X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark po ja po cc wiec porod domowy.. Chyba ani we snie :)

Ja tylko o sn marze o niczym wiecej. A akcji zeby na ostatni moment przyjechac , urodzic i za 2 dni do domu. Pomarzyc mozna..

kark zakamuflowany na maksa lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Kark po ja po cc wiec porod domowy.. Chyba ani we snie :)

Ja tylko o sn marze o niczym wiecej. A akcji zeby na ostatni moment przyjechac , urodzic i za 2 dni do domu. Pomarzyc mozna..
    Kark Ci powie jak się rodzi vabac ;)

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia i tak właśnie rodzimy w październiku ! :D

Alex rozumiem,że to ten szpital w którym rodzisz i innej opcji nie masz? Wiesz..dla męża póki co to jest abstrakcja, ciężko im ogarnąć nasze emocje,hormony a co dopiero poród. Jestem pewna,że im będzie bliżej tym bardziej spanikuje jak zobaczy już torbe spakowaną ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam innej opcji Przedszkolanko. Nie będę z Opola do wrocka czy gdzieś jechać;/ plusem jest to że mój gin tu pracuje. Ale nie wiem czy akurat na niego trafię jakby coś się działo. Zostały 3 miesiące, powinnam wrzucić na luz, ale dzisiaj chyba taki dzień miałam zwyczajnie ;/ do męża się dzisiaj nie odezwę. A jak będzie mnie dalej wkurzył to się spakuje i pojadę do mamy jutro. Niech sobie poradzi sam bez kucharki, sprzątaczki. Zobaczymy czy da radę.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Lami Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, spoko, każda z nas ma gorsze dni. Czasami właśnie przez taki ogólny stres i napięcie szukamy same trochę zaczepy i wymyślamy. Facet do końca nie będzie ogarniał tego wszystkiego (przynajmniej mój), podejrzewam, że po porodzie jak ktoś zada mu jakiekolwiek pytanie w stylu "czy była sala jednoosobowa?", "czy chciała znieczulenie?" On nie będzie nadal wiedział!
    Może wyjazd do mamy to nie najgorszy pomysł i wcale nie musi się odbywać w ramach focha na męża 😊 Jeżdżę cały czas do rodziców do Wrocławia, wtedy siedzę tam cały dzień. Wyciągam jakaś koleżankę na spacer popołudniu. Dzisiaj siedziałam cały dzień u siostry, odebrałam siostrzeńca z przedszkola, poszłam z nim na lody.
    W domu niestety nie robię nic produktywnego, tylko zaczynam jakieś durne teorię wymyślać. Z ludźmi jakoś łatwiej o równowagę 😊
    W lipcu pojadę na tydzień z rodzicami na wieś. Niech mi mama trochę pousługuje, a ja chętnie się ten ostatni raz polenie całkowicie na leżaku 😊 Na weekend dopiero dojedzie do mnie chłop mój i wcale się na mnie nie obrazi, będzie pewnie zachwycony, że nie gledze mu o śmierdzącym piwsku i podgra sobie w ps.

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia uda się nam 😀!

Rzepakowe czyli ostatnio też tak miałaś 😯? To czemu wcześniej nie mówiłaś 😄?! Dawaj po kolei co i jak 😀
    Myślisz, że taka moja położna środowiskowa z małej przychodni też da radę 😅?

U nas Tosia i Kajtuś miały mocniejsze żółtaczki, ale za każdym razem to dopiero wychodziło w domu, koło 5 doby.

Ja teraz właśnie rozważam albo rodzić w najbliższym szpitalu 15km od nas, w rodzinnym mieście M, bo zawsze komuś będzie można bez problemu podrzucić dzieciaki. Tylko M niezadowolony, bo 30 lat temu w tym szpitalu teściowa urodziła jego brata i Piotruś zmarł. Do tego szpital ma właśnie tylko 2 boksy po 4 os i średnie opinie.
    Druga opcja to jechać do Krakowa, do szpitala gdzie rodziłam już 2 razy te 55km od nas, ale właśnie jak będzie ze mną i z młodym ok to wyjść na żądanie po dobie.
    Narazie M nie zna moich planów, zobaczymy w sierpniu 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 09:13

Meggs lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 09:13

Lami, Domi_tur, Ani0nka, madziorek86, Biegającą-mama lubią tę wiadomość

Wysłany: 27 maja 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, tak, wypisałam się na żądanie, ale później niż po kilku godzinach. W szpitalu niby pobrali, ale kazali pobrać jeszcze raz. Pobierała moja mama, która jest położna. One to często robią, bo zdarza się, że dostają info, że badanie jest do powtórki. Nie każda pobierze, trzeba pytać wcześniej i szukać takiej, która to zrobi (można prywatnie). Bibułę wydadzą w szpitalu bez żadnego problemu.

