Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie ewidentnie coś było na rzeczy między 20a 24 tygodniem ciąży, lekarka obstawia zbyt długie siedzenie w pracy i mało ruchu dotleniającego itd. Pod koniec 19 tygodnia wyszła nam ts torbielka w główce, mały ważył 299g, a w 24 tygodniu tylko 583. W dodatku obniżyło się lozysko i wszystko było średnie, poszłam na zwolnienie, więcej odpoczynku, spacerów krótkich ale częstych plus wreszcie normalny tryb posiłków i mały przybiera po 150 tygodniowo:p Tak więc myślę, że wiele czynników wpływa nw wagę dziecka, nie tylko predyspozycje genetyczne
również wszystko co łykamy w tym okresie
Lami, mój się obrócił w poniedziałek w nocy 😂 ciągle marudziłam, że leży poprzecznie bo jak się ruszał to byłam obijana w obydwa biodra a nawet dalejcały tydzień był jakiś pobudzony jakby się przymierzał do tego manewru i w nocy obudził mnie taki kopniak w żołądek, że wszystko mi w gardle stanęło 🙄 i we wtorek na usg pięknie glowkowo ułożony
teraz chodzę i sikam co godzinę :p
Lami lubi tę wiadomość
-
Julka ja na spacery jestem jak najbardziej chętna
ja mieszkam na chabrach, więc jakoś po środku drogi się spotkamy czy coś;p
Moja leżała w środę już główkowoale pewnie jeszcze 30 razy się obróci. Wczoraj mi się tak wypchała że całe podbrzusze mnie rwało wieczorem. I dzisiaj też czuje kopniaki wysoko, a takie lekkie smyrania na dole, więc to pewnie rączki;)
Julia93 lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Pochwalę się Wam pierwszym wyrkiem w domku 😍
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b7d880214e79.jpgDomi_tur, Julia93, Meggs, alex0806, Ani0nka, Szczęściara, Wik89, Dośka, Nikodemka, Pestkaa, tęczova, Magda - mbc, przedszkolanka:), Beti82, kark zakamuflowany na maksa, Słoneczko123, OlivkowaMama, ManiaM, blair., madziorek86, Biegającą-mama, Arashe lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Julia93 wrote:Alex - to chyba zwm pośrodku, fajny park na spacery jest przy górce śmierci
Moja miednicowo leżała dzisiaj na usg, ale to sie zmienia kilka razy dziennie. Teraz juz poprzecznie sie przekręciła i mi z jednej strony czape wypycha
Będziemy się zgadywać
Teraz mogę zaprosić na kawkę i ciacho
Jutro będę piekła z truskawkami
Jeeeezu Domi, któraś takie duże dziecko urodziła???Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Julia cieszę się ,że u Was fałszywy alarm!! A Julka cóż, może pojadła hihi
moja urodziła się 2890 ale nie oszukujmy sie- ja ważę 44 kg., wzrost 150 w kapeluszu to przecież 5 kg.by mnie rozerwałopóki co Olek podobnie idzie
Julia93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNa majówkach to pewnie szczęśliwa mama, jest na rodzinie wielodzietnej.
To jej 5 dziecko, 6 ciąża, urodziła w 41tc.
Ostatnie usg miała 3 tyg temu i dziecko miało 3.4kg. Tak tylko tętno i szyjke gin sprawdzał.
Na krzywej wyszły jej normy minimalnie przekroczone, ale gin to bagatelizował, nawet na konsultacje do diabo nie wysłał.
Lekarze po cc jej powiedzieli, że dobrze, że tak szybko podjęli decyzję o cc, bo łożysko już do dupy, zamartwica była 😒
Także ja bym tego gina rozszarpała osobiście na jej miejscu.Beti82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZaczęła rodzić sn, bo wagi nie znali wogólę, ale przez to łożysko i zamartwice tętno dziecka nikło, więc była decyzja o cc i wtedy zaczęła krwawic. Także szybko narkoza i jak się obudziła to jej wszystko lekarze opowiedzieli.
I pierwsze pytanie czy miała cukrzycę i jak to się stało, że złe wyniki, a lekarz to olał. -
Meggs, znam ten ból, mialam to samo z telefonem... Nie wiem po co w ogole jest te szkło hartowane.
W końcu zrobiłam sesję ciążową ze zgodą na publikację! Uf.
I chyba mam płodny śluz... Chociaż sama nie wiem, bo jest ciągnący, ale taki jakby... żelowaty -_-przedszkolanka:), blair., Meggs, Lami, tęczova lubią tę wiadomość