X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko zamawiam zamawiam,ale u kobietki co szyje ;) tez ma firme coś jak ja tylko ona ciuchy woli😉 teraz suknie slubna boska szyje😍

Szczesciara aaaa. To my dokupilismy dwie szafki na Olka. Plus Polce na zabawki oddalam jedna (bo zabralam na materialy😂).
    Jak wróce od okulisty to moge sie pochwalić jak to wygląda po remoncie ;) ale w koncu dzieci maja swoje,materialy u siebie a nasze u nas.

Szczęściara, Arashe lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Niezapominajko zamawiam zamawiam,ale u kobietki co szyje ;) tez ma firme coś jak ja tylko ona ciuchy woli😉 teraz suknie slubna boska szyje😍

Szczesciara aaaa. To my dokupilismy dwie szafki na Olka. Plus Polce na zabawki oddalam jedna (bo zabralam na materialy😂).
    Jak wróce od okulisty to moge sie pochwalić jak to wygląda po remoncie ;) ale w koncu dzieci maja swoje,materialy u siebie a nasze u nas.
    Jestem za. Muszę zaczerpnąć inspiracji 😂 😂

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy z Zatora (Energylandia 😂) i okolic wszystkie. W planach był najpierw albo Kraków na noc albo dom w Zakopcu na weekend. Ale w końcu druhna zapytała panny młodej jaki byłby wymarzony panieński wg niej i powiedziała, że zawsze marzyła o Wrocławiu, nigdy nie była, ble ble...

Plan jest taki, że najpierw 1h w aucie, żeby na dworzec główny Kraków dojechać potem pociągiem do Wrocka, nie wiem ile liczmy 4h, te 3h to mówię jakby ktoś miał autem jechać do szpitala. A na miejscu taryfa, żeby na mieszkanie dojechać wynajęte. Więc podróż łącznie pewnie koło 5-6h w podróży w jedną stronę...

Miało być 12 osób, 2 ciężarne odmówiły wogóle, jedna się boi, druga ma problemy z ciążą. Kolejne 6 osób odmówiło, bo dla nich to za daleko i jakby to był planowo Krk albo Zakopane to by im pasowało, bo mamy 1-2.5h drogi, a tak koło 5 i więcej wychodzi.
    Druhna się upiera, bo jest młoda, ma jedyną siostrę i chce spełnić jej marzenie.
    Boję się, że jak odmowie to przechylę szalę, bo we 3 napewno nie zrobią panieńskiego i potem nawet nie panna młoda, le druhna może mieć jakieś ale, bo Kasia jest jeszcze młoda i ma lekko popieprzone w głowie 😏😅 Ale kocham ją za to 😜

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie ma już tych autobusów Krk-Wro 3h jazdy? Wiem, że pociągiem wygodniej, ale dłużej.
    Kark użyłaś słowa „taryfa” <3 tu we Wro tego określenia na taxę się nie używa, ale ja z Częstochowy to używam :P

Powiem Ci tak, jak chcesz jechać, to jedź, dam Ci swój nr tel. i bede Twoim wroclawskim emergency. Lami pewnie też i reszta dziewczyn :)
    Wiemy gdzie dobre szpitale, no worries :D

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma opcji autobus. Teraz na wielkanoc do Czorsztyna mamy 2.5h jazdy i musiałam mieć jeden postój...
    Misiek mnie namawiał, żeby powiedzieć, że ginka pozwoliła na wypady tak do 2h jazdy. Tylko panieński jest tydzień przed weselem, a my poprawinach jedziemy do Rozewia te 6h 😌 Także taki tekst by głupio brzmiał.
    Chyba za tydzień po wizycie zadzwonię i powiem młodej szczerze co i jak. I jakby się zdecydowały tak do 2h jazdy to jestem chętna, ale daleko się boję i tyle... 😞

• Arashe Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark ja chyba bym się nie zdecydowała. Nawet na panieński nie poszłam jak byl na miejscu, a byłam w połowie ciąży. Po prostu nocna impreza (a taka była) to dla mnie było za wiele. Tańczyć i tak bym nie tańczyła. Z resztą ja mało imprezowa jestem. Jeszcze jak w domu to co innego :)

