Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas tez ciemno, zimno, bardzo słabo 😪 zastanawiam się czy u mnie to biodro czy rwą kulszowa bo to jest jakby za biodrem ale noga mi nie drętwieje... już za tydzień wizyta u fizjo, mam nadzieje ze mi coś doradzi jak ćwiczyć bo chce się tego jak najszybciej pozbyć 😢
-
Lami taki spray z prenalen jest do nosa, jego bezpiecznie możesz uzywac w ciąży. Ja na początku jak byłam przeziębiona chyba wszystko z prenalen brałam, łącznie z tym spreyem 😊
-
nick nieaktualnyLami polecam Irigasin ☺ Podczas zagnieżdżenia próbowałam, byłam przerażona, ale okazało się, że jest do przeżycia. Teraz jak tylko zaczynam czuć cokolwiek w zatokach to od razu płukam 😊
Jejku, jest tyle roboty na ogrodzie, a tu nie dość, że leje to jeszcze ciąża... Kurcze no, wszystko mnie woła, już wczoraj się ubrałam na roboczo, ale mnie M zrąbał, żebym wytrzymała do czwartku i jak na wizycie nie będzie krwiaka to będę szaleć. Chyba dzisiaj zwariuję w domu 😵Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kurczę z jednej strony super, że jesteście tak blisko porodu, a z drugiej strony jak sobie pomyśle, że spękałam przed usuwaniem ósemek to ja nie wiem jak poród przeżyje 🤣 ogólnie to ma początku jak zaszłam to właśnie była trochę panika, teraz tez jest duży strach ale bardziej mysle racjonalnie, wiem, ze będę ćwiczyć z fizjoterapeuta, będę chodzić do szkoły rodzenia wiec będę bardziej przygotowana, a tyle kobiet rodzi, że ja tez muszę i będzie wszystko dobrze. Chyba ze będzie wskazanie do cesarki to wtedy już w ogóle light bo ktoś za mnie zadecyduje i tak musiało być
bo nadal się waham między naturalnym a cesarką ale jeszcze mam dużo czasu na zastanowienie 😊 wiem ze jest 1000 plusów za naturalnym ale jednak się boje i waham
-
Ja raczej będę miała cc z uwagi na wcześniejsze nagłe cc. Męczyłam się 17h,było już prawie 10 cm rozwarcia i trafiłam na stół. Ciężko było.
Wolałabym chyba się przemęczyć i próbować naturalnie, bo mam małe dziecko w domu a po cesarce będę z miesiąc kuśtykać
33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
-
Lami ten prenalen nic nie daje
ja zatoki lekko nacieralam amolem i owijalam grubo czoło. Na noc chusteczka w w noa i dało rade..
Anionka jak rwa to mega współczuje..slyszalam,ze to jest masakra..
A porodu nie ma się co bac! Nie balam sie pierwszego,nie boje sie i tego😀 -
Olivkowa właśnie to jest najgorsze męczysz się kilkanaście godzin, maleństwo może być niedotlenione a i tak kończy się cesarką. Będę musiała to bardzo zgłębić bo moja wiedza jest na ten temat jeszcze bardzo malutka.
Przedszkolanko mam nadzieję, że zarazisz mnie swoim podejściem 😊przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOch, garnek z ciepłą wodą i miętą... 😍 Ja ogólnie kocham sauny, więc jak tylko zatoki chore to od razu się cieszę na parówki 😀
Poród spoko. Ja mam nadzieję teraz też na sn. Chwilę się pomęczyć, a potem śmigać ☺ Szczególnie jak się ma już dziecko w domu to jest łatwiej.
Przy Basi jak miałam cukrzycę ciążowa kazali mi chodzić na mierzenie jej cukru co 2h! Powiedzieli jeszcze, że dużo noworodków mają i nie będą po nią przyjeżdżać. Także 2h po porodzie już musiałam biegać po oddziale chcąc nie chcąc. -
Witam się z Wami z bólem gardła. Podpowiedzcie co stosować? To dopiero początek bo jeszcze tak mocno nie boli ale już czuję że prawy migdałek powiększony😕 boli mnie też podbrzusze bardziej jajniki i już schiza że to pozamaciczna😪😪 powiedzcie że też tak miałyście i że to normalne..
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
nick nieaktualnyAniOnka nikt ani podczas sn ani podczas cc planowanego nawet nie da Ci gwarancji, że wszystko będzie ok z Tobą i dzieckiem.
2 lata temu, na MARCU 2017 była babka, podczas cc miała jakiś zator czy zakrzep i się nie wybudziła. Przez pierwsze 3 tygodnie po porodzie jej mąż nam pisał co i jak i prosił codziennie o modlitwy. Ona się w końcu obudziła, ale to nie jest tak, że cc i od razu ekstra. Tak jak piszesz podczas sn mogą się złe rzeczy stać i podczas cc.
Dlatego... Najważniejszy jest DOBRY szpital. Plus jeżeli to Twój pierwszy poród to pomyśl o opłaceniu położnej.
Jeżeli jesteś pod okiem doświadczonych specjalistów, zaangażowanych, dla których liczy się matka i dziecko to wg mnie to jest już prawie połowa sukcesu ☺Beti82, Ani0nka, Magda - mbc, Arashe lubią tę wiadomość
-
Ja mialam cc ze wzgledu na wage malej. Teraz bede sie jej bronic bo wcale nie jest taka lekka. Bol jest okropny mimo morfiny.
Teraz marzy mi sie sn z powodu szybszej mozliwosci powrotu do sprawnosci no i wogole chcialabym urodzic sn z mezem. -
nick nieaktualnySzczęściara polecam grupę na facebooku vbac ☺
Ja dzięki nim urodziłam naturalnie 30mscy (bez 3 dni 😜) po cc. I jestem pewna, że to dzięki nim, bo gdyby nie porady (odnośnie lekarzy i szpitali), wsparcie i doping to napewno bym nawet nie próbowała tylko miała cc na zimno drugi raz w życiu 😏