wrocka, ale sama panna młoda z Wrocławia nie jest. Przy takiej frekwencji zmieniałaby mi szybko plany na miejscu świadkowiej i robiła coś na miejscu z grupą 12 osób. A nawet jeśli panna młoda we Wrocławiu mieszka, to może lepiej ją ściągnąć na miejsce do Was.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 12:11

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko mam pytanie do Ciebie. Gdzie będziesz trzymać ubranka dla synusia? Tak sobie myślę i myślę że nie dam rady pomieścić komody w naszej sypialni🙄🙄

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 12:54

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark ja bym też taki kawał sama nie jechała. Może skoro tyle osób odmówiło to coś z miejscówką jest nie tak... Czasami panieński w domu albo najbliższej będzie lepszy niż impreza rodem z Kac Vegas :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym pojechała. Nie mówię, że na Twoim miejscu, bo nie wiem jak się czujesz. Ale marzę o takim wyjeździe i gdyby nadarzyła się okazja pojechać gdzieś z koleżankami bez męża i dziecka, na pewno bym skorzystała. Wrocław od Krakowa tak daleko nie jest, żeby podróż była jakimś problemem.

Ale tak jak mówię, wszystko zależy od Twojego samopoczucia.

Druga sprawa to ta frekwencja mi jako świadkowej na pewno dałaby do myślenia. Zresztą na wszystkich panieńskich na jakich byłam scenariusz był ustalany ze wszystkimi dziewczynami i dostosowywany pod większość, więc trochę nie rozumiem uporu, skoro 2/3 osób zrezygnowała.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam panieński na koniec maja na miejscu i nie idę. Znaczy może mogłabym uczestniczyć w spotkaniu w domu, ale uznałam, że odpuszczam. Wiem, że panna młoda zrozumie. Na weselu też nie będziemy, bo to z 500km od Wrocławia, ale o tym wiadomo państwo młodzi wiedzą od dawna.

Kark, nie miej wyrzutów sumienia. Zrób jak intuicja Ci podpowiada

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark jeśli samopoczucie dopisze to jedz!
    Ja oczywiście bym nie pojechała, ale to przez mój syndrom wicia gniazda, nigdy nie czułam się tak dobrze w domu jak teraz 😂😂😂

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, jak dla mnie to decyzja należy do Ciebie i Twojego samopoczucia.

Ja gdybym się czuła dobrze, to chętnie bym na taki weekendowy wyjazd pojechała :) wiadomo, że i tak nikt ode mnie nie miałby wielkich wymagań imprezowych, a babski wyjazd dobrze by mi zrobił :D
    A Wrocław od Krakowa jakoś daleko nie jest, przynajmniej w mojej perspektywie :)

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym chetnie nie byla swiadkowa, nie wychodzila z domu, tylko wila gniazdko jak Domi. Serio, czuje, ze juz sie w zyciu wyszalalam, naimprezowalam i mozna powiedziec, ze mam nawet tego dosc. Chcialabym miec szczesliwa rodzine i nic wiecej.
    Wiec, moja rada jest oczywista - ja bym nie pojechala ze wzgledu na odleglosc, ale tez z tego wzgledu, o ktorym napisala Lami. Jesli cos by sie (odpukac) stalo, to pozniej moglabys zalowac, jednak z drugiej strony, jesli dobrze sie czujesz, to czemu nie... Ty jestes juz zaprawiona w bojach :)

Doska- maz lyka Fertilman Plus :)

Ale mnie boli ten brzuch... 11dpo, a czuje sie jak chwilke przed krwawieniem :( Wzielam jeszcze jeden apap, ale wcale na mnie nie dziala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 12:40

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesciara jestem szczesliwa posiadaczka strychu więc co mi zawadza to do kartonu i na gore ,inaczej lipa totalna( patrzac ze dzisiaj 2 ogromne wory znowu dostalam..).

Kark ja bym odpuścila ;) ale ja w ciazy to jak szklana wiec wiesz ;p

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:47

• Szczęściara Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Szczesciara jestem szczesliwa posiadaczka strychu więc co mi zawadza to do kartonu i na gore ,inaczej lipa totalna( patrzac ze dzisiaj 2 ogromne wory znowu dostalam..).

Kark ja bym odpuścila ;) ale ja w ciazy to jak szklana wiec wiesz ;p
    Też mam dużą piwnice 😂 😂 ale chodzi mi o takie bieżące ubranka. Ja nawet na takie nie będę miała miejsca. Chyba że Amelka podzieli się miejscem w swojej komodzie 😂 😂 ale szczerze wolałabym mieć osobna komode u siebie w sypialni.

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko mój mąż też ciągle o nich zapominał ;) Na początku zawsze mu przypominałam smsami, żeby łykał i później już mu jakoś weszło w nawyk :D

bl9cmg7y7g2u5710.png
‹‹ 712 713 714 715 716 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