Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Ooo, Arashe, ale super! To odliczamy do 11. A masz przeczucia na chłopca czy dziewczynkę?
Kark, ale to musiało wyglądać, nieźle.
A już mamy, powiedzcie ile kilogramów było Was mniej te kilka dni po porodzie? Czyli ile u Was dziecko, wszystkie wody i zatrzymana woda - opuchlizna ważyły?
My w domku mamy już mieszkających sąsiadów obok. Jak przyjechaliśmy oglądać przed decyzją to przyszedł ten mega sympatyczny sasiad, przedstawił się, my też, ale nie zapamiętywałam, bo jeszcze nie wiedzieliśmy nawet czy kupimy i emocji dużo. Później kupiliśmy, on do nas po imieniu a nam wiecznie niezręcznie się pytać jak im na imię. Wysłaliśmy mojego tatę na przeszpiegi. Wrócił "ale fajnych macie tych sąsiadów". Zapamiętał tylko imię psa 😂Arashe, OlivkowaMama, tęczova, Pestkaa, Wik89 lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
nick nieaktualnyco do chipsów, ja też w sobotę się dorwałam do miski z chipsami na imprezie urodzinowej, bo już nie jadłam daaawno. Nie mogłam się powstrzymać
I miałam za swoje, bo całą niedzielę czułam się fatalnie
jednak jest to syf
czułam się, jak na kacu przez tą ilość soli, którą pochłonęłam.
Co do słodyczy, dla mnie bardzo długo mogły nie istnieć, w ogóle mnie nie ciągnęło, byłam właśnie bardziej chipsowa i pizzowaale jakoś od 3 tygodni mam straszną ochotę na słodycze
ledwie się powstrzymuję, a lody jem prawie codziennie
nie poznaję się po prostu
może spróbuję sposobu Nony, słodycze tylko w weekend -
Mam pewne przeczucie, ale nie wiem czy to przeczucie czy po prostu zakładam, podświadomie na odwrót niż bym sobie wydarzyła
. Chciałabym dziewczynkę, ale mam jakieś takie wrażenie, że jednak chłopiec. Zobaczymy. Nawet mężowi nie mówiłam co myślę
Co do utraty wagi wraz z porodem to ja zaraz po porodzie ważyłam -7 kg, a córka 3 kg z hakiem, potem zeszłam jeszcze 2 kg i tego ostatniego kilograma nigdy nie straciłambo łącznie przytylam 10 wtedy
Lami lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy w sumie odkąd wszyscy jemy zdrowiej to nikogo ani do słodkiego ani chipsów nie ciągnie. Np na wielkanoc tyle czekolad, a nawet najmłodsi zjedli 2 jajka i koniec. Na chipsy kiedyś to dla nich 2 paczki, dla nas jedna, a teraz zjedzą kilka i jest błe mamusiu, obierzesz mi marchewkę 😅?
U mnie po powrotach ze szpitala zawsze było -9/-10kg. Potem w zależności od karmienia jeszcze coś leciało.
Unie dzieci 2.93-3.12kg 😊Nona, Lami lubią tę wiadomość
-
Magda, ale się zadziało! Jerzyk się pcha na świat
w miarę możliwości (sił, czasu i chęci) informuj nas na bieżąco
A mnie robi się już coraz więcej i wyglądam dziwnie, bardzo okrągło, wszędzie okrągło nie tylko na brzuchudlatego rzucam słodycze i inne świństwa do końca ciąży... Nona podejmuję wyzwanie! Jak przyjdzie zachcianka, pomyślę o Tobie, że obiecałam
haha
-
Magda, Jerzyk już chcę być z mamusią ☺ Ale fajnie 😊
Przestraszyłam się niedawno. Przepraszam za dosłowność, ale wylecial ze mnie taki duży skrzep, taki jakiś dziwny. Brzuch boli mimo brania leków przeciwbólowych i rozkurczajacych. I strasznie słaba jestem, aż mi się w głowie kręci. Te moje okresy zaczynają mnie niepokoić 😞
Mogę liczyć na przypinkę od kogoś? -
nick nieaktualnyU mnie najgorzej było z Kajtusiem. Ciąża wakacyjna, też z terminem na wrzesień. Na końcu lipca jeszcze miałam +8kg, a ostatni miesiąc tak puchnęłam od wody i upałów, że czasami jeden dzień to nagle palce jak kiełbaski i +1kg na wadze 😒 2.09 jak miałam cc to było +12.5kg na wadze, po zeszło prawie 9kg i miałam jeszcze zapas prawie 4kg.
A potem jak zaczęłam tracić wodę to była masakra! Tak się pociłam przez 1-2tyg po porodzie, że nie raz nic nie robiąc musiałam się 3 razy dziennie przebierać 👿😵 Pościel z mojej strony po każdym spaniu do prania 😩
Więc wychodząc ze szpitala byłam jeszcze niezła okraglinka, a na chrzcie jak młody miał miesiąc to już fajna laska, 2kg wody jeszcze zeszło ☺
A co do brzucha to ja zawsze tuż po porodzie bez względu na to ile przytyje mamy 5/6 miesiąc 😅 Z Tosią miałam +15kg, z Basią +9kg i brzuchy po wyjściu ze szpitala takie same 😄 -
Ja ze słodyczowych grzeszków to lody, mogę jeść codziennie
A tak to raczej owoce, bo czasem mam ochotę na słodkości. W sumie jak w listopadzie byłam na diecie to w ogóle mnie nie ciągnęło, później na początku ciąży przez mdłości itd też trzymałam dietę. Dopiero ok 17-18 tc wróciły smaki na kawę, jakąś gorzką czekoladę, lody. A tak to zero.
Dzisiaj za to ogarniam na deser jakąś galaretkę z truskawkami bo już za mną chodzi 2 dniI kupiłam sobie prażynki paprykowe. Mam dzień śmierdzącego lenia i będę to celebrować
Nawet obiad sobie od mamy przywiozłam
Jutro za to idziemy oboje z mężem na edukację do położnej. Szykuje się temat o porodzie fizjologicznym, czas go uświadomić że to nie wygląda jak w filmach
Kark, my 2-3 tygodnie i zaczynamy III trymestr!Bo to od skończonego 28 tc, nie?
kark zakamuflowany na maksa lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Magda dawaj znać co i jak!
Ja mam 8kg na plusie,ale wczoraj zmieściłam się w moje jeansowe szorty obcisłe sprzed ciąży i nie pękły więc nie jest źle 😁 Mam cichą nadzieję ubrać w to lato jeszcze coś ładniejszego niż spadochron, ale zobaczymy czy lód będzie dla mnie łaskawy 😂przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
PierwiastkaZuza wrote:
Lekarz pewnie zadecyduje, jeśli ogarnia mutacje
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualnyAlex no ba! A z okazji studniówki mam wizytę 😅
Ja akurat trymestry liczę miesiącami, 14 czerwca nam zostają równe 3 miesiące do terminu.
Także za 11 dni mówię eMkowi, że ostatni trymestr, kobieta nie ma ochoty na seks już wg wszystkich poradników i ma mnie nie nachodzić więcej jak mu się tylko zachce 😂
Za godzinę wiozę potworzycę do Babci i jadę poszukac w mojej pipidówie czy jeszcze jakiś ciuszków na promocji nie ma po dniu dziecka. A jak nie, to wypatrzyłam na olx 5km za 90zł mega paki ciuszków chłopięcych 62-68 😊 I będę zaspokojona na ten miesiąc 😂 -
Tęczova, dzisiaj rano wstałam w ogóle z taką myślą, że musisz jeszcze wstrzymać się z przerwą od starań dwa miesiące. Kurde, jak ma być bez nakręcania, to taki progesteron świadczy, że Cię to clo ruszyło i ładnie nastawiło ogranizm, miałaś piękna i wzorową owulację. Jak ma się mąż?
Słoneczko, a na którą masz wizytę?Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Metyle sobie sama możesz zmienić
Daj znać co lekarka powiedziała
Kark ja mam wizytę 19 czerwca dopiero u swojego gina, a teraz w sobotę mamy echo serca w innej placówce. Niby w ramach badań prenatalnych znowu, ostatni raz na takim super sprzęcieMoże się uda ogarnąć filmik w 4d
Bo ponoć lekarka bardzo dokładnie wszystko sprawdza, nie tylko serduszko, więc liczę na to że ładnie mi dzidzię pokaże
Ciekawe ile już waży. Bo czasem kopie słabiej, a czasem jak przywali to jakby miała skórę na brzuchu rozedrzeć
Słoneczko, może zamiast CLO ci lamettę zapisze lekarka? Chociaż jak miałaś owulkę to znaczy, że działa. Jakby co to mogę wysłać ci lamettę jak zaleci, z wiruskami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 09:48
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
PierwiastkaZuza wrote:Dziękuję, Alex! Ciekawa jestem czy zaleci tę heparynę i zmianę na metyle. Mam wizytę w czwartek
Metyle koniecznie, jeśli on Ci nie zmieni, to sama sobie zmień.💙11.06.2019
💙 05.08.2021