X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, myślałam, że nie wytrzymam. Z drugiego siku 10-12 dpo biało. Czekam do wtorku.

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teczova - jaki masz plan na ten cykl? :)
    Wik, Fiorella - dlaczego nas tak meczycie??
    Za mna nieprzespana noc, w wielkim bolu... Do tego @ jak potop. Zazdroszcze zafasolkowanym, ze na tyle miesiecy moga zapomniec jakie to okropne.

Edit: Fiorella, na bank jest 10dpo i jeszcze za wczesnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2019, 10:36

fiorella82 lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się na sesję brzuszkową pod koniec sierpnia 😁😁 mąż nic nie wie bo wczoraj się obraził, bo był zazdrosny o kolegę, głupia historia aż szkoda gadać 😂 ale się dowie jak zmądrzeje 😁

Nikodemka, Arashe, Beti82 lubią tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiorella jak ja Ci pokaże mojego bladziocha 10 z 12dpo, kiedy beta wyszła 202 to się uśmiejesz 😂

Uwaga, wizyta przełożona na tydzień wcześniej! Jeszce tylko 20 dni 😀

Pestkaa, blair. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam jakie to emocje, dalej mi się ręce trzęsą ^_^ Nie ma bladziocha, nie ma poczasiaka, test kijowy, pewnie zepsuty ;-)

kark zakamuflowany na maksa, tęczova, Arashe, Wik89 lubią tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiorella dobre podejście ;) nie trać nadziei ;)
    Niezapominajko cena typowo normalna firmy hurtowej, jeśli handmade to prawdopodobnie słaby materiał ;)

Legginsy z lidla lepsze niź biedronkowe ;)
    Ja oszalałam ale.cale mieszkanie posprzątałam, jeszcze pranie mam wywiesic i na spacer z Polką. I obiad ugotowalam! Musze odpocząc jak widze te tematy szyjkowe..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiorella, na pewno zepsuty i taki, który nie reaguje na Twoją betę. Przyjdą piękne dwie krechy 😘

Niezapominajko, też przeliczałam te kokony i faktycznie roboty pełno, a to dla laika trudne. Może podejmę się jakiejś mega łatwej rzeczy, typu ochraniacz, że same prostokąty do przeszycia. I tylko ze względu na smarta na allegro 😀 Gdybym miała płacić 15 zł za przesylkę, to bym odpuściła.

Ja posłuchałam Nikodemki i teraz zrobiłam sama zaproszenia, ale tylko dlatego, że nikt by mi nie zrobił szybko. Cena wyszła dokładnie taka, jak za gotowce. Z tym, że 5 godzin lekko zleciało przy photoshopie i kokardkach. Gdybym miała robić takie na duży ślub to nie chciałoby mi się. A Domi, na wczorajsze nie odpowiedziałam. Będzie 14 czerwca, ale 70 km od Wrocławia, bo mam tam sprawdzoną sylwestrową knajpę, gdzie dają dużo jeść 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2019, 11:17

Nikodemka, kark zakamuflowany na maksa, Niezapominajka2, Wik89 lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ciążowe a Wy tez macie mniejsze ciśnienie siku w ciąży? 😁? Bo ja mam częściej ale z mniejszym ciśnieniem i się zastanawiam czy to normalne?

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiorella nie martwię się Twoim bladziochem 10dpo ;) spokojnie, czekamy...

I też jedzie do mnie kurier z lidlową paką :)

Dziś mój gin zbił mnie z pantałyku, bo on mi szczepień przeciw krztuścowi w ciąży nie zaleca robić. Ten z Łodzi uważa to za rozsądne... nie lubię takiej sytuacji 🙄

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, Anionka 😆 Ja mam najpierw mini strumień jakby coś przytkane było, a potem jest Karcher 😂

Jezu, jak mnie ten mój facet wkurzył! Wczoraj mówił jasne, dzwoń, przełóż na wcześniej wizytę, przecież znowu problemy to lepiej zawczasu reagować niż potem przy inkubatorze siedzieć. A dziś coś?! Mówię, że wizytę przełożyłam, a on do mnie "Ale po co?!". Nosz kur!!!

Ja zawsze robię sama zaproszenia na śluby, chrzciny i roczki 😊 Tylko czasami tradycyjne papierowe a czasami zdjęcia 😉

Ani0nka lubi tę wiadomość

• rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestkaa wrote:
    Fiorella nie martwię się Twoim bladziochem 10dpo ;) spokojnie, czekamy...

I też jedzie do mnie kurier z lidlową paką :)

Dziś mój gin zbił mnie z pantałyku, bo on mi szczepień przeciw krztuścowi w ciąży nie zaleca robić. Ten z Łodzi uważa to za rozsądne... nie lubię takiej sytuacji 🙄
    A co ginekolog wie o szczepieniach? Przecież i tak nie on Cię będzie kwalifikował. Ja też nie znoszę takich sytuacji. Też to przede mną i będę musiała ogarnąć w Medicoverze, bo na POZ nie mam zdrowia się tak płacę.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 12:57

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzepakowepole nie wiem ile wie ten mój nt. szczepień, aczkolwiek chciałam poznać jego zdanie i mieć go za sprzymierzeńca. A tu jednak się rozjechały nasze zdania. A kto kwalifikuje kobietę w ciąży na szczepienie, internista tak?