Jeśli chodzi o resztę, czyli badanie słuchu i szczepienia, to mała miała w szpitalu, ale teraz będę ogarniać poza. Problemem są szczepienia, bo nie każda przychodnia chce szczepić. Na badanie słuchu można podjechać do szpitala na 15 minut albo że skierowaniem umówić się do poradni. W grupie Poród Domowy jest sporo wątków na ten temat, bo dziewczyny rodzące w domu mają te same problemy, zresztą są tam też dziewczyny rodzące w szpitalu i wypisujące się właśnie po paru godzinach.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Ja mam 2 bo mieszkanie 70m2. Jeden philips, niby drogi ale filtr hepa rzadko due wymienia, drugi Sharp, oba są mega. Zlec temat swojemu, ja nie ogarniam takich rzeczy.
    Nona już zamówiłam. U nas w domu to ja jestem ta techniczna 😊

Nona, Ani0nka, blair. lubią tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, jak ja dobrze Cię rozumiem... Dokładnie cały zeszły tydzień miałam taki nastrój, ale w sobotę wybuchłam w domu, zrobiłam jesień średniowiecza 😂 i od wczoraj chodzę w cudownym nastroju, musiałam dać upust swoim emocjom bo mój małż w temacie porodu i dziecka czasem mnie załamuje... Wylałam wszystkie brudy, wszystko co mnie boli, zwaliłam na hormony i jest dobrze 😂 jedź do Mamy, odetchnij trochę, oderwij się od tego trudnego momentu... Tulę ❤️

alex0806 lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Słoneczko123 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wypowiem się w tematach, które się tu właśnie przewijają, bo to dla mnie odległa przyszłość. Ale czytam Was, bo wiele ciekawych spraw poruszacie ☺

Po południu w pracy czułam się jakoś dziwnie. Tak jakby mnie mdliło czy coś. Teraz zjadłam małą porcję lodów, bo mąż kupił pyszne, i mało co bym ich nie zwróciła. Chyba jakieś zatrucie mnie bierze.. 😞

Nona, alex0806, Biegającą-mama lubią tę wiadomość

8p3o9jcgjfad2w7g.png
    Mutacja czynnika V Leiden
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png

Wysłany: 27 maja 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, żółtaczka często wychodzi później i jak dziecko jest już w domu, to jest w domu. Środowiskowa to opanuje. Jak wyjdzie w szpitalu, to mogą nie chcieć wypuścić przy takich samych parametrach, które w domu byłyby już do ogarnięcia. Taka szpitalna karma. :P Na szczęście można z żółtaczka już walczyć w domu, jeśli jest poważna. Są lampy, które można wypożyczyć, położna czuwa, mama karmi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 22:13

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko 😁 ☀ czekamy na poranne wieści 💪

mhsvi09k7inxyf5l.png

Wysłany: 27 maja 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, Masz opcje zwiedzenia opolskich porodówek? Bardzo Ci polecam odwiedziny na oddziale wcześniej i zadanie wszystkich pytań, które Ci trapią. Im więcej wiedzy, tym mniej schiz. Zastanów się, czego TY oczekujesz od porodu, co sprawi, że będziesz czuła się bezpieczna i uwierz, że przy odpowiedniej dozie determinacji jesteś w stanie to zrealizować w każdych warunkach.

alex0806 lubi tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Słoneczko123 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, od razu mówię, że testować jutro nie będę. Poczekam co powie mi gin i może wtedy zatestuję. Nie czuję sie w ciąży haha

8p3o9jcgjfad2w7g.png
    Mutacja czynnika V Leiden
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex no właśnie, może zwiedzanie porodówki, gdzie masz rodzić Cię uspokoi? :) Czasem się trzeba umówić wcześniej na takie oprowadzenie, żeby położna miała czas, ale myślę, że warto, żeby mniej się bać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko123 wrote:
    Domi, od razu mówię, że testować jutro nie będę. Poczekam co powie mi gin i może wtedy zatestuję. Nie czuję sie w ciąży haha
    Słoneczko, kiedy by test miał bie być, to i tak trzymamy kciuki :D
    Może to żadne zatrucie 😎

Słoneczko123 lubi tę wiadomość

Wysłany: 27 maja 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, znalazłam na grupie położną z Reymonta, mogę dać namiar, ona zachęca do odwiedzin. Są też polecane porodówki w Strzelcach i Krapkowicach. Zdaje się, że w opolskim można bardzo fajnie urodzić, bez traumy. ;)

ex2bvcqgjnvonbri.png

Wysłany: 27 maja 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jest że w Wlk. Brytanii i Danii wypisują po paru godzinach i dzieci masowo nie wracają do szpitala na patologię noworodka. Choroba może zdarzyć się zawsze, nie ma znaczenia czy dziecko będzie w szpitalu 2 godziny czy 3 dni. Są przypadki, że noworodek choruje na zapalenie ucha lub płuc, które złapał w szpitalu w tej swojej drugiej dobie. Na szczęście polskie szpitale bez problemów wypisują na żądanie, widzą zalety szybszego powrotu mamy z dzieckiem do domu a przed wypisem z inicjatywy szpitala powstrzymują ich procedury a nie stan dziecka albo mamy.

Oczywiście wszystko z głową, są sytuacje, kiedy się nie wyjdzie i nigdy nie powinna robić tego kobieta, która nie jest do tego przekonana. Ale w dzisiejszych czasach to nie jest nic nadzwyczajnego, jest mnóstwo porodów ambulatoryjnych, dzieci są super zaopiekowane w domu i nic im się nie dzieje. Bo nigdy nie wyszlabym że szpitala wcześniej, nie mając pewnosci, że w domu mam świetną opiekę - wizytę neonatologa i położną na telefon.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 22:48

ex2bvcqgjnvonbri.png
‹‹ 824 825 826 827 828 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