Co do slubu to ja miałam niecały Msc temu brata, i zamówiłam sobie sukienkę przez neta, ale sprzedający nie dotrzymał terminu wysyłki i nie doszła :P. W dniu ślubu jechałem do centrum i szukałam czegoś na szybko. W Orsay dostałam taka, w której nie wyglądałam jak słoń tylko kobieta w ciąży... Więc skończyło się dobrze

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, wy już siaty dla bobasów macie, a dziś pierwszy zakup dla malucha zrobiłam 😉 Wybierałam chyba 15 minut, bo nic mi się nie podobało, M już kurwica, bo jak można 1 body 15 minut wybierać, jak to jedno i to samo tylko rozmiarami się różnią... Ech, ci faceci 😐😏😜

Wik89 lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko super info z wizyty.

Ja po pogrzebie. Bylo ciezko. Dziadek załamany, zyc nie chce. Calowal babcie w trumnie po 61 latach małżeństwa.

Ja nie pozegnalam sie z nia w trumnie.. Weszlam do kaplicy, splakalam sie koszmarnie, serce mi zaczelo tak mocno i dziwnie walic, gorac, pot sie na mnie wylal i musialam wyjsc i stac na dworze. Duzo mnie to kosztowalo i nie dalabym rady do niej podejsc. Nie chce juz zadnych pogrzebow, mam dosc.
    To byla babcia na medal: o wszystkim szlo pogadac, zadnych rad dotyczacych dzieci , ubierania, wychowania, zero wscibstwa nic. Będzie mi ja brakowac bo takich juz nie ma ... :(

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe, no właśnie też mam kieckę z Orsaya z rocznicy 10 z października. Jest całkiem rozciągliwa, wagę wtedy miałam taką jak teraz, więc o ile nie urosnę za dużo, to może się naciągnie 😂

Arashe lubi tę wiadomość

• Dośka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Przedszkolanko super info z wizyty.

Ja po pogrzebie. Bylo ciezko. Dziadek załamany, zyc nie chce. Calowal babcie w trumnie po 61 latach małżeństwa.

Ja nie pozegnalam sie z nia w trumnie.. Weszlam do kaplicy, splakalam sie koszmarnie, serce mi zaczelo tak mocno i dziwnie walic, gorac, pot sie na mnie wylal i musialam wyjsc i stac na dworze. Duzo mnie to kosztowalo i nie dalabym rady do niej podejsc. Nie chce juz zadnych pogrzebow, mam dosc.
    To byla babcia na medal: o wszystkim szlo pogadac, zadnych rad dotyczacych dzieci , ubierania, wychowania, zero wscibstwa nic. Będzie mi ja brakowac bo takich juz nie ma ... :(

Monia bardzo mi przykro.... I bardzo Cie rozumiem. Ja też straciłam ukochaną Babcię w zeszłym miesiącu. Mieszkała z nami całe życie i była mi jak druga Mama. Pogrzeb jest straszny, dobrze że te najgorsze momenty za Tobą. Życzę Ci dużo siły, ja zawsze sobie myślę, że Babcia jest teraz w lepszym miejscu.

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia rowniez zycze duzo sily 😘

