Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda, porównuj nam tu emocje do czynności, tak jak z grzybobraniem 😂😂😂
Patuniek86, która w marcu Pole rodziła i nam się tu jeszcze wtedy odzywała chyba z tydzień chodziła z 2 cm rozwarciem i dopiero się zaczęło.
Kciuki kochana! Jak coś będziesz potrzebowała to mów pisz i w ogóle.
Nikodemko, my jeszcze mamy peeeełno czasu. Dopiero 14.06.
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2020, 00:03
Magda - mbc, Wik89 lubią tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Julka, faceci tak mają ;p mój czasem mnie tak irytuje jak opowiada o jakimś koledze z pracy, zna jego imię i ksywę na przykład i jeden mu mechanika polecił. Dzwoni do tego mechanika się umówić i mówi że kolega z pracy polecił. A ten się pyta jaki i mój mąż nazwiska nie pamięta;p i tak samo, wie czym każdy jeździ i chyba po autach i ksywach ludzi rozpoznaje ;p facet zapamiętuje tylko przydatne informacje ;p
Magda ja myślałam że u Ciebie to zdjęcie szwu i taka krótka szyjka to chwila moment i poród;) A nie miałaś mieć tego sciaganego za kilka dni?Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa w pierwszej ciąży chodziłam z palcem rozwarcia (2cm) i chodziłam i chodziłam i chodziłam, aż w końcu zaczęli wywoływać 😌
A w kolejnej opuszek (1cm) zrobił się tydzień po wypadnięciu czopa, a dopiero kolejny tydzień później urodziłam (na izbie przyjęć miałam 2cm).
Także jedne mają min rozwarcia i już rodzą, a inne chodzą po galeriach, kręgielniach, domy remontują, a porodu i tak się przyspieszyc nie da 😅 -
alex0806 wrote:Julka, faceci tak mają ;p mój czasem mnie tak irytuje jak opowiada o jakimś koledze z pracy, zna jego imię i ksywę na przykład i jeden mu mechanika polecił. Dzwoni do tego mechanika się umówić i mówi że kolega z pracy polecił. A ten się pyta jaki i mój mąż nazwiska nie pamięta;p i tak samo, wie czym każdy jeździ i chyba po autach i ksywach ludzi rozpoznaje ;p facet zapamiętuje tylko przydatne informacje ;p
Magda ja myślałam że u Ciebie to zdjęcie szwu i taka krótka szyjka to chwila moment i poród;) A nie miałaś mieć tego sciaganego za kilka dni?
to nie chce myslec. Sciagneli mi kolo 22 wiec wcale jeszcze duzo czasu nie minelo, zobaczymy💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
2 lata temu wprowadzili się nowi sąsiedzi. Ostatnio urodziło im się dziecko. A mój skumał dopiero teraz, że ta dziewczyna z nim do szkoły chodziła. Po 2 latach! Oczywiście nawet imienia nie pamięta...
Arashe lubi tę wiadomość
33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
-
Gdzieś mi umknęło info o plamieniu
jestem tak zdechła po wczorajszym dniu i upale że nie ogarniam życia. Miałam pospać jak najdłużej i o 7.30 sąsiad zaczął wiercić...
Z tymi mężami naszymi to czasem książkę można napisać. Ja też czasem idę np. Przez miasto z nim i ktoś mu mówi cześć. Pytam kto to, a on że nie wie albo nie pamięta;pkark zakamuflowany na maksa lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Madziu ale emocje.. Teraz możesz rodzic oczywiście w odpowiednim dla Was czasie. Tak się cieszę że powitamy niedługo Jerzyka😍😍
Co do rozwarcia ja chodziłam chwilę z 2cm potem z 4cm. Poród sam się nie zaczął. Mialam skurcze ale się wyciszylo za to rozwarcie się zrobiło. Także to nie wyznacznik możesz urodzić jutro albo nawet za tydzień bądź dwa. Najważniejsze że jesteś już blisko wymarzonego celu☺️☺️
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
To ja z kolei w ogóle nie wiem, o czym Wy mówicie z tym chodzeniem z rozwarciem, bo ja szyjkę miałam tak pancerną, że na porodówkę szłam bez wód z rozwarciem na opuszek. Dopiero oksytocyna cokolwiek ruszyła. Modlę się, żeby tym razem było inaczej.
-
nick nieaktualnyAlex u nas M zna gościa od 4 lat, z którym jest na cześć, gość do niego w pracy czasem wpada, dzwoni do niego raz za czas.
Ostatnio miał przyjechać do nas do domu w sprawach biznesowych.
I wiecie co mi M powiedział?
