Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Malinowa91 wrote:Ja tylko tak na chwilke.
Niezapominajko bardzo sie ciesze dobrymi wiesciami. Gratuluje coruni!
Beti czytajac Twojego posta pomyslalam sobie, ze cos tu smierdzi... według mnie jakos dziwnie zachowuje sie osoba sprzedajaca. Pieniądze tylko i wylacznie po wizycie u notariusza i podpisaniu wszystkich odpowiedniach dokumentow.
Nikodemko przykro mi, ze tak cierpisz... te bole u Ciebie sa niepokojace. Mysle, ze stymulacja to dobry krok. Kciuki za jutrzejsze badanie meza.
Magda ja niestety nie pomig, bo sie nie znam.
Kobietki nie odniose sie do wszystkich, ale trzymam za kazda mocno kciuki i mysle cieplo.
Pytanko do dziewczyn, ktore robily mutacje po ilu dniach mialyscie wynik?Malinowa91 lubi tę wiadomość
-
Lami wrote:Na jakimś forum, na którym odpowiadał lekarz na pytania, czytałam jego wypowiedź na temat inozyny - że działa dokładnie tak, jak metformine, tylko potrzebuje troszkę więcej czasu, żeby uregulować organizm. A nie jest to medyczna chemia. Ja od razu po ciąży wracam do inofemu, bo uważam, że to cudowny suplement.
-
m
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:18
-
U mnie w umowach ale kupna mieszkań było, że do 14 dni wpłata inaczej kara umowna czy coś takiego. Ale termin jeszcze wiązał się z uruchomieniem kredytów.
Wy w waszej umowie możecie sobie zapisać, że na jeśli pieniądze nie wpłyną do np 5 dni roboczych na konto sprzedającego to umowa traci ważność. I dodatkowo dodałabym, że kupujący przekazuje sprzedającemu wydruk potwierdzający przelew jako dowód po dokonaniu wpłaty.
Masło.maslane, ale wiesz chyba o co mi chodzi 😋
I właśnie albo robiłabym przelew przy tej pani w banku, albo przy notariuszu z telefonu, prosząc go od razu o wydrukowanie potwierdzenia na gorąco, który moglibyście na miejscu dołączyć do aktu.
Takie starsze osoby to faktycznie potrafią napsuć krwi później, bo im się wydaje, i trudno im przemówić. A tak mielibyście świadka i tyle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 18:41
Beti82 lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Lami wrote:U mnie w umowach ale kupna mieszkań było, że do 14 dni wpłata inaczej kara umowna czy coś takiego. Ale termin jeszcze wiązał się z uruchomieniem kredytów.
Wy w waszej umowie możecie sobie zapisać, że na jeśli pieniądze nie wpłyną do np 5 dni roboczych na konto sprzedającego to umowa traci ważność. I dodatkowo dodałabym, że kupujący przekazuje sprzedającemu wydruk potwierdzający przelew jako dowód po dokonaniu wpłaty.
Masło.maslane, ale wiesz chyba o co mi chodzi 😋
I właśnie albo robiłabym przelew przy tej pani w banku, albo przy notariuszu z telefonu, prosząc go od razu o wydrukowanie potwierdzenia na gorąco, który moglibyście na miejscu dołączyć do aktu.
Takie starsze osoby to faktycznie potrafią napsuć krwi później, bo im się wydaje, i trudno im przemówić. A tak mielibyście świadka i tyle. -
Zresztą wydaje mi się, że nie ma sensu się tu produkować, niech Wam prezes tych ogródków powie jak to ma wyglądać, najlepiej jakbyście z tą babką do niego poszli. Bo prawda jest taka że każda umowa rządzi się swoimi prawami, my nie jesteśmy specjalistkami w temacie ogródków działkowych, więc tylko narobimy tu zamieszania.
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 12:56
Malinowa91 lubi tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Rzepakowepole, nie mam pojęcia jak taka działka rekreacyjna jest sprzedawana - czy tylko na podstawie umowy (bo to np jakieś RODOS, których i tak nie jest się tak naprawdę właścicielem), czy normalny akt notarialny własnościowy się sporządza.
Ja np przy mieszkaniu i domu mam wszystkie informacje nt terminów i wpłat należności w akcie, bo umów żadnych nie miałam.Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
nick nieaktualnyBeti pytanie czy babka z drugiej strony jakby było na konto nie będzie udawać, że nie dostała kasy, że przelew nie przyszedł i będzie chciała z waszą kasą w kieszeni unieważnić akt 😒 Jak faktycznie taka psychiczna to kto wie 👿
Ja jeżeli to nie jest duża kwota to wolałabym wypłacić i w obecności notariusza przekazać, zaznaczyć to w akcie, że odbyło się przy notariuszu, niech baba przeliczy i potwierdzi notariuszowi, że tak, zgadza się kwota.
Co do umów przed to taka umowa to podwójna kasa. Bo żeby umowa była ważna musi być sporządzona u notariusza lub prawnika. Robi się takie coś tylko jak np mamy mieć akt za 2-3 lata lub w innych nietypowych sytuacjach. Wiem, bo przy sprzedaży działki pytałam brata prawnika i mówił, że w naszym przypadku (akt za miesiąc, niska kwota, pewny sprzedający) to niepotrzebny wydatek. -
[Q
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:18
-
tęczova wrote:Malinowa, ja dostałam w 9 dniu roboczym, bo wybłagałam Panią na infolinii
następnego dnia po telefonie były już na stronie.
Mam pytanko - to, że nie wykryto u mnie ANA1 to dobrze nie? Oznacza to coś przy mutacjach hetero MTHFR C677T i A1298C i czynnika V (R2)?tęczova, Magda - mbc lubią tę wiadomość