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Lami Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, tylko Kark pytanie, co dalej we Wrocławiu? Bo rozumiem, że pewnie całonocny melanż. Musisz sama przemyśleć, czy dasz radę, czy masz ochotę i przede wszystkim czy nie wyjdzie tak, że przejedziesz się tylko w dwie strony 10 h, a zostaniesz w wynajętym mieszkaniu.
    U tej koleżanki, do której idziemy teraz na ślub, były też jajca z panieńskim. Bo była cisza i cisza, my dwie ciężarne stwierdziłyśmy, że na pewno na imprezę nie pójdziemy w miasto i też nie będziemy brały organizowania czegoś w domu na siebie, bo ledwo rok temu ogarniałyśmy obecnej pannie młodej huczne urodziny i roboty było po pachy, a jej inni znajomi są trudni w obejściu i szkoda nam nerwów. W końcu półtora miesiąca przed ślubem napisałyśmy do kilku dziewczyn i okazało się, że świadkowa nie będzie nic organizować, a reszta się nie odezwała. Więc przemyslałyśmy sprawę i stwierdziłyśmy, że po prostu dwa tygodnie przed ślubem zarezerwujemy sobie sobotę z panną młodą i u mnie w domu zrobimy sobie spa, dałyśmy jej na początku kwietnia zaproszenie i tyle. Tydzień przed tym spotkaniem mam telefon z pretensjami od jednej dziewczyny, że nikt nic wie o wieczorze panieńskim, który niby ja organizuję. Mówię i słusznie że nikt nie wie, bo ja nic nie organizuję. I z mordą, że jak to sobie wyobrażam, że zajęłam pannę młodą na jedyną możliwą sobotę, bo zaraz jest majówka i ona wyjeżdża i nie ma kiedy zrobić 😂 No po prostu jajca, się obudziły. Ostatecznie, chcąc jak najlepiej dla panny młodej, udostepniłyśmy ten termin, pod warunkiem, że spotkamy się w domu u panny młodej, a później mogą iść na imprezę już bez nas i że my nie organizujemy Zaproponowałyśmy spa, ale to zostało definitywnie odrzucone. I tak w efekcie 60% osób się wykruszyło, a z tych co przyszły ponad połowa wpadła tylko na godzinę i sobie poszła. Imprezy później nie było, spa nie było. Uwielbiam takie akcje "pobudki".

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero

Wysłany: 10 maja 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia lubie tylko za wspomnienie mnie..
    Bardzo mi przykro przeżyć i smutnego okresu w tym szczesliwym ciążowym😔

Szczęściara wroce to wrzuce;)

Ja po okuliscie..opryskliwa lekarka. Dostalam skierowanie na wyciecie do szpitala bo to brzydka brodawka..skonsultuje z dermatologiem i lekarzem ale raczej sie nie zdecyduje teraz,moze po porodzie.

XxMoniaXx, Szczęściara lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, przykro mi 😢 Dla mnie rok temu czas między śmiercią babci a pogrzebem i sam pogrzeb to najgorszy okres, bo wszytko jest w zawieszeniu. Pogrzeb zamyka pewną część, po nim przychodzi oczyszczenie. Trzymaj się 😘

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 12:54

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Beti82 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dośka wrote:
    Dzięki Dziewczyny za miłe przyjęcie! :)

Tak termin mam na 1 listopada :) Póki co lekarz obstawia chłopaczka. Mogę wrzucić zaraz fotkę tylko muszę rozgryźć jak to się robi :D

Mam 28 lat i jestem z Poznania :)
    Czesc .Super ,ze z Poznania 😊Ja z Kalisza ale jakby co rodze w Poznaniu 😜

Wik89, Dośka lubią tę wiadomość

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia... trzymaj sie kochana.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia jesteś bardzo dzielna. Nie dziwię się że tak emocjonalnie przeżywanie to zwłaszcza dziadek.. Dużo sił Wam życzę🤗🤗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 15:52

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)

Wysłany: 10 maja 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesciara spamuje:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/49b0487b0884.jpg

Kącik gratów:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bd462102e230.jpg

I mój ulubiony (ta lawka to genialny pojemnik na zabawki,baaardzo pojemny śmietnik😀)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f82759ccb60d.jpg

Póki co tak,jak Pola przeniesie sie do swojego to co rozowe to zniknie do niej a resta zostaje u Olka z dodatkami dla niego już wtedy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 20:28

Cytrynowy sok, Szczęściara, alex0806, XxMoniaXx, Pestkaa, tęczova, Ani0nka, OlivkowaMama, Arashe, Julia93, Niezapominajka2, blair. lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko pięknie urządzony. Pola musi mieć bardzo duży pokój bo moja mała dużo mniejszy. Ta skrzynia skąd?

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
‹‹ 713 714 715 716 717 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