Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySzczęściara wrote:Sun trafne określenie czuję się jak flak. Spać chodzę o 22 wstaje koło 8 i czuję się zmęczona. Oby to przeszło bo pożytku ze mnie nie ma 😂😂 czekam na ten drugi trymestr jak na zbawienie 😁😁
-
Lami wrote:PierwiastkaZuza, ta mutacja A1298C też lubi poprzeszkadzać w krzepliwości i ona niewiele wspólnego z metylami ma. Ale ta druga Mthfr już może metyli potrzebować. Tak jak pisałyśmy do wizyty sprawdź homocysteinę, wszystko powie. No i pani masz i to homo.
Ja bym się upierała przy heparynie, tym bardziej, że już za połową ciąży jesteś i skoro Twoje łożysko potrzebuje wsparcia, bo wychodzi to na przepływach, to powinno je dostać.
A masz np nadwagę? Bo to też wg najnowszych wytycznych jest wskazanie do heparyny. -
Poszłam z koleżanką na spacer, upał nieziemski. Jak nie musicie to nie wychodźcie
w cieniu spacerowałyśmy z wózkiem, ale szybki spacer i do domu. W cieniu mam 27 stopni, w słońcu pewnie z 10 więcej odczuwalna. Stopy jak balon już i ciężko mi. Wczoraj nawet pościągałam pierścionek i obrączkę, wsadzilam do pudełka i nie będę nosić w upał bo wszystko puchnie ;/ Flak to określenie idealne dziewczyny
Ewentualnie dętka
Zaraz sobie zrobię chłodną kąpiel w misce dla stópek i je pomoczę
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Ale sobie wyliczam- pół kilo wazy Alek, 2l dodatkowej krwi to mamy już 2,5kg. Z 1 kg wód płodowych to mamy 3,5kg. Pół kilo w cycki poszło to 4. Woda w organizmie się zatrzymała to 1kg do przodu wiec w sumie przytyłam 1kg
można to tak uznać 😂?
fiorella82 lubi tę wiadomość
-
Ani0nka wrote:Ja już nie wchodzę na wagę 😭😭😭 6kg do przodu, a to dopiero połowa 😱😭
Żeby nie było, nie obżeram się i słodyczy raczej unikam. Masakra znowu +20 pewnie będzie. Ja mam ogólnie tendencje do tycia od zawsze, więc tu pewnie tkwi problem
Ani0nka lubi tę wiadomość
33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
-
Oliwkowa to mnie pocieszylas, że nie będę tu jedynym słoniem 😁❤️
OlivkowaMama lubi tę wiadomość
-
No ja właśnie mam się przejść na mój stary wydział i na pocztę, by przypinke wysłać, ale tak ciepło, że chyba poczekam jeszcze z tym wyjściem. Za to pomidory i i papryka na balkonie raczej zadowolone
Pestkaa lubi tę wiadomość
-
Spoko dziewczyny, dołączam do słoniątek
Mi w tydzień +2 kg przybyło. Pewnie woda się zatrzymuje. Łącznie jakieś +8 kg już. Ale to tak co 2 kg skacze właśnie. Mi tam nie zależy żeby przytyć jak najmniej bo w końcu się starałam o to, żeby tak tyć
Później się jakoś zrzuci.
Ani0nka, OlivkowaMama, Magda - mbc, Pestkaa, madziorek86 lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Anioka nie przejmuj się waga.. Odłóż ją w kąt. Teraz możesz tyc a potem waga może stać w miejscu😊😊 także spokojnie..
Alex dzięki za cynk jak jest na dworze odloze wyjście na popołudnie. Jeszcze czekam na kuriera ale im nie spieszy się nawet nie napisali w których godz przyjedzie..
Sukces umyłam dwa okna😁😁 ale za to czuję podbrzusze😒😒Magda - mbc lubi tę wiadomość
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Zostawcie te okna dziewczyny! Już któraś z kolei myje. Mężów zagońcie! Ja to okien nie ruszam osobiście do września
Mąż mył już 2 razy w ostatnim czasie, bo się kurzą.