Wysłany: 17 maja 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestkaa wrote:
    Rzepakowepole nie wiem ile wie ten mój nt. szczepień, aczkolwiek chciałam poznać jego zdanie i mieć go za sprzymierzeńca. A tu jednak się rozjechały nasze zdania. A kto kwalifikuje kobietę w ciąży na szczepienie, internista tak?
    Tak, lekarz po kursie specjalnym. Internista, specjalista chorób zakaźnych. W każdym razie szczepienie musi być poprzedzone tego typu konsultacją.

Jak ten ginekolog tłumaczył to, że nie zaleca? Bo ja bym się pewnie stresowała, że jak gościu nie jest na bieżąco z zaleceniami dla kobiet w ciąży, to kto wie z czym jeszcze nie jest na bieżąco. No w każdym razie to na pewno podważa zaufanie do niego, ale przecież nie do szczepienia.

Znajdź internistę, który Cię zakwalifikuje. Ja się boje, że o to może nie być wcale też tak łatwo niestety.

Magda - mbc lubi tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle z ginem o tym nie gadałam, bo w przychodni od razu lekarka przyklasnęła i zachwalała, że jest ze mnie świadoma przyszła matka.

Tak jak mówi rzepakowa, przecież na stronie ptg jest info o tym, że szczepionka jest zalecana. Nie mogli napisać obowiązkowa, bo jej nie refundują.

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten mój gin zabrzmiał jak antyszczepionkowiec, czyli coś w stylu, że zamiast pomóc sobie i dziecku, mogę mu zaszkodzić. Nawet nie będę dokładnie powtarzać. Serio jestem podłamana tą wizytą...

Wysłany: 17 maja 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestkaa wrote:
    Ten mój gin zabrzmiał jak antyszczepionkowiec, czyli coś w stylu, że zamiast pomóc sobie i dziecku, mogę mu zaszkodzić. Nawet nie będę dokładnie powtarzać. Serio jestem podłamana tą wizytą...
    Dlatego z tymi ginami naprawdę czasem lepiej za dużo nie gadać. Niektórzy interniści nie lepsi, z anginą potrafią do ginekologa odesłać, bo oni nie wiedzą, jak ciężane leczyć. Tak jakby ginekolog wiedział, jak leczyć anginę. No ale zalecenia PTG znać powinien. Nie musi doradzać i się wiedzą dzielić, bo szczegółowej mieć nie musi, ale powinien przynajmniej wiedzieć, jak zareagować. Tak jak powinien wiedzieć, że musi skierować do diabetologa albo do położnej. Ech, nie wiem, co Ci więcej powiedzieć, bo też bym się załamała.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teczova, a jak maz sie czuje? Wiesz, ze z takich pozornie marnych cykli wychodza zaskakujace rzeczy :)
    No to mamy tak samo... My mamy druga rocznice w sierpniu i bylam pewna, ze spedzimy ja w 3 albo chociaz z brzuchem.
    Co do planow, to w poniedzialek zbadam prolaktyne i powtorze żelazo. W ogole powinnam zrobic badanie wszystkich hormonow, bo ostatnio sprawdzalam je w sierpniu, a patrzac na moje cykle, cos sie moglo pozmieniac. No, ale poczekam co powie „cudotworca”. Poza tym wlaczylam wiesiołek, niepokalanek i siemie lniane, nie mierze temperatury i nie zamierzam robic owulakow. No i modle sie o dobre wyniki nasienia, bo jak tam cos bedzie nie tak, to wszystkie plany runą.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesteśmy pod hotelem, a tu zonk... Nie wzięliśmy torby 😂😌

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• Lami Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, kochana, i zrób sobie print screena tego co napisałaś. Jak chcesz odpocząć od tempki i owulaków, to zrób tak ale od początku do końca! I nie miej chwili słabości, bo później masz do siebie pretensję, że mogłaś mierzyć, bo teraz nie wiesz co jest grane. I tylko siebie później obwiniasz niepotrzebnie i dokładając sobie stresów 🤗 Macie bardzo aktywne dwa miesiące, robicie wszytko, co w Waszej mocy z mężem. I trzymaj się tych suplementów twardo 3 miesiące (chociaż wierzę, że za 4 tygodnie będziesz musiała je odstawiać ze względu na dwie krechy) - nie odpuszczaj jak z inofemem. One mogą na początku namieszać, ale ostatecznie trzeba dać im 90 dni na ogarnięcie tematu. Szczęściara też to brała wszystko przed clo. Mogło też być zasługa, że się uregulowało, a clo dodatkowo pomogło.

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
‹‹ 764 765 766 767 768 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