Żebym podeszła do niego od razu w drzwiach i się przedstawiła, bo on nie wiem jak ten facet ma na imię 😶Arashe, tęczova, alex0806 lubią tę wiadomość
-
Magda, trzymam mocno kciuki za Was
Ja nie wiem ile miałam rozwarcia i jak długo, bo na początku 40 tyg nic, i twardo, a w ostatni dzień 40 tyg porod. A po 4h skurczy 3 cm, a po kolejnych 3h córka na świecie
miałam się wczoraj odnieść do wagi ale zapomniałam. U mnie też jest skokowo. Ostatnio miesiąc ważyłam tyle samo praktycznie a nagle +2, ale najlepszy hit to brzuch... Przez ostatni miesiąc w obwodzie przybyło 6 cm! I mam już 98 cm...
11 czerwca upomne się o płeć... Chyba chce wiedzieć jednak...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 08:28
kark zakamuflowany na maksa, przedszkolanka:), tęczova, Biegającą-mama, Magda - mbc, Lami, blair., Szczęściara, alex0806, madziorek86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo to u mnie super było podczas cc 😊
Trwa operacja, przecięli wszystko i nagle ojejy i inne, wszyscy prócz anestezjologa się zbiegli i patrzą i zachwyty.
Po czym ginka tłumaczy, że mam syna urodzonegi w czepku, bo worek owodniowy od skalepla nie pękł i, że to jest baaardzo rzadko spotykane.
Potem go ręcznie przez brzuch wypychali i wyciągnęli syna w worku, nadal w wodach leżącego 😄
Dopiero po chwili jak się wszyscy napatrzyli to przebili worek i młody od razu się zorientował, że koniec zabawy, bo darcia było coniemiara 😅Arashe, Lami lubią tę wiadomość
-
Wik89 wrote:Ehhh oby jutro byl skok temp.. Jakoś dziwny mam ten wykres w tym cyklu, pierwszy raz mierze termometrem kardioline i temp skacze jak szalona..a zwykle mialam stałą temp w 1 fazie. No nic, zobaczymy jutro
Beti mierzysz temp w tym cyklu?Nikodemka i Teczova Was nawet nie pytam bo mialyscie rzucic termometry w kąt
TYlko zmienilam godz mierzenia z 8.30 na 7 bo teraz wczesniej wstaje hehh i te temp sa oczywiscie nizsze.DLatego tez troche nie ogarniam i musze jeden cykl sie przyzwyczaic do nich
Idziesz jeszcze na podglad czy pękło?
Ty mialas Wiki 1 zastrzyk z ovi? -
Nona wrote:EJ EJ JA NIE RZUCAM SLODYCZY. SLODYCZE, KAWA I ALKO TO MOJA ŚWIETA TROJCA.
po prostu nie będę żarła byleczego w pracy. Zjem w weekend domowe ciasto lub lody.Nie ograniczam calosciowo, nie rzucma sie w weekend. Slodycze jem raz dziennie w sobote/niedziele tak jak w ten weekend-wczoraj np wcale, dzis gałka loda, spoooooko.
No i zaczynam ruch (trzeci tydzien leci jak sie ruszam w koncu po zimie).
WIk brawo za rolki!Nona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagda, teraz to już będzie czekanie, jak na szpilkach
a maluch zrobi psikusa i wyjdzie w 41 tygodniu
A ja właśnie zaczynam 24.tydzieńjeszcze miesiąc i 3 trynestr 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 08:39
przedszkolanka:), Lami, blair., kark zakamuflowany na maksa, Ani0nka, madziorek86 lubią tę wiadomość
-
Magda ale to już tak blisko,że data zupelnie nie ma znaczenia 😍
Arashe i tak podziwiam,ze do tej pory nie wiesz 😀 ja to niecierpliwa baba 😀
Julka dobreee, sama musiałam ogarnąc to😂😂
Co do rozwarcia to ja miałam wlasnie szybciej urodzic,bo bylam bardzo aktywna w ciazy, szyjka szybko w końcowce leciala a urodzilam w terminie mimo skurczy 2dniowych ;p ale za to poród marzenie miałam. Dlatego dzisiaj jade na zakupy bo upal a ani jedne spodenki na mnie nie wlażą juz! I pewnie do obiadu nam na nogach zleci ;p
A jeszcze sie musze pochwalić- wczoraj bylismy na dniu dziecka na wsi i moje nierzedszkolne dziecko lepiej sie odnalazło niz przedszkolaki które plakały i z rodzicami za reke chodzili i brali udzial w konkursach. No i Pola sama poszla , pierwszy w zyciu konkurs i zajela 2 miejsce (dodam,ze ona taka wycofana dziewczynka raczej). 😍 a jak poszla na zjezdzalnie dmuchana to juz byl koniec swiata bo ze starszakami chlopakami tak szalala,ze jej do domu zabrac nie mozna było😂 ale byliśmy tacy dumni jak pawie😀😀Arashe, Dośka, tęczova, Lami, blair., kark zakamuflowany na maksa, Wik89, madziorek86 lubią tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2020, 00:03
blair., Nona lubią tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”