Dostałam dzisiaj zaproszenie na baby shower za 2 tygodnie, przed długim weekendem. Muszę pomyśleć nad prezentem i chyba najlepiej wypytam przyszłej mamy co potrzebujeAkurat w ten dzień mam na 16 lekarza i pewnie znowu będzie obsuwa, ale raczej pójdziemy
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Ktg ok, usg ok, rozwarcie dalej 2cm, puscili mnie do domu
przedszkolanka:), OlivkowaMama, Szczęściara, tęczova, alex0806, sunshine03, Lami, Dośka, blair., Arashe, kark zakamuflowany na maksa, Ani0nka, Pestkaa, madziorek86, Nona, Biegającą-mama lubią tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Magda no i super,mi tak mowili dzien przed porodem😂😂
Co do wagi po porodzie to nie mam pojecia,bo nawet sie nie wazylam ale 4 miesiace po mialam juz swoja ale jak patrze na zdjecia to wygladalam na spuchnieta ;p a przytylam jakies 10 kg.
A teraz siedzimy i żremy pizze w galerii ;ptęczova lubi tę wiadomość
-
Meggs, bardzo chętnie przygarnę Twoją zawirusowaną przypinkę 😍
Byłam u gin, bo się fatalnie czuję. Stwierdziła, że ten skrzep i to moje złe samopoczucie to wynik wczesnego poronienia. Nie wiem co mam o tym wszystkim sądzić. W poniedziałek mam przyjechać naczczo i będę miała jakieś badania. -
Też stanęłam na wadze i się przeraziłam tym, co zobaczyłam. 7 kg w przód, a tak mi dobrze szło 😭 Jak teraz popłynę w trzecim trymestrze to masakra.
Ale to wszystko wina mojego obżarstwa całego ostatnio. Już się że 3 tygodnie ciągnie. Wesele - żarcie, urodziny - żarcie, panieński też. Tylko wpierdzielam. Nie mówiąc o tym jak w ubiegłym tygodniu rzuciłam się na ciastka.
Walić upał, muszę odpokutować winy, idę do biedronki po sałatę, ogórki, marchewkę i kurczaka. Będę tylko to jadła do wtorkowej wizyty. I niech się wyleją ze mnie siódme poty 😂Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Ja w poprzedniej ciąży przytyłam 8 kg, ale mam nadwagę, więc to i tak dużo było. Teraz idzie szybciej, muszę przystopować ze słodkim. Nie jestem zwolenniczką dawania sobie laby, bo ciąża, te kilogramy mają znaczenie niestety. No ale ja sobie wcześniej dałam labę, to teraz już muszę się pilnować.
Nona lubi tę wiadomość
-
Słoneczko, co ta lekarka wymyśla?
test by ci wyszedł, albo pozytywna beta. A mówiłaś, że biel była. Bety nie robiłaś dzisiaj? Może jeszcze zrób. Ta lekarka jakaś dziwna jest. Najpierw mówi, że ciąża i coś tam widać, a teraz że poronienie. Bez żadnego potwierdzenia! W poniedziałek to może być za późno na jakiekolwiek badania. Betę chociaż dzisiaj bym zrobiła...
Beti82, tęczova lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualnySłoneczko jest to możliwe, skoro wychodziły Ci poczasiaki. Beta mogła minimalnie wzrosnąć i potem od razu spaść.
Takich wczesnych poronień, że nikt się nie zorientuje, że coś się zadziało, to ponoć nawet 75% ciąż
Mam nadzieję, że jakieś sensowne badania Ci zleci i będzie mieć na Ciebie dalszy plan -
Nie dam rady dzisiaj bety zrobić, jestem już w pracy i nie dam rady wyjść.
Zdecydowałam, że zrobię sobie pakiet badań z testdna.pl i jutro dzwonię do rodzinnego i idę z karteczką na jakie badania krwi chcę skierowanie. Mam dosyć stania w miejscu. I nie do końca ufam tej lekarce.kark zakamuflowany na maksa, Magda - mbc, fiorella82 lubią tę wiadomość
-
Słoneczko123 wrote:Meggs, bardzo chętnie przygarnę Twoją zawirusowaną przypinkę 😍
Byłam u gin, bo się fatalnie czuję. Stwierdziła, że ten skrzep i to moje złe samopoczucie to wynik wczesnego poronienia. Nie wiem co mam o tym wszystkim sądzić. W poniedziałek mam przyjechać naczczo i będę miała jakieś badania.
Chodzisz do niej bo nie placisz ale jak na moje oko cos z nia nie halo jest...
Na jakiej podstawie poronienie? Skrzepow?Skrzepy to w normalna @ przeciez moga byc.
Ja nie mowie bo biochem tez mogl byc.ale to chyba na podstawie bety mozna stwierdzic.
Nie wiem niech sie dziewczyny wypowiedza ale jak dla mnie cos nie ten teges